Arama

Fransa'nın yeni çıkardığı dil kanunu ve ANAEM hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 9

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Haziran 2018 Gösterim: 101.715 Cevap: 286
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2010       Mesaj #81
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm ben eskıden 6 sene fransada kaldım ve orda evlendım 24 aralık 2008 de evlılık yaptım ve aile bılseşimde istekte başvuruldum 5 aydır bı cvp yok ayreten bı cocuğumda var nasıl olacak sızce
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2010       Mesaj #82
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım öncelikle çok üzüldümü belirtmek isterim... ofi den başvuru yapmışsındır diye düşünüyorum... öncelikle aile birleşiminde oturdun bölge çok önemli oturudun bölgede çok fazla türk varsa yani yoğunluk varsa en geç 6 ay içinde isteğin kabul olur... ama oturdun bölgede çok fazla türk yoksa yoğunluk yoksa 3- 6 ay arası isteğin kabul olur... yani büyük bir ihtimalle 1 ay içinde sana cevap gelir muhakkak.. bilgi almak istersen ofii ye danışabilirsin.. başvuralı 5 ay olmuşsa 1 ay sonra sana haber gelir...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2010       Mesaj #83
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşım 1 ay önce ben bu kursa gittim ve sertifikamı aldım... eğer bilgi almak istersen . sınav hakkında sorulan sorular neler olduğu konusunda sana bilgi verebilirim...

Merhabalar,

Sınav hakkında detaylı bilgi verirseniz cok sevinirim. (Ne soruyorlar, formda ne tur sorular var, sozlu sınavda ne var ve toplam ne kadar suruyor vs vs) Oturdum simdi tekrar Fransizca calısıyorum acıkcası, benim esim Fransiz ve bu OFII'dekiler hic yardımcı olmadıkları gibi aynı zamanda cokda kabalar.
Tesekkurler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2010       Mesaj #84
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle vatantaş oldun için korkmana hiç gerek yok... sınavdan kalma diye birşey yok... 10 günlük derslere herkes katılmak zorunda. 1 saat bile eksiksiz olmak zorunda... fransızca olarak adın soyadın eşinin adı soyadı, nereye gidiyorsun, nerden geliyorsun, nerde oturuyorsun, nerde doğdun, niye gidiyorsun, eşin ne iş yapıyor, kaç yaşıdasın, eşin kaç yaşında, evlimisin, çocuğun varmı, varsa kaçtane çocuğun varsa isimleri neler ? , senin ve eşinin mesleğ ne ? sorular bunlar... 15 soru kalıbı var.. kursa gitmemen için fransızcayı çok iyi bilmen şart... 3 sene fransada yaşayan arkadaşlar bile tek bir tanesinde şaşırdığında dahi kursa gelmek zorundalar. tek bir kelime bile yanlış olmaması lazım... zaten soruları bildikçe dahada fazla soruyorlar... yani çok ama çok iyi bilmeyen herkes bu kursa katılmak zorunda... kurs sonunda yukarda yazmış oldum soruları fransızcalarını 10 günlük derste öğretiyorlar sınavdada bunları soruyorlar. yani okuma yazma bilmeyenler bile sertifika alıyor... hiç kimse kalmıyor.. vatandaş olanlar kurs bitiminde bayan sekreter gelip konuşacak ve vatandaşlara kurs bitiminden 1 hafta sonraya doktor kontrolu için randevu vercek... doktrol kontrolunden geçtikten sonra vizeni alabiliyorsun.. vatandaşlığı olanlar çok şanslı.. çabuk gidebiliyorlar. ama vatandaşlığı olmayanlar oturumu olanlar beklemek zorunda...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2010       Mesaj #85
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
birde genel kültür soruları var... fransanın cumhur başkanı, fransada tanınmış üç önemli kişi, fransanın sloganı nedir, fransada vergi veriliyormu, fransada eşitlik, fransada din ve vicdan özgürlüğü varmıdır, fransada bir bayan eşinden habersiz dışarıya çıkabilirmi, fransada şiddet varmıdır ne olur?

cumhur başkanı nicola sharkozy...
üç önemli tanınmış kişi victory hugo, nicola sharkozy, vede eski cumhurbaşkanının ismini söleyebilirsin, şuan hatırlayamadım ben...
frananın sloganı eşitlik özgürlük bağımsızlık...
fransada vergi veriliyor..
fransada herkese eşit ve adil davranılıyor ayrımcılık yok...
fransada din ve vicdan özgürlüğü vardır dinde zorunluluk yoktur.. herkes istediği dini seçebilir.
fransada bir bayan eşinden habersiz dışarı çıkabilir...
fransada şiddet yoktur çocuğa ve kadına şiddet yoktur... cezası çok ağırdır...
fransada çocuklar ve bayanlar çok önceliklidir...
fransada vicdan özgürlüğü vardır...
fransada üç önemli şehir ? paris, lyon, marsilya...
fransanın bayrağı ? mavi, beyaz, kırmızı

aynı şeleri kafa karıştırıcı olarak sorabiliyorlar... eşitlik özgürlük bağımsızlık hep onu düşünebilirsin...

bu kadarını hatırlayabildim arkadaşım... bol şans herkesin hakkında hayırlısı...
r0s3 - avatarı
r0s3
Ziyaretçi
25 Mayıs 2010       Mesaj #86
r0s3 - avatarı
Ziyaretçi
mrb arkadaşlar öncelikle bu 2 haftalık kurs kimsenin gözünü korkutmasın geçmeniz için 2 hafta derse katılmanız yeterli.önemli olan kanaat notunuz,benim sınıfımda okuma yazma bilmeyen bi arkadaşım dahi aldı sertifikayı kısacası endişe eilicek bi durum yok ilk başta i sınav yapıyolar adınız soyadınız vs vs sonra yurttaşlıkla ilgili sorular soruyolar işte yukarıda arkadaşımın blirttiği gii bilemeseniz bile sorun deil 3 saat onun dersini görüceksiniz ve biticek 2 hafta sonunda sertifikanızı alıcaksınız eğer eşiniz fransız vatandaşıysa sertifikayı içeriye aynı gün verirsiniz değilse bekliyceksiniz 5-6 ay.. eşleri fransız vatandaşı olanlar 1 ay içinde alıyorlar vizeyi ben 1 ayda aldım.herkese bol şanslar..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mayıs 2010       Mesaj #87
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadaşlar benim en çok merak ettiğim bu franssız vatandaşı olmayanlar sertifikayı aldıktan sonra ne kadar zamanda vize alabiliyor... kimsenin yokmu bilgisi çok merak ediyorum...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mayıs 2010       Mesaj #88
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eşi fransız vatandaşı olmayanlar sertifikayı aldıktan sonra en fazla 6 ay beklemek zorundalar yaşıycağnız bölgeye göre değişiyo,bazen 4 bazen 5 ay..
cep - avatarı
cep
Ziyaretçi
6 Temmuz 2010       Mesaj #89
cep - avatarı
Ziyaretçi
mrb...bende soruma cevap alabilirmiyim...
fransaya bende evlilik yoluyla gidecegim.eşim çifte vatandaş vize süresi yine en fazla 6aymı oluyo?bide şu verdikleri kursta ögretmenler türkmü fransa hakkında anlattıkları bilgiler türkçemi?tarihi,degerleri falan.....
cep - avatarı
cep
Ziyaretçi
13 Temmuz 2010       Mesaj #90
cep - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
r0s3 adlı kullanıcıdan alıntı

mrb arkadaşlar öncelikle bu 2 haftalık kurs kimsenin gözünü korkutmasın geçmeniz için 2 hafta derse katılmanız yeterli.önemli olan kanaat notunuz,benim sınıfımda okuma yazma bilmeyen bi arkadaşım dahi aldı sertifikayı kısacası endişe eilicek bi durum yok ilk başta i sınav yapıyolar adınız soyadınız vs vs sonra yurttaşlıkla ilgili sorular soruyolar işte yukarıda arkadaşımın blirttiği gii bilemeseniz bile sorun deil 3 saat onun dersini görüceksiniz ve biticek 2 hafta sonunda sertifikanızı alıcaksınız eğer eşiniz fransız vatandaşıysa sertifikayı içeriye aynı gün verirsiniz değilse bekliyceksiniz 5-6 ay.. eşleri fransız vatandaşı olanlar 1 ay içinde alıyorlar vizeyi ben 1 ayda aldım.herkese bol şanslar..

mrb....
kagıtlarımız çıktı.istanbul vizeden randevu aldım...hangi evrakları hazırlamam lazım.bide fransa konsloslugu ilk sınavı hemen mi yapıyo daha sonramı dil kursuna yönlendiriyo..bilgi alabilirsem arkadaşlar çok sevinirim.....