| | #7701 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-
Böyle hissetmiyorsak, sevgimizi böyle yaşamıyorsak "seviyorum" demeyelim. Paylaşım için teşekkür ederim .Sevgiyi sevmeyi çok güzel anlatan bir şiir. | |
|
| | #7702 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-VAKİT SENSİZLİK buralarda zaman durdu şimdi, vakit sensizliğin tam ortasında. şiirler ıslanmış bir kenarda, şarkılar sana küsmüş, yeşerttiğin çiçekler kurumuş, penceremdeki güvercinler artık uçmuş... hayaller başkalarına armağan olmuş, karanlıkta umutlar yokolmuş, hani doğum gününde verdiğim gül var ya, işte o da maalesef solmuş.... sensizliği yaşarken yüreğimde, unutamadığım ve hep özlediğim o sıcacık bakan gözlerin diyorlar ki beni silmiş.... dedim ya sana; buralarda zaman durdu vakit sensizliğin tam ortasında... HÜSEYİN SARI | |
|
| | #7703 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Sen hiç mutlu olmak için yalan söyledinmi... Sen hiç güneşten sıcaklık dilendinmi... Sen hiç yanarken yüreğini elledinmi... Söyle...söyle kızmayacağım...söyle... Dudaklarınla dokun önce gecenin siyahına Dinle bak... karanlıktan kopup gelen sesleri Bir nabız gibi atıp,ağlarken gözbebekleri Utanma...böl ortadan buğulanmış nefesleri. Sevdalar yazdım gözlerine yüreğim kanarken Yürüyemedim...hayalin içimde buz tutarken Tutmak istedim uzaklaşan ellerini Utandım...çığlıklarında çırılçıplak yanarken. Yalvarıyorum kalbimin ölümü uzun sürmesin Dilinde kalsın,ulaşmasın o son sözlerin bana Çürüsün ellerimde bana bıraktığın resimler Vur bakışlarınla,tabutun olsun gözlerin bana. Bak...ayrılık nasılda kuşandı pusatlarını Yırtık gözler sensiz bakarken gecelere Özlemler düş yolculuğuna çıkabilir artık Uzaklaşan gözyaşları akarken gecelere. Silahımdaki son kurşunuda hayata sıktım Buraya kadar...böyle bitsin der gibi Çünki ne sana yakıştı... nede bana Vurdum yaşadıklarımızı nefret eder gibi. Kemal Yazan | |
|
| | #7704 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Saat iki yirmi beş Gecenin yarısı Bir mehtap gibi Parlayan, ışıkların Ne yeşili kalmış, Ne de sarısı Yapayalnız, Sokak ortasında ben Sarhoş ve dalgın, Yürüyorum Karşımda duran Sensin, sen! O karanlıkta, Seni görüyorum. Yaklaşıp bakıyorum ki Yok, olmuşsun oracıkta İşte o zaman ben, Bin kere ölüyorum. H Yusuf Şahan | |
|
| | #7705 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Düşlerime Gir yalnızlığı demledim yüreğimde ![]() özlemlerimi içime attım bir bir sensizlik kara bir bulut gibi gözlerimde yanıma gelmesende düşlerime gir sen tatlı hayallerle süsle geceni ben kabuslarını kovacağım bir bir sen bilmesende seni beklediğimi yanıma gelmesende düşlerime gir yokluğun bile bir avuntu gönlüme bende sana olan tarifsiz sevgidir seni uzaktan severim bilmesende yanıma gelmesende düşlerime gir Düğüm Dünyam dönmüyor ama zaman durmuyor Bu ne yaman çelişki anlayamadım? Gençlik gidiyor ama dertler duruyor Bu nasıl bir işkence anlayamadım? Biten nedir ki nedir elde kalan? Her şeyden sonra nedir dilde olan? Veren kimdir derdi kalbe salan? Bu nasıl bir işkence anlayamadım? Her sevginin peşinde bir acı bağlı Bir değer ölçüsü mü anlayamadım? Herkes seviyor da neden ağlamaklı? Son Düzenleyen reyan; 20-07-2009 @ 12:03. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #7706 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Son aşkım Hayat önde biz arkada Kovalayalım bakalım gittiği yere kadar Kaybedeceğimiz belli olsa da denemeye değer belki Boyu boyuma huyu huyuma denk Beni sarıp sarmalar bırakmaz ortada Nede olsa nişanlıyız hem de doğuştan Birbirimizle daha karşılaşmadan Karşılaşırız elbet buyur deriz hoş geldin safa geldin Tahta çatı beyaz duvak beyaz mermer Bahçem de çiçekler geçenler tedirgin geçer Oysa yan gel yat keyfim bir yer Çeyiz sandığımla beraber geliyorum eller üstünde Beni sana getiriyorlar aldırma ağladıklarına Bundan sonra artık hep seninleyim Aç kollarını sevdiceğim son aşkım Bu beden bir tek senin… Asi Yılmaz | |
|
| | #7707 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Bir "Sus" Gelir Dudaklarıma... Bir sus gelir dudaklarıma Bir cinnet gelir düşüncelerimin ortasına Bir uğultu gelip yerleşir Beynimin en hassas noktasına Bir cinnet gelir yerleşir düşüncelerimin ortasına Alıntıİnce bir çizginin üzerinde rakseder aklım Bir adım ötesi Sabaha beş kala diyorum Gecenin bu saatlerine Sabaha geç Sevdaya geç Bana geç... Ne ilginç şey kendine geç kalmak Her kışın sonu bahardı hani Hani nerde kelebekler nerde kuşlar nerde çiçekler... Her bankta bir haykırışım kazılı Her durakta Yüreğimde ki Yalnızlık Bağ bozumu olmuş yüreğimde ![]() Her aşk bir elveda büyüttü Yeni bir sevda mevsimi Ne zaman gelecek bilinmez. Tutunmak istedikçe dalından hayatın Bir bir kopup kalıyor elimde kütükler Can kayıyor bedenimden usulca Ilgıt ılgıt süzülüyor kıyılardan yaşlarım Dudaklarımda belli belirsiz bir kıpırtı İnsafff... insaf diyorum... Tutamıyor tutunamıyor ve düşüyorum Üşüyor... Gaflet uykusunun pençelerinden Kurtulamıyor... kurtulamıyor... Kurtulamıyorum... Üşüyor... düşüyor... ölüyorum... Menekşeler papatyalar laleler…Ne zaman bir sevgili sulayacak gülleri Ne zaman dönecek gidenler geri Yüreğim hep kar boran yaşadı kışlarda Elvedasız bir merhaba aradı bakışlarda Ve gidenlerin ardına gözyaşı döktü Çabuk dönsünler Neden her gülümsemenin ardında bir hıçkırık Bilmem ki neden bir merhaba ve arkasından ayrılık Yüreğimde bir burukluk her zaman ... | |
|
| | #7708 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Emanet Gözyaşı Döktüğüm bu son gözyaşı Seni benden koparan Geminin son çığlığı Son ürkütüşü denizde küçük balıkları. Son Maviliklerden bana sallarken Öpülesi ellerini görüşüm, Sana haykıramadığım Dudaklarımda söylenmemiş sözler kaldı, Martılara ağlayarak fısıldadığım. Rüzgârların kokunu getirişi Senli bir şehirde Sensiz kalışım Bu Son Gidişin Yüreğimde suskunluk Ellerimde çaresizlik bıraktı. Ne yöne baksam ağlıyor şehir, Ne tarafa dönsem çıkmaz sokak Sanki gitmiyor ayaklarım. Gidişin Vuslatsız aşkları yaşamak gibi Leyla mecnunu Mecnun Leyla'yı sevdiğine utanırdı Bizi son kez görselerdi. Şimdi Emanet kaldı senden Yanaklarıma düşen gözyaşı Yüreğimi yakan bu ateş Bu tarifi imkânsız acı (alıntı) | |
|
| | #7709 (mesaj-linki) | |
| RUBAİ RUBAİ Niceleri geldi, neler istediler; Sonunda dünyayı bırakıp gittiler; Sen hiç gitmeyecek gibisin, değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler. Ömer Hayyam | |
|
| | #7710 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Benim Günahım Aşktır Benim günahım aşktır, senin erdemin nefret Sevgi günahtır diye günahımdan nefret bu. Gel, kendi durumunu benimkine kıyas et, Görürsün siteminin ne haksız olduğunu. Haklıysa da, o sözler kızıl süsünü bozan Ve benimkiler kadar bol sahte aşk senedi Düzüp başkalarının yataklarını talan Eden dudaklarından işitilmemeliydi. Seni sevmem yasaldır; bak, seviyorsun sen de Gözüm sırf sana düşkün, senin gözün onlara Merhamet yüreğinde kök salıp boy versin de Acımanla hak kazan sana acınanlara. Aramağa kalkarsan kendi gizlediğini Senin kendi örneğin yoksun bırakır seni. (1564) William Shakespeare | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |