Arama

Bilim Dünyası'ndan Son Haberler, Gelişmeler - Sayfa 7

Güncelleme: 4 Aralık 2016 Gösterim: 277.112 Cevap: 269
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Haziran 2007       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ABD'nin ikinci el CD değiştirme sitesi lala.com, iPod sahiplerinin seçtikleri şarkıların listelerini oluşturabilecekleri ve daha düşük bir ücret karşılığında doğrudan müzikçalarlarına aktarabilecekleri bir hizmet başlattı.iPod kullanıcılarına kişisel müzik listelerini saklama imkanı veren lala.com, her türlü bilgisayardan internet üzerinden kullanıcılara şarkılarını dinleme olanağı da sunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Devamı...
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
6 Haziran 2007       Mesaj #62
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
İLK ÖZEL GİRİŞİM ROKETİ UZAYDA

Sponsorlu Bağlantılar
creditthomrogersspacex0zr1

resim : spaceX

Dünyanın düşük maliyetli ve özel girişime ait ilk roketi Falcon 1'in (Şahin 1) sonunda uzaya gönderildi.
Roketi uzaya gönderen SpaceX şirketi internet sitesinde yaptığı açıklamada, ilk başarısız fırlatma girişiminin ardından deneme roketinin Büyük Okyanus'taki Marshall Adaları'nda bulunan Kwajalein askeri üssünden uzaya gönderildiğini ve hedefin yüzde 95 tutturulduğunu belirtti. Roket, önceki günkü ilk denemede fırlatma rampasından kalkamamıştı.
Şirketin Başkanı Elon Musk, fırlatmanın mükemmel değil, ancak iyi olduğunu belirterek, fırlatma işlemi ve ilk operasyonel uyduyu bu yıl sonunda gönderme perspektifinde veri toplama çerçevesinde sonucun harika olduğunu kaydetti.
Bu denemenin Falcon 1'in sistemlerinin yüzde 95 kapasitesinde olduğunu gösterdiğini belirten Musk, roketin uzay eşiği kabul edilen 100 km irtifayı geçerek, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) 80 km altında 320 km civarında bir irtifaya ulaştığını ifade etti.
Fırlatma işlemini Amerikan Savunma Bakanlığı'nın araştırma ajansının finanse ettiği şirket yaz sonunda uzaya Amerikan Savunma Bakanlığı'na, güzün de Malezya'ya ait birer uyduyu göndermeyi planlıyor.

a.a.

musti26 - avatarı
musti26
Ziyaretçi
19 Haziran 2007       Mesaj #63
musti26 - avatarı
Ziyaretçi
DDR3 Bellek Modülleri Onaylandı
Kingston DDR3 Bellek Modülleri, Intel Referans Platformlarında onaylandı.
19 Haziran 2007 Salı 05:21


Kingston, DDR3 1066 MHz bellek modüllerinin Intel Referans Platformları üzerinde onaylandığını açıkladı. Kingston ValuRAM Satış ve Pazarlama Direktörü Yardımcısı Kevin Wu, "Yeni DDR3 bellek teknolojisine doğru sektörel bir dönüşüme hazırlanırken, Kingston'un Intel Referans Platformalarından aldığı onay, bizim PC sistem üreticileri, anakart hazırlayıcıları ve eski adaptör kullanıcıları için hazır bir çözüme sahip olduğumuzun çok önemli bir göstergesidir." dedi.

Bugünkü en yüksek DDR2 bellek hızının iki katı hıza sahip olması beklenen DDR3'ün daha büyük bant genişliği sunması, DDR3 bellek teknolojisinin çift ve dört çekirdekli işlemcileri kullanan sistemlerle mükemmel bir uyum yakalamasını sağlıyor. DDR3'ün daha düşük voltajlı olması (DDR2'de 1.8v iken DDR3'de 1.5v), sunucu ve mobil platformlar için çok daha verimli bir bellek çözümü ortaya çıkarıyor.

"Kingston'un 2007 yılında, Intel'in yüksek performanslı masa üstü platformlarını destekleyen DDR3 bellek teknolojisini geliştirmiş olduğunu görmek bizi mutlu etti." diyen Intel İstemci Yonga Setleri Direktörü Steve Peterson bu teknolojinin, Intel'in gelecekteki ürün gamını desteklemek için gerekli bant genişliği alanını da sağlayacağını belirtti.

İlk olarak, 512 MB ve 1 GB kapasiteli bellek modülleri ve 1GB ve 2GB'lık bellek kitleri şeklinde piyasaya sürülen 1066MHz Kingston HyperX ve ValueRAM DDR3 modüller bellek teknolojsinde bir devrim niteliğinde. Kingston, 2007' yılı içerisinde piyasaya sunulacak yeni nesil bilgisayar platformlarını destekleyen 1GB'a kadar kapasiteye sahip bellek numunelerini sınırlı miktarda piyasaya sürüyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.


Uğur Seven - Onur Seven
CHIP Online


kan105 - avatarı
kan105
Ziyaretçi
31 Temmuz 2007       Mesaj #64
kan105 - avatarı
Ziyaretçi
peki uzay dediğiniz yere neden gitmek isterler insanlar yetmez mi bu dünya onlara evet yetmiyor peki neden neden şu artık burayı bitirdik başka bir dünya bulupta sizi oradan bitirmek için başka bir dünya arıyoruz bilesiniz yanlışsam düzeltin
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
6 Ağustos 2007       Mesaj #65
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
PHOENIX MARS'A FIRLATILDI

uydu

CAPE CANAVERAL - ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'ya bağlı Phoenix (Anka Kuşu) uydusu, önceki gün sabah Florida eyaletinde Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Cape Canaveral ana uzay üssünden fırlatıldı.
Mars'ın kuzey kutbunda ''buz'' katmanları arasında su molekülü arayacak olan Phoenix robot uydusu, Delta roketiyle fırlatıldı. Araç, 25 mayıs 2008'de Mars'a inecek.
NASA'nın Poenix planı müdürü Barry Goldstein, aracı yönlendiren California-Pasadena'da kurulu 77 yıllık ordu kurumu Jet Motorları Geliştirme Merkezinden (Jet Propulsion Laboratory) yaptığı açıklamada, ''Mars'a yola çıkmak için harikulade sabah'' dedi.
Phoenix, önceki gün sabah yerel saatle 05.26'da (TSİ 12.26) fırlatıldı. Araç, 10 ayda 679 milyon kilometre giderek Mars'a inecek.

a.a.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
9 Ağustos 2007       Mesaj #66
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
ENDEAVOUR UZAYA BAŞARIYLA FIRLATILDI

endeavour

CAPE CANAVERAL
- Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) destek amacıyla gönderilen uzay mekiği Endeavour başarıyla fırlatıldı.
Yetkililer, yerel saatle 18.36'da (TSİ 01.36) uzaya fırlatılan uzay mekiği Endeavour'un 2 gün içinde UUİ'ye ulaşmasının beklendiğini belirttiler.
Endeavour uzay mekiği mürettebatı arasında bulunan ve Idaho'da ilkokul öğretmenliği yapan Barbara Morgan, uzaya çıkan ilk ilkokul öğretmeni unvanını kazandı.
1986'da, fırlatıldıktan 11 saniye sonra yakıt perçinlerinin kopması nedeniyle infilak eden Challenger kazasında hayatını kaybeden ve yine kendisi gibi bir ilkokul öğretmeni Christa McAuliffe'nin yedeği olan Morgan'ın uzay yolculuğuna, McAuliffe'in de oturduğu, kabinin aşağı bölmesindeki orta koltukta çıktığı kaydedildi. NASA'da 9 yıldan beri bir astronot olarak eğitilen Morgan, uzay mekiğinde robot kol operatörü olarak görev yapacak.

a.a.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
24 Ağustos 2007       Mesaj #67
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
EVRENDE DEV BOŞLUK KEŞFEDİLDİ

uzay

WASHINGTON
- Astronomların, evrende hiçbir galaksinin, yıldızın ve hatta karanlık maddenin bulunmadığı dev bir boşluk keşfettikleri bildirildi.
Minnesota Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi, dünyadan yaklaşık 1 milyar ışıkyılı uzaklıkta olduğu belirlenen söz konusu boşluğun niçin orada bulunduğu hakkında bir fikir sahibi olmadıklarını vurguladılar.
Keşfi yapan bilimsel araştırma ekibinden Astronomi Profesörü Lawrence Rudnick , ''Astrophysical Journal'' adlı bilimsel dergide yazdığı makalesinde, ''Şimdiye kadar hiçkimsenin bu büyüklükte bir boşluk bulmamış olması bir yana biz bile bu boyutta bir boşluk bulmayı beklemiyorduk'' dedi.
Rudnick ve bilim ekibinin diğer üyeleri, Shea Brown ile Liliya Williams, dergide kaleme aldıkları makalede, söz konusu dev boşluğu, Wilkinson Mikrodalga Anisotropi Araştırma uydusuyla evrendeki soğuk bir nokta üzerinde yaptıkları araştırma sırasında bulduklarını belirttiler.

a.a.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
24 Eylül 2007       Mesaj #68
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
NEPTÜN'ÜN ATMOSFERİ ŞAŞIRTICI DERECEDE FAAL

gezegenler

PARİS -
Güneş'ten çok uzakta bulunan Neptün gezegeninin soğuk atmosferinin şaşırtıcı derecede hareketli olduğu tespit edildi.
Uluslararası bir astrofizik ekibi tarafından Şili'nin La Silla bölgesinde bulunan ve bir kızılötesi gözlem cihazı ile Avrupa gözlem teleskobu ile yapılan bu gözlemin sonuçları Astronomy ve Astrophysics dergisinde de yayımlanacak.
Bilim insanları, Güneş'ten 4,5 milyar km uzaklıkta bulunan (Dünya 150 milyon km uzakta) bu gezegenin güney kutbundaki aşırı bol metan miktarının, kuzey kutbundan 8 kat fazla olduğunu biliyor, ancak bunun nedenini açıklayamıyorlardı.
Dev teleskopla elde edilen görüntüleri analiz eden ve bu gizemi sonunda çözmeyi başaran astrofizikçiler, bu olaya, genelde ortalama sıcaklığı sıfırın altında 220 derece olan Neptün atmosferindeki sıcaklık farkı ve güney kutbundaki "aşırı sıcaklığın" neden olduğunu tespit ettiler. Böylece, diğer bölgelerin troposferlerinde (atmosferin alt kuşağı) buz biçiminde olan metan gazı, buranın stratosferinde (üst kuşak) gaz haline dönüşüyor.
Bilim insanları, Güneş'in çevresini 165 yılda dönen gaz gezegeni Neptün'ün güney kutbunun bu nedenden ötürü 40 yıldan bu yana güneşli olduğunu belirterek, gözlemlerinde, sıcaklığı bitişiğindeki bölgelerden 3 derece daha yüksek bir "sıcak nokta" tespit ettiklerini açıkladılar.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
4 Ekim 2007       Mesaj #69
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
''OZON TABAKASINDAKİ DELİK, KÜÇÜLDÜ"

mars uydulariyla

PARİS
- Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Antarktika üzerindeki ozon tabakasındaki deliğin, bu yıl yüzde 30 oranında küçüldüğünü açıkladı.
ESA'dan yapılan yazılı açıklamada, Envisat uydusu tarafından yapılan ölçümlerin, geçen yılki rekor düzeydeki 40 milyon tonluk kayba karşılık bu yıl ozon tabakasındaki kaybın 27,7 milyon ton olduğunu gösterdiği ve stratosferdeki ozon tabakasındaki deliğin yüzölçümünün, geçen yılki 29,5 milyon kilometrekareye karşılık bu yıl 24,7 milyon kilometrekare olarak ölçüldüğü belirtildi.
Açıklamada, "Delik her zamankinden küçük olsa bile, bundan ozon tabakasının iyileştiği sonucunu çıkaramayız" denildi.
Bilim adamları, ozon tabakasındaki deliğin küçülmesini ısının doğal değişimlerine ve atmosferin dinamiğine bağlıyor ve bunun uzun vadeli bir eğilimi yansıtmadığını düşünüyor.

a.a.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
10 Ekim 2007       Mesaj #70
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
NOBEL FİZİK ÖDÜLÜ FERT VE GRÜNBERG'İN

nobel fizik kimya

STOCKHOLM
- 2007 Nobel Fizik Ödülüne Fransız Albert Fert ve Alman Peter Grünberg, "dev manyetik dirençle" (GMR) ilgili çalışmaları nedeniyle layık görüldü.
Nobel komitesinin açıklamasında, bilim adamlarına, bilgisayarın sabit disklerine kayıtlı bilgilerin okunması tekniğinde devrim yaptıkları için bu ödülün verileceği belirtildi.
Açıklamada, araştırmacıların çalışmalarını ayrı olarak yürüttükleri kaydedildi.

a.a.

Benzer Konular

8 Ekim 2017 / Misafir Bilgisayar
28 Kasım 2016 / Hi-LaL Tıp Bilimleri
30 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
10 Kasım 2008 / Ziyaretçi Taslak Konular