Arama

Kulağa su kaçtığında ne yapmak gerekir? - Sayfa 7

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Haziran 2016 Gösterim: 185.252 Cevap: 125
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2012       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
gerçektende zıplamak işe yarıyor pek inan madım fakat yaptım ve oldu eğer zıplarken ağızınızı ve burnunuzu tıkayıp hava vererek yaparsanız kesin işe yarıyor ding dong diye ses vardı hemen gitti fakat bence yinede bir KBB ciye gitmenizi tavsiye ederim ne olur ne olmaz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Haziran 2012       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kulağı için sarımsağı alıp sonra kaynatıp ılınana kadar bekleyin yanına kürdanla delinmiş sarımsağı ocağa koyup sonra kulağına damlatın bekleyip o kulağının üzerine yatsın hem intihap oluştuysa engeller etkisi 10 dakikada görterir ben yaptım gerçekten çok iyi geliyor ama suyu ılık olana kadar ocakta beraber ılındıracaksınız
Sponsorlu Bağlantılar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
11 Haziran 2012       Mesaj #63
sade - avatarı
VIP hazan
Kulağa Su Kaçtığında Ne Yapılmalıdır? Kulağa Su Kaçınca Ne Yapmalı?

Havuz ve deniz sularıvirgs enfeksiyon riski yönünden sıkıntılı bir tatil yaşatabilir.
Havuz ve deniz sularıvirgs enfeksiyon riski yönünden sıkıntılı bir tatil yaşatabilir. İşte yaz döneminde kulak sağlığınız için dikkat etmeniz gereken noktalar…

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Oray Karaçaylıvirgs “dış kulak yolu enfeksiyonları ve tedavisi” hakkında bilgi verdi:
Enfeksiyon Gelişiminde Etkili Olan Faktörler
Genetik faktörler: Aşırı cerumen (kulak kiri) oluşumuvirgs dış kulak kanalı dar ve ya dış kulak kanalına doğru büyümüş iyi huylu tümör varlığıvirgs cilt problemleri (egzamavirgs sedef hastalığ.) varlığı olarak sayılabilir.
Çevresel faktörler: Isıvirgs nemvirgs yüzme olarak sayılabilir. Kulağın Ph’ı 4-5 civarındadır. Sayılan faktörler Ph’da değişikliğe yol açarak enfeksiyona eğilim yaratır.
Travmatik faktörler: Dış kulak yolunu temizlerken keskin sivri yabancı cisimlerlevirgs tırnakla ve pamuklu çubuklarla yapılacak müdahaleler cildin bütünlüğünün bozulmasına neden olabilir ve enfeksiyon gelişimine zemin hazırlar.
Kulağa su kaçması enfeksiyona neden olabilir
Hastalığın oluşumunda; bakterivirgs mantar ve virüsler etken olabilir. Özellikle yaz aylarında görülür. Çünkü uzun süre suda kalmavirgs nem ve ısı artışı bu mevsimde olur. Kulağa su kaçmasıyla beraber; bakteri ve mantarlar kulağa girer ve uygun zemin varsa enfeksiyona neden olur. Uzun süreli ve sık su teması en önemli hazırlayıcı faktördür. En önemli etken lokal travmadır.
Bulgular:
1- Çene hareketleri ve dokunmakla kulak ve çevresinde ağrı ve kaşıntı
2- Sarı veya yeşil renkli akıntı
3- Kulakta dolgunluk hissi
4-İşitme kaybı
Ne yapmalıyız?
Önemli olan kulağın doğal dengesini korumak ve devamını sağlamaktır.
Kulağın suyunu almak ve kurutmak için pamuklu çubukvirgs papix ve benzeri objeler kullanmaktan sakınmalıdır.

Kulak tıkacı uzun süreli kullanılmamalıdır

Senede 2-3 atak dış kulak yolu enfeksiyonu olunuyorsa kulak tıkacı uzun süreli olmamak üzere kullanılabilir.

Kulağa sabunvirgs banyo köpüğü ve şampuan kaçmamasına özen gösterilmelidir.
Girilecek havuzun ve suyun temizliğine dikkat edilmelivirgs mümkünse dezenfeksiyonu konusunda hassas olunmalıdır.(TSE göre havuz suyunda en az 0.6 ppm virgsen çok 1.5 ppm kalıntı klor ve eşdeğeri kimyasal madde bulunmalıdır) İdeal Ph 7.2-7.6 arasında olmalıdır.
Kulağa su kaçtığında yapılması gerekenler…
Öncelikle başınızı sallayın. Suyun kaçtığı kulak aşağıda olacak şekilde başınızı yan çevirin ve biraz bekleyin. Gelen suyu temiz bir mendil veya havlu kullanarak alın. Hala rahatlamadıysanız saç kurutma makinesini sıcaklığını düşük ayarda tutarak kulağa en az 50-60 cm mesafeden kulağa doğru tutarak suyu kurutmaya çalışın. Suyla teması kestiğiniz halde şikayetleriniz devam ediyorsa KBB hekimine başvurmak en doğrusu olacaktır.
Kulağa su kaçtığında yapılması gerekenlervirgsKulağa su kaçması enfeksiyona neden olabilir
virgsHavuz ve deniz sularıvirgs enfeksiyon riskivirgsyaz döneminde kulak sağlığıvirgsdış kulak yolu enfeksiyonları ve tedavisivirgskulağa su kaçınca ne yapılırvirgskulağıma su kaçtı çözümü nedirvirgskulağıma su kaçtı ne yapmam gerekvirgskulağıma su kaçtı duyamıyorumvirgskulağa su kaçması ve çınlamavirgskulağıma su kaçtı ve çok çınlıyorvirgskulağa su kaçması ve zonklamavirgskulağa su kaçması ile kulak iltihabıvirgskulağa su kaçması ile işitme kaybı

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Haziran 2012       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tamam zıplamak işe yarıyor su kaçınca bir kısmı çıkmayabilir su derinlerede kaçabilir bence bu sitedeki butun taktikleri deneyin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Haziran 2012       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya benimde havuzda kulağıma su kaçtı dün tek ayak üstündede zıpladım biraz etki etti gibi ama yinede kulağımda su varmış gibi hissediorum her yöndetemi denedim ama olmuyor bana yardımcı olabilirmisiniz ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Haziran 2012       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaaa benn tek ayak üstünde zıplamayı denedmmm olmadı kaç dakka zıplicaz yaa acil cewap verirseniz sewinirim...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Haziran 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim kulağıma da su kaçtı ve şöyle bir problem var hem tıkanık hemde az duyuyorum ve içerde baloncuk var gibi ses çıkıyo.. yardımcı olursanız çok sevinirim..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Haziran 2012       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba benim kulağımdan sssss diye ses geliyo napmalıyım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Haziran 2012       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aynen gerçekten işe yarıyor bn bu gün yaptım oldu saol tşk
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Haziran 2012       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende havuzda yüzerken kulağıma su kaçmış hiç faketmemiştim eve geldik haşır haşır kafamı oynatınca rahatsız ediyo ağrıtmıyo ama çok rahatsız ediyodu bir sürü yöntem denedim olmadı sonra annem düşük ısıda saç kurutma makinesiyle 50-60 cm uzaktan kulağıma hava verdi bende kafamı sağa sola salladım geçmedi (bu yöntem suyu kurutuyo aslında) sonra annem kurutma makinesini kulağıma tutarken tek ayak üstünde zıpladım sol kulağıma kaçmıştı su o tarafa yattım bi yandan da kulağıma sıcak hava geliyodu sonra kullağımın içinde bir sıcaklık hisettim hemen o kulağımın üstüne yattım sular akmaya başladı ne kadar su kaçmış neden çok rahatsız olduğum anlaşıldı bide böyle deneyin arkadaşlar bende işe yardı 1-2 saat hiç çıkmadı