Arama

2008 - 2009 SBS puanları düşer mi? - Sayfa 4

Güncelleme: 5 Ağustos 2011 Gösterim: 148.453 Cevap: 62
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
12 Temmuz 2009       Mesaj #31
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Puanları Okul Taban Puanları Düşecek mi?

Sponsorlu Bağlantılar
İlköğretim 8. sınıflar 6 Haziran 2009 , 7.sınıflar 7 Haziran 2009 da girdikleri Sbs soruları geçen yıla göre biraz daha zordu.

2009 Sbs’nda dikkat çeken bir başka nokta da soruların müfredattan biraz uzaklaşmasıydı. Belik bu durum kabul edilebilir. Çünkü bu seneki sorularda bilgiden daha çok genel yeteneğe ağırlık verilmişti.

Biz sitemizde "SBS’nda Nasıl Soru Çıkacak? Sbs Müfredatı. Sbs Soru Tipi, Soru Şekli." başlıklı yazımızda bu seneki soruların öğrencinin eleştirel düşünme, analiz etme, yorumlama, sonuçları tahmin etme, problem çözme becerilerini ölçecek nitelikte olacağını söylemiştik.
Nitekim sitemizi inceleyen öğrencilere yararlı olduğumuzu umuyoruz.

Taban puanları hakkında sonuç olarak;
Soruları çözme oranı azalırsa okulların taban puanı düşecektir.

Yani öğrenci puanla değil diğer öğrencilerle yarışmaktadır.

Yani kimse bütün soruları yapamazsa soruların puan katsayısı artar. Bir de okul puanı düştüğünde yine geçen seneki seviyeye ulaşır.

Sbs bir sıralama sınavıdır. Okullar öğrenci alımına üst puandan başlar.

Okulun puanını belirleyen milli eğitim değil arz-talep meselesidir.

Yani okula girmek isteyen öğrencilerin en çok puanı olandan başlanıp yerleştirme yapılır.

İçiniz rahat olsun.
Sevgilerimizle..

kaynak
avrilim485 - avatarı
avrilim485
Ziyaretçi
12 Temmuz 2009       Mesaj #32
avrilim485 - avatarı
Ziyaretçi
Sonuna kadar katılıyorum bunu söyleyene.SBS bir sıralama sınavıdır.Kim öndeyse o kazanır.Kim arkadaysa o kaybeder.Sıralama çok ama çok önemli.Puanı yüksek olan okulların taban ve tavan puanlarında düşüş olacaktır.Fakat 460-430 puanlı okullara girmek biraz zorlaşacak.Örneğin 2008- OKS’de 485 ve üstü puan alan aday sayısı 3 bin 876 iken 2009 yılında bu sayı 3 bin 510 oldu. 2008’de 457 puan alan 20 bin 273 öğrenci varken, 2009’da bu sayı 26 bin 537’ye yükselmiştir. 2008’de 429 puan alan öğrenci sayısı 34 bin 546 iken 2009 yılında bu sayı iki katına yani 73 bin 690’a çıktı.Yani tercihlerde 2008-OKS verilerini kullanmak doğru sonuç vermeyebilir. 450 puan üstü puan alan öğrenciler geçen yılki verilere göre tercih yapabilir.Fakat 450- puan yapanlar öğrenciler sıralamalara göre yapmalı.Aslında sıralama da değil bence kendi puanlarının bi 10-20 puan altındaki okulları listelerinde barındırmalı diye düşünüyorum.Ankara'daki okullar hakkında hiçbir fikrim yok.Ve bu arada Anadolu Liselerinin kontejyanları artmış.Örneğin 440 puan yapan birisi listesinin başlarına 445-450 puanlı ortalara 433-440 arası sonlara ise 430-420 arası yazarsa sondaki okullar çıkar. 2.yerleştirmeyi ben çok sakıncalı diye düşünüyorum.Çünkü ilk yerleştirmedeki tüm haklarınız kayboluyor.İkinci yerleştirmede adeta yeniden başlıyorsunuz.Fakat tercih yükselme işlemlerinde herhangi bir risk yok.Örneğin ben tercihimde 5.sıradaki bir okulu kazandım.Ve ona kayıt yaptırdım.Tercih yükselmede ise asil yükselmedeki 5 yada daha alt sıralardaki okulumun aşağısındaki bir okulu kazandım diyelim.Bu durumda sistem direktman seni 5.sıradaki okula kaydeder.Olurki 3.sıradaki okulumu kazandım.Bu sefer direktman seni oraya kaydeder ve 5.sıradaki okulunu kaybedersin.O yüzden bunu yaparken üst sıralardaki okulları gerçektende istediğinizden emin olun.Aksisi olursa o zaman Tercih Yükselme size yaramaz.
Sponsorlu Bağlantılar
damio - avatarı
damio
Ziyaretçi
13 Temmuz 2009       Mesaj #33
damio - avatarı
Ziyaretçi
sbs canavarı harbiden mi? bizim dershane anafenin sorularını dağıtyor ama 418.818 aldım ortalama da 406.616 geldi. işte her neyse ben sınav esnasında bizim dershanenin çözdürdüğü soruları görünce şaşaırdım
avrilim485 - avatarı
avrilim485
Ziyaretçi
13 Temmuz 2009       Mesaj #34
avrilim485 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
damio adlı kullanıcıdan alıntı

sbs canavarı harbiden mi? bizim dershane anafenin sorularını dağıtyor ama 418.818 aldım ortalama da 406.616 geldi. işte her neyse ben sınav esnasında bizim dershanenin çözdürdüğü soruları görünce şaşaırdım

Ben de Anafen'e gitmekteyim.Fakat sonra dersanemi değiştirdim.Çünkü beğenmedim. Ardından Final Dersanesi'ne gittim.Anafen'de 485 civarı yapıyordum.Final'de ise en yüksek 5 ayda 463 yapabilmiştim.Ortalamam 435 falandı.
muhammed1234 - avatarı
muhammed1234
Ziyaretçi
13 Temmuz 2009       Mesaj #35
muhammed1234 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
batu14 adlı kullanıcıdan alıntı

ARKADAŞIM SUAN TÜRKİYEDE BİNLERCE GENÇ ÖĞREBCİ VAR VE BU GEN ÖĞRENCİLERİ
ALABİLECEK FAZLALİSE YOK BUNLARIN İÇİNDEN SADECE BELİRLİ KİŞİLERİ ALICAKLAR
BUNUN İÇİN SAVAŞ VERİYORUZ BİRİLERİNİN DÜŞMESİ GEREK DEMİ

bunlarda tabiiki aile tarafından 5 tane dershaneye gönderilen arkadaslar Msn Happy iyi egitimliler
elizabet - avatarı
elizabet
Ziyaretçi
13 Temmuz 2009       Mesaj #36
elizabet - avatarı
Ziyaretçi
evet,oks( artık)>sbs,öss,kpss...bitmek bilmeyen 2-3 saatlik bu sınavlar .inek gibi çalış ,ama sonra dank ne oldu hiç bişe olamadın!.evet ya, nasıl bir dünyada yaşıyoruz.öncelikle şu okullardaki eğitim değişsin.öğretmenler hiç adil davranmıyor.sonra sonu şu sonu ''s'' ile biten sınavlar biraz kolaylaşsın.sınavın tekrarı olsun ,saati uzasın ...o an yani sınavda aklına bişe takılıyo olabilir,veya ogün hasta olmuş hiç halin olmuyo ve sınavda zorlanıyo olabilirsin. belki hasta hasta yatıyosundur ve zaman boş boş akıyodur koskoca sene boşuna gidiyodur yani.sınav anı rahatsızlana da bilirsin ozaman çıkarsın ve bidaha giremezsin yine gider o sınav.bidi düşünün çok başarılı birinin başına böyle birşey geldiğinde insan kafadan gider.çok zor çokkk.önceden okuyan insan yokmuşda ondanmış o kolay sınavlar .şimdi okuyan varda ne olmuş,ne işe yarıyo.çok zor bişeyler yapmak.cahil ülke olmakta 1 numarayız nedense.bilim adamlarıda nedense hep yabancı ülkelerden çıkar.onlar uzaya gidiyo ya biz saçmalıklarla uğraşıyoruz.yabancı ülkelerden hep kötü olan şeyleri örnek almışız ,alıyoruz da .biraz da , bikere de şu aklınızı kullanıp neden eğitimi örnek almıyosunuz.deliren bir toplum oluyoruz gündan güne.bide eğitim şart diyosunuz.bu şartlarda siz hiç şart kılmıyosunuz ama hep bi engel koyuyosunuz ortaya.ya önceden takdir alabiliyodun şimdi 2 tane 4 olabilir olursa yanlızca .teşekkür alıyosun yanlızca fazla 4 ver diye veya 1 tane 3 olsa bile.ama 2tane 4 var diye takdir alamamak çok kötü.herkez ne aldın dediğinde yüzü kızaran biz oluyoruz ne yazıkki.m.e.b değil.onlarda sanıyolarki zayıfın var.hiç bişe alamıyosun veya yine aynı şey.onlar nasıl okumuşlar nasıl bi ortamda.şimdi gelsin okusunlar bakalım.önceden 340-350 alanlar anadolu lisesine gidebiliyodu şimdi 400 bile değil 430 hatta ondada 1 -2 tane bulursun çok iyi değil bu puanda liseler.yani illa bi 470-480 yapcan ki ozamnda 500 yaparlar tüm liseleri.amaç bizi delirtmek ya.sesimizi duyurtamıyoruz ki.hiç üstüne alınanda yok.insanlar sonunda okumaktan pes edicekler ki hep öylede.gelecek ne olacak acaba.ama kimsenin umrunda değil nede olsa kendileri rahatlar .ama onların çocukları rahat etmiycek .gerçi onlarda rahat eder m.e.b çocuğu olunca torpil geçilir böyle bir toplum da yaşıyoruz çünkü.yoo kötü puan aldı yine bişe olmaz özel okullara ne güne .çok kötü puan alsın ne olacak paralar onlarda onlar rahatlar .özel okullar ne güne.saten herkez okumaya çalışsın sabah akşam inek gibi böyle bi toplumda çok puan alsın ama sonra bişe yapamaz .niye hiç puan almayan o ikoncan ,zenginler özel okullarda , rahat rahat biyerlere geliyolar.onlar yüzünden hedef alıncak kişi sayısı çoğalıyo.herşey parası olana iyi.boşuna ellerimi yorupta yzıyorum takan yok ki.ama birazcık utansınlar yanlızca.yani eğitim diye bişe yok aslında .neyse okuyanlara teşekkürler.
SS44MUZİKALSS44 - avatarı
SS44MUZİKALSS44
Ziyaretçi
14 Temmuz 2009       Mesaj #37
SS44MUZİKALSS44 - avatarı
Ziyaretçi
yha türkiye kadar saçma bir sistem yok 5-10 yılda bir sınav değiştir olur mu böyle insan buna bir dur dese bile durmuyorlar yani anlayacağınız dışardaki işsizlik ve türkiyenin gerilemesi bu yüzden Msn Sad ÜSTÜNE ÜSTÜN SINAVLARI DA ÇOK KAZIK SORUYORLAR BİZ ÖSS'YE Mİ SBS'YE Mİ GİRİYORUM HİÇ ANLAMADIM NEYSE BENİM OYP=428 KAZANANLAR TEBRİKLER KAYBEDENLER=DÜNYANIN SONU DEĞİL
...BUSE.... - avatarı
...BUSE....
Ziyaretçi
14 Temmuz 2009       Mesaj #38
...BUSE.... - avatarı
Ziyaretçi
SAGLIK MESLEK LİSELERİN AVNTAJLARI VE VARSA DEZAVANTAJLARI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ
dogukan234 - avatarı
dogukan234
Ziyaretçi
16 Temmuz 2009       Mesaj #39
dogukan234 - avatarı
Ziyaretçi
taban puanlarının yükselip düşmesi bişey anlam etmez puandan önemlisi genel yüzdelik dilim ondada çok bir değişiklik olmaz yani liseye puanın tutması önemli deil yüzdelik dilim önemli bir lisenin taban puanından 30puan yukarısındayım ama yüzdelik dilimine yetişmior yüzdelik dilimim onun içinde giremiorum yani amaç türkiyede derece yapmak puan önemli deil puana dikkat etmeyin lise seçerken yüzdelik dilime bakın!!!!
FGHF - avatarı
FGHF
Ziyaretçi
30 Temmuz 2009       Mesaj #40
FGHF - avatarı
Ziyaretçi
ya ben şu anda 7. sınıfa geçtimmmm sbs bu sene zordu 420gibi bi puan bekliyom eminim ben geçen sene girseydim 470 in aşağısında almazdımmmmMsn Sad