Arama

Örme Börek Tarifi

Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 3.354 Cevap: 0
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Örme Börek İçin Gerekli Malzemeleri - Yapılışı ve Hazırlanışı

Sponsorlu Bağlantılar
ymk935ssw1
"Örme Börek"

Malzemeler

  • 1/2 kg Milföy Hamuru
  • 3 Adet Orta Patlıcan
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı +Yarım Çay Bardağı Süt
  • 3 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Yumurtanın Sarısı
Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım.Patlıcanları 7-8 yerinden kürdanla delerek,ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya dek çevirerek közleyelim. Patlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıçakla kabuklarını soyalım.Sap kısmını kestikten sonra patlıcanları iyice kıyalım.

Tereyağını eritip,unu ekleyelim.Unun rengi hafifçe dönene dek kavuralım.Patlıcanları ilave edelim.Sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ,ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım.Üzeri göz göz olana dek pişirip,ateşten alalım.Çırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim.Bir kenarda bekletelim.

2 adet milföy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralım.Merdane ile enine ve boyuna açarak,dikdörtgen bir hamur elde edelim. Hamurun 4 köşesini bir buçuk parmak kalınlığında keselim.Hamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesik yapalım(iki tarafından da).

Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelim.Milföy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını üst üste gelecek şekilde kapatalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.Bütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana dek pişirelim.


Benzer Konular

21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
13 Haziran 2010 / ThinkerBeLL Taslak Konular
19 Ocak 2012 / LaDyGaGa Taslak Konular
8 Haziran 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
23 Temmuz 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular