Arama

Mousse Tarifi

Güncelleme: 9 Eylül 2013 Gösterim: 1.434 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mousse
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

220px Chocolate mousse
Çikolatalı mousse tatlıları

Mousse (okunuşu mus) (Fransızca'da “köpük”), köpük kıvamında, tuzlu ya da tatlı yiyecek.
İyice ezilerek püre haline getirilmiş ana malzemenin (balık, tavuk, sebze vb.) içine karlaşıncaya kadar çırpılmış yumurta akı ve krema ya da her ikisinin birden karıştırılmasıyla yapılır. Genellikle soğuk yenir, tatlı olduğu zaman bazen donmuş olarak da servis yapılır. Giriş yemeği olarak yapılan tuzlu muslar kümes hayvanları, kaz ciğeri, balık ya da kabuklu deniz hayvanları ile hazırlanır. İçine jelatin eklenerek katılaşması sağlanır.
Çikolata ve moka ile yapılan muslar bazen sütlü krema ile hazırlanır. Meyveli olanlarda süt yerine püre haline getirilmiş meyve ya da meyve suyu kullanılır. Mus terimi aynı zamanda, kısmen katılaştırıldıktan sonra köpürene kadar çırpılarak yapılan jöleli tatlılar için de kullanılır. Kahveli ve bademli olan değişik çeşitleri de vardır.

400px Pretty mousse dessert by Osamu Uchida
Şeftali ve nane yaprağıyla süslenmiş çırpılmış kremadan oluşan mousse tatlıları


Benzer Konular

9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
1 Ekim 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular