| | #601 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ölmüş İçimde Hasret İçimde bir sıkıntı Bir kasvet... bir duman... Dünya dar gelir inan Seni düşündüğüm an Titreyen ellerimde Sevgimiz arap saçı Umrumda değil zaman Çalsa da bilmem kaçı Zincirlere vurulur Umutlar liman liman Dünya dar gelir inan Seni düşündüğüm an Koparsam zincirimi İlk koşacağım sensin Sen çaresizliğimin Çaresiz ümidisin Bir hayıra yenilmiş Yüreğimde bin evet Kavuşmayı unutmuş Ölmüş içimde hasret Bir de çökerse kasvet... Karanlık...duman duman... Dünya dar gelir inan İşte bana o zaman Dünya dar gelir inan Seni düşündüğüm an...... Sevgilim biz ikimiz Ay ve Güneş gibiyiz Alev alev yansak da Artık birleşemeyiz Hasretin tohumunu Çıkar at yüreğinden Bahar da yaz da geçti Artık yeşeremeyiz...... İlhan İrem | |
|
| | #602 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2![]() ![]() İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE KAR YAĞIYOR ERİK AĞACINA KAR YAĞIYOR KUMRULARIN ÜSTÜNE DAĞ ZORBASI GİBİ HAİN VE UMARSIZCA ERİK AĞACI ÖKSÜZ KUMRULAR EVSİZ KALIYOR BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM KUMRULARIN HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE ANSIZIN BİR KEDİ GEÇİYOR PENCEREMİN ÖNÜNDEN SÖYLENE SÖYLENE SİNİRLİ VE ISLAK BİR KEDİ BELLİKİ ANSIZIN YAKALANDI BİR ÇATININ TEPESİNDE VE MUHTEMELEN UYKUNUN EN TATLI YERİNDE BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE SEN MUHTEMELEN ENDERİN UYKULARDA BEN PENCEREMİN ÖNÜNDE İSTANBULA KAR YAĞIYOR KAR YAĞIYOR PENCEREME O SEBEPSİZ GİDİŞİN GELİYOR GÖZLERİMİN ÖNÜNE KAR CAMDAN GEÇİYOR TEN'DEN GEÇİYOR USULCA DOLUYOR YÜREĞİME VE BİR ÇİÇEK YEŞERİYOR KENDİLİĞİNDEN DONMUŞ KALBİMİN ORTA YERİNDE UZUN KIŞ GECELERİNDE YİTİRDİM SENİ ÖLDÜNMÜ KALDINMI HABERİN GELMEZ BİLMEMKİ BİR TANEM NERDESİN ŞİMDİ HER YAĞAN KAR'DA KAYBEDENLER OLUR HEP KİMİLERİ YUVALARINI KİMİLERİ RÜYALARINI KİMİLERİDE SEVDALARINI İSTANBULA KARYAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE Naki Kızıldağ Son Düzenleyen Blue Blood; 27-03-2007 @ 01:15. Sebep: gozleri yormayan renk secin lutfen | |
|
| | #603 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Acı veren gecelere son verebilmek Sensiz geçen her anı unutabilmek Ve huzur içinde ölebilmek için Her şeyim olan sana ihtiyacım var Karabulutların ardındaki aydınlığa Bir daha kavuşmamak için acıya Mahkum olmamak için zalim kadere Gülebilmek için sana ihtiyacım Sıcak tenin sevgi kokan ellerine Saçının bir teli o masum sevgine Sana gözlerine ve doyasıya bakışına Yaşamak için ihtiyacım var erkan yazıcı | |
|
| | #604 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Yağmur Hırsızı acıktım sırtıma şehrin yangınlarını asıp yağmur düşkünü kumsala acılarını çarmıha geren iskele kuşlarına sığındım hangi zamandı bilmiyorum hangi güneş battı çıplak mıydım ve hangi fırtınaya kurmuştum saatimi kim biliyordu, neden anlatamıyordum ah yoluma kaç deniz serildi kaç limanda öldürdüm sevgilimi dudaklarımda aç güvercinler avucumda toprak tadı sağanak kaç kez yandım durmayan, akamayan zamana hangi zamandı kimdim bilmiyorum Hakan Kartal | |
|
| | #605 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2zorluyorum kendimi inan bulamıyorum öyle bir dönemdeyim ki kendimi bulamıyorum zaman su misali akıp geçiyor aslında kayıp bir gün bitiyor... nerede olduğumu bilmiyorum... yaşananları hatırlamak dahi istemiyorum. bir gün gelecek karşılaşacağım gerçek benle kaçış yok bundan ben beni bulacağım bıraktığım halimle.. neden mücadele var hayatımın baharında kendimle geçmişimle nasıl oldu da izin verdim birinin bu denli beni üzmesine... sen de kaybet kendini bulama benim gibi... yaşa yaşadıklarımı sor kendine yüzleş kendinle ben nerdeyim ben kimim diye... hatice eser | |
|
| | #606 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Doğuş... Ölmekten başlarım aşka. Dağılıp savrulur havaya tenim. Sonsuzun başında ezerim gökyüzünü. Koparıp çiğnerim yıldızları yerden. Uçurumun dibinden atlarım bir başkasına. Susturulmuş bir güzelliğe dalar gider gözlerim. Beyaz bakışlar yağar üzerime. Yağmur kurur düşemeden. Bozkırlar yalnız değil ben kadar. Kırık bir kaval nağmesi okşar yüreğimi. Bir kış rüyasıdır yaşanan. Uykuya doyarım tapınağımda. (Ah! Zamanı kimse söylemez. Zaman, söylemez nerede olduğunu. Şahla piyon, bekleşir aynı kutuda.) Sözü uyandırırım. Meme uçlarımdan akan kandır şiirin mürekkebi. (Dili tutuk hasret türküm! Sevmeyi alıcı kuştan mı öğrendin?) Geceyi uyuturum kollarımda. Çamura bulanmış köklerimi yıkar ateş denizi. Uzun bir yol ufka hançer gibi. Zaman da düşündü mü böyle çekip giderken? Ölmekten başlarım Kaldır kesik başını! Kıpırdasın, kıvransın engerek dilin. Isırır kanatırım aşkın dudaklarını. Ruhumun gözesine sızan alkolsün... hadi uç Tüm burçları çökmüş kaleyim, bozgun kapısında ateş içen. Demir parmaklıklar ardındadır yangınım. Beni prangaladım hadi uç! Öyle dedin... öyle oldu olanlar... Bir bayram geçerken başımda tak enkazları (Sildiğin gözyaşlarım ellerini yakmasın!) . Ölmekten başlarım Ah benim haylaz hayallerim, koşturur yerle gök arası. Yeraltından çıkar bir bulutla söz terk edince yuvasını (O üşümüş dize koynuma sokulsun!) . Göğü çekerim denize Sere serpe Ay sırtüstü. Zıpkınla avlarım yıldızları. Bir mercan öper sımsıkı sarılarak. Dökülmüş şarap gibi sızarım maviye. Bir balık hıçkırır gözlerinde sessiz acı çığlığı. Köpürür sabrın denizi. Dalgaların sırtında yol alırım kayalara. Okyanus elini eteğini çeker (Kaç dalga boyu ki uzaklığın?) . Demek sevmeye erken! Ölmekten başlarım... Ayrıntı Dergisi | |
|
| | #607 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Her gece gidişin gelir aklıma, Gözümden yaşları döker anılar, Sarmalayıp sarar beni ağına, Kara bulut gibi çöker anılar… Her şeyi yeniden yaşarcasına, Sanki mezarımı kazarcasına, Bir darağacına asarcasına, Boynumda ilmiği sıkar anılar… Hayatı dar eder kalan günlerde, Kastı varmış gibi her gün içimde, Bir insan kaç defa ölür ömründe, Her gece canımı söker anılar… ersin kayışlı | |
|
| | #608 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 En Zayıf Anımda Daha düne kadar sensiz olamam, Ben senin gölgende varım diyordun. Sensiz okuyamam ,sensiz yazamam, Sensiz aklım bile yarım diyordun. Sen beni en zayıf anımda vurdun. Şarapla tütünle açtım arayı, Bir de sen terk ettin bahtı karayı, Bir seni düşündüm bir sigarayı, Demek ki şeytanca bir tuzak kurdun. Sen beni en zayıf anımda vurdun. Bir yandan gönlümün işret çağrısı, Bir yandan midemin ince sancısı, Tetiği vaktinde çektin doğrusu, Demek ki aylarca pusuda durdun, Sen beni en zayıf anımda vurdun. Övgüye değerdi oyun takatin, Alkışlık bir roldü her hareketin, Giderken vicdanın ve sadakatin, Lügatçe manası ne diye sordun, Sen beni en zayıf anımda vurdun. Hayrını umsan da hain kararın, Eyvah’la telafi olmaz zararın, Yarama tuz bastı ani firarın, Düşerken tuttuğum son dalı kırdın. Sen beni en zayıf anımda vurdun Cemal Safi | |
|
| | #609 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Niye öyle şaşırdın vazgeçtim diye senden, Kendine sor sen olsan unutmaz mıydın seni? Senden sonra da koştum mutluluğun peşinden, Kendine sor sen olsan unutmaz mıydın seni? Ne bıraktın ardında avutayım kendimi, Aldın yerlere çaldın bütün verdiklerimi, Sen dilinle söyledin bekleme diye beni, Kendine sor sen olsan unutmaz mıydın seni? Çabaladım da inan vazgeçmeden sevdandan, Haftalarca gözümü ayırmadım yollardan, Ne medetler umdum ben doğacak sabahlardan, Kendine sor sen olsan unutmaz mıydın seni? ersin kayışlı | |
|
| | #610 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Ceviz Ağacı Başım köpük köpük bulut, içim dışım deniz, Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda, Budak budak, şerham şerham ihtiyar bir ceviz. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında. Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda. Yapraklarım suda balık gibi kıvıl kıvıl. Yapraklarım ipek mendil gibi tiril tiril, Koparıver, gözlerinin, gülüm, yaşını sil. Yapraklarım ellerimdir, tam yüz bin elim var. Yüz bin elle dokunurum sana, İstanbul'a. Yapraklarım gözlerimdir, şaşarak bakarım. Yüz bin gözle seyrederim seni, İstanbul'u. Yüz bin yürek gibi çarpar, çarpar yapraklarım. Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında. Balçik - 01.07.1957 Nazım Hikmet Ran | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |