Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Bilim
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 19-01-2007   #21 (mesaj-linki)
evo
Cvp: Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler

NASA, KUZEY IŞIKLARININ ESRARINI AYDINLATACAK



SAN FRANCİSCO - Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), kuzey kutbunda geceleri görülen hareketli ve renkli ışıkların (aurora borealis) esrarını aydınlatabilmek için iddialı bir proje hazırladı.
NASA yetkilisi Frank Snow, "bizi Güneş'in öldürücü ışınlarından koruyan manyetosfer tabakasının varlığına işaret eden" ışıkların işleyiş mekanizmasını anlamak için 15 şubatta 5 uydu fırlatacaklarını bildirdi.
Daha önce bu amaçla fırlatılan uydu, ışıkların sırrını ortaya çıkaramamıştı. Şubatta fırlatılacak uydular, Güneş rüzgarlarıyla gelen ve atmosferin üst katmanlarında biriken parçacıkların ne zaman, nerede ve nasıl boşalarak "elektron yağmurlarına" yol açtığını belirlemeye çalışacak.
NASA yetkilileri, 2 yıl sürmesi öngörülen bu projenin Güneş'le Dünya'nın etkileşim mekanizmasının anlaşılmasında çığır açacağını düşünüyor.
NASA uzmanlarının yanı sıra Berkeley üniversitesinden bilim adamlarının katılacağı THEMİS adlı proje, 200 milyon dolara mal olacak.
Kuzey manyetik kutbunu çevreleyen "aurora borealis" ve güney manyetik kutbunu çevreleyen "aurora australis", Güneş rüzgarlarıyla gelen yüklü elektronların Dünya atmosferindeki elementlerle etkileşime girmesiyle oluşuyor.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 20-01-2007   #22 (mesaj-linki)
evo
Cvp: Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler

RUS KARGO GEMİSİ UUİ'YE KENETLENDİ



MOSKOVA - İnsansız Rus kargo gemisinin Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kenetlendiği bildirildi.
Rusya görev kontrol yetkilisi Valery Lyndin, önceki gün Rusya'nın Kazakistan'daki Baykonur üssünden fırlatılan Progress M-59 adlı geminin bu sabah UUİ'ye kenetlendiğini söyledi.
Progress M-59'un kargosunda 2,5 ton yakıt, gıda ve diğer maddelerin bulunduğu belirtildi.
UUİ'de halen bir Rus kozmonot ile 2 Amerikalı astronot görev yapıyor.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-02-2007   #23 (mesaj-linki)
evo
Cvp: Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler


Renkli Sis

Fotoğraf : Görüntü: NASA, JPL ve SSI


Satürn'ün uydusu Titan, pus ve yüzey şekillerinin görünmesi için renklendirilmiş.





TİTAN'IN TEPESİNDE DEV BULUT

Cassini uzay aracı, Satürn'ün uydusu Titan'ın kuzey kutbunda ABD'nin yarısı büyüklüğünde dev bir bulutu görüntüledi.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 04-02-2007   #24 (mesaj-linki)
Cvp: Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler







İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, Yahoo Answers'da internet kullanıcılarına soru sordu. Geçtiğimiz günlerde Yahoo Answers'da, kendisinin bile açıklamakta güçlük çektiği bir soru yayınlayan Stephen Hawking'e yaklaşık 17 bin Yahoo kullanıcısından cevap geldi. "Siyasi, sosyal ve çevresel olarak kaos içindeki dünyada, hayat 100 yıl daha sürer mi" sorusuna, "nükleeri bırakmalıyız", "bir şekilde sürer" ya da "uzaya açılmazsak sürmez" gibi cevaplar geldi. Hawking'in matematik profesörü olduğu Cambridge Üniversitesi yetkilileri de soruyu Hawking'in sorduğunu doğruladı ama tanınmış bilim adamının başka hiçbir yorumda bulunmadığını açıkladı.


Çare uzaya çıkmakta

Hawking'in kara delikler ve evrenin temelleri üzerine yaptığı araştırmalar onu dünyanın en tanınmış fizikçilerinde biri yaptı. 'Zamanın Kısa Tarihi' isimli kitabı ise çok satılanlar listelerinin gediklisi oldu.Şu sıralar insanlığın geleceği üzerine kafa yoran Hawking, 13 haziranda Hong Kong'da katıldığı bir konferansta, insanın kurtuluşunun yeni dünyalar bulmakta olduğunu söylemişti.

Ünlüler soruyor

Hawking, 'Ask the Planet' kampanyası kapsamında soru sorulması istenen 10 ünlü isimden biri. Daha önce Donald Trump, Al Gore ve Bono gibi isimler de sorularıyla kampanyaya katkıda bulunmuşlardı.Afrika ve açlık üzerine çalışmalarıyla tanınan, rock grubu U2'nun solisti Bono, "açlığı tarihe gömmek için ne yapabiliriz" sorusunu gündeme getirmişti.Yahoo Answers da Microsoft ve Google gibi kullanıcılarına sorular sorduruyor ve yine kullanıcılardan gelen cevaplarla kolektif bilinci ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 06-02-2007   #25 (mesaj-linki)
Cvp: Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler

Planck evrenin sırlarını çözmeye gidiyor

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından inşa edilmekte olan Planck uzay aracı, 14 milyar yıl önceki Büyük Patlama'dan geriye kalan radyasyonu inceleyerek, evrenin kökeni hakkındaki sorulara yanıt bulmaya çalışacak.Aracın cihazları, herhangi bir sıcaklık izinin, sonuçları etkilemesine engel olmak amacıyla, doğada bilinen en düşük sıcaklık olan mutlak sıfıra (- 273 derece) kadar soğutulacak.
2 tonluk uzay aracının, 31 Temmuz 2008'de Fransız Guyanası'ndaki uzay merkezi Kourou'dan Ariane 5 roketiyle fırlatılması planlanıyor.

Bilimadamlarına göre, evrenin büyük bölümü karanlık enerji, yüzde 22'si de karanlık maddeden oluşuyor.

Çevrede gördüğümüz bilindik madde ise kainatın ancak yüzde 4'ünü oluşturuyor.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
İnternet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler ThinkerBeLL Internet/Bilgisayar Dünyası 384 4 Saat Önce 06:22
Sağlık Sektöründe Yeni Teknolojiler, Gelişmeler ve Son Haberler Hi-LaL Tıp Bilimleri 159 1 Gün Önce 17:57
İslam'da Bilim ve Müslüman Bilim Adamları NoRanynn Müslümanlık/İslamiyet 29 13-12-2007 15:18
Yirminci Yüzyılda Bilim: Çağdaş Bilim GusinapsE Bilim 3 03-10-2006 16:05
On Dokuzuncu Yüzyılda Bilim: Endüstri Devrimi ve Bilim GusinapsE Bilim 0 03-10-2006 15:58
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 10:31Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2008 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.14549899 saniyede (71.47% PHP - 28.53% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz