PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 27-08-2008   #2891 (mesaj-linki)
MeLL - avatarı
Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

lambacı adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
meraba ben pc.mi dış bank vasıtasıyla almıştım bir iki kez birtakım arızalar oldu hard disk deyiştirdim falan.fakat bende cd.leri yokdu.ben windows yüklemesini bilgisayar işiyle uğraşan kişilere yaptırmışdım.şimdi yasal deyilsiniz diye uyaru veriyo ne yapabilirim selamlar

Sistem kurarken lisansı olmayan windows kurmuşsunuz.Muhtemelen bilgisayarın güncellemeleri açık ve bu yüzden internet aracılığıyla sistem denetiminiz gerçekleşiyor."Yasal değilsiniz"uyarısını almanızın sebebi bu.

Nasıl halledeceğinize gelince burada yasal olan tarafını paylaşmak isterim.Lisanslı Xp yükleyin.Başka yolları da var ama onlar yasal değil bu yüzden,burada paylaşmak istemiyorum.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 27-08-2008   #2892 (mesaj-linki)
BuRaK74 - avatarı

joeyjordison adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaslar,ben ramlari 2gb a cıkardım.usb den veya cd den bişey kopyaladıgım zaman yavaslıyo cok uzun surede kopyalama yapıyo,gendelde de mavi ekran verıyo.usb driverı tamam,bios ubdati tamam.sorun ne olabılır sızce.ramtest de yaptım ramlerde saglam.yardımcı olursanız sevınırım
RAM lerinde bi uyumsuzluk olabilir mavi ekran veriyosa cıkar tekrar tak ramlerini.
Eski 27-08-2008   #2893 (mesaj-linki)
tahsincan58
Görev Yöneticisi ve Kayıt defteri Devre dışı

arkadaslar pc me bı vırus bulastı bu vırus Görev Yöneticisi ve Kayıt defteri Devre dışı bıraktı bırcok dokuman program v.s ıle tarattım ama bı ıse yaramıor bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Eski 28-08-2008   #2894 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı
Cvp: Görev Yöneticisi ve Kayıt defteri Devre dışı

tahsincan58 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaslar pc me bı vırus bulastı bu vırus Görev Yöneticisi ve Kayıt defteri Devre dışı bıraktı bırcok dokuman program v.s ıle tarattım ama bı ıse yaramıor bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Bu gibi sorunlar için aşağıdaki linkte yer alan küçük programı kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça basittir. Zararlı içeriklerin en çok zarar verdiği bölümler olan Kayıt Defteri, Görev Yöneticisi ve Klasör seçeneklerinin bu küçük program içinden açabilirsiniz.

Kayıt Defteri, Görev Yöneticisi ve Klasör seçenekleri Bölümünü Açma
Eski 28-08-2008   #2895 (mesaj-linki)
different35
lutfen yardım beklıyorum

arkadaşlar yenı pc topladım ılk pc ım fakat yuksek kalıtedekı oyunları oynuyamıyorum aslında pc kaldırıcak kapasıtede fakat oyundan atıyor olay sole ; straglehold ısımlı oyunu aldım kurdum bılgısayara ve oynamaya basladım 25 30 dk sonra res attı pc kendıne ve actıgımda wındows cıddı bır hatadan kurtarıldı dedı hata raporu verdı , 1 kac gun sonra oyuna yenıden gırmeyı denedım gırdım yıne aynı olay bu sefer res yok ama masaustune attı yurutme hatası verdı . 1 2 oyun daha kurdum onlardada aynı problem basıma geldı oynuyamıyorum bır turlu. daha sonra medşa player calarken masaustunde ortasında gorsel sovda varken masaustunde sag tıkla acılan menuyu actıgımda florasan lambası gıbı kesık kesık acılmaya basladı kasmaya basladı gorsel sov varken kapattımı gorsel aktıvıteyı sorun yok , daha once olmuyordu bole bır problem pc oyunda res attıktan sonra oldu .
1. oyun oynuyabılmem ıcın ne yapmamm lazım
2. aceba benım parcalarmı uymuyor bırbırıne
3. ekran kartı hasar aldımı aceba ?
parcalar : amd 64 * 2 +4400 , asus m2n mx se anaboard, asus eah 3850 256 bit 512 mb ekran kartı , 2 gb ram kıngston , asus classıc chassis vento a2 kasa . lutfen yardımlarınızı beklıorum
Eski 28-08-2008   #2896 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı
Cvp: lutfen yardım beklıyorum

different35 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaşlar yenı pc topladım ılk pc ım fakat yuksek kalıtedekı oyunları oynuyamıyorum aslında pc kaldırıcak kapasıtede fakat oyundan atıyor olay sole ; straglehold ısımlı oyunu aldım kurdum bılgısayara ve oynamaya basladım 25 30 dk sonra res attı pc kendıne ve actıgımda wındows cıddı bır hatadan kurtarıldı dedı hata raporu verdı , 1 kac gun sonra oyuna yenıden gırmeyı denedım gırdım yıne aynı olay bu sefer res yok ama masaustune attı yurutme hatası verdı . 1 2 oyun daha kurdum onlardada aynı problem basıma geldı oynuyamıyorum bır turlu. daha sonra medşa player calarken masaustunde ortasında gorsel sovda varken masaustunde sag tıkla acılan menuyu actıgımda florasan lambası gıbı kesık kesık acılmaya basladı kasmaya basladı gorsel sov varken kapattımı gorsel aktıvıteyı sorun yok , daha once olmuyordu bole bır problem pc oyunda res attıktan sonra oldu .
1. oyun oynuyabılmem ıcın ne yapmamm lazım
2. aceba benım parcalarmı uymuyor bırbırıne
3. ekran kartı hasar aldımı aceba ?
parcalar : amd 64 * 2 +4400 , asus m2n mx se anaboard, asus eah 3850 256 bit 512 mb ekran kartı , 2 gb ram kıngston , asus classıc chassis vento a2 kasa . lutfen yardımlarınızı beklıorum
Parça uyumsuzluğundan dolayı böyle bir sorun göstermiş olabilir. Kasmasının sebebi, ekran kartıdır. Ancak buradan herhangi bir hasarın olup olmadığını söylemek oldukça zor.

Ekran kartı driver'ını kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Oturum açıldığında yeniden en son ATI driver'ını yükleyin.
Eski 28-08-2008   #2897 (mesaj-linki)
burak_

torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Kurulan bir programın sisteme zarar vermesinden olabilir. Sistem geri yüklemeden, sistemin kaydedilmiş bir tarihine almayı deneyin.

Kimi zaman programlar sistemle tam entegre olamayıp zarar verdikleri ve bu halde de değişikliklere yol açtıkları görülür.

Formattan hemen sonra böyle oldu diyorsanız tekrar format atıp (hızlı biçimlendir seçeneğini seçmeyin) bu defa belli (daha çok kullandığınız) programları kurup deneme yapın.

Fakat bilgisayar sadece bu sorundan ibaretse format atmanızı pek önermem. Bir zaman sonra bilgisayar yavaşladığı zaman biçimlendirme yaparsınız.
arkadaşlar merhaba ben geçen yukarda alıntı yaptığım soruyu sormuştum ve cevabınıda aldım.. bugün birşey dikkatimi çekti pc yine ilk açıldığında dondu ve ben yine aynı yöntemle oturumu kapatıyordumki prog. sonlandırma penceresi çıktı şimdi sonlandır seçeneği vardı bu arada üstte dikkatimi çekti sonlandırılan prog. msn discoverydi ona şimdi sonlardır dedim hemen ardından explorer sonlandır çıktı ve onuda sonlandır dedikten sonra oturum kapatıldı.. ve sonra sorunsuz açıldı acaba böyle olması sorunun bu prog.lardanmı kaynaklandığını gösteriyor?..
Eski 29-08-2008   #2898 (mesaj-linki)
hasi007 - avatarı
Klasörün Arka Planına Nasıl Resim Koyulur?

Merhaba arkadaşlar.
bir mp3 cd si aldım cd'yi açtım ki dosyaların bulunduğu zeminde güzel bir resim var yani arka plan bembeyaz değil. hani mp3 dosyalarının sağ alt köşesinde dev nota resmi varya onun gibi farklı bir klasörün arka planına bir kurt,kartal vb. bir resim koymak istiyorum bunu nasıl yaparım?Daha önce denenmiş ve başarı ile sonuçlanmış yöntemler varmı?Ve bu arka planına resim koyduğum dosyayı başkaları ile yaplaştığım zamanda onlar o arka plandaki resmi görebilsinler.

Bu konuda bilgisi olan ve benimle paylaşan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

Son Düzenleyen hasi007; 29-08-2008 @ 19:17. Sebep: yeni bilgi
Eski 30-08-2008   #2899 (mesaj-linki)
AngelFRANTIX - avatarı
Cvp: Klasörün Arka Planına Nasıl Resim Koyulur?

hasi007 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

Merhaba arkadaşlar.
bir mp3 cd si aldım cd'yi açtım ki dosyaların bulunduğu zeminde güzel bir resim var yani arka plan bembeyaz değil. hani mp3 dosyalarının sağ alt köşesinde dev nota resmi varya onun gibi farklı bir klasörün arka planına bir kurt,kartal vb. bir resim koymak istiyorum bunu nasıl yaparım?Daha önce denenmiş ve başarı ile sonuçlanmış yöntemler varmı?Ve bu arka planına resim koyduğum dosyayı başkaları ile yaplaştığım zamanda onlar o arka plandaki resmi görebilsinler.

Bu konuda bilgisi olan ve benimle paylaşan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

şimdi ilk önce masaüstüne yeni bir metin belgesi açalım ve içine şunları yazalım...

[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
iconarea_image="C:\MsXLaBs .jpg"
iconarea_text=0x00000000

bu aşamayı 1. resime bakarak daha iyi kavrayacaksınız...

Ardından Metin Belgesinde Dosya bölümünden - Farklı Kaydet sekmesine tıkladıktan sonra dosya adını desktop.ini olarak değiştiriyoruz ve Kayıt türünü tüm dosyalar olarak değiştiriyoruz ardından Kaydet diyoruz. (Dosyanın Adını Desktop.ini Yapıcaksınız)
Bu dosyayı kullanabilmek için arkaplanını değiştireceğimiz klasörün içine atıyoruz...

Bu işlemide tamamladıktan hemen bir örnek yapıyoruz...

Hard Diskimizin C:/ sürücüsünün içine Msxlabs adında bir klasör oluşturuyoruz...
Desktop.ini Dosyasını Msxlabs klasörünün içine atıyoruz...

Başlat ---> Çalıştır

Şunu Yazıyoruz...
Attrib +s"C:/Msxlabs" yazıyoruz çalıştır diyoruz...

Bu işlemi yaptıktan sonra...
C:/Msxlabs klasörünü yeniden açın...
Eski 01-09-2008   #2900 (mesaj-linki)
cat_bambam

s.a arkadaşlar kolay gelsin ya ben bilgisayarıma akınsoft diye bi güvenlik programı yükledim hani internet kafelerde olurya oynayanlar dosyaları felan silmesindiye şimdi kaldıramıyorum her yolu denedim ama olmuyo program ekle kaldırdan felan denedim ama olmuyo şimdi bilgisayarıma ne oyun yükleyebiliyorum ne birşey yüklüyorum yüklediğim oyun pc açıp kapattıktan sonra kayboluyo yani şimdi bilgisayarıma bişey kaydedemiyorum formatda atmak istemiyorum bilgisayarımda resimler felan var önemli ne yapmam lazım ayrdımcı olurmusunuz lütfen hadi size kolay gelsin
Konu Kapalı Yeni Konu Aç

Etiketler
cevap, destek, soru, teknik
PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eski Türk medeniyetleri hakkında soruların cevabı nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 5 1 Gün Önce 20:55
İslami Bilgiler - Soru ve Cevap KENCISii Müslümanlık/İslamiyet 113 2 Hafta Önce 14:20
ADSL Teknik Destek karamgozlu PC/Internet Teknik Destek 91 2 Hafta Önce 23:54
Bu soruların cevapları nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 18 30-12-2008 22:51
Msn Teknik Destek İstiyorum yquai Arşive Kaldırılan Konular 2 11-04-2008 09:53