Arama

Guakamole Tarifi

Güncelleme: 1 Ekim 2013 Gösterim: 1.331 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Guakamole
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

800px Guacamole
Guakamole'nin hazırlanması

Guakamole avakado ile yapılan bir Orta Amerika ve Küba mezesidir. Aztek kökenli olan bu yiyecek, içeriğindeki yağ ve vitamin açısından değerli tutulmuştur. Genel olarak avakado'nun ezilmesiyle ve domates, tuz eklenmesiyle yapılır. İspanyolların Amerika'yı istilasından sonra İspanya'da da ünlenen bu yiyecek, İspanyolların avakado yetiştirmeye çalışmasına neden olmuştur. İklim uyuşmazlıkları nedeniyle bu çabalar ilk başlarda başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

İçeriği ve Hazırlanması

800px El tango guacamole
Guakamole

Avokadolar ikiye bölünür. Ortasındaki çekirdeği çıkartılır. Avokadonun etli kısmı bir tatlı kaşığı ile kabuğundan ayrılıp bir kaba konur. Bir çatalla püre haline getirilmeden iyice ezilir. Yanında ezilmiş domates ve tuz konularak malzemeler karıştırılır . Limon suyu da tat ve rengini koruması için eklenir. Bununla birlikte içerisine ince kıyılmış soğan, acı biber, sarımsak, kişniş ve baharat çeşitlemeleride konulabilmekle bu malzemelerde püre haline getirilmeden ezilmiş avokado, domates,tuz,limon suyu ile karıştırılır. Bazı çeşitlerinde krema, karabiber taneleri ve süt bulunabilir.Arzuya göre karışıma acı sosta konulabilmektedir. Hazırlanan karışım buzdolabında bekletilir ve soğuk olarak yenir.

Tüketimi

800px Guacamole Fingerfood
Kremsi Şekil sığ bir kapta hazırlanmış diğer bir versiyonu

Modern mutfak aletleri kullanarak da yapılan bu meze, dip sos olarak cipslerle veya çatalla salata olarak yenir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
9 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular