| | #5031 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Yanar gelirim sana Gökten yağan yağmur olur Güneş ile çiceğe ışık olur El ile kalbe giden yol olur Kalkar gelirim sana Gözden akan yaş olur Dudaktan çıkan söz olur Can'a giden kan olur Akar gelirim sana Ay ışığına bakan göz olur Açan kan kırmızı gül olur Senin sevdanla yanan alev olur Yanar gelirim sana Gülistan Eryörük | |
|
| | #5032 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2![]() O BENİ HİÇ SEVMEDİ ANNE Selamlar indirdiğim Karadeniz’den Karaman üstüne. Sevdalar düşürmediğim,yüreğim yaramın üstüne. Anne bir şeyler söylesene, O beni hiç sevmedi. Düşümde yer koymamıştı o sana. İnsan bu kadar mı yanar, Bu kadar mı yakın olur, Ve insan bu kadar mı uzak kalır insana. Anne anlasana. O beni hiç sevmedi. Gözlerinde deniz bulduğum, Gözlerine vurulduğum. Gözlerinde durulduğum. Yabana bakar da kırıldığım. Sevdalandığım. Darıldığım, Nefes gibi sarıldığım, Anne o beni hiç sevmedi. Dudaklarının bir kenarı İstanbul kokardı. Erciyes dağı gibiydi,kar vardı saçlarında. Manavgat gibi bakardı. Soğuktu hasreti,Şubat ayazında yakardı Nefesimle çekerdim içime, Damarımda o akardı. Falımda o, Düşümde o, Fikrimde o, Nereye gitsem karşıma o çıkardı. O beni hiç sevmedi anne Senin kadar sevdim anne, Yüreğin kadar sevdim , Hüsnü Yusuf çiçeklerini sevdiğin kadar hem de. Sevebildiğim kadar sevdim. Sevdasız küçük bir nokta, Severken koca bir devdim. O beni hiç sevmedi anne Yüreğimi sıkıştırdım Kenarı yakılmış mektuplarla zarflara. Posta çuvallarındaydım. Adını yazdıkça kumlara Adını silen Akdeniz’le boğuşmaktaydım. Her mevsim umutlar ektim saksılarıma. Kimisi papatya oldu kimisi menekşe. Umutlarla merhaba dedim sabahlarıma. Gülüşüme çiçeklerim oldu gerekçe. Adam gibi sevdim anne. Hem de erkekçe. O beni hiç sevmedi. O beni hiç sevmedi Anne. Adını andığımda dudaklarımın çatladığı yar, O hiç gidemediğim, Ulaşamadığım diyar. Benim bu diyar için kan dökesim var Anlasana annee O beni ,o beni hiç sevmedi anne... İbrahim ŞAŞMA | |
|
| | #5033 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bu kentte böylesine hergün başlıyor hayat Sanki hiç yaşanmamış hiç gidilmemiş gibi Kalabalık doyumsuz telaşlı bir berhayat Sahte kalpler koşuyor kentim sen affet beni Hızlanan arzular var sonu hırs sonu acı Kalmadı insanların içinde sağbeğeni İçimde benden başka yoktu acıtan sancı Sessizlik çok kutsaldı kentim sen affet beni Kirlendi o sessizlik ürker oldum kendimden Gözlerim bana ait arıyorum gideni İkinci benliğimle yaşıyorum yeniden Peşinden geldiğimsin kentim sen affet beni Çünkü sende gökyüzü ve düş ağaçlarım var Sevgi inanç umut yok sevmiyorsun düşeni Herşey satılık burda herşey fiyat ve de kâr Yürekler arıyorum kentim sen affet beni Öğrendiğim şey susup arkama baktığımda Ömrümüze yapıştın kabullendim gerçeği Senle yaşamam lazım her nefes aldığımda Yârime benziyorsun kentim sen affet beni Sana aşığım ben de, acı çekmeme rağmen Yıkımdan varoluştan alıyorum sevgini Cam kırık, batar ama acıtmıyor tamamen Izdırap çekiyorsun kentim sen affet beni Kulak ver öfkelenme özlem çektiğim her şey! Düşün seni terk edip neler yitirdiğini Boyun eğme yargıla bu yüzünün sesi..hey! Daha fazla tükenme kentim sen affet ben nihal mirdoğan | |
|
| | #5034 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2![]() SEN GİTTİN HERŞEY GİTTİ sen gittin herşey gitti sevinçler mutluluklar hayaller artık herşey sıradan herşey basit bende seni sevmekten hiç korkmadım sevgilim artık sadece huzur diliyorum kendim için fazlada kalamıcam buralarda gün sayıyorum kimseyide sevemiyorum senden sonra sevmekte istemiyorum sadece seni gün geçtikçe daha çok özlüyorum daha fazla özlüyorum bazı anlar vardırya,ya vardır ya yoktur göremessin karanlıkta ahh çarparsın duvarlara ama yinede yürürsün bir sonraki adımın boşluk olsa bile gözlerine bakmaktan hiç korkmadım sevgilim ama yinede yürürsün bir sonraki adımın boşluk olsa bile gözlerine bakmaktan hiç korkmadım sevgilim sen gittin herşey gitti sevinçler mutluluklar hayaller artık herşey sıradan herşey basit bende seni sevmekten hiç korkmadım sevgilim Bazı anlar vardır ya, ya vardır ya yoktur yoksun! Göremessin karanlıkta ahh çarparsın duvarlara körüm! Ama yinede yürürsün bir sonraki adımın boşluk olsa bile belki yetişirim! Gözlerine bakmaktan hiç korkmadım sevgilim pişman değilim! | |
|
| | #5035 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Yine sen aklıma geldin bu akş**. Çok zaman oldu senli akşamlardan yoksunum. Mırıldanıyorum kendi kendime 'sevgi güzel kelime sevmek falan,sevilmek güzel' diyorum. Bir çoşku kaplıyor içimi ağrılarımı unutuyorum çocuklar gibi seviniyorum. Yine mırıldanıyorum 'Sen zor kadınsın zorun en kabadayısı hemde, narinsin,alınırsın öyle her şeyi sevmezsin ciddiliğini de seviyorum, deliliğini de seviyorum sana ait olan herşeyi seviyorum' Seni herkes taşıyamaz bunu biliyorum. Sonra boynum bükük sonra kalbim kırık bileğim çoktan yenik adam olmayan birşeyim ben; adını sen koy. Seni düşünmek yetiyor buraya kadar el atamam daha ötesine böyle operasyonları beceremem benim koyduğum noktalar kolay silinmez. Ben seni taşırım ama ne işe yarar daha sevdiğimi bile söyleyemedikten sonra. Silinmez noktalarımı koyun sürüsü gibi çoğalttıktan sonra, hayatımın her evresinde gürbüz öztürk | |
|
| | #5036 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sen gençliğini yaşadın, Elele yürüdün bu sokaklar da, Bahçe demirlerine yaslandın, Meraklı komşulara inat, Loş ışıklı kuytularda koklaştın, Titrek yürekli o kızla.. Hatırlasana, Ayakları yere değmezdi, Sana koşarken... Bir kırmızı karanfi, Takmıştın kulak arkasına, Saçları karanfi kokmuştu aylarca... Titrerdi elleri, kızarırdı gül yanakları, Buğulanırdı, o bakmaya doyamadığın, Badem gözleri... Hatırlasana... Sen gençliğini bırakıp o sokaklarda, Olgunlaşmamış duygularla, Olgunlar arasına kattın kendini, O titrek yürekli kızı, Gözleri yollarda beklettin, Selamsız geçip gittin sokağından, Unuttun parfüm kokulu tenlerde, Olgunluğu yaşarken... Şimdi bu şehir de, Deli divane dolanıyorsan, Yitik sevdana ağıtlar yakıyorsan, Suç sende... Onun gibi sevebilseydin, Badem gözlerindeki, Sensizlik acısını görebilseydin, Terketmezdi sevda seni... Avuçlarına kuru bir karanfil, Ve loş sokaklardaki anıları...bırakmazdı. Şaşkın, bakakaldın arkasından, Elveda derken, Yutkunamadın, Pişmanım diyemedin. Ne suçu var şehirlerin, Suç sen de... Bir gün bekleyenin, Beklemekten usanıp, Sensizliğe alışacağını Düşünemedin... Düşünemedin... selma güneş | |
|
| | #5037 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2![]() GİT Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Git de şen şakrak geçen günlerime gün ekle, Beni kahkahaların sustuğu yerde bekle. Git ki siyah gözlerin arkada kalmasınlar, Git ki gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar Madem ki benli hayat sana kafes kadar dar, Uzaklaş ellerimden uçabildiğin kadar. Hadi git, benden sana dilediğince izin, Öyle bir uzaklaş ki karda kalmasın izin. Kahrımın nedenini söylesem irkilirler; Çünkü herkes beni Kays, seni Leyla bilirler. Sanırlar ki sen beni biricik yar saymıştın; Oysa ki hep yedekte, hep elde var saymıştın. Hadi git, ne bir adres, ne bir hatıra bırak, Zannetme ki pişmanlık, mutluluk kadar ırak! Sanma ki fasl-ı bahar geldiği gibi gitmez, Sanma ki hüsranını görmeye ömrün yetmez. Her darbene tehammül edecektir bedenim, Gururum mani olur perişanıma benim. Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne? Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine. Henüz layık değilken tomurcuk kadar aşka, Sana gül bahçesini kim açar benden başka! Hercai arılara meyhanedir çiçekler, Kim bilir şerefinden kaç kadeh içecekler! Madem aşk tablosunun takdirinden acizsin, Git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin. Ne vedaya gerek var, ne de mektuba hacet, Git de Allah aşkına bir selama muhtaç et! Güllere de aşk olsun gene sen kokacaksan! Fallara da aşk olsun gene sen çıkacaksan! Kopsun nerden inceyse artık bu bağ, bu düğüm, Her gece daha berbat, daha vahim gördüğüm. Korkulu düşlerimi yorumdan kaçıyorum; Sırf sana üzülüyor, sırf sana acıyorum. Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! CEMAL SÜREYYA ![]() YAŞAMAYA DAİR Yaşamak şakaya gelmez büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesela, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani bütün işin gücün yaşamak olacak. Yaşamayı ciddiye alacaksın, yani o derecede, öylesine ki, mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut kocaman gözlüklerin, beyaz gömleğinle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yanı ağır bastığından. Diyelim ki, ağır ameliyatlık hastayız, yani, beyaz masadan, bir daha kalkmamak ihtimali de var. Duymamak mümkün değilse de biraz erken gitmenin kederini biz yine de güleceğiz anlatılan Bektaşi fıkrasına, hava yağmurlu mu, diye bakacağız pencereden, yahut da sabırsızlıkla bekleyeceğiz en son ajans haberlerini. Diyelim ki, dövüşülmeye deşer bir şeyler için, diyelim ki, cephedeyiz. Daha orda ilk hücumda, daha o gün yüzükoyun kapaklanıp ölmek de mümkün. Tuhaf bir hınçla bileceğiz bunu, fakat yine de çıldırasıya merak edeceğiz belki yıllarca sürecek olan savaşın sonunu. Diyelim ki hapisteyiz, yaşımız da elliye yakın, daha da on sekiz sene olsun açılmasına demir kapının. Yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız, insanları, hayvanları, kavgası ve rüzgarıyla yani, duvarın ardındaki dışarıyla. Yani, nasıl ve nerede olursak olalım hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak... 1948 3 Bu dünya soğuyacak, yıldızların arasında bir yıldız, hem de en ufacıklarından, mavi kadifede bir yaldız zerresi yani, yani bu koskocaman dünyamız. Bu dünya soğuyacak günün birinde, hatta bir buz yığını yahut ölü bir bulut gibi de değil, boş bir ceviz gibi yuvarlanacak zifiri karanlıkta uçsuz bucaksız. Şimdiden çekilecek acısı bunun, duyulacak mahzunluğu şimdiden. Böylesine sevilecek bu dünya "Yaşadım" diyebilmen için... NAZIM HİKMET Son Düzenleyen anelya; 26-09-2007 @ 04:01. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #5038 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2seni senle anlatmak mümkün çiçeklerden,ağaçlardan medet umdum,olmadı ay,güneş,yıldızlar kifayetsiz seni senle anlatmak mümkün var olanların en güzeli evrende sana benzetilmeyi hak eden yok nasıl anlatılabilir,gözlerindeki sonsuzluk duygusu nasıl anlatılabilir gülüşü çiçek özlüm gülüşünde çiçeklerin kokusu nasıl anlatılabilir teninin dokusu sesinin tınısında çağlayanlar akarken gülüşünde yüzüşümü anlatsam kim inanır süzülüp yürüyüşüne gözlerimi banarken beynimdeki müziği dinletsem kim inanır seni senle anlatmak mümkün kalpten daha derinde izdüşümün algılarımın radar merkezindesin gündüzümün rengi,gecemin süsü en nadide parçasısın düşümün ismet hayri | |
|
| | #5039 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Firavun Sarhoşluğu savrulur… kum fırtınası düşünceler babilin semalarına doğru. güç… tutkuları kamçılar çılgınlık firavun sarhoşluğu kara dumanlarda kazanılmış kanlı zafer. yapmacık duruyor kırmızı kutularda prinç metal. siyah altına yeşil kâğıt lejyoner. hannibal… yüzüğünde zehir taşırmış meğer içebilir misin şiddeti? viski şişesi değil ki bu tövbekâr… yalanların üzerinde kir ve pas vahşet yenilgi çöküş acımasız ihtiras, zorbalığın keskin şehveti soluk benizli adamdan miras… Fatih Yavuz Çiçek | |
|
| | #5040 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Üşüyen yüreğimizdi,bedenlerimiz değil... Üşüyen yüreğimizdi,bedenlerimiz değil Yoksunduk bir yudum sevgiden Ve tamamlayıcı yarım değildin sen Aksine her geçen gün eksilten... Tutamadım ellerini sevgi dolu Zaten sende hiç uzatmadın Ve ben dokunamadım yüreğine defalarca denesem de Yolunda gitmeyen hayat değildi;bizdik Oysa hiç 'BİZ'olamadık seninle İki yabancıydık adını aşk koymak istedik gereksizce Şimdi beklenen sondayız işte Etkisiz elemanı oynadık birbirimizin hayat kümesinde Nasıl ki sıfırın yanına başka bir rakam gelmeyince Yaramıyorsa işe İkimizde sıfırdık anlam kazanamadık böylece Hiç bir şey katamıcakken birbirimize Ve zıt kutuplardayken düşüncelerimiz bile Yine de adım attık gelecek diye Üşüyen yüreğimizdi;bedenlerimiz değil Ve fazlalıktık birbirimize eksiklik değil.... Gülseri CANSEVER... | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |