| | #1501 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Tutsak Düşmüş Çığlıklarım Var... bakışların kuytulanıyorken yüreğimde düşlerim düşer gecenin koynundan düş (le)mek acı / yokluklar tenhasında... en baştan harlanmış yangınlarım var üşümüşlüğünde yüreğimin talan görmüş şehirlerim / mağlup... kırılgan adımlar atıyorum parçalanmış topuklar inadına sen gidiyorsun... ben susuyorum.... küsüyorum her anına gençliğimin yumruklar sınıyorum sonra sensizliğin duvarlarında tutsak düşmüş çığlıklarım var feryadında ömrümün karanlıklarda (d)üşüyorum yangın yeri sokaklar inadına sen gidiyorsun... kan kusuyorum... İmdat Özcan | |
|
| | #1502 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Anladım ki Büyümek, yaşamak, yaşlanıp olgunlaşmak Hepsi yitirerek kazandıklarımız. Yitirmek, kazanmak yani, Kazandıysak Kim aldı, ödüllerimiz hani? Anladım ki yaşlandıkça masallarımı da yitireceğim, Düşlerime de inancım kalmayacak. Artık yüreğim bir şeye kani: Ömrümü yitirdiklerimle bitireceğim. halid ertuğrul | |
|
| | #1503 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Dolup boşalan küllüğümde kalan koku gibiydi ellerin Ardından avuç içlerimi koklardım belki senden kalan tek bir kırıntı var diye Yalnızlığımda ellerimi yüzüme kapayıp saatlerce kıpırtısız beklemem bundandı Anlayamamıştı kimse gözyaşlarımı sakladığımı sandılar oysa ben hiç ağlamadım sensizliğime Yüreğimde acılar büyüttüm Bir de kocaman bir hasret Hiç bitmeyeceğini bilerek ve kavuşamamanın ağarlığında ezilerek Gitme! dedim aslında sana fısıldarken kulağına seni sevdiğimi ama sen duymadın... Haykırmak istedim... gidiyordun... geri döndÜrmeye yeter miydi acaba feryadım? Bana kıyamayacak olsan zaten gider miydin ki? Yüreğim eskimiş bir aşk hikayesinin hüznünde Ellerim gözlerimin kan damlalarını toparlıyor Canım acıyor, senle yaşanamamış bütün anlarımın acısını Yüreğimin taa içinde sısızm sızım hissediyorum. Oysa biz senle daha martılara simit atacaktık vapurdan İskeleye yaklaşınca rüzgarı içimize dahada güçlü çekebilmek için telaşlanacaktık Uykusuz gecelerimizde olacaktı belki Uykusuz gecelerimizde ettiğimiz sohbetlerimiz Salaş bir kahvede eski bardaklarda karanfilli çaylarımız Bes taş oynayan çocuklarla sohbetlerimiz Hem belki kim bilir elele dolaşacaktık sahillerde aldırmadan kimseye Bazen unutup herşeyi hayallere dalacaktık ıssız bir köşe başında Gül satan çingenelerden bile kaçamamıştık senle daha Yokluklarımızı varlaştırmak vardı hani Eski acılarımızı temize çekmek... Gülerken mutluluğumuza geçmişteki hüzünlerimizle barışmak Oysa biz senle daha bir tiyatro oyunu bile izleyeyememiştik Bir konserde bağara çağara şarkı söyleyememiştik Belki sabaha karşı vurup kendimizi yola kendi şarkımızı yazacaktık sokaklarda Hem belki aşk ı temize çekecektik seneler sonra Doğum günlerimizde mumlar söndürüp dilek tutacaktık Oysa.... oysaa... gitmeseydin... Biliyorum biz onca yaşanmamışlıkla birbirimizden çok uzakta Birbirimizi hiç paylaşamadan soluklanacağız hayatın Ağar oksijeninde ciğerlerimiz yana yana Yıllar sonra.... eskiyeceğiz canım... Giderken sana söylediğim türküyü tekrarlayacağım denizi izlerken akan gözyaşlarımda neşe demirağ '' ey hayat sen şavkı sularda bir dolunaysın oysa yokum ben bu younda, ömrüm beni yok saysın... '' | |
|
| | #1504 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Macera Omurgasız bir acı Bedenimde uluyor Tenha otobüslerin kız kokan yalnızlığında Elim elimle buluşuyor Kulağımın arkasında takıyorum ömrümü Gecenin en olmadık Saatlerine taşınıyorum Bir şairin kendi halinde Bıyığını ve şiirini fazlalık sayan... Gitgide kendime Yakışıyorum Ortayaş göbeğimi aynalardan sakınaraktan... Gitgide kendime yakışıyorum Ortayaş göbeğimi aynalardan sakınaraktan Bir alçak sakladı Ve unuttu beni zulasında Sanki Bir ölüm başka bir ölüme Miras bıraktı Bitti Sandığım o mecara Hep yeniden başladı... Ahmet Erhan | | |
|
| | #1505 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Zalım Duvarda asılı siyahbeyaz resmin, Aklımda gülüşün, dudaklarımda ismin, Kulaklarıma yer etmiş artık sesin, Nerdesin be zalım nerdesin. Uyurken bile rüyalarımdasın, Ne yanımda, ne karşımdasın, Gitmedim diyorsun bide, ne yandasın, İsyan etsende bu söze zalımsın. Bu kadar zor olduğunu bir bilseydim, Düşmezdim üstüne bu kadar sevmeseydim, Keşke yıkmasaydın benide ölseydim, Tüm zalımlığına gülüp geçebilseydim. Şimdi yokum işte mutlumusun, Hala gülebileceğinden umutlu musun, Varsa bir hatam söyle herkes duysun, İsteğin buysa, ölümüm bir zalımdan olsun. Kendini benim yerime koy demiştin, Ne yapsam ne etsem sevmemiştin, Daha aşkı bardağa koyup içmemiştin, Zalım olduğunuda, bana hiç söylememiştin. Şimdi sen başka yolda ben başka, Yazık oldu bendeki tertemiz aşka, Sen bir serçesin daha, bense bir anka, Gün gelir zalımda düşer felekteki çarka. Belki çok sevinçlisin, belki kederli, Belki beni anarsın gördünmü bir sevgili. Gün gelir seni de üzer bu hayatın seli. Sen ne kadar zalımsan bende o kadar deli. Tatlısın dedim inanmadın, Cadısın dedim aldırmadın, Hep öne eğdin başınıda kaldırmadın, Ben sana aşık sense zalımdın. Bu şiiri belki sağır sultan duyar, Bu kadar sevsem canlanırdı taş duvar, Şu aşkımı gören kim olsa ağlar, Ama hazırlan zalım, ahirette hesabım var. Avcılar - 2005 Hakan Koç | |
|
| | #1506 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Vay Yalancı Şerefsiz Vay Hani bana söz vermiştin Çekip gitmek yok demiştin Sözde beni çok sevmiştin Vay yalancı ******** vay Ya şimdi sen ya şimdi sen Ya nerdesin sen şimdi sen Bu nasıl söz neydi gitmen Vay yalancı ******** vay Biz dağları aşacaktık Ovalarda koşacaktık Hani çok şey yapacaktık Vay yalancı ******** vay Daha evla yar mı buldun Beni neden sensiz koydun Zorun neydi neden öldün Vay yalancı ******** vay Yokluğunla oldum soluk Kalbim kanar oluk oluk Hani nerde çoluk çocuk Vay yalancı ******** vay Senin ile bende bittim Sensiz aşka yemin ettim Benimleydin bensiz gittin Vay yalancı ******** vay murat demir | |
|
| | #1507 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bu Geceyi Şiir Yapalım. Umut yok biliyorum bıraktığın tebessümün ayak izinde Sana dair bütün özlemler yalnızlığa mahkum Ve bende sırf gittin diye gidiyorum bu ihtiyar şehirden Son bir dilek tutuyorum içimden Hadi bu zamanı donduran gece yarısını şiir yapalım Ve koparalım dalından karanlığı Savuralım umutsuz yalnızlığın en kuytu köşesine Hadi utanmayalım yalancı doğrular adına Sıkalım dişlerimizi kurtaralım beraber Ne varsa sana ve bana dair Kurumuş bir gül misali atalım birbirimize Yakalım suskunluğumuzu Ankara geceleri bestekar sokakta yok olurken Biz bir yudum mutluluk için yaşamaya and içelim Bu karanlık geceye ismimizi yazalım yıldızlarla Ve bitmesin bu şiir ölene dek Hüseyin Cihan | |
|
| | #1508 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Allah Kahretsin Çalınmış şiirlerim gibisin İsyanlarım bitmedi hala... Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarına bırakacağım kalbimi Kim ne derse desin Tahammülüm kalmadı artık Bıktım seni sensiz yaşamaktan Nasılsa döneceğin yok senin Çıldıracağım bu gidişle Allah kahretsin!... Dünya ateşler içinde Savaşlar almış başını gidiyor Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor Bense bu gidişle sensizlikten öleceğim Umurunda mı senin? Allah kahretsin!... Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içkiyi koyuyorlar önüme Vazomda senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğum günlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin Allah kahretsin!... İşte böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklısın adam olacağım yok benim En güzeli artık son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan bırakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksız denizlere bırakmak bedenimi Ama içimde sen varsın Ya sana birşey olursa Allah kahretsin!... Ahmet Selçuk İlkan | |
|
| | #1509 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2damlalar 1 imgelerim çürüdü sana dair her susuşumda zamanı dişleyen buğu.../ve sır sofrandayım aşk göğsümün orta yerinden ısır 2 birikiyor dilin namlusunda bin acı söz yine kendime sıkıyorum 3 gelişin bahar diye düşen yaprağımı gizledim sen dün kokulu gerçek bense şiir kurusu belkiydim 4 ah gül ! bir damla su için bunca yağmur 5 bakire doğar her sabah güneşi avucunda sakla hayat... etimizde çığlık ne varlığıma dokun ne yokluğuma ağla 6 gitmek için bahaneydi güneşe ayın gelişi oysa gül en çok güneşi sevdi 7 kaç afette çarmıha gerildi dillerim memleket... gölgesi güz yağmuru devrim bendeki dili unut...git nasılsa her yer benim yüreğim 8 uçurum kenarında toprak kokuyordu gözlerim ve tüm sarhoşluğuyla beni izliyordu deniz dilimde çiçekli kiraz bir şarkı söyleyecektim ittiniz Ferhat Gülsün | |
|
| | #1510 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2![]() Eylül geldi ve hiç gitmedi... O gün, bu gündür aylardan hep eylül ve mevsim hep sonbahar... Ben hâlâ yağmur sonrası o toprak yolda yürüyorum... ![]() Ayağımın altında sarı çınar yaprakları ve yolun sonunda hayalin duruyor... Kaç yıl oldu unuttum. Ben sana varamıyorum... ![]() Ebreşe Son Düzenleyen Blue Blood; 25-02-2007 @ 02:03. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |