Arama

Fransa'nın yeni çıkardığı dil kanunu ve ANAEM hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 24

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Haziran 2018 Gösterim: 101.783 Cevap: 286
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2011       Mesaj #231
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vize için randevuya gidildikten ne kadar zaman snra okul için randvu veriliyo ne kadar uzayabilir o süreç
Sponsorlu Bağlantılar
didemgp - avatarı
didemgp
Ziyaretçi
17 Mart 2011       Mesaj #232
didemgp - avatarı
Ziyaretçi
international evlenme ehliyeti belgesi sorunu olanlar :

Sponsorlu Bağlantılar
şimdi yeni edindiğim bilgiyi sizlerle paylaşayım.

izmir konak'ta evlendirme daireleri yabancı olan gençten şunları istiyor :
-doğum belgesi
-evlenme ehliyet belgesi.

dediklerine göre fransa, international ( çok dilli ) vermiyor bu belgeleri. memurda bir ülkeler listesi vardı, oradan kontrol etti. onun yerine bu belgeleri alıyor fransa'da ve gidiyor apostil vurduruyor belgeleri. apostil uluslararası geçerliliği olan bir kaşe. bunu kim yapıyor şu an tam bilmiyorum. oradaki şehir bölge sistemi farklı. bizde valilikler kaymakamlıklar veriyor.

her neyse bu belgeler bu şekilde alındıktan sonra burada yeminli tercumana çevirtilirse yeterli oluyor. başka bir onay istemiyorlar.

verdikleri bilgi bu. bornova'dakiler çok dilli lazım deyip gönderdi. yabancı olduğunu öğrendikleri an verdikleri tepki bu sanırım. bundan haberim olsaydı ve bir kontrol edin deseydim, daha farklı olurdu. çünkü bilindiği gibi pek çok kurum her detayı çok iyi bilmiyor.

evlendirme dairelerine bundan bahsedin derim. belki farkında bile değiller.

umarım işinize yarar...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mart 2011       Mesaj #233
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vize başvurusu ıcın sabıka kaydı ve dogum kayıt belgesı gereklımı bunlarda cıkacakmı ? acil cevap beklıyorum lutfen............
kim - avatarı
kim
Ziyaretçi
26 Mart 2011       Mesaj #234
kim - avatarı
Ziyaretçi
iyi aksamlar ben fransada kaliyorum 4 senedir ve annem turkiye de istek yapip yanima almak istiyorum 3 SEnedir calisiyorum ve suanda calismiyom bir bebegim oldu ve 6 aylik sure aldim yinede istek yapabilirmiyim yoksa red olma riski varmi cevabiniz icin simdiden tesekkurler
laklakk - avatarı
laklakk
Ziyaretçi
30 Mart 2011       Mesaj #235
laklakk - avatarı
Ziyaretçi
S.a arkadaslar
ben yeni evlenip yurt disina evlilik birlesmesi sonucu isvicreye yerlestim..

avusturya vatandasi olan birinin evlatlik olarak nufusuna girsem..süresiz oturumdan faydalanabilir miyim ?
luppi - avatarı
luppi
Ziyaretçi
13 Nisan 2011       Mesaj #236
luppi - avatarı
Ziyaretçi
selam bende afyonluyum evlendik vize basvurusu yapacaz bize yardım edebilirmisiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2011       Mesaj #237
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cifte vatandaşlarin vizesinin daha hizli ciktiğinin söylentisi nekadar doğru acaba Benim eşim çifte vatandaş asgari ücret üzeri işi var ve evimiz cikti bikac ay sonra ilk randevumuz ankarada esim 6 haftaligina izine gelcek acaba 6 hafta içinde işlemlerimiz hallolurmu Herkezin allah yardimcisi olsun
askim - avatarı
askim
Ziyaretçi
25 Nisan 2011       Mesaj #238
askim - avatarı
Ziyaretçi
Sayin arkadaslar,

Note : Ben fransada yasiyorum. fransiz ve türk kimliyim var fakat türküm. Esim türkiyede yasiyor, türk kimliyi var ve türk. Kendim ve esim malatyali oldugumuz için ankaradaki konsolosluk bizim evlilik islemlerimizle ilgileniyor.

Ben ve esim konsolosluktan geliyoruz ve bu üçüncü randevumuz. Bir k
ere ankaradaki fransiz konsoloslugun sitesine girin orada bulacaginiz bir belge var bütün randevularda getirmeniz gereken belgeleri sizlere siraliyor. Toplam 4 randevu alicaksiniz konsolosluktan.

1) Ankaradaki fransiz konsoloslugunu ariyorum ve evlilik islmleri için randevu aliyorum.

1) BIRINCI RANDEVUDA : Esim ve ben randevuya geliyoruz ve gereken evraklari getiriyoruz (kimlik fotokopisi, fransiz kimligi fotokopisi, ev faturasi, ikametgah adresi...) ve konsolosluktaki kadin bize 2 önemli tarih veriyor. Birincisi : evlenme izin belgemizin geldiyini telefonda arayarak sormamiz için bir tarih veriyor. Ikincisi : yeniden aile cüzdaniyla ve evlilik belgeleriyle konsolosluga gelmemiz için randevu veriyor.

2) Birinci randevudan itibaren, ben ve esim 2 ay boyunca evlenme izin belgesini bekliyoruz. Konsolosluktaki kadinin bize verdiyi tarihte bir kaç gün önce konsoloslugu ariyoruz ve "benim evlenme izin belgem geldimi" diye telefonda soruyoruz).

3) Evlenme izin belgemiz geldiyse nikahimizi yapiyoruz. Eslerden birtanesinin fransiz kimligi olsa bile,nikahimizi türk kimliklerimizle yapiyoruz (bu arada, evraklari konsolosluga getirmeden önce biz kimliklerimizi deyistirmeyi unutmuyoruz çünkü artik evliyiz). Konsolosluktaki kadinin bize verdiyi randevuya gidiyoruz. (türk evlilik cüzdaniyla, dogum belgesiyle, evlenme kagit örneyiyle,evlenme mernis bildirimiyle beraber ve tabi bizden istedigi baska belgelerle beraber eyer varsa). Randevunun sonunda kadin bize randevu veriyor ve bir dahaki sefere gtirmemiz gereken evraklari söylüyor.(bizim randevu bir hafta sonra gerçeklesiyor)

4) Bir hafta sonra randevuya gidiyoruz ve kadin bize fransiz evlilik cüzdanimizi teslim ediyor ve bize telefondan vize islemlerini baslatmamiz için bir daha randevu almamiz gerekiyor diyor.

5) Esimin passaportu yok bu yüzden passaport çikariyor. Bu passaportun bir seneden fazla olmasina dikkat ediyoruz çünkü vize islemleri bunu gerektiriyor. Vize islemleri için konsoloslugun bize verdiyi numari ariyoruz ve bizden passaport numaramizi istiyorlar. Bu arada telefonda bizden 21 tl isteniyor ve biz bunu bankaya yatiriyoruz.

6) Su an randevu tarihini bekliyoruz. Randevuya uzun vize formunu, attestation ofiiyi, ev faturasini, kimliyi, aile cüzdanimizi...götürüceyiz) .Bu arada ben fransada çalisiyorum ve bu yüzden esime vekaletimi verdim. Eyer sizde vekaletinizi esinize vermek isterseniz, konsolosluktaki kadin size " ben esime vekaletimi veriyorum" gibisinden bir yazi yazmaniz gerekicek diye anlaticaktir.

7) Esim fransiz kursu görücek ( ankarada, izmirde, istambulda veya adanada kendisi seçicek).

8) fransaya gelmeden önce saglik raporundan geçicek.

9) Ve NIHAYET fransaya yanima gelicek INSHALLAH Msn Happy yani iki ayimiz kaldi.

Allah yardimciniz olsun ve bütün islemleinizi kolaylastirsin. Hepinize nice mutluluklar. Allah mesut etsin Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2011       Mesaj #239
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
cok karisik yazmisin arkadasim sanirim benim anladiğim kadariyla siz TR de evli değildiniz mesela benim TR evliligim var obur aya ilk randevum var Sanirim bu randevu bizim Fransiz evlilik basvurumuz ve eş,mle gitcem sonra bi randevu daha veriyolar ve bu randevuda bana evlilik cuzdanini vermek icin sonra tekrar bi randevuvize icin ve beni anemi dil kursuna yollucaklar. Sonra kagidimi verdikten sonra vizemi beklicem Anladigim ve takip ettigim kadariyla
taipedjie - avatarı
taipedjie
Ziyaretçi
7 Mayıs 2011       Mesaj #240
taipedjie - avatarı
Ziyaretçi
askım dediği doğru benim eşim fransız.turk vatandaşlığı yok.tam 7 ay aldı.ama 2 ay fazla oldu bende,hanım pasaport yetiyor diye kimliğini getirmemişti tekrar evrak eksik diye 2ay sonraya randevu verdiler.hep sonraki ilemde 2 ay veriyorlar.ve en az 4 kez ankaraya gitmek zorundasın.Allah kolaylık versin çok zor.çok zor değil ama beklemek adamı bezdiriyor hep stres yani.

arkadaşlar bilen varsa bende gelecek hafta ilk sınava gidecem.şu sınavı geçeyim diye ugraşıyorum hani 15 gün ankarada kalmam çok külfetli.bana ilk sınavda ne soruyorlar ,sınava girmiş olan varsa bi yardım ediverin ya.yazılı ve sözlüde.benim istedğim 15 günlük kurstan önce ne soruyorlar yazılı ve sözlü?????????