Arama

Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler - Sayfa 4

Güncelleme: 4 Aralık 2016 Gösterim: 276.872 Cevap: 269
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #31
vain - avatarı
Ziyaretçi
NASA'NIN TALİP OLDUĞU SÜPER BİSİKLET

Sponsorlu Bağlantılar
Etiketler:

süper bisiklet
Bu bisiklet çok süper, öyle ki Nasa'nın dikkatini çekmiş uzay aracı olabilirmiş çünkü dengesi çok iyi...
Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:56
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
17 Şubat 2007       Mesaj #32
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
"GÖKTAŞININ ROTASI DEĞİŞTİRİLEBİLİR"

Sponsorlu Bağlantılar


SAN FRANCİSCO -
Bilim adamları, dünyaya çarpabilecek bir göktaşının rotasının değiştirilebileceğine inanıyor, ama bir yandan da uluslararası topluluğun böyle bir senaryoya şimdiden hazırlıklı olması gerektiğini düşünüyor.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) Edward Lu adlı uzman, Ay'ı "fetheden" Apollo büyüklüğündeki bir uzay gemisinin, önüne ya da arkasına konumlanarak gök cisminin rotasını değiştirebileceğini düşünüyor. Lu, "Küçük bir römorkör bile koskoca bir uçakgemisini yerinden oynatabilir, yeter ki gerektiği kadar uzun süre onu çeksin" dedi.
Lu, dünyaya çarpabilecek bir göktaşını parçalamak için nükleer bomba kullanılması fikrini reddetti ve bu seçeneğin, kontrol edilemeyecek göktaşı parçaları yüzünden çok kötü sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
Astronomlara göre, çok zayıf bir ihtimal olmakla beraber, bu tarz bir kurtarma operasyonu 2029'dan sonra gerekli hale gelebilir. Apophis adı verilen 300 metre çapındaki göktaşı 2029 yılında dünyanın 32 bin km yakınından geçecek. Göktaşı, 2036 nisanında tekrar dünyaya yaklaşacak. Yörüngesinde oluşacak bir değişiklik sonucu göktaşı dünyaya çarpacak olursa İngiltere büyüklüğünde bir ülke haritadan silinebilir.
Uzmanlar, dünyaya çarpma riski bulunan göktaşlarını tespit çalışmalarını sürdürüyor.

a.a.

Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:56
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2007       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
21 gelişmiş ülke çocuklarının durumuna göre değerlendirildi. Çocukların durumu en iyi olan ülkeler Hollanda, İsveç ve Danimarka. ABD ve İngiltere listenin son iki sırasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, ilk kez dünyanın zengin ülkelerindeki çocukların durumunu belirleyen bir araştırma yayınladı. 21 ülkedeki çocukların maddi olanaklarını, ruhsal durumlarını ve kendilerine sunulan fırsatları değerlendiren raporun en çarpıcı bulgusu, ABD ve İngiltere'nin listenin son iki sırasında yer almaları.

UNICEF raporunda, dünyanın sanayileşmiş ve en zengin 21 ülkesindeki çocukların yaşam koşulları 6 kategoride inceleniyor.

UNICEF uzmanları, gelişmiş ülkelerin çocuklarının maddi durumlarına, aileleri ve arkadaşlarıyla ilişkilerine, sağlık ve güvenlik durumlarına, eğitim olanaklarına, karşı karşıya oldukları risklere ve çocukların kendilerini nasıl hissetiklerine bakarak bir sıralama yapıyor.

Rapora göre, eğitim ve sağlık olanaklarının en iyi olduğu, çocukların kendilerini en mutlu hissetiği ülkeler sırasıyla Hollanda, İsveç ve Danimarka.

Ancak yine de incelenen 21 ülkede çocukların hala yoksullukla, maddi sorunlarla karşılaştığı, eğitim ve sağlık sorunlarını giderecek yatırımlar yapılmadığı görülüyor.

Raporun en çarpıcı bulgusuysa ABD ve İngiltere'nin listenin son iki sırasında yer almaları. Kişi başına düşen gelirleri listedeki diğer ülkelerden daha yüksek olmasına rağmen her iki ülke de çocuklara sundukları fırsatlar açısından sınıfta kalıyor.

Bu ülkelerdeki çocukların seks, alkol ve uyuşturucuyla çok erken yaşlarda tanıştığı, kendilerini mutsuz hissettiği, geleceklarını vasıfsız işlerde gördüğü belirlendi.

Bu veriler, listenin son sırasındaki İngiltere'de büyük yankı uyandırdı. İngiliz yetkililer, raporun eski verilere dayanarak hazırlandığını ileri sürerken, İngiliz basını hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

UNICEF, Türkiye, Japonya, Güney Kore, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelerdeki çocukların durumuna dair yeterli veri olmadığı için rapora dahil edilmediğini açıkladı.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #34
vain - avatarı
Ziyaretçi
Genetik dopingin önü açılıyor

ABD'de araştırmacıların genetik değişikliğe uğrattıkları fareler normallerinden iki kat hızlı hale geldi. Bunun ileride genetik dopingin yolunu açabileceğinden korkuluyor. ABD'de dün yayımlanan bir araştırma, sonuçları açısından oldukça çarpıcı argümanlar içeriyor. Buna göre, genetik yapısı değiştirilmiş fareler normal farelere oranla çok daha dayanıklı hale geldi.

Yüksek miktarda yağ içeren bir rejim uygulanan bu farelerin faal olmadığı dönemlerde bile obez olmadığı, zira genetik değişikliğin organizmaya fiziksel egzersiz etkisi yaptığı fark edildi.

Maratoncuya dönüştüler

'Public Library of Science Biology' adlı bilim dergisinde yayınlanan bildiride, 'iki grup araştırmacı çeşitli evreleri genetik olarak değiştirdi, bunun sonucunda fareler, pazar sabahı koşucularından olimpiyat maratoncularına dönüştü' ifadesi yer aldı.

Kas dokusu uyarlaması

San Diego'daki Salk Institute'tan Ronald Evans, "Değişiklerden bir tanesi fiziksel performansı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda obeziteyi önlüyor...

"Dayanıklılık ve kapasiteye genetik olarak müdahale edilebileceğinin keşfedilmesi, kas dokusunun sanıldığından çok daha uyarlanabilir olduğunu düşündürüyor" diye konuştu.

Normal farelerden iki kat hızlılar

Genetik yapısı değiştirilmiş farelerin diğer farelerden iki kat daha hızlı ve iki kat daha uzun süre koşabiliyor.

Normal fareler 900 metre koşarken, genetik değişikliğe uğratılmış farelerin bin 800 metre koşuyor, ayrıca normal farelerden bir saat daha fazla performans sergiliyor.


Mumya açılmadan resmi çıkarıldı

eknoloji artık mumyaların peşinde. Mısır'da 3000 yıl önce mumyalanmış bir kişinin yüz modeli, özel bilgisayarlı tomografi metodu yardımıyla sargıları açılmadan çıkarıl Mısır'da 3000 yıl önce mumyalanmış bir kişinin yüz modeli, özel bilgisayarlı tomografi metodu yardımıyla sargıları açılmadan çıkarıldı.

İtalya'nın Asti kentindeki kurumun araştırmacıları, American Röntgenoloji Dergisinin Eylül sayısında yayınladıkları makalede, adı Harwa olan 45 yaşındaki kişinin yüzünün, sol şakağındaki bir beni gösterecek kadar ayrıntılı olarak yeniden yapılandırıldığını belirttiler.

Araştırmacılar bu işlemi gerçekleştirirken bilgisayarla çoğaltılmış röntgen ışınları göndererek 3 boyutlu görüntüler elde etmeyi sağlayan, Çok Detektörlü Bilgisayarlı Tomografi (Multi Computed Tomography-MDCT) adı verilen metoddan yararlandıklarını kaydettiler. Ekip sözcüsü Dr. Federico Cesarani, yüz modelini çıkarmanın diğer yolunun mumyanın sargılarını ya kopararak ya da muhafazasını değiştirmek suretiyle çıkarmak olduğunu vurguladı.

Teknik gelecekte, kriminal laboratuvarlarda ceset teşhisi, antropolojide tarih öncesi toplumların araştırılması ve tıpta ise tarih öncesi insanları etkileyen hastalıkların incelenmesinde kullanılabilecek.



1902 smartshopper
Eksiği siz söyleyin, listeyi SmartShopper tutsun
Market rafları arasında ya da pazar tezgahaları arasında dolaşırken evde eksik olanları düşünerek vakit kaybetmek SmartShopper ürünü ile son buluyor. Cepte ve çantada kolayca taşınabilen SmartShopper sesli şekilde söylenen kelimeleri belleğine kaydedip daha sonra tek tuşla alışveriş listesi şeklinde yazıya dökebiliyor.

Alışveriş esnasında binlerce ürün arasından eksiklerin unutulmadan satın alınması çoğu zaman uzun zaman alır. SmartShopper, bu gereklilikleri bir anda düşünüp bulmanın ya da rafların arasında dolaşarak hatırlamaya çalışmanın önüne basit çalışma mantığı ile geçiyor.

Aklınıza eksik bir ürün geldiğinde SmartShopper ister çantadan çıkartılarak isterse de buzdolabına mıknatısla yapışmış durumdayken üzerindeki kayıt butonuna basarak kayıt yapılabiliyor. Girilen bilgileri belleğinde tutan ürün alışveriş esnasında yazırma butonuna basıldığında önceden kaydedilmiş bilgileri liste halinde sunabiliyor.
Son düzenleyen vain; 20 Şubat 2007 13:24 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
27 Şubat 2007       Mesaj #35
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
GÖZLERİNİZ 3 MART GECESİ GÖKYÜZÜNDE OLSUN



ANKARA
- İlk tam ay tutulması bu yıl 3 Martta gerçekleşecek. Türkiye'den izlenebilecek tutulma dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rasathanesi'nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Düşük bir ücret karşılığında halka açık olacak etkinliklerde, tam ay tutulmasının yanı sıra Venüs ve Satürn gezegenlerinin de gözlemi yapılacak.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tutulma 3 Mart 2007 Cumartesi gecesi saat 23.30'da başlayacak ve 03.12'de son bulacak. Bu zaman diliminde saat 00.44 ile 01.58 arasında 1 saat 14 dakika süre ile ay yüzeyi tam olarak dünyanın gölgesi tarafından örülmüş olacak. 3 Mart'ta gerçekleşecek ay tutulması, herhangi bir gözlem aracı olmadan da çıplak gözle Türkiye'nin her yerinden izlenebilecek.
AÜ Rasathanesi'nde 3 Mart günü saat 19.00-03.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler, havanın açık ya da kapalı olmasına göre değişecek. Rasathanede tam ay tutulmasının yanında Venüs ve Satürn gezegenlerinin de gözlemi yapılacak. Yetişkinler 3 YTL, öğrenciler ise 2 YTL ödeyerek etkinliklere katılabilecek.
a.a.

Ay tutulması nedir?..:

Ay kendi yörüngesini dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tululması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve ayın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ayın dünyanın gölgesine girmesi ile güneşten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.


Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:56
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
3 Mart 2007       Mesaj #36
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
NASA SATÜRN'ÜN YENİ FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI



ANKARA
- Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Cassini uzay aracının yeni açılardan çektiği Satürn ve halkalarının fotoğraflarını yayınladı.
NASA'nın web sitesinde yayınlanan yeni fotoğraflar, Cassini tarafından Satürn gezegeninin üzerinde ve altındaki açılardan son iki ay içinde çekildi.
NASA'nın yayınladığı görüntülerde, siyah-beyaz ve renkli fotoğrafların yanı sıra Cassini'nin, gezegenin güneyinden kuzeyine doğru yönelirken halkalarını çektiği görüntüler de bulunuyor.
1997'de fırlatılan Cassini-Huygens, Satürn'ün keşfine yönelik ilk uzay programı. NASA tarafından yürütülen projede Cassini uydu modülü ABD, Huygens sondası Avrupa Uzay Ajansı tarafından üretildi.
7 yılda 3,5 milyar km yol katettikten sonra 1 Temmuz 2004'te Satürn'ün yörüngesine yerleşen Cassini uzay aracı, daha önce de Satürn ve halkaları ile Satürn'ün uydusu Titan'ın kuzey kutbundaki "ABD'nin yarısı büyüklüğünde dev bir bulutu" görüntülemişti.
NASA'nın yeni yayınladığı fotoğraflar, şu web sitelerinden görülebilir:

"NASA - Cassini-Huygens: Close Encounter with Saturn",
"Cassini-Huygens Home"
"http://ciclops.org"

a.a.
Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:57
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
3 Mart 2007       Mesaj #37
vain - avatarı
Ziyaretçi
uzay
Almanya Ay'a uzay mekiği gönderecek
BERLİN (İHA) - Alman uzay ajansının, Ay'a insansız uzay mekiği göndermeye hazırlandığı belirtildi.

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Başkanı Walter Döllinger, Financial Times Deutschland gazetesine yaptığı açıklamada, mekiğin 2013 yılına kadar hazır olacağını belirterek "Almanya'nın sahip olduğu teknik bilgiyi göstermek istiyoruz" dedi. DLR'nin projeyi Alman parlamentosuna sunduğunu belirten Döllinger, federal hükümetin projeyi incelediğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı üst düzey yetkililerinden Helge Engelhard ise, hükümetin DLR'nin planına sıcak bakmadığını ileri sürerek, projenin açık bilimsel veya teknik hedefleri olması gerektiğini söyledi.

Almanya Ay'a uzay mekiği gönderecek


Ay'a insansız uzay mekiği gönderme projesinin Almanya'ya maliyetinin 300-400 milyon avroya mal olması bekleniyor.
Almanya, 2. Dünya Savaşı'nın sonuna doğru kullanılan V-2 balistik füzelerini test ettiği 1940'lı yıllarda uzaya insan yapımı nesne gönderen ilk ülke olmuştu.
Bu arada projenin hayata geçirilmesi halinde Almanya, yörüngeye uzay aracı gönderme kapasitesine sahip ülkeler arasında yer alacak.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2007       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Satürn'ün yıllardır beklenen görüntüleri

2 Mart, 2007 10:27:00 (TSİ)



Görüntüler son iki ay içinde çekildi



Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Cassini uzay aracının yeni açılardan çektiği Satürn ve halkalarının fotoğraflarını yayınladı.

NASA'nın web sitesinde yayınlanan yeni fotoğraflar, Cassini tarafından Satürn gezegeninin üzerinde ve altındaki açılardan son iki ay içinde çekildi.

ABD'nin Colorado eyaletindeki Boulder'da bulunan Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nden Cassini uzay aracının optik cihazlarından sorumlu bilimkadını Carolyn Porco, "İşte yıllardır beklediğimiz görüntüler" dedi.

Porco, "Satürn'ün çok üzerinde dolaşmak ve dev bir bakır madalyon gibi görünen halkalarını en aşağıdan görmek, tamamen yeni bir dünyayı keşfetmek izlenimi uyandırıyor... Nefes kesici" diye konuştu.

NASA'nın yayınladığı görüntülerde, siyah-beyaz ve renkli fotoğrafların yanı sıra Cassini'nin, gezegenin güneyinden kuzeyine doğru yönelirken halkalarını çektiği görüntüler de bulunuyor.



7 yılda 3.5 milyar km yol katetti

1997'de fırlatılan Cassini-Huygens, Satürn'ün keşfine yönelik ilk uzay programı. NASA tarafından yürütülen projede Cassini uydu modülü ABD, Huygens sondası Avrupa Uzay Ajansı tarafından üretildi.



7 yılda 3.5 milyar km yol katettikten sonra 1 Temmuz 2004'te Satürn'ün yörüngesine yerleşen Cassini uzay aracı, daha önce de Satürn ve halkaları ile Satürn'ün uydusu Titan'ın kuzey kutbundaki "ABD'nin yarısı büyüklüğünde dev bir bulutu" görüntülemişti.



İnsansız uzay uçuşlarında 3 milyar 400 milyon dolarla en büyük proje olan ve 1997'de fırlatılan Cassini-Huygens, adını, 350 yıl önce Titan'ı keşfeden Felemenkli gökbilimci Christiaan Huygens ile Satürn'ün halka aralığı ve 4 uydusunu belirleyen İtalyan asıllı Fransız gökbilimci Gian Domenico Cassini'den alıyor.

NASA'nın yeni yayınladığı fotoğraflar, şu web sitelerinden görülebilir:
Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:57
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
6 Mart 2007       Mesaj #39
vain - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanin En Gizemli 10 Nesnesi

Binlerce yil oncesine ait bazi nesnelerin uzerindeki esrar perdesi hâlâ aralanamiyor.

Focus son sayisinda bugunun teknolojisiyle bile uretilmesi zor olan gizemli nesnelerden bazilarini tanitti.

Gelecegi goren harita
*Cografya ve harita uzmani unlu Turk denizci Piri Reis'in 1513'te cizdigi Afrika, Amerika ve Guney Kutbu'nu gosteren harita, ortaya cikarildigi 1929 yilinda ortaligi karistirdi. Cunku Guney Kutbu'nun kesfi, haritanin cizilmesinden cok sonra, yani 1818'de gerceklesmisti. Dahasi, Piri Reis'in haritasi, kitanin buz altinda kalmis sahil kesimlerini de gosteriyordu.
Ancak kita uzerindeki buzlar, haritanin cizilmesinden tam 6 bin yil once erimisti.

2 bin yillik pil
*Alman arkeolog Wilhelm Konig tarafindan 1938'de Irak'in baskenti Bagdat'in yakinlarinda bulunan 2 bin yillik pil, bilim adamlarini saskina dusurdu.Konig, 13 santimetre boyundaki toprak bir kabin icine monte edilmis bir bakir silindir, onun etrafindaki demir cubuk ve testinin agzini kapatan asfalttan olusan bu nesneyi "dunyanin en eski pili" olarak tanimladi. Pilin 2 volt enerji urettigi saptanirken, 1800'lu yillarda modern pili icat eden Alessandro Volta adli Italyan kontunun da sohretine golge dustu.

Bir nevi bilgisayar
*1900 yilinda Girit aciklarindaki bir batikta arastirma yapan bilim adamlari ilginc bir cisme rastladi. Tahta bir muhafazanin icine yerlestirilmis bir dizi bronz disliden olusan bu garip nesnenin kasasi, yuzeye cikarildigi anda
dagildi ve cihazin icindeki karmasIk yapi ortaya cikti. Yapilan calismalarin ardindan, bu aygitin Ay, Gunes ve diger gezegenlerin konumlarini hesaplamak ve istendigi anda bunlarin pozisyonlarina yonelik tahminlerde bulunmak icin
gelistirildigi anlasildi.

Gizemli kuru kafa
*Maya donemine ait 1000 yillik bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal uzerine oyma olarak yapilmis. Nasil yapildigi hala anlasilamayan kuru kafanin altindan tutulan isIk, dogrudan goz cukurundan yansiyor. Bu teknolojinin bugun bile mumkun olmadigi soyleniyor.

Aluminyumdan kemer tokasi
*M.S. 300'lu yillarda olen Cinli general Cou Cou'nun mezarinda 1956 yilinda bulunan kemerin tokasi, yuzde 85 oraninda aluminyumdan yapilmis. Ama dogada sadece bilesIk olarak bulunan alimunyumun diger maddelerden ayristirilarak
tek bir madde olarak kullanilabilmesi ilk kez 19. yuzyilda mumkun olmustu.

1000 yilda yapilan kent
*Pasifik Okyanusu'ndaki Mikronezya adasi yakinlarina kurulu antik Nan Madol kentinin insasi, M.O 200'de basladi ve 1000 yil surdu. 250 milyon tonluk dev bazalt bloklar kullanilarak yapilan bu kent, 100 yapay adayi kanallarla birbirine bagliyor. Bu kadar bazaltin bolgeye nasil getirildigi ise hâlâ sir.

Uzaylilara inis pisti
*Peru'nun Pampa sahilindeki 450 kilometrekarelik alan uzerine cizili motifler, M.O. 300 ile M.S. 600 arasindaki donemi kapsayan hayvan ve bitki sekillerini resmediyor. Nazca medeniyeti tarafindan yapildigi dusunulen bu garip motiflerin, uzaylilar icin bir inis pisti vazifesi gordugu one suruluyor.

Concorde'un atasi
*M.O 200'de yapildigi sanilan bu nesne, 1898 yilinda Misir'da bir lahitte bulundu. Ancak gercek ucaklar icat edilene kadar ne oldugu konusunda kimse bir fikir beyan edememisti. 1972'de arkeolog Halil Mesiha bunun bir model ucak oldugunu, mukemmel bir aerodinamiginin bulundugunu ve kanatlarinin Concorde'u andirdigini iddia etti.

Cekicin sirri
*Tahta sap ve demir tokmaktan olusan bu cekic, 1936'da Teksas'ta 400-500 milyon yillik bir kayanin icine gomulu olarak bulundu. Modern bir aletin tarih oncesi bir kaya kutlesinin icine nasil girdigi bir yana, cekicte kullanilan demirin gunumuz demirlerinden bile saf olmasi bilim adamlarini hayrete dusurdu.

Harcsiz tas set
*Peru'nun Cusco bolgesindeki bir Inka kalesinin etrafini 360 metre boyunca zikzak yaparak saran 9 metrelik setlerin yapiminda, tanesi 300 tona varan kirectasi bloklari kullanilmis. Ancak hic harc kullanilmamasina ragmen bu kayalar, arasina bicak bile sokulamayacak kadar mukemmel yerlestirilmis.

vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
8 Mart 2007       Mesaj #40
vain - avatarı
Ziyaretçi
Ne kadar yerimiz var ?

Bir teknoloji araştırma şirketinin yaptığı araştırmada dünya’da veri depolamak için kullanılan bütün 1 ve 0’ların ne kadar yer tuttuğu araştırıldı. Araştırmada, web sayfaları, fotoğraflar, videolar, telefon konuşmaları ve bütün arşivlenen dijital içerik göz önüne alındı.
Araştırma şirketi IDC, dünyada sırf geçen yıl 161 milyar gigabyte dijital bilgi üretildiğini açıkladı. Araştırma her dosyanın ortalama olarak 3 kez kopyalandığını varsayıyor. 161 milyar gigabytelık bilgi bugüne kadar yazılmış tüm kitapların toplamının 3 milyon katına yaklaşık bir bilgi içeriyor. 2003’te Berkeley Üniversitesi tarafından yapılan benzer bir araştırma o yıl için üretilen bilgiyi sadece 5 milyar gigabyte olarak tespit etmişti.
Bu rakamların daha da artmasının normal olacağını söyleyen araştırmacılar gelişen teknolojinin daha da çok veri saklanmasına olanak tanıyabileceğini ama şimdilik öngörülemeyen bir üst sınırın mutlaka olacağını belirttiler.

Daire fiyatına televizyon

Avrupa’dan önce Türkiye’de 200 bin YTL’den satışa çıkan dünyanın en büyük plazma televizyonları, vitrine konulduğu anda satıldı. Milyarlık otomobillerin, teknelerin, özel uçakların peynir ekmek gibi satıldığı Türkiye’de, bu kez de 100 bin Euro'luk plazma televizyon yok sattı. Ankaralı Demirhome firmasının getirttiği ve dünyanın en büyük televizyonu olma ünvanına sahip olan dev televizyonların tamamı daha ilk haftadan satıldı. 103 inç (260 cm) ekran büyüklüğüne sahip olan Panasonic marka televizyonların kimler tarafından alındığı ise satıcı firma tarafından sır gibi saklanıyor.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, dünyanın bu en büyük ve en pahallı televizyonları, Avrupa’da ilk kez Türkiye’de satışa sunuldu. Demirhome Yönetim Kurulu Başkanı Yaşasın Kızıldemir, bu televizyonu ilk olarak iki yıl önce gittiği bir fuarda gördü. Kızıldemir, 'Ürün seri olarak üretilmeye başlandığında hemen sipariş verdik. Gelen televizyonlardan birini Ankara, diğer ikisini ise İstanbul’a sattık. Kalan iki televizyonun da satışı yapıldı. Ancak henüz montajları tamamlanmadı' dedi.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Model: Panasonic TH-103PF9EK 260 cm Full HD Plazma ekran
Ekran ebatı: 103” (260 cm)
Ekran boyutu: 16:9
Piksel sayısı: 2,073,600
Kontrast oranı: 5000:1
Güç tüketimi: 1500 W
Ebatlar: 2414x1421x129 mm
Ağırlık: 220 kilo
GERİSİ GELECEK
Dev plazma televizyonu Türkiye’ye getirebilmek için çok uğraştıklarını belirten Kızıldemir , 'Bu beş taneyi alabilmek için bile yaklaşık bir senedir Japonlarla sıkı bir pazarlık içindeyiz. Bize gelen beş taneyi sattık. Yenileri için de bağlantıya geçtik. Ama ne zaman geleceği belli değil' dedi.
VİNÇ İLE MONTE EDİLİYOR
Televizyonu aldıktan sonra en önemli sorun ise montajı. Kızıldemir, şimdiye kadar sattıkları televizyonları alanların hepsinin villada oturduğunu, bu yüzden montaj sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Kızıldemir, apartman dairesinde oturan bir kişinin bu televizyonu alması durumunda, bir vince ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Çünkü televizyon koruyucu kutusuyla birlikte tam 260 kilo ağırlığında.
Son düzenleyen vain; 8 Mart 2007 10:22 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

8 Ekim 2017 / Misafir Bilgisayar
28 Kasım 2016 / Hi-LaL Tıp Bilimleri
30 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
10 Kasım 2008 / Ziyaretçi Taslak Konular