Arama

2010 yılından sonra 2 yıllık sınavsız geçiş olacak mı? - Sayfa 11

Güncelleme: 20 Ekim 2012 Gösterim: 174.820 Cevap: 330
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #101
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar sınavsz geçis kalkmadı kalkmadı kalkmadı yaaa gazeteler mazateler kalktı diye yazsın dursun gazetinn biri yazmıs meslek liselerin haklarını yediler snavsz geçis neden kalktı basvuru formlarında neden yok diye ama bunu yazan adam bi form alıp eline bakmamıs millete yalan yanlıs bilgi veriyo bu konu üzerinde çok durdum form da aldım doldurdum sınavsız geçis kısmı var orda onuda güzelce isaretledim sınava girmeyeceğim snavsdan sora da tercihimi yapıp okululma gideceğim arkadaslar.. haa birde biriilrei durmus günay açıklama yaptı diye yazmıs yukarıda adamın yaptığı açıklamayı iyi okusun sora gelsin yazsın buraya adam sınavsz geçisi kaldıracağıs dedi tamam ama taban puan istemyecğiz sadece sınava girsin istiyoruz yine yerlestireceğiz diyo adam yanı sıfırda çeksen yerleseksin kardesim yeterki snava gir demek istiyo iyi okuyun iyi arastırın içiniz rahat olsun meslek lisesi mezunu kardeslerim
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #102
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yav bize tam anlamıyla bi blgi verin ya şu yeni sistem hakkında
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #103
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen ama lütfen burdan syn milli eğitim bakanımıza sesleniyorum 2010 yılında 2 yıllık kalkmasın meslek lisesi son sınıftayım ve bizim için çok önemli saygılar teşekkürler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2010       Mesaj #104
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben meslek lisesi mezunuyum 2 yıllık ege uni yi direk geçişle kazandım fakat gitmedim bu sene kalkacak dendi ama kesin olarak belirli bir şey olmadı ve 201o yılında direk geçiş hakkını kullanabileceksiniz..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2010       Mesaj #105
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar normalde yök meslek liselerinin 2 yıllık sınavsız geçiş hakkını kaldırmıştı. ancak bildiğimiz gibi danıştay katsayıyı kaldırmayı kabul etmedi. bunla beraber 2 yıllık sınasız geçiş yasasını meclis çıkardığı için u yasanın iptalide ancak meclis tarafından yapılabilir gerekçesiyle 2 yıllıkları geri getirdiler. yani meslek liseliler 2 yıllık sınavsız geçiş hakkını kullanabilecekler. bu yök başkanı denen daha yasaları bilmiyor adamı yök başkanı yapmışlar. yazıklar olsun imam hatip liselerinin önünü açacağız diye meslek liselerinin önünü kapatacaklardı. allahtan danıştay buna izin vermedi. böyle bir ********liği nasıl olurda yapmaya kalkışırlar. katsayının kalkması meslek liselerinin işine yaramaz. zaten meslek lisesine giden birisi kendi alanında bi ünüversiteye devam eder. ticaret lisesinde muhasebe bölümüm okuyan öğrenci gidipte tıb okuyacam demez zaten kazanamazda. aldığı dersler gereği. bu katsayıyı sadece imam hatip liselerinin önünü açmak için kaldırıcaklardı. bu yüzden meslek liselerinin 2 yıllıklarıda gidecekti. danıştaya burdan teşekkür ediyorum kabul etmediği için. bu yüzden danıştayda yetkili herkele kurur duyuyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2010       Mesaj #106
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben kız meslek lisesi giyim bölümü mezunuyum.ama suan açık öğretim lisesinde bilgisayar bölümünü okuyorum.son dönemim.acaba benim açık öğretimde okuduğum bölümden sınavsız geçiş yapabiliyomuyum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #107
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
meslek lisesi mezunlarına sınavsız gecis kalktımı?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #108
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşlar direk geçiş anca 10 yıl sonra kalkar bu ülkede gönlünüzü ferah tutun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #109
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sağlık meslek lisesi ATT bölümü öğrencisiyim ygs ye girip 140 puanın altında alsam yinede sınavsız geçiş alan yerleri tercih yapabilirmiyim. iki seçenekten hangisini işaretlesem bilemiyorum bir açıklama lütfen
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #110
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaslar ben böle bi haber okudum bugun
2010'DA SINAVSIZ GEÇİŞE DEVAM
NEREDEN Mİ ÇIKARDIK? YAZININ DEVAMINI OKUYUN.

YÖK'ün açıklamasından sadece ilgili kısma aldık:

Meslek Yüksekokullarının sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlarına, açıköğretim programlarına ve meslek liselerinin devamı niteliğindeki lisans programlarına YGS puanları esas alınarak yerleştirme yapılır.
Sınavsız geçiş dışındaki önlisans ve açıköğretim programlarını tercih edebilmek için en az 140 YGS puanı gerekir.

Bu açıklamalardan da anlaşıldığı gibi bu yıl sınavsız geçiş olacak.

YGS VE LYS HAKKINDA HER ŞEY BURADA buradan bakabilrsinz...