Arama

Facebook Hakkında - Sıkça Sorulan Sorular - Sayfa 8

Güncelleme: 15 Şubat 2015 Gösterim: 68.465 Cevap: 94
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
7 Ağustos 2013       Mesaj #71
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Hesabımı güvende tutmak için neler yapabilirim?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar


Hesabınızı güvende tutmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:
  • Tıklamadan önce düşünün. Arkadaşlarınızdan veya tanıdığınız bir şirketten gönderilmiş olsa bile, asla şüpheli bağlantılara tıklamayın. Buna Facebook'ta (ör. sohbette veya gönderilerde) veya e-postalarda gönderilen bağlantılar dahildir. Arkadaşlarınız spam'e tıkladığında söz konusu spam'i yanlışlıkla size gönderebilir veya sizi spam gönderide etiketleyebilir. Ayrıca ne olduğundan emin olmadığınız şeyleri (ör. bir .exe dosyası) indirmemelisiniz. Şüpheli e-postaları tanıma hakkında daha fazla bilgi alın.
  • Benzersiz, güçlü bir şifre seçin. En az altı karakter uzunluğunda, sayılar, harfler ve noktalama işaretlerinden oluşan bir şifre seçin ve bu şifreyi başka hiçbir hesabınızda kullanmayın. Şifrenizi nasıl değiştireceğinizi öğrenin.
  • Giriş bilgilerinizi (ör. e-posta adresinizi ve şifrenizi) asla başkalarıyla paylaşmayın. Bazen kişiler veya sayfalar, kendileriyle giriş bilgilerinizi paylaştığınızda size bir şeyler vermeyi (ör. ücretsiz poker fişleri) vaat edebilir. Facebook Koşulları'nı ihlal eden bu tür teklifleri sadece sanal suçlular sunar. Şifrenizi Facebook giriş sayfası dışında (ör. hesap ayarlarınızda değişiklik yaparken) tekrar girmeniz istenirse, sayfanın adresinde (URL'de) hala facebook.com/ yazdığından emin olun.
  • www.facebook.com adresinden giriş yapın. Bazen sahtekarlar e-postanızı ve şifrenizi girmeniz umuduyla Facebook'un giriş sayfasına benzeyen sahte sayfalar açar. Giriş bilgilerinizi girmeden önce sayfanın URL'sini (internet adresini) kontrol ettiğinizden emin olun. Şüphe duyduğunuzda, gerçek Facebook sitesine dönmek için tarayıcınıza facebook.com yazmanız yeterlidir.
  • Tarayıcınızı güncelleyin. İnternet tarayıcılarının en yeni sürümleri, güvenlik korumaları içerir. Örneğin, şifre tuzağı olduğundan şüphelenilen bir siteye gitmek üzereyseniz sizi uyarabilirler. Facebook şu tarayıcıları desteklemektedir:
    • Mozilla Firefox
    • Safari
    • Google Chrome
    • Internet Explorer
  • Virüsten koruma yazılımı çalıştırarak kendinizi virüslere ve zararlı yazılımlara karşı koruyun. Daha fazla bilgi alabilir ve bu yazılımı ücretsiz indirebilirsiniz:
    • Windows için:
    • Mac OS için:

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
7 Ağustos 2013       Mesaj #72
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
"Hesabını Bul" sayfasında hesabımı bulamıyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
Hesabınıza giriş yaparken sorun yaşarsanız, sizi Hesabını Bul sayfasına yönlendiririz.

Hesabınızı bulmanıza yardımcı olacak birkaç sorun giderme ipucu:
  • Kullanıcı adınızı girin. Kullanıcı adınız, kişisel Facebook internet adresinizde (URL) yazmaktadır: ofme
  • Şu ana kadar sahip olduğunuz ve hesabınızla ilişkili olabilecek tüm e-posta adreslerini veya cep telefonu numaralarını girmeyi deneyin (her denemede bir tane girin).
  • Facebook arkadaşlarınızın birinden zaman tünelinizdeki Hakkında sayfasına bakıp İletişim Bilgileri kısmında kayıtlı olan e-posta adresini size göndermesini isteyin.
Hesabınızı hala bulamıyorsanız, görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Size yanıt veremeyecek olsak da, paylaştığınız bilgileri sistemimizdeki hataları tespit etmek için kullanacağız.

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
12 Ağustos 2013       Mesaj #73
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Şifrenin doğru olduğundan emin olduğum halde şifrenin yanlış olduğuna dair bir hata mesajı görüyorum

Caps lock tuşunun kapalı olduğundan lütfen emin olun. Hesabınıza yine de giriş yapamazsanız, şifrenizi güncelleyin.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
13 Ağustos 2013       Mesaj #74
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Her giriş yaptığımda şifremi yenilemem gerekiyor

Bu sorun internet tarayıcınızdan kaynaklanıyor olabilir.

1) Farklı bir internet tarayıcısı ile giriş yapmayı deneyin. Aşağıdaki tarayıcıları ücretsiz olarak indirebilirsiniz:
  • Mozilla Firefox
  • Safari
  • Google Chrome
2) Bu sorunu yaşamaya devam ederseniz, hesabınızdan çıkış yapın ve şifrenizi yenileyin.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
14 Ağustos 2013       Mesaj #75
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Şifre yenileme bağlantısıyla şifremi yenilemeye çalıştığımda "geçersiz bağlantı" hatası alıyorum


Şifre yenileme bağlantınızın geçersiz olduğunu bildiren bir hata mesajı görüyorsanız:
  • Aldığınız bağlantıyı eksiksiz olarak kopyalayarak adres çubuğunuza yapıştırmayı deneyin. Bazı e-posta sağlayıcıları bağlantıyı birden fazla satıra böler; bu nedenle bağlantının tamamını kopyaladığınızdan emin olun.
  • Şifrenizi yenilemeyi tekrar deneyin.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Ağustos 2013       Mesaj #76
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Giriş yapamıyorum

Hesabınıza giriş yaparken sorun yaşıyorsanız:
  1. Bilinen giriş sorunlarını gözden geçirin
  2. Şifrenizi yenileyin
  3. Şikayette bulunun
Tüm şikayetlere yanıt veremediğimizi, ancak şikayeti incelediğimizde daha fazla bilgi almak için sizinle iletişime geçebileceğimizi unutmayın. Zaman ayırıp Facebook'u geliştirmemize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
16 Ağustos 2013       Mesaj #77
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Hesabımı dondurma ve silme arasındaki fark nedir?

Birçok insan geçici sebeplerle hesabını dondurmaktadır. Bu seçenek size ayrılma ve istediğiniz zaman geri dönme esnekliği sağlamaktadır. Hesabınızı dondurursanız:
  • Zaman tüneliniz Facebook hizmetinden anında kaybolur.
  • Facebook'taki insanlar aramalarda sizi bulamayacaktır. Gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler, başkaları tarafından görülmeye devam edebilir.
  • Gelecekte Facebook'a geri dönmeyi isteyebileceğiniz ihtimaline karşı zaman tüneli bilgilerinizi (arkadaşlar, fotoğraflar, ilgi alanları vb.) kayıtlı tutarız. Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyi seçerseniz, geri döndüğünüzde zaman tünelinizdeki bilgileri bıraktığınız gibi bulabilirsiniz.
Hesabınızı kalıcı olarak silerseniz:
  • Hesabınıza yeniden erişim elde edemezsiniz.
  • Hesapla ilişkili kişisel kimlik bilgilerinin çoğu veritabanımızdan silinir. Bunlara e-posta adresiniz, posta adresiniz ve anlık mesajlaşma rumuzunuz gibi bilgiler dahildir. Birilerine mesaj gönderdiyseniz, adınız gibi bazı kişisel kimlik bilgileriniz kalabilir.
  • Bazı malzemelerin kopyaları (fotoğraflar, notlar vb.) teknik sebeplerle sunucularımızda kalabilir, ancak bu malzeme kişisel olarak ayırt edilebilir her türlü içerikten arındırılır ve Facebook'u kullanan diğer insanlar tarafından erişilemez hale gelir.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
18 Ağustos 2013       Mesaj #78
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Hesabımı nasıl dondururum?

Hesabınızı kalıcı olarak silmek için:
Hesabınızı kalıcı olarak silmeniz, hesabınızı bir daha asla yeniden etkinleştiremeyeceğiniz ve eklemiş olduğunuz içeriklere ve bilgilere bir daha ulaşamayacağınız anlamına gelir. Hesabınızın kurtarma seçeneği olmadan kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.

Not: Facebook, dondurulmuş veya silinmiş hesaplarla ilişkili içerikleri kullanmaz.

Hesabınıza giremiyorsanız: Şifrenizi yenileyin.
Hesabınızı dondurmak için:
  1. Tüm Facebook sayfalarının sağ üst kısmında bulunan hesap menüsüne (851580 142488495957208 1588909839 n) tıklayın
  2. Hesap Ayarları'nı seçin
  3. Sol sütunda Güvenlik'e tıklayın
  4. Hesabını dondur bağlantısına tıklayın
Hesabınızı dondurduğunuzda, zaman tüneliniz ve zaman tünelinizle ilişkili tüm bilgiler Facebook'tan anında kaybolur. Facebook'taki kişiler aramalarda sizi bulamaz veya bilgilerinizi göremez.

Hesabınızı dondurduktan sonra herhangi bir zamanda Facebook'a geri dönmek isterseniz, e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Zaman tüneliniz tamamen geri gelecektir (arkadaşlar, fotoğraflar, ilgi alanları vs.). Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için hesabın giriş e-posta adresine erişiminizin olması gerektiğini unutmayın.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
19 Ağustos 2013       Mesaj #79
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Hesabımı yeniden etkinleştirmediğim halde, Facebook'tan bunu yaptığımı bildiren bir e-posta aldım.

Siz talep etmediğiniz halde hesabınızın yeniden etkinleştirildiğini bildiren bir e-posta aldıysanız, başka biri sizin e-posta adresinizi ve şifrenizi kullanarak hesabınıza giriş yapmaya çalışmış olabilir. Şifrenizi yenilemenizi tavsiye ederiz. Hesabınızla ilişkili tüm e-posta adreslerinin güvende olduğundan da emin olmalısınız. E-postalarınızı okuyabilen bir kişinin Facebook hesabınıza da erişme ihtimali olduğunu unutmayın.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
19 Ağustos 2013       Mesaj #80
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Hesabımı dondurmaya çalışıyorum - neden Facebook bana hesabımı yeniden etkinleştirdiğimde giriş yapmadan önce 24 saat beklemek zorunda olduğumu söylüyor?

Bunun hesabınızı ilk donduruşunuz olmadığını fark ettik. Bol seçeneğinizin olmasını sağlamak istesek de, kaybolmanız arkadaşlarınızın kafasını karıştırabilir. Bilgilerinizi kimlerin göreceğini kontrol etmek için gizlilik ayarlarınızdan faydalanmaya çalışın.
Hesabınızı yine de dondurmak istiyorsanız, bir sonraki etkinleştirmenizde giriş yapmadan önce 24 saat beklemek zorunda olacaksınız. Önceden olduğu gibi aynı yeniden etkinleştirme işlemini izlemeniz yeterlidir. Giriş yaptığınızda, daha ne kadar beklemeniz gerektiğini gösteren bir saat göreceksiniz. Size bu 24 saatlik süre dolduğunda da bir e-posta göndereceğiz.

Benzer Konular

3 Ağustos 2006 / RasqutiN Sosyal Ağlar
11 Ağustos 2015 / NeutralizeR Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2014 / BrookLyn Sosyal Ağlar
3 Mayıs 2014 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar