Arama

2008 - 2009 SBS puanları düşer mi? - Sayfa 3

Güncelleme: 5 Ağustos 2011 Gösterim: 148.426 Cevap: 62
pufffyy - avatarı
pufffyy
Ziyaretçi
10 Temmuz 2009       Mesaj #21
pufffyy - avatarı
Ziyaretçi
Ya Allah askına hem gecen seneki soruların cok kolay olduğundan yakınıyosunuz hemde bu snenin sorularının cok zor oldugundan. bu seneki sorular kolay olsaydı nası yerleşmeyi planlıyodunuz? Yapacak olan her sekilde elinden gelenin en iyisini yapar. ben gecn senede 492 aldım bu senede 492 aldım. Demek ki yapck olan her kosulda yapıyo. sizin sınavınızın kötü olması meb in suçu değil ki ayrıca bu sene kontenjanlar %10 artıyo daa fazlasını isteyemezsiniz bence. bu seneki sınav zor olabilir ama aynı zamanda eleyiciydi de. Burda yaptıgınız yorumlarla sınav sistemi degismicek ya bunu sizde gayet iyi bliosunuz.
Sponsorlu Bağlantılar
onder1995 - avatarı
onder1995
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #22
onder1995 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
~PRENSES~ adlı kullanıcıdan alıntı

Benimkide 409 0FFFF 0ff yanıy0m

Puanın bir önemi yok önemli olan Yüzdelik dilimin...
Sponsorlu Bağlantılar
onder1995 - avatarı
onder1995
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #23
onder1995 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
burbor adlı kullanıcıdan alıntı

ben 8. sını öğrencisiyim cevaplarımı kontrol ettiğimde 474 civarı bir sonuç elde edeceğimi düşünüyorum 7. sınıfta 434 almıştım OYP 460 civarı gelecek herhalde sizce adı olan bir anadolu lisesine girebilirmiyim sbs puanlarının düşeceğini tahmin ediyorum.

Balıkesir SırrıYırcalı anadolu lisesine girersin.Puanı:458
onder1995 - avatarı
onder1995
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #24
onder1995 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sbs adlı kullanıcıdan alıntı

ben 8.sınıftayım.sbs yaklaştı.7.sınıfta 405puan aldım .acaba hangi liselere girebilme ihtimalim yüksek???????????????????????????

sbs

400-420 arası alırsan anadolu liseleri tutar...(Puan Yerine Yüzdelik Dilimini belirt girdikten sonra ok?)
avrilim485 - avatarı
avrilim485
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #25
avrilim485 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben 8.sınıf öğrencisiyim.SBS'ye girdim.Bu sene puanlar 3-5 puan düşecek denildi.Ama düşmeyecek.İşte tespitim;

OKS 2008'de 431 puan yapan birisi 40000. olmuş..

SBS 2009'da 438 puan yapan arkadaşım 55000. olmuş.

Bu ne anlama geliyor?

Bu puanların 5-6 puan daha artacağı anlamına gelmektedir.Umarım 420-410 yapan arkadaşlar bir yere yerleşirler.Ama çok zor.

Geçen sene sınav öyle kolaydıki boşu boşuna çalışmışım falan demiştim.494.533 yapmıştım.Fakat bu sene 472 küsür yaptım ve OYP puanım 481 küsür oldu..Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni istiyordum.Fakat sonra annemin ve babamın ısrarıyla eski okulum olan Bilfen'e devam edeceğim.En iyisi de bu olacaktır.Hemde %100 burslu.Allah herkesin yardımcısı olsun umarım iyi yerlere yerleşirsiniz.Kardeşim ise geçen sene 6.sınıfta full çekmişti.Ve dersanede 430-440 yapıyordu.Ben de geçen sene dersanede 420 yapıyordum.Bu sene ise dersanede 485 falan yapıyordum.Gerçektende çok ilginç sorular vardı.Hiç çözmediğim sorulardı.Türkçe 3y mat 2y 3b çıktı.
avrilim485 - avatarı
avrilim485
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #26
avrilim485 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
onder1995 adlı kullanıcıdan alıntı

Puanın bir önemi yok önemli olan Yüzdelik dilimin...

Hayır artık önemli olan başarı sırası =) Çünkü yüzdelik dilim katılıma göre değişebiliyor.Örnek;

100 kişi içinden 2. olan birisinin yüzdesi %2'dir.

1000 kişi içinden 20. olan birisinin de yüzdesi %2'dir.
_cmr - avatarı
_cmr
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #27
_cmr - avatarı
Ziyaretçi
avrilim485 insanlara yanlış bilgi werme bakın 2008de oksyi düşünelim galatasaray 75 kişi alıo atıorum 500 kapatmış_e bu sene tam yapan yokki yhani 3 kişi war onlarda bilfenmine özel koleje gidiorlarmış we lisesinde dewam _eer 75 tane full yapan yoksa bu liseler nasıl dolacak????????? bu puanların düşmesini anlamına gelir liselerin dolması gerekir eyer puanlar böle kalırsa yha bide dnn gibi artarsa kim giricek bu okullar kimm_??????bu sene yapılan puanlara göre yeni tespitler yapılacak ztn hepimiz görücez pazartesi gübü mebte yayınlanıcak ben eminki puanlar çok düşücek _biynlş warsada lütfen söyleyin,////////////
avrilim485 - avatarı
avrilim485
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #28
avrilim485 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
_cmr adlı kullanıcıdan alıntı

avrilim485 insanlara yanlış bilgi werme bakın 2008de oksyi düşünelim galatasaray 75 kişi alıo atıorum 500 kapatmış_e bu sene tam yapan yokki yhani 3 kişi war onlarda bilfenmine özel koleje gidiorlarmış we lisesinde dewam _eer 75 tane full yapan yoksa bu liseler nasıl dolacak????????? bu puanların düşmesini anlamına gelir liselerin dolması gerekir eyer puanlar böle kalırsa yha bide dnn gibi artarsa kim giricek bu okullar kimm_??????bu sene yapılan puanlara göre yeni tespitler yapılacak ztn hepimiz görücez pazartesi gübü mebte yayınlanıcak ben eminki puanlar çok düşücek _biynlş warsada lütfen söyleyin,////////////

Benim tespitim bu büyük ihtimal doğru.Zaten yüksek puanlı liselerle ilgili bir hipotez ortaya koymadımki..Fakat 497-496 puanlarda biriken öğrenci sayısı çok fazla geçen sene 61 kişi full çekerken bu sene 67 kişi full çekti.Bu puanların kötü olduğu anlamına gelmez.470-410 puanları arasında yer alan okullar 6-7 puan artış gösterecektir diye tahmin ediyorum.Ve bunu kafamdan uydurmuyorum.Geçen senelerde de böyle tespitler yapılmıştı.
avrilim485 - avatarı
avrilim485
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #29
avrilim485 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
_cmr adlı kullanıcıdan alıntı

Bu arada güzel TÜRKÇE kullansak süper olur =)
TosunPaşa - avatarı
TosunPaşa
Ziyaretçi
12 Temmuz 2009       Mesaj #30
TosunPaşa - avatarı
Ziyaretçi
Sayın Soruyu Cevaplayan Kişi Sorum Şudur:
Bu Yıl Ankaradaki Anadolu Liselerinin Giriş Puanları (Taban Ve Tavan Puanları) Düşecek Mi?