Hakan bizim jokerimiz
Adnan Polat, Vestel Manisasporlu oyuncu Hakan Balta'nın Galatasaray'a transferiyle ilgili olarak "Hakan, Galatasaray için joker oyuncu" dedi.
4.9.2007
Polat, Ege Seramik’in 300. şubesinin açılışına katılmak üzere geldiği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın henüz istediği seviyede olmadığını ifade eden Polat, takım olarak iyi yolda olduklarını ancak daha iyi oynayacaklarına inandığını söyledi. Polat, yeni transfer Hakan Balta’nın, takımın her yerinde oynayabilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Takım, şu anda beklediğim bir düzeyde değil. Takımdan 14 tane futbolcu gidip, 7-8 tane geldi. Adaptasyon süreci lazım. 3-4 hafta sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Nonda’yı iyi oynadığı için aldık. Bunu sahadaki performansı gösterecek. Hakan’ı da Galatasaray’da çok yönlü bir futbolcu olarak faydalanacağımızı düşünüyoruz. Yani sol bek, sol açık, ön libero ve stoper. Hakan, Galatasaray için joker oyuncu."
Takım değil kulüp gitti!
Kalli'nin takımın başına geçmesiyle başlayan kadro operasyon sonucu; 12'si bonservisiyle, 11'i kiralık, tam 23 futbolcunun bileti kesildi, yerlerine 11 yeni isim transfer edildi.
4.9.2007
Yıldızlar da var, gençler de...
Bu sezon transferin kuşkusuz en hareketli kulübü olan Galatasaray; renklerine bağladığı 11 isimle taraftarını coşturup, Avrupa’da bile ses getirirken, biletini kestiği oyuncularla da uzun süre gündemin zirvesinde kalacağa benziyor. Sadece Feldkamp’ın göreve getirilmesiyle birlikte takımdan ayrılan futbolcu sayısı: 23!.. 12’si bonservisiyle, 11’i kiralık olarak gönderilen bu isimlerin arasında kariyeri tartışılmaz yıldızlar da var, ‘yıldız’ diye anılmayı bekleyen gençler de...
Peki, ya başarı gelmezse?
Geçen sezonun son haftalarında camianın üzerine çöken ölü toprağını üzerinden atmayı başaran Sarı-Kırmızılılar’ın, bu radikal operasyon yapılırken en büyük destekçesi Kalli’ydi. 73 yaşındaki teknik adamın bilgi birikimi ve tecrübesine güvenen yönetim, gelişmelerden şimdilik memnun. Taraftar da aynı şekilde, ilk haftalarda gösterilen performanstan ötürü gayet mutlu. Ancak olası bir başarısızlık halinde, gelebilecek eleştiriler hiç de hafif olmayacak gibi görünüyor.
‘Transferim engellendi!’
Son gün operasyonunda Ankaraspor’a kiralanan Necati, teknik heyet ve yönetimin tutumunu eleştirdi.
Transferin son gününde 1 sezonluğuna Ankaraspor’a kiralanan Necati Ateş, teknik heyet ve yönetimin kendisi hakkındaki tutumu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Necati, “Kadro dışı kalmam ve bonservis bedelimin yüksek tutulması nedeniyle yurt dışına transfer olamadım. Bana hep aynı şöye söylediler: ‘Bu kadar gol atmışken, seni neden istemiyorlar? Bu işte bir iş olmalı.’ Kadro dışı kalarak ikinci plana atıldık. Bana yapılan düzgün bir davranış değildi. Burukluk tabii ki var. Kampa götürülmeseydim, kırılmazdım. Galatasaray’a dönmeyi düşünüyorum” diye görüş bildirdi.
GiDENLERiN LiSTESİ
Bonservisiyle
Faryd Mondragon Köln
Cihan Haspolatlı Bursaspor
Emre Aşık Ankaraspor
Stjepan Tomas Rubin Kazan
Tolga Seyhan Trabzonspor
Orhan Ak Ankarspor
Ferhat Öztorun Manisaspor
Ergün Penbe Gaziantep
Junichi inamoto E.Frankfurt
Sasa iliç Salzburg
Necati Ateş Ankaraspor
Hasan Kabze Rubin Kazan
Kiralık
Fevzi Elmas Antalyaspor
Mülayim Erdem Orduspor
Cafercan Aksu Orduspor
Uğur Akdemir Orduspor
Erkan Ferin Orduspor
Uğur Erdoğan Orduspor
Cihan Can Orduspor
Uğur Demirok istanbulspor
Anıl Karaer Manisaspor
Aydın Yılmaz Manisaspor
Volkan Bekçi Altay
Hakan Balta mükemmel tercih
Galatasaray'ın yeni transferi Hakan Kadir Balta'ya, eski hocalarından tam not geldi...
4.9.2007
Kendisini 3 yıllığına Sarı-Kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalayan Hakan Kadir Balta, mutluluktan uçuyor... Vestel Manisa-Galatasaray maçının ardından Florya’ya yeni takım arkadaşları ile birlikte giden 24 yaşındaki futbolcu, kontrat imzaladıktan sonra Riva’ya, A Milli Takım kampına geçti. Ay-Yıldızlı forma ile Malta ve Macaristan karşısında galibiyet sevinci yaşamak istediğini söyleyen Balta, “Milli Takım’ın ardından Galatasaray’daki görevim başlayacak. Çok mutluyum, aynı derecede heyecanlıyım. ilk hedefim kadroya girmek, ondan sonra kalıcı olabilmek adına elimden gelenin en iyisini yapacağım” açıklamasını yaptı. Bu arada 2. Başkan Adnan Polat, Hakan Balta’nın Galatasaray’da joker oyuncu olacağını söyledi.
KÜNYESİ
İsim: Hakan Kadir Balta
Pozisyon: Stoper-Sol kanat
Doğum tarihi: 23.03.1983
Doğum yeri: Berlin
Boyu: 1.84
Kilo: 80
Forma no: 22
Terim’den sürpriz
A Milli Takım kampında Hakan Balta’yı bir sürpriz bekliyordu. Kırmızı-Beyazlı ekibin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim’in isteğiyle, genç oyuncunun daha önceki maçlarda yaptığı hataları içeren görüntülerin bulunduğu bir CD hazırlanmıştı. Hatalarla dolu bu CD, Balta’ya iletildi. Teknik kadro yetenekli oyuncuya görüntüleri dikkatle izlemesi ve hatalarını değerlendirmesi talimatını verdi. Hakan Balta, gelişme karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Mustafa Denizli: Çok başarılı olacak
Öncelikle çok uyumlu bir kişilik olduğunu söylemeliyim. Futbolu çok iyi biliyor ve severek oynuyor. Aynı zamanda sahada sürekli iyi niyetli olması, büyük bir artı. Gol sezgileri çok üst düzeyde. 90 dakika içinde birçok kez ileriye çıkıp, etkili oluyor. Sürpriz gol atakları sayesinde gol de atıyor. Çok başarılı olacak.
Giray Bulak: 50 metreden ağzına atar!
Süper bir kişiliği var. Dengeli bir oyuncu. Az konuşur. Biraz diyalog kursa, çok daha iyi olacak. Tekniği müthiş. Sol ayağı ile 60 metreden topu adamın ağzına bırakır! Savunma yönü iyi. Fizik kapasitesi yüksek. Hızlı tempoyu kaldırır. Hücuma çok çıkmaz. Çıktığında da dengeli hareket eder. Galatasaray çok iyi transfer yaptı.
Ersun Yanal: Bu mesajı kendisi anlar!
Hem sol kanatta hem de stoperde rahatlıkla oynayabilir. En önemli özelliği, defansif olduğu kadar ofansif olarak da aynı etkide olması. Tam bir takım oyuncusu. İstikrarlı ve uyumlu bir kişiliğe sahip. Futbola zaman ayırıyor ama futbolla biraz daha bütünleşmeli. Bu mesajı Hakan anlar! Galatasaray için tam isabet.
Kalli'den inciler!
Feldkamp, verdiği hayat dersleri ve hazır cevap tarzıyla da dikkat çekiyor.
4.9.2007
Necati Ateş’i neden kadroya almadınız?- Neden alayım!
Ümit Karan’ın düşürüldüğü pozisyonda penaltı var mıydı?
- Hakem penaltı çalmadığına göre penaltı değildi!
Takıma kros çalışması yaptırmıyor musunuz?
- Atlet değil, futbolcu yetiştiriyoruz!
Serbest vuruşları artık Volkan Yaman mı kullanacak?
- Çıkıp ben kullanmayacağıma göre...
Hasan’a neden kızdınız antrenmanda?
- Topla çok fazla oynuyor.
Bu şekilde olmaz. Hasan ya kendiliğinden vazgeçecek, eğer vazgeçemiyorsa zaten oynamayacağı için sorun olmayacak!
Galatasaray bu sene nasıl bir taktikle oynayacak?
- Bunu oyuncularımla konuşmayı tercih ederim!
Transfer çalışmaları hakkında düşünceleriniz...
- Transfer gerçekleşmeden bu konuyla ilgili hiçbir şey açıklamak istemiyorum. Gerçekleştiğinde konuşabilirim. istiyorsanız size isim vereyim. Bir gün içinde siz satın alıp getirecekseniz, o isimleri de vereyim size.
Ligde Briegel’in takımı Ankaragücü ile oynayacakları hatırlatılınca...
- Briegel’le ben bire bir oynamayacağım. Galatasaray ve Ankaragücü oynayacak.
- Kaiserslautern’in başına geçtiğim dönemde takımın yıldızı Damir Hotiç’ti. Daha kulübün kapısından içeri girer girmez, “Hoca, benim adım Hotiç. Asla yedek kulübesinde oturmam” dedi. “Tamam” dedim ve kendisini tribüne gönderdim!