Arama

Çocuk Sağlığı - Sayfa 17

Güncelleme: 13 Haziran 2013 Gösterim: 195.707 Cevap: 162
SaglikON2 - avatarı
SaglikON2
Ziyaretçi
12 Nisan 2013       Mesaj #161
SaglikON2 - avatarı
Ziyaretçi
Karen Hill'den Çocuk Sağlığında Ezber Bozan Açıklamalar
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

aylin karenhill 300x225

Sağlık Haftası nedeniyle Aylin Kotil Anaokulları'nda velilerle çocuk sağlığı üzerine söyleşi yapan Türk asıllı Amerikalı 'Bütünsel Beslenme Uzmanı' Karen Hill ezber bozan açıklamalar yaptı. Çocuk gelişiminde bilinenin aksine sütün çok fazla etkin olmadığını, kutu süt ve light ürünlerden kesinlikle uzak durulmasını, kabuklu hiçbir deniz ürününün tüketilmemesini söyledi.
--------------------------
Kıvanç Tatlıtuğ'un kaslarının mucidi olarak da bilinen Türk asıllı Amerikalı 'Bütünsel Beslenme Uzmanı' Karen Hill Sağlık Haftası'nda (8-14 Nisan) ezber bozan ilginç açıklamalarda bulundu. Aylin Kotil Anaokulları'nda düzenlenen 'Çocuk Sağlığı ve Gelişimi' konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Hill velilerin doğru bildiği birçok bilginin tersini savundu. İşte Karen Hill'in ezber bozan açıklamalarından bazıları...

Süt Uhu Gibidir, Deriye Yapışır, Güçsüz Bırakır...

Uzmanların çocuk gelişiminde önemli rol oynadığını her fırsatta dile getirdiği süt; Bütünsel Beslenme Uzmanı Karen Hill'in açıklamalarına göre -gereğinden fazla tüketildiğinde- uhu gibi, hazmı zor, deri altına yapışarak güçsüz bırakan bir gıda. Hill'e göre sütün tek gayesi var; canlıların kendi yavrularını beslemeleri! Hill sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyadaki insanların %75’i süt tüketmez. Afrika kadınları en fazla günde 300-500 mg kalsiyum alır ve kemik erimesi yoktur. İnek sütünün insan kimyasına zararları vardır. İnek sütünde kalsiyum var fakat fosfor oranı fazla olduğu için kemikler bunu alamaz. İnsanlar ya topraktan geleni yer ya da topraktan besleneni yer. En çok kalsiyum; koyu yeşillikler ve baklagillerde de bulunur. Kemiklerin ihtiyaçlarını karşılamak için D vitamini, fosfor ve kalsiyum alınmalıdır. Kalsiyum doğru alınmalı daha da önemlisi vücutta tutunabilinmeli, kas kütlesi onu hapsetmelidir. Bu da spor yaparak ve güneşten faydalanılarak yapılabilir. Ayrıca süt ve süt ürünleri asitiktir, vücut ise alkalindir. Vücuda giren asitik maddeyi alkaline çevirmek için vücudun kalsiyuma ihtiyacı vardır. Bunu vücuttaki kalsiyum depolarından sağlar. Bu yüzden ne kadar çok süt ve süt ürünleri tüketilirse kemik erimesi oranı o kadar fazlalaşır. Kutu sütü ve light ürünler kesinlikle tüketilmemelidir. Sadece keçi sütü ve ürünleri tüketilebilir.

Obezite Çocukluk Döneminde Engellenebilir!

Karen Hill sanılanın aksine Amerika’daki obezite oranının Türkiye’ye göre fazla olmadığını belirterek çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Amerika’daki nüfus sayısı daha fazla olduğu için Türkiye ile obezite görülme sıklığı eşit durumda. Özellikle Türkiye’de erkek çocuklarında görülen kalça, karın ve göğüs kiloları şişmanlık değil, östrojen ve hormonsal problemlerden kaynaklıdır. Bu durumu engellemek için anne-babanın öncelikle çocukluk dönemi beslenmesine dikkat etmesi gerekir. 'Çocuklar denileni değil, gördüklerini yapar.' Anne-baba onlara örnek olmalıdır. Çocuk ve ebeveynin vücudu yarış arabası gibi düşünüldüğünde, kalitesiz yakıt aracı tıkar. Vücut doğru beslenmediğinde yağlanır ve hastalıklar ortaya çıkar. Doğru beslenme hem vücudu korur hem de hasar görmüş vücudu sağlığına kavuşturur. Sağlıklı olmak için besin değeri yüksek kalorisi düşük yiyeceklerle beslenilmelidir. Akşam yemekle birlikte mutlaka çocuklara omega 3 balık yağı takviyesi yapın ayrıca günlük ihtiyaç olan Omega 3 çiğ susamdan karşılanabilir. Bol bol ton balığı verin, ayrıca B12 ve C vitamini takviyesi de yapabilirsiniz.

Meyve suları taze sıkılmış olsa bile vermeyin
Meyvelerin şeker oranı fazla olduğu için suyunu çıkarana kadar en az 3 meyve kullanılır. Yenildiğinde ise ancak bir meyve yenilebilir. Bu nedenle suyunu sıkıp fazla şekeri vücuda almak yerine meyvenin kendi yenilip hem lifi ayrılmamış ve daha sağlıklı alınmış olur. Çocuklar için fazla alınan bu şeker sinir ve hiperaktiviteye sebep olur. Bu arada çocuklara asla siyah çay verilmemesi gerekir.

Sağlıklı Çocuk Gelişimin Formülü: Yeterli Uyku

Beslenme Uzmanı Karen Hill 'sağlıklı çocuk gelişiminin formülünün yeterli uyku' olduğunu önemle vurguladı. Hill konuyu velilere şöyle açıkladı:

"Çocuk gelişiminde beslenme telafi edilebilir ama uykunun telafisi yoktur. Çalışan ebeveynler çocukları ile vakit geçirmek için onları saat 22:00’ye uyutmuyor. Oysa çocuk en geç 20:00 gibi yatırılmalıdır. Sabah erken, kaliteli vakit geçirebilir bir ortamı onlara sağlayabilir. Uykusunu iyi alan çocuk her konuda daha pozitiftir. Genelde uykusunu alamayan çocuklarda asabiyet ve hiperaktiflik görülür. Çocuğun odasında tv ve elektronik cihazlardan hiç birini bulundurulmamalıdır. Bilgisayarın tek var olma amacı bilgi almak ve ders çalışmaktır. Çocukların bunun dışında ihtiyacı yoktur

Karen Hill'den Altın Değerinde Öneriler
  • Çocuklarınızı acele büyütmeyin
  • Elektronik eşyaları dadı gibi kullanmayın
  • Ev içinde oynayabileceğiniz oyunlar üretin
  • Çocukların odasında elektronik eşya olmasın
  • Çocuklar her şeyi isteyebilir ama evde yoksa (anne baba bulundurmuyorsa zararlı yiyeceklerden ) çocuk da istemeyecek ve zamanla bu alışkanlığa dönüşecektir.
  • Çocuklarımız için hedefimiz; gerçek besin, uyku, güneşten faydalanmasıdır.

Son düzenleyen _Yağmur_; 16 Nisan 2013 14:59 Sebep: sayfa düzeni
SaglikON2 - avatarı
SaglikON2
Ziyaretçi
7 Haziran 2013       Mesaj #162
SaglikON2 - avatarı
Ziyaretçi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala yıllardır doğru bilinen bilgilerin yanlış olduğunu, bu yanlışların düzeltilmediği takdirde gelecek nesillerin sağlıklı gelişimlerinin mümkün olmadığını söyledi. Prof. Dr. Özer Pala çocuk gelişimiyle ilgili ezber bozan şu çarpıcı açıklamaları yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar
Probiyotikler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir!
Sezaryan veya prematüre doğan çocuklarla normal doğan çocukların bağışıklık sistemleri çok farklılık gösterir. Bunun başlıca nedeni; çocuğun doğum kanalında anneden aldığı, vücuda yarar sağlayacak olan mikropları zamanla bağırsakta tutup koruyuculuk sağlamasıdır. Erken doğan ve küveze konan bebeklerin anneyle teması olmadığı için çevredeki değişik mikroplar 'normal bağırsak florası' denilen koruyucu mikropların gelişmesini etkilediği için bağışıklık sisteminin geç gelişmesine sebep olur. Pribiyotiklerin önemi işte burada ön plana çıkar. Çünkü probiyotikler bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal prebiyotik veya dışarıdan alınan takviyelerle bu dengeyi tekrar kurmak gerekir.

İnek Sütünün 4 Zararı:
1* İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez.
Genetik diyabetli çocuklar ne kadar erken ek gıda ve inek sütü alırsa o kadar erken diyabet ortaya çıkar. Hazır mamadan ziyade bu işi yapan faktör inek sütüdür. İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez. Kalsiyum fosfor oranı bire birdir bunun emilebilmesi için 2'ye 1 olması gerekir.

2* İnek sütü kemik erimesi yapar.
Anne sütü en güzel kalsiyum kaynağıdır. İnek sütünden yeterince kalsiyum sağlayamazsınız erişkinlerde kemik erimesi olmasın diye verilen inek sütü kemik erimesi yapar.
*Kalsiyum almak için mutlaka süt içmek gerekmez. Maydanoz, badem, brokoli, süt ürünlerinden çökelek, peynirde de kalsiyum var.

3* İnek sütü damar sertliğine zemin hazırlar.
İnek sütü yerine keçi sütü almak daha yararlıdır. Keçi sütündeki kalsiyum vücut daha yararlıdır. Keçi sütündeki yağlar damar sertliğine daha az yatkınlık gösterir. Halbuki inek sütü daha ilk günden başlayarak damar sertliğine zemin hazırlar.

4* Süt içen çocuklar hiperaktif olur.
Süt bağırsaktan demir ve çinko eğilimini engeller. Süt içen çocuklar hiperaktif olur. Bu çocuklar yerlerinde oturamazlar. Davranış bozukluğunun bir numaralı sebepleri arasında süt gelir.

Süt Yerine Yoğurt Tüketin!

Süt yerine yoğurt tüketilmelidir. Ancak yoğurt günlük sütten değil çarşı sütünden yapılmalıdır. UHF'lı süt kesinlikle kullanılmamalıdır. Yoğurt kaplarına dikkat edilmesi gerekir, bazılarının altında 6 numara var. 6-7 numara Bisfonel-A açısından yoğun olduğu için zararlıdır.

Portakal Suyu Metabolik Sendromu Tetikler...

Günlük C vitamini ihtiyacı 50 mg kadardır. Fazla alındığında bağırsakların düzeni bozabilir, zamanla böbrek taşı oluşabilir. Portakal suyundaki fruktoz; Metabolik Sendrom denilen yağlanmayı, şeker hastalığı, kan yağlarının artmasını, ilerde tansiyon oluşmasını sağlayacak ana faktörlerden biridir. Kısa bir süre öncesine kadar sadece erkeklerde görülen GUT Hastalığı bugün Amerika 40 yaşından sonra kadınlarda da sık görülmeye başladı. Bunun bir numaralı sebebi portakal suyudur...
Normal yenilen her yeşillikte C vitamini vardır. Çok fazla C vitaminine ihtiyaç yoktur. Herşeyin fazlası zarar. Bir portakal suyuna kaç tane portakal sıkılırsa, sıkılan portakal kadar fruktoz karaciğerde yağlanmaya sebep olur.

Bisfonel A: ZEHİR
Bisfonel A 7 numara ile gösterilir. Özellikle su bidonlarında görülür. Plastiğin sertliğini sağlayan bir maddedir ama zehirdir. Kan yağlarını artırır, karaciğeri yağlandırır, insilün direncini artırır, hamilerde çocuğun cinsiyetini etkiler, erkek çocuklarda göğüs büyümesine yol açar, kişiliğini etkiler, kız çocuklarda erken erkek çocuklarda ise geç ergenlik oluşmasına sebep olur. 5 numaranın dışındakileri mümkün olduğunca kullanılmaması gerekir.

Anne Sütünün Değeri Bilinmiyor...
Anne sütü altın değerindedir ama kıymeti bilinmiyor. Annenin sütü az geldiğinde hemen bir kutu mama veya ek gıdalar verilerek bebeğin bağırsak florası bozuluyor. Bu da bebeğin alerjik olmasını, aile genetik olarak şeker hastalığı varsa şeker hastalığına yatkınlığı artırıyor.

Probiyotikler Bağışıklık Sisteminin Güvencesidir!
Aslında probiyotik ve prebiyotik olarak iki başlık altında açıklanması gerekir. Bunlar bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini sağlar. Eksikliğinde hastalıklara yatkınlık artar, koruyuculuk iflas eder ve alerji oluşur. Kız çocuklarını mesane ve genital iltihaplanmalardan korur. Ancak alınan her etkili madde -mide ilacı, antibiyotik gibi- bakteri öldürürken yanında yararlı bakterileri de yok eder. Bu nedenle ilaç kullanırken mutlaka pribotik alınarak bunların yerine koyulması gerekir. Bu da ya doğal prebiyotik veya ilaç şeklinde olmalıdır.
Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
13 Haziran 2013       Mesaj #163
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
msxlabs.org


10 binden fazla çocuğun incelendiği, geniş çaplı ilk bilimsel araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlara göre, hamilelikte cep telefonu kullanan kadınların çocuklarında hiperaktivite, davranış bozukluğu ve duygusal sorunlar görülme ihtimali daha yüksek. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren uzmanlar, anne babaları uyarıyor: Cep telefonu kullanarak çocuğunuzu içine attığınız tehlike, ona alkol ve sigara kullandırmaktan farksız…

ABD’li ve Danimarkalı bilimadamlarının ortak araştırması “cep telefonları çocukları tehdit ediyor mu?” sorusuna verilen en kesin ve bir o kadar da korkutucu yanıt oldu.

Araştırmada, 1990’lı yıllardan önce yani cep telefonu kullanımı yaygınlaşmadan doğan çocuklarla daha sonraki yıllarda doğan 13 bin çocuk incelendi.

Sonuçlar, hamilelikle günde 2-3 kez cep telefonu kullanan kadınların çocuklarında çeşitli davranış bozuklukları görüldüğünü ortaya koydu.

Buna göre, anne karnında ya da küçük yaşta aşırı cep telefonu kullanımına maruz kalan çocukların hiperaktivite, duygusal sorunlar ve ilişki kurmada güçlük çekme riski yüzde 54 daha fazla.

Uzmanlara göre, bu tehlike 7 yaşından küçük olduğu halde cep telefonu kullanmasına izin verilen çocuklar için de geçerli.

Çocuklarda görülen bu davranış bozukluklarının altında başka hiçbir biyolojik neden bulamayan uzmanlar, cep telefonunun yarattığı riskin çocuklara sigara ya da alkol kullandırmaktan farkı olmadığını belirtiyor.

Kaynak-Cep telefonları çocukları tehdit ediyor - Çocuk Sağlığı

Benzer Konular

12 Haziran 2016 / A.Arda Moda
1 Ekim 2012 / Misafir Cevaplanmış
19 Şubat 2013 / Demir YumruK Taslak Konular
5 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış
22 Kasım 2006 / Mystic@L Taslak Konular