Arama

Bilgisayar Teknik Destek - Sayfa 2

Güncelleme: 23 Haziran 2018 Gösterim: 126.680 Cevap: 95
psychopat - avatarı
psychopat
Ziyaretçi
11 Mart 2009       Mesaj #11
psychopat - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bensizolamazsin adlı kullanıcıdan alıntı

Slm arkadaşlar bende samsung dvd-cd writter var. Aygıtın çalışmasında hiç bir sorun yok dvd-cd okuyor ve yazıyor fakat dvd rom olmasına ragmen bilgisayarımda cd rom olarak gözüküyor. Önceleri dvd rom olarak görünüyordu fakat değiştiğini bugun farkettim. Neden dolayı böyle olmuş olabilir? Yardım ederseniz sevnirim. Teşekkürler.

buyuk ıhtımalle anakarttan kaynaklanıyodur. dvd rom un soketlerını sokup takmayı dene duzelebılır belkı
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
emsun adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABA PC YE YÜKLEDİĞİM BAZI OYUNLAR MESELA PURE 3 DİYE Bİ OYUN KURULUMUNDA HERANGİ Bİ SORUN YOKTU AMA AÇARKEN exe hatası veriyo(bu program kapatılması gerekiyo....gönderme)diye bi bilginiz varsa yardımcı olurmusunz veya bunu önlemek için bildiğinz bi program varmı


Muhtemelen korsan oyun aldığınızdan dolayı böyle bir hata veriyor. Kopya koruma proğramını aşarken bazı dosyalar eksik kopyalanabiliyor. Yinede oyunun crack ve güncel patchlerini yükleyin.
Sponsorlu Bağlantılar

Alıntı
mengus adlı kullanıcıdan alıntı

selam arkadaslar
acil yardima ihtiyacim var
bilgisayarimi acamiyorum baslangicta windows aciliyor
kullanici ismi ve pasword istiyor
pc,de daha once ikiside yoktu normal aciyordu ama ne olduysa anlamadim simdi kullanici ismi ve pasword istiyor
bildigim tum kulanici isimleri giriyorum ve sifreyi yaziyorum ama cikan uyarida windovs bu isim ve sifreyle oturum acamiyor baska deneyin yaziyor.sorunum esas olarak bu bu sorunu nasil cozerim bana acil yardim edin lutfen
f8 e bastigimda guvenli mod temasini acmiyor.
1FLOPPY
PM-ST 380020A
SM-CP-48X9TE
SS-TSST corpCD/DVDW TS-H552U
ibarelerinin oldugu bir pencere aciliyor hepsinide denedim ama netice ayni
lutfen kontrol edin killanici adi ve domaine dogrumu ve yeni bir password girin diye yaziyor.arkadasim yokmu bunun baska bir yolu format atacam ama verileri kaybetmek istemiyorumf8 e bastigimda guvenli mod temasini acmiyor.

Oturum açma şeklini değiştirmişsiniz. Bunu aşmak için bilgisayarın kullanıcı adı lazım. Administrator olabilir yada sizin yüklerken belirlediğiniz isim.

Eski açılış ekranında sizin belirlediğiniz isim yazar. Büyük küçük harf duyarlıdır şifre girdiyseniz şifreyide yazın girmediyseniz boş bırakın.

Alıntı
mervemk adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar aldığım yeni makine vista olduğu için çok zorlandım ve xpye çevirmeye karar verdim ancak makinenin driverları vistaya uyumlu çalıştığından dosyaları tek tek açıp yüklemek zorunda kaldım biraz zor oldu şu anda xpyi kullanabiliyorum fakat oturum açıldıktan sonra ekrana uyarı geliyor "exception processing message c0000139 Parameters189cb8 16d448 75b4bf9c 75b4bf9c"bunun dışında programın çalışmasında herhangi bir sorun olmuyor..
bu uyarının ne demek olduğunu bilen varsa lütfen bana yardım edebilir mi ?

Marka ve modeli burada belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Muhtemelen uyumlu olmayan sürücüleri güncelleştirmişsiniz.

Alıntı
caner gözübüyük adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba

umarım doğru yere açmışımdır konuyu.

Birkaç gün önce bilgisayarıma gelen bir maili açtım ve yanlışlıkla bir program yükledim.
reklam virüsü olduğunu öğrendiğim program, bilgisayarım her açıldığında otomatik bir taramaya geçiyor ve sürekli internet sayfaları açıyor.

warning! you have a security problem diye bir uyarı veriyor. saatin hemen yanında ve kırmızı zemin üzerine beyaz bir çarpı işaretli.

Malwarebytes Anti - Malware ile temizledim ve kişi kartından da gerekli dosyaları sildim ama yine de kurtulamadım bu sıkıntıdan.
Buraya bu konuyu açarken bile 3 kez sayfa açıldı ve virüs uyarısı verdi bilgisayarım.
sorun ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkür ederim ilginize.
saygılarımla,

Spyware Terminator proğramını deneyiniz.
İnternetten daha güncel sürümünü bulabilirsiniz.

Alıntı
kezman_11 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar şimdi benim sorunum kimbilir neyle ilgilidir ya. anlatıyorum. ya bir oyun oynarken yada bir sitedeyken oyun kendiliğinden aşağı iniyoMsn Mad ama hiç bişi açılmıyo o tışada basmıyorum. kendi kendine bi klasör yada bir sitedeykendeişlem yaparken yada yazı yazarken tekar üstünr tıklamam gerekiyo sayfa geriye düşüyo yani anlarsınız ya işte tekrar tıklamam gerekiyo ondan sonra üst çubuk var ya o yine normal rengine geliyo. nolur bana yardım edin ben bi programın çalışmaya çlışıp çalışamadğını düşünüyom ama siz daha iyi bilirsiniz nolur yardım edin pisikolojim bozulcak... ewet bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla pc games: yusuf

Format atınız.

Alıntı
psychopat adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar wınamp 5.51 kullanıyorum. gorev cubugunda bıldırım alanında sımgesı cıkıyodu hep, ondan cıkıs yaptım artık gelmıyo sureklı durmasını ıstıyorum gene orada ama nasıl olcak bılmıyom bılen warsa yardım beklıyorum???

Winamp ta options yada seçenekler bölümüne gir. windows system startup gibi bir yazı metni vardır. Yani başlangıçta çalıştır. Bu seçeneği işaretle.

Alıntı
enis11 adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarımda mavi ekran hatası alıyorun daha çok vidyo dosyalarını açarken oluyor format harici çözümü varmı


Ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyin. Uyumlu olmasına özen gösterin. Bu tip hatalar donanımınzın yanlış sürücülerle güncellenmiş olmasından dolayı oluşmaktadır.

Alıntı
metehan82 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar iyi akşamlar.Benim bilgisayarımdan iki gündür ses gelmiyor anakart tanıtma cd sini yeniden yüklememem rağmen ses gelmiyor hala. ses ayar denetim simgesini açamıyorum.Etkin karıştırıcı aygıtı yok die hata mesajı veriyor.yardımcı olursanız çok sevineceğim.Saygılar


Sisteminizi önceki bir zamana geri yükleyiniz(Sesin çalıştığı bir güne.)

Başlat / Donatılar / Sistem Araçları / Sistem geri yükleme

Alıntı
bensizolamazsin adlı kullanıcıdan alıntı

Slm arkadaşlar bende samsung dvd-cd writter var. Aygıtın çalışmasında hiç bir sorun yok dvd-cd okuyor ve yazıyor fakat dvd rom olmasına ragmen bilgisayarımda cd rom olarak gözüküyor. Önceleri dvd rom olarak görünüyordu fakat değiştiğini bugun farkettim. Neden dolayı böyle olmuş olabilir? Yardım ederseniz sevnirim. Teşekkürler.

Dvd Compact diskleri okuyorsa sorun yok. Genelde CD taktığınızda CD olarak gözükür. DvD taktığınızda DVD. ÇAlışıyorsa ayrıntılara girmeyinMsn Grin

Alıntı
Pollyanna adlı kullanıcıdan alıntı

Merhabalar benimde acil yardıma ihtiyacım var.. pcye format attım fakat formattan sonra pc açılırken masaüstünde başlat menüsüde dahil olmak üzere hiçbirşey yokMsn Confused ctrl+alt+del yaptıktan sonra oturumu kapat diyip tekrar oturum açınca normale dönüyor yada explorer.exe'yi sonlandırıp yeni görevden explorer.exe yazınca normale dönüyor.ama her açış kapatışımda bunu tekrarlamam gerekiyorMsn Confused bu sorunu düzeltmek için ne yapmalıyım? birde msnde sorun var msn açılıyor fakat sürekli düşüyor durumumu değiştiremiyorum ve kesinlikle mailimi açamıyorum Msn Confused bilen varsa lütfen yardım!

Öncelikle bir virüs proğramı kur ve tarat. Sonra tekrardan Format at. XP kuruyorsan format seçeneklerinde hızlı ve normal seçeneği vardır. Normal olarak format at. Bu sayede disk üzerindeki hataları görüp bunların üstüne veri yazmaz.

Alıntı
fifti adlı kullanıcıdan alıntı

S.a arkadaslar cok ugrastım çözemedim size akıul danışayım dedim. Şimdi görev çubuğunda 5-6 tane internet sekmesi var onlar arasında geçiş yaparken donkk diye bi ses geliyoMsn Confused açmıyo anca alt+tab ile geçiş yapabiliyorum. Yardımlarınız için şimdiden tesekkürler sağlıcakla...

İnternet Explorer'ı güncelleştiriniz. Hata devam ederse format atınız.
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:18
cahit03 - avatarı
cahit03
Ziyaretçi
12 Nisan 2009       Mesaj #13
cahit03 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
AngelFRANTIX adlı kullanıcıdan alıntı

Zaten öyle bir dosyası yok windowsun. Bu yüzden bulamaman normal. Silmelisin bence.

çok teşekkür ederim.bu konu kafamı baya karıştırmıştı.umarım işime yarar.

Alıntı
AngelFRANTIX adlı kullanıcıdan alıntı

Zaten öyle bir dosyası yok windowsun. Bu yüzden bulamaman normal. Silmelisin bence.

gerçektende işime çok yaradı.sorun ortadan kalktı.emeğine sağlık.
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:18
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
17 Nisan 2009       Mesaj #14
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
dreamevil adlı kullanıcıdan alıntı

Selamlar herkese.
Son zamanlarda özellikle msn'den mesajlarım icon'una tıklayarak açıldığında iexplorer kilitleniyor.Mesajlarıma bakarken herhangi birine tıklamam yetiyor.IE 8 kurdum fakat durum hala düzelmedi.Mozillaya otomatik atama yaptığımda da bu sefer her seferinde şifre istiyor.IE 6 indirebileceğim(full) bir adres var mı acaba veya sorunumun çözümü?
Teşekkürler.

Sorun IE8 ayarlarında olabilir. Mozilla için, Mozilla Firefox 'ı varsayılan taracı olarak ayarlayın ve MSN üzerindeki şu ayarı kontrol edin.

Messenger ana penceresinden;
" Araçlar > Seçenekler > Güvenlik " bölümündeki çerçeve içine aldığım kısımdaki seçeneği işaretsiz bırakın ve Uygula 'ya basıp ekranı kapayın.

NOT: Sorunlarınız için yeni konu açmak yerine, diğer teknik destek konularının altına sorunlarınızı yazabilirsiniz.
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:18
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
22 Nisan 2009       Mesaj #15
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
euphrates adlı kullanıcıdan alıntı

Start/Run/Regedit/HKEY_CLASSES_ROOT/LNKFILE/
Dizinindeki klasörden bırtanesını sılınce masaustu sımgelerının kısayol tusu işareti kalkıyor dendı hatta konu açtım fakat denedım sanırım yanlıs dosya sildim sımdı bılgısayarımdakı kullandıgım butun programlrın simgeleri silinmiş çok acil acil buna ihtiyacım var programlar çalısmıyor.. simgeler yok farklı çalıstır çıkıyor... sınır oldum bunun çözum nedır vs. o dızınler kopyalana bılıyormu yanı gerıye aynı sekılde atma gıbı bı sansım var mı yok mu lutfen yardım edın ...
Xp cdsını takıp onarmayı dusundum ve denedım olmadı sanırım... ACil yardıma ıhtıyacım var kendı kuyuma kendım dustum gıbı bısey oldu bu.. durduk yere kasındım ...
Msn Cry
Sanırım .lnk Dosyasının ustunde sag tıklayıp ver dıyıp kaydedilebiliyormus ... çözm bu olabılırmı ? yada sizlerden bırınız kaydetse.. nasıl olcak bu.. yardım edın Of !

Sistem önyüklemeyi denediniz mi ?
Vista için;
Başlat düğmesi , Tüm Programlar, Donatılar, Sistem Araçları ve ardından Sistem Geri Yükleme'yi tıklatarak Sistem Geri Yükleme'yi açın.‌ Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

XP için;
Başlat > Donatılar > Sistem Araçları > Sistem Geri yükleme
Sistem geri yükleme penceresinde 2 çeçenek bulunur. Bilgisayarı önceki bir zaman göre yükle olan seçeneği işaretleyin ve ileriye tıklayın. İkinci adımda takvim göreceksiniz. Hatanın oluştuğu tarih öncesine bir tarih seçin ve ileriyi tıklayın.
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:19
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
22 Nisan 2009       Mesaj #16
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
euphrates adlı kullanıcıdan alıntı

Şimdi O dizindeki Hiçbirşeyin Açılmadıgını Düşünün Öyle Bişey Aklıma Gelmemıstı bırden sevındım fakat neye tıklarsam tıklıyım firefox acılıyo oda sadece ınternet açılsın dıye yaptım yanı bırlıkte aç klasörü çıkıyor... of çok kötü bi durum..

Bilgisayarı güvenli modda başlatın ve yeniden deneyin. Sistem geri yüklemeyi çalıştırmanın bir diğer yolu ise

Başlat > Çalıştır

Çalıştır satırına restore yazıp enter'a basın.

Bu yontemle de açılmazsa önce şu komutları çalıştıra yazın: regsvr32 jscript.dll ve regsvr32 vbscript.dll ve yeniden deneyin.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2009       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
meleti44 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba..öncelikle yapana helal olsun dicem Msn Happycok ilginc, zor, duyulmamış birşeyMsn Happy

Ben format atmak icin okuldan bir pc getirdim,windows eksik yüklenmişti...ama acılıyordu bilgisayar...Boot tan format atmaya basladım,önyükleme yapıyor 15 sn icnde reset atıyo sonra tekrar basa dönüyor hiçbir tuşa basmadığım halde,5-6 defa denedim gene format atılmadı...bios ayarları defaultta,jumper masterları normal...okul pc sinin ram ini,ekran kartını,cd rom gibi donanımlarını başka pc de denedim onlar sağlam,IDE kablosunu değiştirdim,diğer sokete taktım gene olmadı...HDD yi başka bir bilgisayara takıp format attım HDD sorunsuz calıştı...Format attıgım HDD yi okul pc sine geri taktım gene acılmadı,sağlam pc nin HDD sini takdıgımdada acılmıyor,güvenli mod olagan sekilde baslat v.s cıkıyor hangisini secersem seceyim xp yazısı 2 sn gözüküp geri reset atıyor...
Yani ram,hdd,dvd room,ekran kartı hepsi sağlam,jumper ı doğru,IDE kablolarda sorun yok,bios ayarları defaultta,anakart veya işlemci yanmış olsa pc hiç acılmaz kanımca,

Bu sorunu cözen kişi ustaların ustasıdır ya yok böyle birşey.. ))


Harddiske bir bilgisayarda format atıp bu harddiski başka bir bilgisayara bağlarsanız sorun çıkması kaçınılmaz olabilir. Çünkü attığınız bilgisayarın donanım ayarları harddisk tarafından kaydedilir. Siz gidip başka donanım içeren bir bilgisayara taktığınızda işletim sistemi yüklenmeyebilir.

Ayrıca format atamadığınız bilgisayarın donanımlarını kontrol ediniz. Muhtemelen fazla ısınıyordur. Yada ram pinleri aşındırılmış olabilir.
euphrates - avatarı
euphrates
Ziyaretçi
26 Nisan 2009       Mesaj #18
euphrates - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
meleti44 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba..öncelikle yapana helal olsun dicem Msn Happycok ilginc, zor, duyulmamış birşeyMsn Happy

Ben format atmak icin okuldan bir pc getirdim,windows eksik yüklenmişti...ama acılıyordu bilgisayar...Boot tan format atmaya basladım,önyükleme yapıyor 15 sn icnde reset atıyo sonra tekrar basa dönüyor hiçbir tuşa basmadığım halde,5-6 defa denedim gene format atılmadı...bios ayarları defaultta,jumper masterları normal...okul pc sinin ram ini,ekran kartını,cd rom gibi donanımlarını başka pc de denedim onlar sağlam,IDE kablosunu değiştirdim,diğer sokete taktım gene olmadı...HDD yi başka bir bilgisayara takıp format attım HDD sorunsuz calıştı...Format attıgım HDD yi okul pc sine geri taktım gene acılmadı,sağlam pc nin HDD sini takdıgımdada acılmıyor,güvenli mod olagan sekilde baslat v.s cıkıyor hangisini secersem seceyim xp yazısı 2 sn gözüküp geri reset atıyor...
Yani ram,hdd,dvd room,ekran kartı hepsi sağlam,jumper ı doğru,IDE kablolarda sorun yok,bios ayarları defaultta,anakart veya işlemci yanmış olsa pc hiç acılmaz kanımca,

Bu sorunu cözen kişi ustaların ustasıdır ya yok böyle birşey.. ))



Arkadasım öncelikle power sub'a bak güç kaynagını dene..
eger Kasayı temızlıyorsan işlemcı fun'ının ayagının takılı herşeyin tam oldugunu kontrol et.
Harddisktede sorun yoksa anakartın yanmıs.

Kanımca.


Bende windows açılıyor hiçbi sorun yokmus gıbı sonra gene başa alıyordu ..
Benım tahmınım Power Sub Alıcaksın Sıfır... (ben öyle yaptım)
ve İşlemcı sogutucusunun bı bacagını kırmısım işlemcı oturmuyormus yerıne fln fln Msn Wink ) Msn Happy

Belki bu bilgiler işine yarar Msn Wink
xXx_MuSTy_xXx - avatarı
xXx_MuSTy_xXx
Ziyaretçi
27 Nisan 2009       Mesaj #19
xXx_MuSTy_xXx - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
AngelFRANTIX adlı kullanıcıdan alıntı

Harddiske bir bilgisayarda format atıp bu harddiski başka bir bilgisayara bağlarsanız sorun çıkması kaçınılmaz olabilir. Çünkü attığınız bilgisayarın donanım ayarları harddisk tarafından kaydedilir. Siz gidip başka donanım içeren bir bilgisayara taktığınızda işletim sistemi yüklenmeyebilir.

Ayrıca format atamadığınız bilgisayarın donanımlarını kontrol ediniz. Muhtemelen fazla ısınıyordur. Yada ram pinleri aşındırılmış olabilir.

yok ısı 33 derece civarlarında,,tüm donanımları değiştirdim anakart ve işlemci hariç,gene aynı sorun war=) ben bozuk pc nin hdd sini baska pc ye taktığımda gayet iyide calısıyor,yani donanımı tanıttıgın zaman oda sorun olmuyor.. Msn Happy teşekkürler..

Alıntı
euphrates adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadasım öncelikle power sub'a bak güç kaynagını dene..
eger Kasayı temızlıyorsan işlemcı fun'ının ayagının takılı herşeyin tam oldugunu kontrol et.
Harddisktede sorun yoksa anakartın yanmıs.

Kanımca.

Bende windows açılıyor hiçbi sorun yokmus gıbı sonra gene başa alıyordu ..
Benım tahmınım Power Sub Alıcaksın Sıfır... (ben öyle yaptım)
ve İşlemcı sogutucusunun bı bacagını kırmısım işlemcı oturmuyormus yerıne fln fln Msn Wink ) Msn Happy

Belki bu bilgiler işine yarar Msn Wink

sağolsaın mantıklı birşeye benziyor,deniyeceğim=) anakart yansa pc hiç acılmaz benim bildiğim,windows yazısı acılıyor ...hemde calısıyodu pc,bi anda yanacak birşey yapmadım,format atmaya calıstım olmadı Msn Happy dediklerini yapcam,inş. olur tekrar tşk.
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:20
alper_9595 - avatarı
alper_9595
Ziyaretçi
1 Mayıs 2009       Mesaj #20
alper_9595 - avatarı
Ziyaretçi
Evet arkadaşlar Denetim masasından kaldıramadığımız bazı programları Aşağıdaki yöntemle silebiliyoruz.Yani ben denedim ve silindiğini gördüm.İsterseniz sizde bir deneyin.

Çalıştır-Regedit-HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE-Microsoft-Windows-CurrentVersion-Uninstall 'a tıklayıp ordan silmek istediğiniz programın anahtarının üstüne gelip Delete deyip silin...

Eğer yinede silinmedi diyorsaniz Yine Çalıştır-Regedit e tıklayıp açık anahtarların hepsini tekrar kapatın ve Ctrl + F e tıklayıp silmek istediğiniz programın ismini yazıp aratın.Bulduğunuzda aynı şekilde silin.

Yalnız dikatli olmakta fayda var.Fazla bilmiyorsanız başka programları silebilirsiniz....

Kolay Gelsin...

Benzer Konular

2 Aralık 2013 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
29 Nisan 2018 / _EKSELANS_ Telefon
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon