KADAYIF a. (ar. kadifeden kadâif). Mutf.
1. Çeşitli türleri olan bir hamur tatlısının genel adı.
2. Ekmek kadayıfı, ekmek hamurundan çift ve birbirine yapışık olarak pide biçiminde hazırlanmış ve kurutulmuş hamur ve bu hamurla yapılan tatlı. || Sütlü kadayıf, şerbeti su yerine süt konarak hazırlanmış kadayıf. || Tel kadayıf. un ve suyla hazırlanıp özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülerek sıcak saçta kurutulmuş hamur ve bununla yapılan tatlı. || Yassı kadayıf, 10-12 cm çapında, 1 -2 cm kalınlığında küçük pideler biçiminde hazırlanmış ve saçta kurutulmuş hamur ve bununla yapılan tatlı.
—Zool. Deniz kadayıfı, Dicroloma (ya da Alaria) cinsinden karındanbacaklı yumuşakçaların genel adı.
1. Çeşitli türleri olan bir hamur tatlısının genel adı.
Sponsorlu Bağlantılar
—Zool. Deniz kadayıfı, Dicroloma (ya da Alaria) cinsinden karındanbacaklı yumuşakçaların genel adı.
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Kadayıf Nedir?
