Arama

Kekemelik nasıl düzelir? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Ekim 2015 Gösterim: 75.817 Cevap: 108
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mayıs 2012       Mesaj #71
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 17 yaşındayım kekemeyim. Tedavi yolu var mıdır, düzeltmek için ne yapabilirim?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mayıs 2012       Mesaj #72
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben 13 Yaşındayım Kekemelik Sorunum Var Kelimelerin Başında Zorlanıyorum Geneleikle Ne Yapmam Lazım Giderebilmem İçin ?? Lütfen Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Haziran 2012       Mesaj #73
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben önceden yorum yazmıştım kekemeyim diye. 2 aydır sesli kitap okuyorum ve çok rahatlama gördüm. ama şimdi şöyle bir sorunum var okumadaki tempoyu arada unutuyorum unutunca konuşmamada etki ediyor hatırlayınca çok rahat konuşuyorum ama arada kaybediyorum tempoyu bi kaç gün sonra yerine geliyor eskiden hergün unuturdum şimdi rekorum 12 gün oldu 12 gün sonra unuttum şuan unutuğum arkadaşlar 2-3 ay sesli okumayı yapın günlük yapın ben çok rahatladım hiç okuyamazdım eskiden öyleydiki kendi kendime anneme babama bile her kelime arasında abartmıyorum 4-5 sn duruyordum zorla çıakrıyordum harfleri ama şimdi çok rahatım arada unutunca moraliniz bozulabilir ama zamanla unutma zamanı azalıyor eskiden hergün unutoyurdum şimdi 12 güne çıkınca yavaşca yğkselince hem güveniniz geliyor kendinize müdürle 2 kez farklı gnlerde çok rahat konuştuğumu ve öğretmenle sohbet ettiğimi biliyorum bu hafta. püf nokta sabırla üstüne gitmek arkadaşlar. bu yorumu ciddiye alın kurtulmak isteyenler ilk başlarda çok zorlanıcaksınız okumada olmuyorsa bırakın 2-3 saat sonra akşam üstü okuyun gene olmuyorsa 1-2 saat sonra akşam ama hergün okuyun rahatlama göreceksiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Haziran 2012       Mesaj #74
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BEN DAHA 12 YAŞINDAYIM KEKEMEDEN KURTULMAK İSTİYORUM BİR AN ÖNCE
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Temmuz 2012       Mesaj #75
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam ben izmirden hüseyin ... ben 12 yaşımdayım ve 6 . sınıftan beri kekeliyorum ve hiç kız arkadaşım olmadı ve herkez beni dışladı ailemin maddi durumu olmadığı için tedavi olamıyorum ve herkes benle dalga geçiyo neolursunuz bi yardım edin
serhat123 - avatarı
serhat123
Ziyaretçi
20 Temmuz 2012       Mesaj #76
serhat123 - avatarı
Ziyaretçi
ağzza taş koyarak konuşma en etkili yöntemdir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Eylül 2012       Mesaj #77
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kekemeliğin geçmesi ancak 2 şekilde sağlanabilir birincisi mutlaka bir psikiyatr dan yardım almak ikincisi ise kendi yöntemlerinizle (zor olsada) üstesinden gelmektir şimdi soracaksınız nasıl üstesinden gelebilirim bunu gerçekten yaparım diyorsanız anlatacağım: okulların tatil olduğu bir dönemde eve kapanın 1 hafta boyunca asla konuşmayın ses bile çıkarmayın 1 haftanın sonunda bütün harfleri 10-15 dakika boyunca uzatarak söylemeye çalışın bu şekilde aaaaaa bbbbb ccccc ddddd eeeeee bu sizin bundan sonraki melodik konuşmanıza yardım olacaktır alıştırın kendinizi bu şekilde ve elinize bir kitap alın yavaş sakin bir şekilde her kelimede ilk sesli harfini 2 saniye kadar uzatarak okumaya başlayın artık bu şekilde yavaş ve uzatarak konuşmaya başlayacaksınız bu melodik konuşmadır bütün kekemelik merkezlerinde bu şekilde eğitim veriliyor başka hiç yolu yok sokakta evde okulda sürekli böyle melodik konuşacaksınız hızlanmadan asla düze geçmek yok aylar sonra konuşmanızın kendiliğinden düze geçtiğini göreceksiniz bunu okuyan arkadaşlar varsa bana şunu söyleyebilirler kitap okuyacaksak düz okuyalım hayır düz 10 saatte okusanız düzelmez melodik dediğim şekilde okuyacaksınız ve konuşacaksnız bunu adam gibi yaparsanız inanın bana düzelecektir... Allah her daim yanınızda ve yardımcınız olsun...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ekim 2012       Mesaj #78
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
işte 6 yaşımda felan da kekeliyordum sonra bi ara geçti şimdi lise 2 ye gidiyorum başladı yine kekemeliğim işte böyle sizce neden tıbbi destek almalı mıyım yoksa çok mu kitap okumalıyım?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2012       Mesaj #79
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim adım mertcan 12 yaşındayım 3 yıldır kekemeyim nasıl geçer bi çare bulun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2012       Mesaj #80
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana doktor kitap oku çok nefes ver sonra al dedi sonra balon al şişir dedi sonra heçeleyerek sesle oku dedi bende kekemeyim