Cevap Yaz Yazdır
Gösterim: 6.192|Cevap: 2|Güncelleme: 19 Ocak 2009

Çiğ köfte nasıl yapılır?

Ziyaretçi
19 Ocak 2009 19:55   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Çiğ köfte nasıl yapılır? Nasıl yoğurulur? İçerisine neler konur?
Sponsorlu Bağlantılar
Diğer Konular:
uchiha itachi
19 Ocak 2009 20:06   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
çiğ köfte. tarifi akrabalarım arasında en iyi çiğ köfte yapan kişi verdiği için gayet güzel bir tarif olduğunu söylemeliyim. kendisinin dediğine göre çiğ köfte her şehirde farklı yöntemlerle yapılıyormuş. benim yazacağım tarifte domates salçası kullanılmıyor, et de iyice pişmesi için ilk önce yoğurulmaya başlanıyor. ama örneğin urfa'da domates salçası eklenip kıyma da bulgurdan sonra katılabiliyormuş. tarifteki önemli noktalar; kıymanın bulgurdan az veya eşit miktarda kullanılması (fazla olmamalı), soğanın ise kıymanın %30u kadar olması. miktarları bu dengeyi sağlayacak şekilde istediğiniz gibi arttırabilirsiniz.
malzemeler:

* 1 kg kıyma
* 1kg bulgur
* 3 orta boy soğan
* birkaç sarımsak (bazı yörelerde sarımsak konulmuyormuş)
* 2 kaşık biber salçası
* 200gr pulbiber
* 1 paket köfte baharatı
* maydanoz
* bir kasede elinizi ıslatmak için limonlu su (isterseniz biraz sıvıyağ da koyabilirsiniz)

hazırlanması:

1. soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın. kıymanın iyice pişmesini sağlamak için soğan, sarımsak, salça ve pulbiber ile yoğurun. daha sonra bulguru ekleyip en az 30 dakika yoğurun. köfte baharatını ekleyin. sonlara doğru çok ince doğranmış maydanozu ekleyip 5-10 dakika daha yoğurun. yoğurma sırasında elinizi ara ara limonlu su ile ıslatın.
2. hazırlanan harçtan avucunuza bir miktar alıp elinizle sıkarak şekil verin. marul yaprakları ile servis yapın.
Ziyaretçi
19 Ocak 2009 20:16   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
teşekkürler...
Sponsorlu Bağlantılar
Hızlı Cevap
Mesaj:

Bu sayfalarımıza baktınız mı
Pixabay Resimleri:
paneli aç