Bu böreği denemenizi baştan tavsiye ediyorum.Çayın yanında çıtır çıtır yemeye doyamayacağınız bir börek.Sıcak sıcak yenilirse daha lezzetli ve çok çıtır oluyor.
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMESİ : 1 kilo yufka (6 adet )
1 su bardağı yoğurt
150 gr.margarin
1 adet yumurta
Beyaz peynir,maydonoz
1 kap su
Susam,çörekotu
Yapılışı : * Yufkalar en üste konulacak hariç heryerine margarin sürülerek üstüste
konulur.
*Katı yoğurt(cıvık olmayacak) ve yumurtanın akı karıştırılarak sosu yapılır.
* Yoğurtlu sos en üstteki yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.
* İçine maydonoz kıyılmış peynir harcı yufkanın üzerine serpilir.
* Üstüste serilmiş olan yufkalar ortadan ikiye kesilir.
* İkiye bölünen yufka parçalarının ikiside eşit bir şekilde üçe bölünür.(Yani altı
parça elde edilir.)
* Bu parçalar sigara böreği sarar gibi kenarları hafif içe katlanarak gevşek bir
şekilde sarılır.
* Yufkalar en az yarım saat buzdolabında bekletilir.(Yarım saat bekledikten sonra
tercih size bağlı.Ne zaman pişirmek isterseniz o zaman buzdolabından çıkarıp
aşağıdaki işlemleri yaparak fırına verebilirsiniz.)
* Börekleri soğuk su dolu bir kabın içine daldırıp 1-2 dk.beklettikten sonra yufka-
ları dağıtmadan elle biraz suyunu sıkarak temiz bir havlu üzerine alınır ve 10 dk.
havluda bekletilir.
* Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörekotu serperek yağlanmış tepsi-
de kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: