Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 23

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.957 Cevap: 611
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #221
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray ve Trabzon dalya diyor

Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray ile Trabzonspor, yarın yapacakları lig maçıyla birlikte 100. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 99 karşılaşmanın 43'ünü Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 99 maçta, Galatasaray 125, Trabzonspor ise 109 kez gol sevinci yaşadı.

-LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE-

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor'un 6 farkla önünde bulunuyor.
Ligde yapılan 65 karşılaşmanın 27'sini ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta da gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
Lig maçlarında Galatasaray toplam 80, Trabzonspor ise 73 gol attı.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maçı ev sahibi ekip 3-1 kazanmıştı.

-İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI-

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan karşılaşmalarda Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.
Trabzonspor, İstanbul'daki 32 maçta Galatasaray'ı yalnızca 7 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 16 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Galatasaray'ın İstanbul'daki 41 golüne karşılık, Trabzonspor 33 gol kaydetti.
Geçen sezon İstanbul'da yapılan lig maçını Galatasaray 4-1 kazanmıştı.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2007       Mesaj #222
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
giris gshalkindir

Sponsorlu Bağlantılar
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #223
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Mekteb-i Sultani gururumuzdur"

Galatasaray'ın Ultraslan Bağımsız Taraftar Oluşumu, medyada çıkan bazı haberlerde ve demeçlerde, Galatasaray taraftarının sanki Galatasaray Lisesi'ne karşı eylem yaptığı gibi bir izlenim verilmeye çalışıldığını belirterek, ''Böyle bir şey yoktur, bunlar hedef saptırmak isteyenlerin beyhude çabalarıdır'' açıklamasını yaptı. Taraftar grubu, internet sitesinde kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in fotoğrafını ve kulübün şehitleri için lisede yer alan şehitlik köşesinin resmini yayınlarken, açıklamasında ise şu görüşlere yer verdi:
''Galatasaray Lisesi 526 yıldır bu ülkenin, 102 senedir de büyük Galatasaray taraftarının gururudur. Galatasaray taraftarı, bu kulübün nereden nereye geldiğini, kurucularının kim olduğunu, bu mümtaz lisenin vatan için kanını döktüğünü çok iyi bilir. Galatasaray taraftarı, Mekteb-i Sultani öğrencileriyle gurur duyar. Galatasaray taraftarı, Galatasaray camiasının bir parçası olan lisesiyle övünür. Galatasaray taraftarının Galatasaray Lisesi ile ilgili hiç bir sorunu olamaz. Galatasaray taraftarı, kulübü ve hatta liseyi büyük Galatasaray taraftarından soyutlayan zihniyete karşıdır. Ve Galatasaray taraftarı asla laf oyunlarına gelmez.''

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #224
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Emre çağrı bekliyor!

Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Emre Aşık, Msn Angel Milli Takım'a tekrar çağrılmayı istediğini söyledi. Beşiktaş derbisiyle uzun bir aradan sonra sarı-kırmızılı takımda ilk 11'de şans bulan ve Song'un yerine son 2 lig maçında forma giyen Emre Aşık, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, Msn Angel Milli Takım'da tekrar oynamak istediğini, ama bu konudaki tercihin Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e ait olduğunu kaydetti.
Emre Aşık, ''Herkes milli takıma çağrılmayı ister. Ben de tekrar milli takıma gitmeyi isterim'' derken, forma giyemediği dönemde profesyonel olduğu için her zaman kendini hazır tuttuğunu ve bir gün şans geleceğine inandığını kaydetti.
Zaman zaman kadro dışı kaldığını, yedek soyunduğunu belirten deneyimli futbolcu, kendisi için asıl önemli olan noktanın bundan sonra devamını getirmek olduğunu ifade etti.
Uzun bir aradan sonra ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe maçında formayla tanışan Emre Aşık, Beşiktaş maçı öncesi Song'un ameliyat olduğunu belirtirken, ''Song'un Beşiktaş maçı öncesi idman eksikliği vardı. Onun yerine ya ben ya da Tolga oynayacaktı. Teknik direktör Gerets de tercihini benden yana kullandı. Beni seçmesi sürpriz olmadı'' diye görüş belirtti.
34 yaşındaki Emre Aşık, Msn Angel milli formayı en son, Beşiktaş'ta oynadığı dönemde, 15 Kasım 2003 tarihinde Letonya ile deplasmanda yapılan ve ay-yıldızlı ekibin 1-0 yenildiği 2004 Avrupa Şampiyonası baraj ilk maçında giymiş ve kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Toplam 21 kez Msn Angel milli formayı giyen Emre Aşık, 2 gol attı.
Emre bu sezon Galatasaray formasıyla ligde 4 maçta toplam 322 dakika sahada kalırken, Beşiktaş derbisinde fileleri havalandırdı.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #225
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Ribery davası görülmeye başladı

Galatasaray'ın, Ribery ile ilgili bugün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) görülen davasının 4 saat sürdüğü ve iki tarafın savunmasını yaptığı belirtildi.

Sarı-kırmızılı kulübün, Ribery ile ilgili açtığı 10 milyon Avro'luk dava, İsviçre'nin Lozan kentinde görülürken, başkan Özhan Canaydın'ın da takip ettiği davada iki tarafın da savunmasını yaptığı, kararın daha sonra açıklanacağı bildirildi. Canaydın, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ''Gayet adil olarak her iki tarafın savunmaları alındı. Dava devam ediyor, bize haber verecekler'' dedi.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #226
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Ribery iddialarımızı doğruladı"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, eski oyuncuları Ribery'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) görülen davanın bugünkü duruşmasına gelmesinin kendisi için iyi olduğunu belirterek, ''Göz göze geldiğimizde hakikatlerin dışına çıkamayacağını biliyordum'' dedi. İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan Başkan Özhan Canaydın, Galatasaray TV haber bültenine telefon bağlantısıyla katılarak son gelişmeleri aktardı.
Canaydın, bunun orijinal bir dava olduğunu dile getirerek, ''Marsilya Kulübü Başkanı katılmak isteyince bize de bildirdiler. Biz de, ben, avukatımız Ethem Postacıoğlu ve onun ekibinden Aylin ve Aysel hanımlar ile beraber buraya geldik. Bir gün önceden hazırlıklarımızı yaptık'' dedi. Canaydın, sözlerine şöyle devam etti: ''Saat 09.30'da toplantı başladı. Toplantıya, Marsilya Kulübü Başkanı, avukatı ve ekibi, sürpriz olarak da Ribery ve avukatı Bruno geldi. Toplantı tercümanlar eşliğinde İngilizce yapıldı.''
Her iki tarafın da 3 jüri üyesi eşliğinde savunmasını yaptığını kaydeden başkan Canaydın, ''Ribery'nin gelmesi benim lehime oldu ve hoşuma gitti. Çünkü Ribery'yle göz göze geldiğimizde hakikatlerin dışına çıkamayacağını biliyordum. Kendisine gerekli soruları sorduğumda, 'Doğrudur başkan, haklısınız' şeklinde cevap vermekle yetinebildi. Bu da bizim için kafiydi'' şeklinde konuştu. Özhan Canaydın, kararın en geç 2 ay içinde verileceğini tahmin ettiğini ifade ederek, ''Bu arada şunu da belirteyim belki bir kez daha çağrılabiliriz. Herkes kendi müdafaasını yaparken, haklı olduğunu söyledi. Tabi bütün iş, menajer Bruno'nun yaptığı by-pass'ta. Tahmin ediyorum ki menajere sorduğumuz sorular da, onun bu organizasyonun içinde olduğunun bir ispatı oldu'' dedi. Başkan Canaydın, nasıl bir karar beklediği sorusuna ise ''Şimdiye dek böyle bir tecrübemiz olmamıştı. O yüzden jürinin vereceği kararı bekleyeceğiz'' yanıtını verdi.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #227
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Geçen sezon mucizeydi"

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, 2 puanı Konyaspor'a hediye ettiklerini söyledi.

Maça iyi başlamalarına rağmen sonunu getiremediklerini belirten Gerets, "Bu skor bizi çok üzdü. Rakiplerimize gereksiz puanlar hediye ederek, yarışta kendimizi zora sokuyoruz. 2-1'den sonra gol şanslarımız vardı, bunları değerlendirmemiz ve kaçırmamamız gerekirdi. Orta sahada Okan, Iliç ve Ayhan iyi işler yaptı. Gereksiz bir pozisyonda orta sahada bir top kaybı neticesinde yediğimiz bir gol var. Şampiyonluk ve Devler Ligi yine hedefimiz" dedi.

Gerets, 'Kadro ve aynı teknik ekiple yola devam edilmesine rağmen geçen yılki gibi neden değilsiniz?" sorusuna ise, "Geçen sezon mucizeydi. Bu yediğimiz golleri yemiyor, girdiğimiz pozisyonları da değerlendiriyorduk. Bunu kabul etmemiz lazım. Şans faktörü çok önemli. Bu skor bizi çok fazla üzdü. Değerlendirmelerimizi yapacağız. Mısır'da bir hazırlık maçımız var. Takımımızın moralini yükselteceğiz" diye konuştu.
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #228
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
adszot3
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #229
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
ccccccekx6
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Mart 2007       Mesaj #230
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Taraftarlarımızla bir sorunumuz yok"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, futbol takımının teknik heyetiyle yemek yedi. Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki yönetim kurulu toplantısının ardından kulüp başkanı Özhan Canaydın, yönetim kurulu üyeleri ve futbol takımının teknik heyeti, yemek için Beyti Restoran'a gitti.
Yemeğin kısa bir bölümü medyaya açık tutulurken, yönetim kurulu üyelerinden Celal Gürcan'ın, Kalamış Tesisleri'nde geçirdiği bir kaza, Ali Gürsoy'un, babasının rahatsızlığı, Işın Çelebi'nin, Ankara'daki işleri, Engin Akçakoca'nın ise IMF temsilcisi olarak Nijerya'da bulunması nedeniyle toplantı ve yemekte yer alamadıkları açıklandı.
Basın mensuplarına açıklamada bulunan kulüp başkanı Özhan Canaydın, rutin yönetim kurulu toplantısının ardından teknik heyetle yemek yediklerini belirterek, ''Bir sürü dalgalanmaları sizlerle birlikte seyrediyor ve okuyoruz. Biz, birlik ve beraberlik içindeyiz ama aykırı fikirler olduğunda tartışırız, doğruyu bulmaya çalışırız'' dedi.
Canaydın, şöyle konuştu:
''Galatasaray'ın ligdeki iddiası sürüyor. Biz o iddianın sonuna kadar peşindeyiz. Taraftarlarımızla bir sorunumuz yok. Kulüpte ayrılık yoktur. Galatasaray ideallerine ve felsefesine uyan herkes bir ailedir. Galatasaray ailesi çok büyüktür. Hepimiz bu ailenin mensuplarıyız ve ayrımız gayrımız hiçbir zaman olmadı. Ne kadar çalışılırsa çalışılsın, bundan sonra da olmayacak.
Yönetim kurulumuz, teknik heyetimiz, sporcularımız aynı hedefe kilitlenmiştir. İnşallah, her zamanki gibi yolumuza devam ediyoruz.''
Basın mensuplarından soru kabul etmeyen Canaydın, başkan yardımcısı Adnan Polat'ın, soruları yanıtlayabileceğini belirtti, ancak Polat, ''Başkanın konuşmasının ardından bana sadece 'Afiyet olsun' demek düşer'' demekle yetindi.
Bu arada Polat, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından, Trabzonspor maçında sahaya atılan bıçak nedeniyle Galatasaray'a verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasına gerekli itirazları yapacaklarını bildirdi.