Arama

Sulu Börek Tarifi

Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 16.673 Cevap: 0
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
brek11ed
Bu böreği denemenizi baştan tavsiye ediyorum.Çayın yanında çıtır çıtır yemeye doyamayacağınız bir börek.Sıcak sıcak yenilirse daha lezzetli ve çok çıtır oluyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Soğuduğunda yumuşamaya başlıyor.

MALZEMESİ : 1 kilo yufka (6 adet )
1 su bardağı yoğurt
150 gr.margarin
1 adet yumurta
Beyaz peynir,maydonoz
1 kap su
Susam,çörekotu

Yapılışı : * Yufkalar en üste konulacak hariç heryerine margarin sürülerek üstüste
konulur.
*Katı yoğurt(cıvık olmayacak) ve yumurtanın akı karıştırılarak sosu yapılır.
* Yoğurtlu sos en üstteki yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.
* İçine maydonoz kıyılmış peynir harcı yufkanın üzerine serpilir.
* Üstüste serilmiş olan yufkalar ortadan ikiye kesilir.
* İkiye bölünen yufka parçalarının ikiside eşit bir şekilde üçe bölünür.(Yani altı
parça elde edilir.)
* Bu parçalar sigara böreği sarar gibi kenarları hafif içe katlanarak gevşek bir
şekilde sarılır.
* Yufkalar en az yarım saat buzdolabında bekletilir.(Yarım saat bekledikten sonra
tercih size bağlı.Ne zaman pişirmek isterseniz o zaman buzdolabından çıkarıp
aşağıdaki işlemleri yaparak fırına verebilirsiniz.)
* Börekleri soğuk su dolu bir kabın içine daldırıp 1-2 dk.beklettikten sonra yufka-
ları dağıtmadan elle biraz suyunu sıkarak temiz bir havlu üzerine alınır ve 10 dk.
havluda bekletilir.
* Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörekotu serperek yağlanmış tepsi-
de kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN..Drool
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
13 Haziran 2010 / ThinkerBeLL Taslak Konular
19 Ocak 2012 / LaDyGaGa Taslak Konular
8 Haziran 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
23 Temmuz 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular