Ziyaretçi
Puanları Okul Taban Puanları Düşecek mi?
İlköğretim 8. sınıflar 6 Haziran 2009 , 7.sınıflar 7 Haziran 2009 da girdikleri Sbs soruları geçen yıla göre biraz daha zordu.
2009 Sbs’nda dikkat çeken bir başka nokta da soruların müfredattan biraz uzaklaşmasıydı. Belik bu durum kabul edilebilir. Çünkü bu seneki sorularda bilgiden daha çok genel yeteneğe ağırlık verilmişti.
Biz sitemizde "SBS’nda Nasıl Soru Çıkacak? Sbs Müfredatı. Sbs Soru Tipi, Soru Şekli." başlıklı yazımızda bu seneki soruların öğrencinin eleştirel düşünme, analiz etme, yorumlama, sonuçları tahmin etme, problem çözme becerilerini ölçecek nitelikte olacağını söylemiştik.
Nitekim sitemizi inceleyen öğrencilere yararlı olduğumuzu umuyoruz.
Taban puanları hakkında sonuç olarak;
Soruları çözme oranı azalırsa okulların taban puanı düşecektir.
Yani öğrenci puanla değil diğer öğrencilerle yarışmaktadır.
Yani kimse bütün soruları yapamazsa soruların puan katsayısı artar. Bir de okul puanı düştüğünde yine geçen seneki seviyeye ulaşır.
Sbs bir sıralama sınavıdır. Okullar öğrenci alımına üst puandan başlar.
Okulun puanını belirleyen milli eğitim değil arz-talep meselesidir.
Yani okula girmek isteyen öğrencilerin en çok puanı olandan başlanıp yerleştirme yapılır.
İçiniz rahat olsun.
Sevgilerimizle..
kaynak
Sponsorlu Bağlantılar
2009 Sbs’nda dikkat çeken bir başka nokta da soruların müfredattan biraz uzaklaşmasıydı. Belik bu durum kabul edilebilir. Çünkü bu seneki sorularda bilgiden daha çok genel yeteneğe ağırlık verilmişti.
Biz sitemizde "SBS’nda Nasıl Soru Çıkacak? Sbs Müfredatı. Sbs Soru Tipi, Soru Şekli." başlıklı yazımızda bu seneki soruların öğrencinin eleştirel düşünme, analiz etme, yorumlama, sonuçları tahmin etme, problem çözme becerilerini ölçecek nitelikte olacağını söylemiştik.
Nitekim sitemizi inceleyen öğrencilere yararlı olduğumuzu umuyoruz.
Taban puanları hakkında sonuç olarak;
Soruları çözme oranı azalırsa okulların taban puanı düşecektir.
Yani öğrenci puanla değil diğer öğrencilerle yarışmaktadır.
Yani kimse bütün soruları yapamazsa soruların puan katsayısı artar. Bir de okul puanı düştüğünde yine geçen seneki seviyeye ulaşır.
Sbs bir sıralama sınavıdır. Okullar öğrenci alımına üst puandan başlar.
Okulun puanını belirleyen milli eğitim değil arz-talep meselesidir.
Yani okula girmek isteyen öğrencilerin en çok puanı olandan başlanıp yerleştirme yapılır.
İçiniz rahat olsun.
Sevgilerimizle..
kaynak

2008 - 2009 SBS puanları düşer mi?
iyi egitimliler
ÜSTÜNE ÜSTÜN SINAVLARI DA ÇOK KAZIK SORUYORLAR BİZ ÖSS'YE Mİ SBS'YE Mİ GİRİYORUM HİÇ ANLAMADIM NEYSE BENİM OYP=428 KAZANANLAR TEBRİKLER KAYBEDENLER=DÜNYANIN SONU DEĞİL