Fener Cassano'yu 4.3 milyon Euro'ya kiralayacak
Fenerbahçe'nin Cassano aşkı iyice alevlendi. Real Madrid Başkanı Ramon Calderon, Fenerbahçe'nin 4.3 milyon euro'ya Cassano'yu 1 yıllığına kiralamak istediğini söyledi. Calderon, yeni sezonda Cassano'yu kadrolarında düşünmediklerini ve bu oyuncuyu Fenerbahçe'ye verebileceklerini belirtti. Bu haber, dün İtalya'nın ünlü Tuttomercatoweb.com adlı internet sitesinde yer aldı.
Cassano müjdesi
Real Madrid Başkanı Ramon Calderon, yeni sezonda kadrolarında düşünmedikleri milli oyuncuyu, F.Bahçe'ye verebileceklerini belirtti.
F.Bahçe, Real Madrid'in golcüsü Antonio Cassano'da artık mutlu sona çok yakın. Real Madrid Başkanı Ramon Calderon, sarı-lacivertli kulüpten teklif aldıklarını doğruladı. İtalya'nın ünlü internet sitesi tuttomercatoweb.com'a ve İspanya'nın Cadena Ser radyosuna açıklama yapan Calderon, "Yeni sezonda Cassano ile çalışmayacağız. F.Bahçe ile 4.3 milyon euro karşılığında anlaştık" dedi.
BİR ADIM ÖNDELER
İnternet sitesindeki haberin detaylarında, Cassano'nun da F.Bahçe'ye sıcak baktığına dair cümleler yer alırken, "F.Bahçe, Cassano'nun transferinde bir adım önde" yorumu yapıldı. Ünlü internet sitesinde sarı-lacivertlilerin, Roberto Carlos, Alex de Souza, Stephen Appiah, Lugano ve Deivid gibi oyunculara sahip olduğu da hatırlatılarak, Avrupa'da ses getirecek bir takımın kurulduğunun altı çizildi. Zico onu çok istiyor
Bild gazetesi, F.Bahçe'nin 15 milyon Euro'yu gözden çıkardığını yazarken, Kuranyi'nin açıklamalarına da yer verdi: 'Zico'nun beni istemesi büyük onur'
14.07.2007 ‘Fenerbahçe büyük bir hocaya sahip’
Roberto Carlos’un ardından bir Dünya yıldızını daha kadroya katarak transferi noktalamayı planlayan Fenerbahçe Yönetimi, Kevin Kuranyi ataklarına hız verdi. Almanya’nın saygın gazetelerinden Bild; daha önce Schalke’ye 10 milyon Euro teklif eden Sarı-Lacivertliler’in 15 milyon Euro’ya çıktığını iddia etti. Haberde; Zico’nun, “Onu alırsak Şampiyonlar Ligi’nde final oynama şansına sahip oluruz” dediği vurgulanırken, Kuranyi’nin şu açıklamaları da yer aldı: “Takımımla büyük hedeflerim var. Ancak Zico’nun beni istemesi çok önemli. Bu benim için büyük onur. Fenerbahçe büyük oyunculara ve büyük bir teknik direktöre sahip...”
‘Kuranyi ve Halil’i istedik...’
Brezilya asıllı Alman golcü bu sözleriyle Fenerbahçe’ye yeşil ışık yakarken, Sarı-Lacivertli yönetim de Kuranyi ile ilgilendiklerini resmen doğruladı. Aziz Yıldırım ve kurmayları; Schalke’nin Stephen Appiah konusunda hem sözlü hem de yazılı resmi teklifte bulunduğunu, kendilerinin de Kevin Kuranyi ve Halil Altıntop’u transfer etme düşüncelerini Alman Kulübü’ne resmen aktardıklarını vurguladı. Resmi sitede yer alan açıklamada; Schalke Menaceri Andreas Muller’in, “Kuranyi’yi satmak niyetinde değiliz. Ancak kontratında yer alan maddeye göre 27 milyon Euro’ya serbest kalır” dediği de belirtildi.
Oooooo Roberto Carlos
Fener'in süper transferi, dün yeni takımının Viyana kampına katıldı. Coşkulu bir şekilde karşılanan Carlos, Türkiye'de iz bırakmak istediğini söyledi.
16.07.2007 ‘Karşılığını vereceğim’
Özel bir uçakla dün Viyana’ya gelen Roberto Carlos’u idari menacer Volkan Ballı ile Avusturya Fenerbahçeliler Derneği üyeleri coşkulu bir şekilde karşıladı. Yine bol bol imza dağıtıp, taraftarlarla fotoğraf çektiren yıldız futbolcu, şunları söyledi: “Bana karşı müthiş bir sevgi var. Bunun karşılığını sahada vermek istiyorum. Taraftarımızı görmek için sabırsızlanıyorum. Beklentileri karşılamak için çalışacağım. İstanbul’daki imza törenini herkes şaşkınlıkla izlemiş. Fenerbahçe’de bulunmak onur ve gurur verici...”
‘Herkes bana gelebilir’
“Aynı Real Madrid formasıyla olduğu gibi burada da büyük başarılara imza atmak istiyorum. İnsanlar, ‘Roberto Carlos çok iyi bir futbolcuydu’ demeli benim için. Bunu insanların aklına kazımak istiyorum. Bunun gereklerini de yapacağım. Ben sahada her şeyin doğal olmasından yanayım. Saha dışında ise herkesle çok kolay diyalog kurar, arkadaş olurum. Her arkadaşım rahatlıkla gelip benden bir şey isteyebilir, danışabilir. Roberto her zaman alçak gönüllüdür ve arkadaşlık kurmayı seven biridir.”
Fanatik
Şova devam
Ayağının tozuyla iddialı açıklamalar yapan Roberto Carlos, sempatik tavrıyla da büyük ilgi çekiyor.Brezilyalı yıldız, FBTV'ye yaptığı açıklamaların sonunda Türkçe olarak "En büyük Fenerbahçe, şampiyon Fenerbahçe" dedi.
Şova devam
Süper sambacı: Real Madrid'deki başarılı performansımı Fenerbahçe'ye taşıyacağım. Burada bana karşı müthiş sevgi var. Bunun karşılığını sahada vereceğim.
Fenerbahçe Çok Büyük
Kanarya'nın yeni transferi Roberto Carlos "Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte yer almak benim için onur ve gurur verici" dedi. Avusturya kampında FBTV'ye konuşan yıldız futbolcu, Fenerbahçe'de neler yaşayacağı sorusuna şöyle cevap verdi: "Taraftarı görmek için sabırsızlanıyorum. Burada bana karşı müthiş bir sevgi var. Bunun karşılığını sahada vereceğim. Fenerbahçe çok büyük ve buna layık. Ben de buna layık olmak istiyorum."
Asla Değişmek Yok
Carlos, Fenerbahçe'ye transferinin çevresinde nasıl karşılandığı sorusunu "Herkes imza törenini şaşkınlıkla izlemiş. Bana ilk söylenen bu. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte olmak gurur verici" diye yanıtladı. Sambacı, Real Madrid'deki performansını Fenerbahçe'de de göstereceğini belirterek "Her zaman 'Roberto Carlos iyi bir oyuncuydu, iyi bir insandı' diye anılmak isterim. Bundan önce Carlos nasılsa, bundan sonra da öyle olacak" dedi.
Ben De Sizden Biriyim
Fenerbahçeli futbolcu, takım arkadaşlarıyla kolay diyalog kuracağını da vurgulayarak şunları anlattı: "Tabii ki yanıma gelip tecrübeli olsun ya da genç oyuncular olsun çok kolay diyalog kurabilirler. Bir şeyler paylaşmak istediklerinde her zaman açığım. Alçakgönüllü, arkadaşlık kurmayı seven bir insanım. Hep böyle oldum. Tabii tarihte futbola baktığımızda Carlos'u herkes başka bir gözle görebilir. Ama sosyal hayatta sizden biri gibiyim."
Fotomaç
Fenerbahçe Uğur'la vurdu
Sarı-lacivertliler, Avusturya 2. Lig takımı Schwadorf'u 35. dakikada Uğur'un attığı golle devirdi.
Uğur'lu Fener
Avusturya 2. Lig takımı Schwadorf'u 35. dakikada Uğur Boral'ın golü ile geçen Kanarya, futboluyla tat vermedi.
Y
ENİ sezon hazırlıklarını sürdüren
Fenerbahçe,
Avusturya 2. Lig takımlarından
Schwadorf ile oynadığı özel maçı
1-0 kazandı. Mücadeleye
sarı-lacivertli takım, hızlı başladı. 7. dakikada ceza sahasına sol kanattan sokulan
Kezman kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda vurdu ama fileleri havalandıramadı. 35.
dakikada
Deivid'in pasında
Uğur sol kanatta savunmanın arkasında topla buluştu ve yerden sert vurdu: 1-0.
KARŞILIKLI ATAKLAR
İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. 54. dakikada
Marcus sağ çaprazda bomboş durumda iken çok sert vurdu. Kaleci
Serdar, topu mükemmel bir refleksle aldı. 76. dakikada
Uğur ceza sahası dışından sert vurdu. Meşin yuvarlığı son anda kaleci
Tomas köşeden çıkarttı. 89. dakikada Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü
Kezman kaleci ile karşı karşıya pozisyonda atamayınca maç
Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
DENİZ DERİNSU OĞUZ YÖRÜK
Fotomaç
Uçak şoku üzdü Brezilya'da yaşanan ve yaklaşık 200 kişinin hayatına mal olduğu sanılan uçak kazası, Fenerbahçe'nin sambacılarını da üzüntüye boğdu. Sarı-lacivertli takımın Brezilyalı futbolcuları Roberto Carlos, Edu, Vederson ve Deivid'in hazırlık karşılaşması öncesinde ölen vatandaşları için toplu halde dua ettiği öğrenildi. F.Bahçe'yi Souza sırtladı: 2-1 F.Bahçe genç kadroyla bile A. Wacker'i rahat yendi Souza'dan hediye
Teknik direktör Zico gençlere ve yedeklere şans verirken Edmar De Souza bir gol atıp bir de asist yaparak yıldızlaştı.
F
.Bahçe 3. hazırlık maçında 2. lig takımı Admira Wacker'i rahat geçti. F.Bahçe, yedek ve genç oyuncularla sahaya çıkmasına rağmen rakibini
Souza ve
Kazım'ın golleriyle 2-1 yendi. Souza golü ve asistiyle taraftarına "F.Bahçeliler günü hediyesi" verdi.
MAÇIN DAKiKALARI
11 Selçuk'un ceza sahasında kaleciye geri pası
kısa düştü. Kaleci Volkan tam zamanında çıkarak topu uzaklaştırdı.
22 İlhan sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı, plase vuruşunda kaleci mutlak bir golü önledi.
27 A. Wacker savunmasının arkasına atılan topa hareketlenen Edson de Souza şık bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0
42 Savunmadan topu kapan Edson de Souza, topla ceza sahasına girdi, Colin Kazım'a pasını verdi. Kazım plaseyle golü attı: 2-0
45 A. Wacker'in kazandığı frikik atışında Hanikel 25 metreden ve kaleyi cepheden gören pozisyonda Volkan'ı mağlup etti: 2-1
Fotomaç
Ronaldo'yu getirelim
Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, "Ek kontenjan istiyoruz. Dünya yıldızları ile görüşüyoruz ama federasyon önümüzü açmalı" dedi.
En uygunu Ronaldo
Sarı-lacivertliler, "Fener'de oynamak isterim" diyen Brezilyalı yıldızla daha yakından ilgilenmeye başladı.
İbre sambacıda
Fenerbahçe'nin Brezilyalı Roberto Carlos'tan sonra dünya çapındaki bir yıldızı daha renklerine katacağına kesin gözüyle bakılırken, bu ismin Milan'ın süper golcüsü Ronaldo olacağı görüşü iyice ağırlık kazanmaya başladı. Sarılacivertli bazı yöneticiler de transfer listesindeki yıldızlar arasında en uygun ismin Ronaldo olduğu
düşüncesini taşıyor.
Adriano hâlâ gündemde
Ronaldo'nun Roberto Carlos'tan Fenerbahçe ile ilgili bilgi almasının ardından sarı-lacivertli kulübe gelmek istediğini söylemesi taraftarları sevindirdi. Taraftarlar "Roberto Carlos'tan sonra bir de Ronaldo'yu alırsak bizi kimse tutamaz" dediler. Bu arada Fenerbahçe yönetiminin, kesin bir dille "Adriano ile ilgilenmiyoruz" demesine rağmen Brezilyalı yıldızın gündemden düşmediği öğrenildi.
Fotomaç
Çeker giderim Sparta Prag maçı sonrasında Uğur Boral ile yumruklaşan Sırp yıldızın, Fenerbahçe'den ayrılmak istediği öğrenildi.
Fenerbahçe'de,
Kezman isyan bayrağını açtı.
Sparta Prag maçında kendisine pas vermediği gerekçesiyle
Uğur Boral ile tartışan
Sırp oyuncunun, bunu soyunma odasına taşıması ve yumruklaşması
sarı-lacivertlilerin gündemine bomba gibi düştü.
Kezman'ın soyunma odasında, "Çeker giderim" dediği öğrenildi.
MORALİ ÇOK BOZUK
"Bana kimse
pas vermiyor. Böyle bir ortamda Fenerbahçe'ye nasıl katkı sağlarım" ifadelerini kullandığı belirtilen
Kezman'ın,
İstanbul'a dönüşünde moralinin çok bozuk olduğu dikkat çekti.
Sırp futbolcu, geçtiğimiz sezon da
Uğur ve
Tuncay ile "
pas" polemiğine girmiş ve
Zico tarafından uyarılmıştı.
Fener'den yerli atağı
Roberto Carlos'u transfer ettikten sonra Ronaldo ve Adriano gibi dünya starları ile görüşen ancak yabancı kontenjanındaki doluluk nedeniyle bu futbolcuların transferini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe, rotasını yerli yıldızlara çevirdi. Sarı lacivertliler, Zico'nun "Stoper isterim" demesi üzerine Bursasporlu Egemen Korkmaz ile prensip anlaşmasına vardılar. Fenerbahçe, Newcastle United ile yol ayrımındaki Emre Belözoğlu için de müthiş bir harekât başlattı.
Çifte atak
Hem Egemen'in hem de Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye gelmeye hazır olması üzerine sarı-lacivertli ekip kolları sıvadı.
Fenerbahçe transferde hareketli bir hafta geçirecek gibi görünüyor. Sarı-lacivertli ekip, teknik direktör Arthur Zico'nun "Stoper istiyorum" demesi üzerine gündeme aldığı Bursasporlu Egemen konusunda önemli mesafe katetti. Hem bu futbolcunun, hem de Bursaspor'un sıcak bakması üzerine, transferin bu hafta içinde gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu
öğrenildi.
EMRE ADA'DA SIKINTILI
Sarı-lacivertli ekip bir hamle de Emre Belözoğlu için yapacak. Newcastle'da sıkıntılı günler geçiren ve takımdan ayrılacağı konuşulan Emre'nin Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak baktığı sızan bilgiler arasında. Yabancı kontenjanındaki sıkıntı nedeniyle kadrosuna yerli yıldız Emre'yi katmayı hedefleyen Fenerbahçe, ayrıca Milan'ın süper golcüsü Ronaldo'yu da gündemde tutuyor.
R. Carlos bir lige bedel Fenerbahçeli Roberto Carlos'un 4 milyon euro'luk yıllık geliri, tam 240 bayan voleybolcunun bir sezondaki toplam kazancına eşit. Carlos lige bedel
FENERBAHÇE'nin süper starı Roberto Carlos'un 4 milyon euro'luk yıllık geliri, 240 bayan voleybolcunun bir sezondaki kazancına eşit. Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden 15 kulüp, takımlarında forma giyen 240 sporcuya geçtiğimiz sezon toplamda yaklaşık 4 milyon euro ödeyerek, Carlos'un gelirini ancak yakalayabildi.
Vedaya hazır
Ganalı oyuncu için Fenerbahçe'ye 6 milyon öneren Alman kulübü ile pazarlıklar sürüyor. Schalke 8 milyon euro'ya çıkarsa, yönetim Appiah'ı satacak. EL SIKIŞTI AMA...
Fenerbahçe'de günlerdir geleceği tartışılan
Appiah'ın,
Schalke ile kesin olarak anlaştığı ortaya çıktı. Her fırsatta gitmek istediğini açıklayan
Ganalının, bonservisinde kolaylık sağlanması için yönetim ile görüştüğü öğrenildi.
HEDEF 8 MİLYON EURO
Schalke de
sarı-lacivertli kulübe
presini arttırdı. İlk olarak
Fenerbahçe'ye
4 milyon euro teklif eden
Almanlar,
fiyatı 6 milyon euro'ya kadar çıkardı. Ancak sarılacivertliler, Appiah'ı
8 milyon euro'dan aşağı satmayı düşünmüyor.
ARSENAL SÜRPRİZİ
Diğer bir iddia göre ise
Ganalı futbolcuya, İngiltere'den
West Ham'dan sonra
Arsenal da talip. ghanaweb adlı spor portalında çıkan habere göre Arsenal'ın 7-8 milyon pound karşılığında
Stephen Appiah'ı alacağı belirtildi.
Yasin için sıcak takip
Stoper arayışlarını sürdüren F.Bahçe, Bursalı Egemen'den sonra, Rizesporlu Yasin'i de listeye aldı. Sarılacivertli yönetimin, Yasin için 2 milyon euro isteyen Rizespor'a 1 milyon euro önerdiği bildirildi.
[ Her şey süper
"Lig şampiyonluğunun ardından Süper Kupa'yı almak bize yakışır. Kendimi kaptanlık için hazır bulmuyorum".
Fenerbahçe'nin dinamosu Aurelio, Beşiktaş ile 5 Ağustos'ta oynanacak Süper Kupa finali öncesi iddialı konuştu. "Lig şampiyonluğunun ardından Süper Kupa'yı almak bize yakışır" diyen sarı-lacivertli oyuncu, "İki takım da çok hazır olmayabilir. Ama güzel bir futbol ortaya çıkacak. Kupayı kaldırarak, lige başlamak motivasyonumuzu inanılmaz yükseltir" ifadelerini
kullandı.
SON KARAR BAŞKANIN
Aurelio, Ümit ve Tuncay'ın takımdan ayrılmasının ardından teklif edilen takım kaptanlığını, kendisini hazır hissetmediği için geri çevirdiğini söyledi. Brezilyalı futbolcu, son olarak da Ricardinho ile hiçbir probleminin olmadığını belirterek sözlerini şöyle noktaladı: "Takımımızda yeterli golcü var. Ama kararı tabii ki başkanımız verecek."
F.Bahçe Baptista'nın peşinde
Galatasaray'ın uzun süre transfer etmek için girişimlerde bulunduğu Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Baptista için F.Bahçe de devreye girdi. Bitirici bir santrfor arayan sarı-lacivertlilerin, Real Madrid ile olan iyi ilişkilerini kullanarak Baptista'yı transfer etmeye çalışacakları öğrenildi.
Baptista atağı
Geçen yıl Arsenal'da kiralık oynayan Brezilyalıyı Zico da çok istiyor. Yabancı kontenjanı için ise formüller üretiliyor.
F.Bahçe, bir golcü alarak transferi bitirmek istiyor.
Zico'nun son gözdesi ise geçen sezon Arsenal'da kiralık olarak forma giyen
Baptista. Zico'nun çok istediği Brezilyalı yıldıza, bonservisini elinde bulunduran
Real Madrid de izin veriyor. G.Saray'ın talip olup, alamadığı
Baptista'nın ikna edilmesinde yakın arkadaşları
Roberto Carlos, Alex ve
Lugano da rol oynuyor.
DOKUZ MİLYON EURO
Souza'yı göndererek yabancı sayısını 6+1'e indirecek (Edu, Lugano, Carlos, Kezman, Appiah, Alex ve Deivid) F.Bahçe,
Baptista için formül arıyor. İlk formül, Appiah'ın satılması.
Ganalının kalması halinde ise
Deivid ile yollar ayrılacak. 26 yaşındaki oyuncunun maliyeti 9 milyon euro'yu bulacak.
Appiah'ta sona doğru
Müller'den resmi açıklama: Appiah'ı transfer için her çabayı harcayacağız.
FARK 1 MİLYON EURO
F.Bahçe bu sezona da
Appiah kriziyle girecek gibi. İki yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen
Schalke'nin, "
Appiah da bize gelmek istiyor" açıklamasını yapması
F.Bahçe yönetimini kızdırdı. Ancak Alman ekibinin 7 milyon euro'ya çıkması
F.Bahçe'nin iştahını kabartıyor. Buna rağmen
F.Bahçe'nin, "8 milyon euro'ya olabilir" dediği belirtiliyor.
ASOMAAH ELÇİ
Schalke'nin menajeri
Andreas Müller, kulübün resmi internet sitesinde, "
Appiah'ı transfer etmek için her türlü çabayı harcayacağız.
Appiah, oyuncumuz
Asomaah ile de konuşmuş, gelmek istediğini söylemiş.
F.Bahçe ile anlaşamadık ama ısrarlıyız" açıklaması yaptı. Gelişmeler, Alman basını gibi,
"transfer markt"ta da yer aldı.
Alex'ten ilk mesai
Sakatlığının tedavisi için gittiği Brezilya'dan dün dönen Alex De Souza, Samandıra'da çalışmalara başladı. Avusturya kampında yer almayıp, tedavi için ülkesine giden Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertlilerin antrenmanının bitiminden sonra sahada koşu yaptı.
İdmanda gerginlik
Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.
26.07.2007
Teknik direktör Zico yönetiminde 1 saat 15 dakika süren çalışmada sarı-lacivertliler, ısınma çalışmalarının ardından sınırları belirlenmiş bir alanda pas ve dayanıklılık çalışmaları yaptı.
Antrenmanları takımdan ayrı sürdüren Appiah, çalışmasına salonda devam ederken, Alex de takımdan ayrı sahada koşu yaptı.
Bu arada, Selçuk bir pozisyonda kendisine sert giren Edu'ya tepki gösterdi. Roberto Carlos ve bazı oyuncular Selçuk'a pozisyonu anlatarak gerginliği yatıştırdı.
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
Necati`de sona doğru
Galatasaray Yönetimi’nin, "Ekonomik isteğimizi karşılayan her kulübe veririz" dediği golcü için Fenerbahçe'nin ısrarı sürüyor.
27.07.2007 Dönüşü mümkün değil
Forvet arayışları paralelinde Fenerbahçe Yönetimi’nin gündemine gelen Galatasaraylı Necati Ateş konusunda önemli gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Kulübüyle sözleşmesi sürüyor olmasına rağmen kamp döneminde yeni teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın gözüne bir türlü giremediğinden dolayı ‘takımdan gönderilecekler’ listesine konulan tecrübeli golcü için Sarı-Lacivertli idarecilerin resmi temaslara da başlayıp nabız yokladığı öğrenildi.
12.5 milyon dolar!
Galatasaraylı idarecilerin, “Eğer ekonomik beklentilerimiz karşılanırsa her kulübe verebiliriz” açıklaması Fenerbahçe cephesinde mutlulukla karşılanırken, kararı beklenen teknik direktör Zico’nun da Necati Ateş için olumlu yanıt verdiği belirtildi. Her ne kadar sözleşmesinde, “12.5 milyon dolar karşılığında serbest kalır” ibaresi bulunsa da, Galatasaray’ın Feldkamp’ın istemediği Necati için bonservis indirimi yapıp, pazarlığa açık olduğu bildirildi.
`Dengeleri ben kuracağım`
Alex, "Bütün bu dengeleri ben kuracağım. Herkes takımın başarısı için çalışacak" dedi.
27.07.2007
Akşam antrenmanında Zico tarafından yapılan mini toplantı ile kaptanlığı açıklanan Brezilyalı yıldız, Palmeiras, Cruzeiro ve Brezilya Milli Takımı'nda da kaptanlık görevlerinde bulunduğunu vurgulayarak"Önümüzde zor bir sezon var. Fenerbahçe her yıl başarılarına ve kadrosuna ilaveler yaptıkça hedeflerimiz hem büyüyor, hem de zorlaşıyor. Ama benim gördüğüm kadarıyla bu sezon mücadele edecek olan takımda, yeni gelen oyuncular ve onların Fenerbahçe'ye entegrasyonları anlamında herhangi bir problem yaşanmayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'yi yakından takip edenler, takımın Brezilya ağırlıklı teknik kadro ve oyunculardan oluştuğunu düşünerek çeşitli yorumlar yapabilirler. Ancak hiç kimse unutmasın ki bu oyuncular Fenerbahçe'ye piknik yapmaya gelmedi. Hepsi burada bulundukları takımın başarısı için varlar. İşte benim görevim de bu başarı yolunda oluşacak problemleri süratle çözmek olacak. Türk ve diğer ülkelerin oyuncuları ile Brezilyalı oyuncular, burada bulundukları süre içersinde birbirlerine her türlü katkıda bulunacak. Herkes birbirinden birşeyler öğrenecek" ifadelerini kullandı.
Kendisinin, teknik kadro ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi arasında köprü olacağını da söyleyen Alex de Souza "Yeni bir dönem başlıyor. Burada bulunduğum süre içersinde teknik kadro ve Fenerbahçe yönetimi ile profesyonel oyuncular arasında önemli herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanacağını tahmin etmiyorum. Diyalogla çözülmeyecek hiç bir problemimiz olmayacak. Ben, arada köprü olacağım" diye konuştu.