| | #7631 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Canımı sıkıyor sensizlik Çekilmez oldu yokluğun Hasretinse bir yerden Kıskaca aldı beni boşluğun Hayat bir zevk vermiyor Yaşamaksa ölümden beter İnsanlar canımı sıkıyor Hergün baktığım resmin İçime dert oluyor Çıkmaz sokaklara çıkıyor yollarım Fallarda bile ayrılık var bu sonbaharda İki yol diyor yollar bile çıkmaza çıkıyor Aşk sokağında Bir yar var diyor yakınlarda Yakınlar bile uzak oluyor bu sonbaharda Sensizlik iyiden iyiye sıktı beni Yerine sevip kokladığım hayalin ve Resmin bile tatmin etmiyor artık Kuşlar aşk şarkıları söylerken Bende hüzün var bu sonbahar akşamında Canımı sıkıyor sensizlik Ne kadar yakınımda olupta Sana dokunmaya uzak olsamda Birgün elbet beraber olacağız Bu sonbahar akşamlarında... Murat Gezer | |
|
| | #7632 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Üçüncü Şahsın Şiiri gözlerin gözlerime değince felâketim olurdu ağlardım beni sevmiyordun bilirdim bir sevdiğin vardı duyardım çöp gibi bir oğlan ipince hayırsızın biriydi fikrimce ne vakit karşımda görsem öldüreceğimden korkardım felâketim olurdu ağlardım ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu ağaçlar kuş gibi gülerdi bir rüzgâr aklımı alırdı sessizce bir cıgara yakardın parmaklarımın ucunu yakardın kirpiklerini eğerdin bakardın üşürdüm içim ürperirdi felâketim olurdu ağlardım akşamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı felâketim olurdu ağlardım | |
|
| | #7633 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Efkarlıyım Bu Gece Kadeh elimde kafam sarhoş Oturuyorum yalnız kendimle Düşünceler hoş, zaman durmuş Kafam boş. Bir yandan zorluyor gözyaşım Öte yandan hapsediyor duygularım Kendimle savaş veriyorum Genç olsam koymaz fazla ya Zaman geçmiş ihtiyardır yaşım. Sensiz olmuyormuş yaşam Gören gözlerim renksiz Daha perde inmedi çok şükür İnse de ne yazar ki Gören göz ne eylesin sensiz. Bu gece seni düşündüm Bir tek saniye bile ara vermeden Bırakıp giderken anlamamıştım hemen Yalnızlığın bu kadar zor olduğunu Erkekler ağlamazmış derlerdi Ağlamaz mıydım, bilseydim bu kadar kolay olduğunu. Yastığa başım değer değmez Bir çiçekle geliyorum bekle Belkide son gözyaşımdır bu gece Karanlıktan aydınlığa açılan Aralayacağım son pencerede. Fevzi Turan | |
|
| | #7634 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Bir yanda okyanus ve masmavi suları varken ben tutsağım camların arkasında kumsaldan koşup suların kollarına bırakmak isterken kendimi doya doya içmek varken dumduru pınarlardan neden bir damla su verirler bana neden bırakmazlar beni okyanusun koynuna bıraksalar uyusam derinlerde düşleri yaşasam düşleri gerçek mutlulukları tatsam ne yazık tutsağım camlarda bağırsam da çağırsam da yalvarsam da boş hep boş bir kere takılmışım ağlara atmışlar beni akvaryuma düşlerimi öldürüp de reksiz bir kuru dünyaya bırakmışlar beni 28 EKİM 1995 Ömer Ilgaz | |
|
| | #7635 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- AH ULAN RIZA Neden halâ gelmedi, yoksa Saati mi şaşırdı hıyar? Gerçi hiç saati olmadı ama En azından birine sorar. Cebimde bir lira desen yok, Madara olduk meyhaneye! Ah eşşek kafam benim, Nasıl da güvendim bu hergeleye! Gelse, balığa çıkacaktık, Ne çekersek kızartıp birayla yutacaktık. Kafamız tam olunca, şarkılar döktürüp Enteresan hayâllere dalacaktık. Bu sandalı geçen hafta denk getirip Çalıntıdan düşürdük. Arkadaşlar ısrar etti, Biz de, iyi olur, bize uyar diye düşündük. Saat sekizde gelecekti, Bana birkaç milyon borç verecekti. Yoksa o nemrut karısı kaçtı da Onun peşinden mi gitti? Eğer öyleyse yandık, Gudubet gene yaptı yapacağını! Geçen sene de merdivenden itip Kırmıştı Rıza'nın bacağını. Abi, kadında boy şu kadar; Kalça fırıldak, göz patlak, kafa çatlak! Korkuyorum, bir gün ya kendini asacak, Ya horlarken Rıza'yı boğacak! Bak, şimdi acıdım, aşkolsun adama, Ben olsam, vallahi baş edemem!.. Hele beş tane velet var ki boy-boy, Allah'tan düşmanıma dilemem! Aslında iyi çocuktur Rıza, efendi huyludur, Herkesin suyuna gider. Yoksa, kalıba vursan hani, Tek başına on tane adam eder! Bir keresinde, hiç unutmam Üç-beş zibidi haraca dadandı; Rıza, sandalyeyi kaptığı gibi Herifleri hastaneye kadar kovaladı! Aynı mahallede büyüdük, aynı kızları sevdik, Aynı kafadaydık. Orta ikiden bıraktık, matematik ağır geliyordu, Biz, başka havadaydık. Aynı gömleği giyer, aynı sigaraya takılır, Aynı takımı tutardık. Fener'in her maçına iddialaşıp Millete az mı yemek ısmarladık!.. Bir tek askerde ayrıldık, Bana Bornova düştü, ona Gelibolu. Döner dönmez evlendirdiler, En büyük salaklığı da bu oldu!.. Bense hiç düşünmedim, zaten param yoktu. Hep tek tabanca gezdim. Benim beğendiğimi anam istemedi, Onun gösterdiğini ben sevmedim. Neyse, bunlar derin mevzu... Anlaşıldı, bu herif artık gelmeyecek. Ufaktan yol alayım Anam evde yalnız, şimdi merağından ölecek!.. Gittim, vurup kafayı yattım; Rüyamda gördüm, gülümseyerek geldiğini. Ne bilirdim, yolda kamyon çarpıp Hastaneye kavuşmadan can verdiğini!.. Vay be Rıza!.. Sonunda sen de düşüp gittin Azrail'in peşine! Dün, boşuna günahını almışım, Ne olur, kızma bu kardeşine! Öğlen kahvede söylediler, Rıza öldü, dediler Ne kolay söylediler! Sanki dev bir taş ocağını Kökünden dinamitleyip üstüme devirdiler! Ah dostum... o kocaman gövdene O beyaz kefeni nasıl kıyıp giydirdiler? O zalim tabutun tahtalarını Senin üstüne nasıl böyle çivilediler? Yani sen şimdi gittin, yani yoksun, Yani bir daha olmayacak mısın? Yani bir daha borç vermeyecek, Bir daha bira ısmarlamayacak mısın? Peki, beni kim kızdıracak, Kim zar tutacak, kim ağzını şapırdatacak? Peki, beni bu köhne dünyada Senin anladığın kadar kim anlayacak? Ulan Rıza... ne hayâllerimiz vardı oysa, Ne acayip şeyler yapacaktık... Totoyu bulunca dükkân açacak, Adını Dostlar Meyhanesi koyacaktık. Talih yüzümüze gülecekti be!.. Karıyı boşayıp sıfır mersedes alacaktık. Hafta sonu iki yavru kapıp Boğaz yolunda o biçim fiyaka atacaktık! Ah ulan Rıza... bu mahallenin, Nesini beğenmedin de öte yere taşındın? Ara sıra gıcıklaşırdın ama inan ki, Benim en kıral arkadaşımdın!.. Ah ulan Rıza... ben şimdi, Bu koca deryada tek başıma ne halt ederim? Senden ayrılacağımı sanma, Bir kaç güne kalmaz, ben de gelirim!..
| |
|
| | #7636 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Yağmurun elleri dokunur sitemkâr bir sonbahar ikindisi Banka oturan yapışkan yalnızlığa apansız Bilindik yüzün bilindik sözü Aydınlık fısıltı olur akar yüreğe Mazi köküne bağlı ağıtlar yoklar çehreyi Çöreklenen hicran bulutları tam da aralarken yüzünü Deli bir şimşek çakar Yıldızlar yüzünü döker memnun Düşer yüreğe yıldırım Gerisi... Gerisi Kül ile duman Dumandan yükselen harfler Adını dokur... İtalik vurgun Ve gözyaşı bulanmış ismine Ense köküne dokunan ürperti müjdelerken / Doğacak günü Alnına güneşin gözleri değer Alaz alaz... Uyandırır teni Ve tene düşen yalnızlık... Hayal Avuç içine bırakır devşirme çiçekleri Kim bilir hangi bahçe tarumar? Payına düşen tütsülenmiş mutluluk Isıtır güz ikindisi beklentileri Gözlerine ışıltı çöker mavi Gönül olsunlara razı Tik taklarında can atar zaman Tası tarağı toplar hüzzam dünler Yarınlar muamma Hisseye düşen mi an? Söz gülen yüzünü gösterir Damıtır imbiğinden hırçın hüznü Bertaraf Can keser tüm varlığı Git hâlinde hüzün Gel hâline sevi düşen Neden sonra yağmur kaçak ellerini çeker Sonbahar ikindisi Bank orta yerde bir belediyenin ismine ram Ve üstüne kazılı nâmeyle kalır Saç teli dokunur yüzüne rüzgârın Sarıya keser zaman Ve durmaz zaman değişir devran Galebe çalar ya ilkbahar şen şakrak Yeşil tonunda sevda çiçeğe durur Gözeler avuçlarında su içirir Dudağa Gamze çukuruna gizlenen gülüş fışkırır Apaçık Bir papatya beyaza durur salkım saçak Gül uğruna ezilen kır çiçeklerine dönülür Ölünür kır çiçeklerine Kokusu sarar ruhu buram buram Taç olur başına bir serenat arkası Nisana düşen yağmur Sırılsıklam, küskün gelin çiçeği Kokusu yayılır vuslat bekleyenlere Vuslatı vurur zaman Yahya İncik | |
|
| | #7637 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Keşke doğan güneşi yatakta değil,pencerede karşılasaydım. Keşke; geceyi sabaha dualarla teslim edebilseydim. Keşke; temizliğe harcadığım zamanı,kucağında doğduğum İstanbul'u tanımaya harcasaydım. Keşke; ağaçlara çiçeklere kuytularda değil,her gördüğm yerde sarılıp kucaklasaydım. Keşke; 'Başkaları ne der? 'cümlesinden haberdar olmasaydım. Yaşanası duyguları,bu cümle ile boğmasaydım. Keşke; kahrolası gururumdan sevdiğim tene,kokuya hasret kalmasaydım. Keşke; araba hayallerinle vahlandığımda,bir tekerlekli sandalye mahkumuyla konuşsaydım. Keşke planlarımı o hep varmış gibi,yarınlara bırakmasaydım. Keşke başkaları aç iken tok yatmasaydım. Keşke; hergün birini mutlu yapsaydım Keşke; kötülüğe iyilik yapabilseydim,afedilmeyeni afedebilseydim. Keşke; tanımadığım insanlara 'günaydın 'demekten utanmasaydım. Keşke; karşımdakini kırarken,onu heran kaybetme ihtimalini düşünebilseydim. Keşke; kendi başaramadıklarımı çocuklarımdan beklemeseydim. Keşke; dizileri,filmleri anlamak yerine neden yaratıldığımı öğrenseydim. Keşke; başkalarını memnun etme çabamı,Dünya'yı ayaklarıma serene gösterseydim. Ve keşke! keşkelerin en büyüğü sana; keşke seni hiç tanımasaydım. Ama olsun, seni hayatımdan atmak için henüz geç değil. Biliyorum ki daha gencim ve sağlıklıyım. Tek bilemediğim; sayısını zamanını hesaplayamadığım nefesim. Banu Abdullahoğlu | |
|
| | #7638 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Yüreğim inan senin Anlatırım seni ben eşsiz o gözleri Yıldız yıldız gözleri söylerim sözleri O kadar tatlısınki yerim ben bal dilleri Haykırıp övüyor bu yüreğim inan seni Öperim gamzeli o yüzü pamuk ellleri Gönlümden dökersin sen aşkınla heceleri Sarmazsam ölürüm ben o ince belleri Haykırıp övüyor bu yüreğim inan seni Kanat takardım sanki aşk titretir dizleri Görüyorum seninle en güzel o günleri Yüreğin kokuyor bak yedi veren gülleri Haykırıp övüyor bu yüreğim inan seni süleyman erkuvan | |
|
| | #7639 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Aşk Siyahtır Aslında Esip geçiyor bu kör saatte kokunu getirmeyen rüzgâr yanımdan yelkeni yırtılmış tekne gibiyim öylece duruyorum kıpırdamadan "Tek saniye ilerlemiyor zaman" yağmur en tatlı buse usulca yanaklarıma konan hüznün otağı zihnim ilerliyor sisler altından "Ah! Yâr, ölmeden son bir kez sesine dokunsam" lisan-ı halim tarifsiz bu gece ömrümün son demi acıdan talan can kesiği mahzun yüreğim düşlerim eskisinden daha kırılgan "Yokluğunda yarımım,tamamlanamam " sessizlik kuşları yorgun pervane kanat kanat dudaklarıma ram kırk kilit altında adımlarım zerre kanım akmıyor damarlarımdan "Gök yarıldı yarılacak sus orucumdan " acı çöreklenmiş sinsice kedere teslim bende hüsnü zan yine firari gülüşlerim tunçtan gözyaşlarım dökülür yuvalarından "Ah! Yâr, ölmeden son bir kez yine sarılsam" gündüze dönerken damlarda gece odam bana benzemiş darmadağın bitap düşmüş ellerim sayfalar dolusu yok ayazından "Oysa eskiden terennüm ederek geçerdi martılar mısralarımdan" tek satırlık saltanatım vardı mührünü açamadığım dudaklarında döksem kederimi umman almazdı suretim yansımaz sırlı camlardan. İlker Pamukçu | |
|
| | #7640 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Bağışlayın beni sevdalarım Kendimi parçalara (ahh!) ayıramadım Alın gidin korkularımı Saçlarımı ellerinizle okşayın Hiç bir ayrılık yeniden yeniden yaratmıyor artık beni Alın gidin korkularımı Saçlarımı ellerinizle okşayın Ve bütün ayrılıklar sabah olunca alıyor nefesimi Kanrevan içindeyim Gönlümün derdindeyim Yerlerin dibindeyim Kurtar ne olur ne olur Kanrevan içindeyim Yarimin peşindeyim Cennetin izindeyim Kurtar ne olur Aşk ağır yükler bindirdi Küçülen omuzlarıma Kalplerinizden kaçtım hep Varıp gittim en karanlıklara Yağmur ıslak mazeretler yükledi büyüyen yangınıma Cehennemden düştüm hep Beni hiç görmediler Yağmur ıslak mazeretler yükledi büyüyen yangınıma Seviştim ve yoruldum Varıp gittim en yalnızlıklara Kanrevan içindeyim Gönlümün derdindeyim Yerlerin dibindeyim Kurtar ne olur Kanrevan içindeyim Yarimin peşindeyim Cennetin izindeyim Kurtar ne olur.. Alıntı... ... | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |