Arama

Rap stüdyosu nasıl kurulur? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Nisan 2015 Gösterim: 67.732 Cevap: 90
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Kasım 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle Herkese Meraba !
Rap Yapmak İstiyorsanız Önce Kendinize Free Bir Beat Ayarlayın Ve O Beat'in Türüne Göre Söz Yazın Örneğin (Melanko-Arebesk-R&B-Gangsta) Bir Beat Ayarlayın ve Ritme Uyucak Şekilde Kafiyeli Söz Yazın,Ritme Uygun şekilde sözleri okuyun . . .
Sponsorlu Bağlantılar

Öncelikle Kendinizi Denemek İçin :

1-) 15-20 TL Civarı USB kaliteli bir ses kartı alın . (Usb Ses Kartı Daha ucuz ve Kullanışlı oluyor)

2-) 10-15 TL Civarı bir mikrofon alın .

3-) Ve Kendi Karakterizde Benimsediğiniz Tarzın (Melanko-Arebesk-R&B-Gangsta gibi..) Beat'i Konuyla Alakalı Sitelerden İndirip , bu beat ritmine uygun sözler yazın(ilham almak icin bu tarz rap şarkılarını dinleseniz daha iyi olur)

4-) Daha Sonra Çevrenizde Bu konuya ilgisi olan arkadaşlarınız varsa onlarla feat atın(yani beraber söyleyin)

5-) En Sonunda Bi Stüdyoya Gidip 10-15 liraya Deneme(Prova KAYDI) yapın Eğer sesinizi beğenip bu işi yaparım diyorsanız bütçenizi bu işe harcayın ..

NoT : Siz Siz oLun Sigara içmeyin boğazını tariş edip ses kalitenizi düşürüyor ve iyi şarkı söleyip kelimeleri yutmamak icin '' ŞAN DERSİ '' almanızı Öneririm ... ve son olarak Stüdyo Nerden Bulucam Diyorsanız netten faydalanın . . .

Sizi Önere Bileceğim Malzemeler

-PIRANHA PRN 203 veya Class fm 178 Markalı Mikrofonlardan Biri ( 10 TL'den Fazla Değil )
-COMODOW 3D Sound 5.1 TIDE
- Adobe Audition 1.5 Ses Kayıt Programı

Eğer Profosyenelleşmek isterseniz
mixer,monitör,ses klavyesi,filtre zar,zurt bLa bLa bLa .... Lazım
Ümit Bora Özdere
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Aralık 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
baslangıc için
m audio nova mic 225 tl
Sponsorlu Bağlantılar
m audio mobile pre usb ses kartı 250 tl
alesis 6fx ya da yamaha 8/2 mixer --> ortalama 300-400 tl
studio projects vtb-1 preAmp
bu malzemeler seni 3-4 sene yarıprofesyonel goturur kardeşim kolay gelsin .(program cubase sx-3)
No BeLL
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam bende rap yapmak ıstıyorum ama once home studya kuracagım fakat beat lazım bu konuda bana yardımcı olacak arkadaslar bana mesaj atsın tattoosay@hotmail.com 05454421219
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Slm arkadaslar ben home studio kurmak ıstıorum we ses kartında bunu onerdıler crative sound blaster x-fi bu nasıl olabılır wokal alırken dıjıtal kayıt yaparmı yorumlarnızı beklıyorum tessekkurler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bende yaklasık 500 tl war bir stüdyo kurmak icin neler önerirsiniz YARDIMCI OLUn ...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şimdi kardeşim 1200 tl bütçen var ve sana tavsiyem güvenilir siteler aracılığı ile çok uygun fiyatlara 1200 tl ye harika bi stüdyo kurarsın sana şimdi bi kaç önerim olacak mic olarak 4 tavsiyem var fiyat aralıklarına bakarak en uygun olanını kendin seç behringer B1 ve B2 Rode NT1a ve 2a şimdi sıra geldi mixer mi ses kartımı olayına. Kardeşim eğer kaliteli bişey istiyosan kaliteli bir ses kartına ihtiyacın var mixer burda fazla rol oynamaz ki zaten alacağın ses kartında phantom power varsa mixer'e gerek yok boş yere masraf olur. Ses kartı olarak bütçeye uygun yine bi kaç tane benim için çok sağlam olan ses kartı önereceğim bunların arasından kendin seçip alırsın. İlk olarak M-Audio Fasttrack USB II yada Line 6 Pod UX2 yada Tc Elektronic konnect 6 yada Roland UA4FX alabilirsin monitör olarak ise Behringer B2030P sana olabilir zaten filter ve sehpa fazla bi masraf değil yardımcı olabildiysem ne mutlu.
NOT: Mixer'e çoklu kayıt yapmıyacaksan hiç ama hiç gerek yok teşekkürler
Cst Tiger - avatarı
Cst Tiger
Ziyaretçi
2 Mayıs 2011       Mesaj #17
Cst Tiger - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar peki sadece mikrofon alsak bide ses kayıt programı indirsek ola bilirmi?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mayıs 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
programlarr hangilerii söylermisinizz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Haziran 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bi yerde gördüm bütün stüdyo ekipmanları bi kutunuun içinde satılıyodu . Lİmewire nin mic. fln vardı içinde
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Haziran 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar sütüdyo kurmak ıstıyor rep bilgisayar programından denedeim mikrodon aldım olur dedim cıx olmadı şimcik bana hangi programlar lazım ve kayıt bilcem neler lazım başka meail olarak gönderirimisiniz
Son düzenleyen buz perisi; 4 Şubat 2012 17:25