Arama

Microsoft'tan Haberler - Sayfa 4

Güncelleme: 15 Kasım 2018 Gösterim: 37.681 Cevap: 78
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Kasım 2010       Mesaj #31
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'un son bombası işte bu yeni web sitesi olacak: Next ile tanışmaya hazırlanın...

Sponsorlu Bağlantılar
Microsoft'tan Haberler
Şimdilik yalnızca "Coming soon" ibaresi görülebiliyor...

Microsoft bu sıralar yeni ve geliştirme aşamasında olan teknolojileri paylaşacağı yeni bir web sitesi hazırlamakla meşgul.

"Hakkında" sayfasında verilen bilgilere göre site "Microsoft'un yeni ve ufukta görünen teknolojiler hakkındaki yazıların bulunduğu bir ana sayfa" olacak. Ana sayfada şimdilik sadece "Yakında açılıyoruz" uyarısını görebiliyoruz.

Microsoft'ta 13 yıl çalışan Steve Clayton, blog'unda "yazı işlerinde çalışmak için" şirketin Redmond, Washington'da bulunan merkezine taşındığını paylaştı.

Clayton, sitenin Microsoft'ta çalışanlar ve geliştirdiği yenilikler hakkında yazılar içereceğini, sadece Microsoft'la kalmayıp diğer yeni teknolojiler, trendler ve hayatımıza olan etkisi hakkında bilgiler de bulanacağını söylüyor.

Microsoft, sitede ele alınacak konular hakkında kullanıcıların fikirlerine açık. Ana sayfada ayrıca Microsoft'un Twitter hesabında paylaştığı öğelerin bir listesini görmek mümkün. Microsoft, sitenin ne zaman kullanıma açılacağı konusundaki sorulara ise şimdilik cevap vermemeyi tercih etti.


Kaynak:Chip online(04 Kasım 2010,14:15)

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:04 Sebep: Düzenlendi.
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
24 Aralık 2010       Mesaj #32
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Windows 8'in Çıkış Tarihi

Windows 7 son sürat yayılmaya devam ediyor. Henüz windows 7 ye alışamamışken windows 8 haberleri çıkmaya başlamıştı. Windwos 8 microsoft tarafından doğrulanırken artık çıkış tarihide netleşmeye başladı. Windows 7 yi sevenler windows 8 i şimdiden beklemeye başladı.
Sponsorlu Bağlantılar
Microsoft’un önümüzdeki dönemlerde piyasaya süreceği yeni yazılım ve işletim sistemlerinin yer aldığı bir yol haritası internete düştü.
Microsoft çalışanlarından Chris Green’in yol haritası taslağında yer alan altbaşlıklara göre:

Windows 8: 1Temmuz 2011
Windows Server 2012: 2 Temmuz 2012
Office 2012: 12 Temmuz 2012

tarihlerinde RTM sürümleri ile piyasalardaki yerlerini alacaklar. RTM ( Ready -Release- To Manufacture) sürümü demek, yazılımın dağıtıma hazır son halini aldığı ve yakın zamanda kullanıcılara sunulmuş olacağı anlamına geliyor yani bir nev’i Altın Final Sürüm de diyebiliriz.

Bunun haricinde blog girdisinde yer alan diğer bazı yazılımların RTM takvimlemeleri de şu şekilde:

SQL Server 2011: 1 Temmuz 2011
SharePoint Server 2013: 1 Temmuz 2013
Exchange 2013: 1 Temmuz 2013
OCS 2010: 1 Aralık 2010

Tabii tüm bu tarihlerin MS tarafından resmen onaylanmadığını da hatırlatmaya gerek yok. Kısacası yanılma payları mantık çerçevesinde mümkün olan fakat çok da ileri/geri bir tarihe kayması zor görünen öngörüler kapsamında değerlendirilebilir tüm bu tarihler.



Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:05 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Mart 2011       Mesaj #33
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'tan Bilimsel Hesap Makinesi

Microsoft'tan Haberler
Microsoft Mathematics 4.0 ile grafiksel hesaplamalar

Windows'un standart hesap makinesi son derece yetersiz. Neyse ki Microsoft'un bu tip ihtiyaçlar için bir alternatifi daha var: Microsoft Mathematics 4.0.

Microsoft'un bu grafik tabanlı hesap makinesi rakamları fare veya klavye ile girmenize olanak tanımasının yanı sıra, hesap makinesinde karşılığını bulmakta zorlandığınız özel matematiksel ifadeleri de çizerek girmenize olanak tanıyor. Bu sayede örneğin karekök işaretini hesap makinesinde aramanıza gerek kalmadan çizerek kullanabiliyorsunuz.

Hesaplamalarınızın grafik karşılıklarını da oldukça başarılı bir şekilde görüntüleyebilen bu hesap makinesi ileri seviye hesaplama ihtiyaçları duyan hemen herkesin rahatlıkla kullanabileceği özelliklere sahip.

Microsoft Mathematics 4.0'ı ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Kaynak:Chip online(25 Mart 2011,13:30)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:07 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Nisan 2011       Mesaj #34
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft ve Toyota, Ortak Bir Proje İçin Anlaşma Düzenledi...Ve Microsoft Arabalara da Girdi!

Oldukça geniş bir ürün ve kullanıcı kitlesi bulunan Microsoft, dev otomobil firmalarından biri olan Toyota ile anlaştı ve otomobil sektörüne de elini atmış oldu.

Toplamda 12 milyon dolar değeri olan bu anlaşma kapsamında Microsoft, Toyota araçlarının internet hizmetinden yararlanmasını sağlayacak. Bunu gerçekleştirmek için önce 2015'e kadar GPS ile bir bulut sistem geliştirileceği belirtilirken, bu servisin yaklaşık 170 ülkede devreye girmesi bekleniyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "2012'de başlayacak bu projemizde, Toyota'nın elektrikli ya da hibrit araçlarına sahip olanlar, kablosuz bir sisteme bağlanıp, arabasını herhangi bir yerde kontrol edebilecek. Bu işlem, uygun ve güvenli bir şekilde yapılacak."

"Örnek vermek gerekirse, araç sahipleri bu sistem sayesinde kilometrelerce ötede olan araçlarında klima veya kalorifer açma gibi durumları gerçekleştirebilecek ve kendilerine en yakın şarj doldurma istasyonunun nerede olduğunu görüntüleyebilecekler. Araç sahipleri ayrıca akıllı telefonlarını kullanarak aracın şarj durumunu ve bakım bilgisini de öğrenebilecekler."

Kullanıcılara araçlarını uzaktan kontrol etme şansı sağlayacak proje, şu anda Japonya'da test aşamasında.

Kaynak:Chip online(08 Nisan 2011, 21:00)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:08 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Mayıs 2011       Mesaj #35
Avatarı yok
Yasaklı
Windows Satışları Düşse de Microsoft'un Geliri Artıyor İşte Yazılım Devini Uçuran İkili...

Microsoft'tan Haberler
Kinect, Xbox satışlarına büyük etki etti

Microsoft Mart'ın 31'in de biten çeyreği Xbox ve Office sayesinde oldukça karda kapattı. Yazılım devinin geliri geçtiğimiz yıl aynı döneme göre %31 oranında arttı. Bu çeyrekte Microsoft 5.23 milyar dolar kar elde ederken, toplam gelirini 16.43 milyar dolara yükseltti.

Kötü giden PC satışlarına rağmen Microsoft'un Xbox ve Office'le yoluna rahatça devam ettiğini ikilinin satış rakamlarından rahatça anlıyoruz. Xbox gelirleri geçtiğimiz yıl aynı döneme göre %60 oranında artmış durumda, 1.9 milyar dolar Xbox geliri geçtiğimiz yıl 1.2 milyar dolardı. % 21 oranında artan Microsoft Office satışları ise geçtiğimiz yıl aynı dönem 4.3 milyar dolar, bu çeyrek ise 5.2 milyar dolar gelir getirdi.

Windows 7'de ise %4'lük ufak bir düşüş dikkatleri çekti. İşletim sisteminin satışları geçen sene 4.6 milyar dolarken bu dönem 4.4 milyar dolara geriledi.

Kaynak:Chip online(09 Mayıs 2011,00:02)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:09 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Mayıs 2011       Mesaj #36
Avatarı yok
Yasaklı
Dev Yazılım Artık Microsoft'un!
MsXLabs.org

Microsoft'tan Haberler

Facebook ve Google'ın da peşinde olduğu dev yazılım artık MS'in! İşte bir servete mal olan o yazılım

Microsoft, son dönemde imzasını attığı en büyük hamlelerden birini yaparak Skype'ı satın alıyor. Şirket tarafından da resmen açıklanan bu satın alma, aynı zamanda Google ve Facebook'a karşı kazanılmış bir zafer olarak da değerlendirilebilir. Microsoft'la beraber Skype'a talip oldukları sıklıkla dile getirilen Google ve Facebook, bu durumda bir kez daha yazılım devine yenilmiş oluyor.

170 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya hizmet veren internet telefonu yazılımı Skype, bundan böyle Microsoft cihazları için hizmet verecek. Bu cihazlar arasında Xbox 360, Windows Phone 7'li cepler ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Skype'ın, Outlook ile birlikte çalışması da bekleniyor.

Mevcut Skype kullanıcılarının 8.5 milyar dolar karşılığında gerçekleşen bu satışın ardından "şimdi ne olacak" diye sormalarına da gerek yok. Zira Microsoft, Skype'ın ayrı bir istemci olarak da hayatına devam edeceğini açıkladı.

Kaynak:Chip online(10 Mayıs 2011,16:00)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:10 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Mayıs 2011       Mesaj #37
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'tan 3D Arayüz Patenti
MsXLabs.org

Microsoft'tan Haberler
Microsoft'un yeni patenti, 3 boyutlu Windows'un nasıl olacağına dair ipuçları veriyor Tabii özel bir farenin de olması gerekiyor...

Microsoft yeni bir üç boyutlu arabirim patenti başvurusunda bulundu. Bildiğiniz gibi üç boyutlu arayüzler çok da yeni değil, bundan birkaç yıl önce çıkan ve Google tarafından satın alınan BumpTop ve sizi üç boyutlu bir evin içerisine sokarak orayı kullanıcı arayüzünüz olarak kullanmanızı sağlayan 3DNA Desktop, konuyla ilgili kullanıcıların hemen aklına gelebilir.

İş Microsoft'a gelince ise pek de tutulmayan arayüzler; Bob ve Clippy akıllara geliyor. Patentte anlatılanlara göre, yeni arayüz aslında 3DNA Desktop ve BumpTop'ın karışımı olacak. Üç boyutlu arayüz sayesinde açılan pencereleri ya da uygulamaları Windows acaba nereye koydu diye aramak yerine, siz kendi koyduğunuz yerden uygulamaları ya da pencereleri rahatça bulabileceksiniz. Burada tek yapmanız gereken sizin aradığınız şeyi nereye koyduğunuzu hatırlamak.

Şimdilik konu hakkında bilinenler, işte bu okuduklarınızla sınırlı ve neyin ne olduğu açıkça belli değil. Microsoft'un yeni patenti arayüz teknolojisine neler getirecek, yakın zamanda birlikte göreceğiz...

Kaynak:Chip online(12 Mayıs 2011,12:45)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:13 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Mayıs 2011       Mesaj #38
Avatarı yok
Yasaklı
Sony PS3'ü Hack'leyen GeoHot'ı Süründürürken, Bakın MS, Xbox Hacker'ına Ne Yaptı...

Microsoft'tan Haberler
Modern Warfare 2'yi de Hacklemişti

Sony, PSN'in hack skandalıyla boğuşurken, Microsoft cephesinde neredeyse hiçbir sorun gözükmüyor. Hatta Herald.ie'den yapılan son açıklamayla birlikte, Microsoft hacker'lar cephesinde artı puan bile kazanmış olabilir.

Popüler FPS oyunlarından Modern Warfare 2'nin hack'lenmesinden sorumlu olan 14 yaşındaki Dublin'li genç sayesinde bütün oyun camiası diken üstünde yürümeye başlamıştı. Aradan çok uzun bir zaman geçmemesine rağmen gencin ikinci hack saldırısı bu sefer de Microsoft Xbox üzerine oldu.

Fakat Microsoft yetkilileri konu hakkında Sony'den çok farklı bir tutum sergilediler ve henüz çocuk yaşta sayılacak hacker'ın topluma ve gelişen teknolojiye daha yararlı bir birey olması için, Dublin'li genci kendi bünyesinde işe aldı. Bu hareket Microsoft'un daha önce de benzerlerini yaptığı bir işe alım ama öyle görünüyor ki sonuncusu olmayacak.

Asıl kritik noktaysa; Sony'nin, PS3'ü hack'ledikten sonra Geohot'u hakim karşına çıkarmasına karşılık, Microsoft'un çocukların yardıma koşan bir tavır sergilemesi oldu. Bakalım bu önemli hareketinden sonra Microsoft ne kadar alkış alacak...

Kaynak:Chip online(25 Mayıs 2011, 20:15)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:14 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Haziran 2011       Mesaj #39
Avatarı yok
Yasaklı
Windows'u Daha Güvenli Hale Getiriyorlar
MsXLabs.org

Microsoft'un Haziran güncellemeleri belli oldu.Yazılım devi, bu kez yama yayınlayacak...MS'den yeni Salı güncellemesi

Microsoft'un adını yayınladığı günden alan Salı güncellemeleri, bu ayın 14'ünde yani önümüzdeki Salı günü gelecek. Windows işletim sistemindeki bazıları kritik olan açıkları kapatacak olan güncellemeler, kullanıcıların güvenliğini artıracak.

Toplamda yayınlanacak olan 16 güncellemeden bahsediliyor. Microsoft'a göre güncellemelerle kapatılacak olan açıklardan dokuzu kritik. Windows işletim sistemlerinin tüm sürümlerini etkileyecek olan güncelleme ayrıca bu yazılımları etkileyecek: Microsoft Windows, Microsoft .NET Framework, Microsoft Silverlight, Microsoft Forefront Threat Management Gateway, Internet Explorer, Microsoft Office, Microsoft SQL Server ve Microsoft Visual Studio.

Haziran güncellemeleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için=>Microsoft-TechNet

Kaynak:Chip online(12 Haziran 2011,15:00)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:16 Sebep: Düzenlendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011       Mesaj #40
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hotmail 15 Yaşında
MsXLabs.org
Microsoft'un bulut tabanlı e-posta servisi Hotmail 15 yılı geride bıraktı.

110706hotmail15widec
E-posta servisi Windows Live Hotmail, 15. yılını kutluyor.

Microsoft açıklamasına göre, 1996 yılında 2MB olan kotası kullanıcıların ihtiyacına göre artan Hotmail'in Türkiye'de 20 milyondan fazla kullanıcısı var ve bu sayıyla dünyada 4. sırada yer alıyor.

Türkiye'de internete her ay giren 100 kişiden 61'i ve e-posta kullanan 100 kişiden 87'si Hotmail kullanıyor.

Dünyada 360 milyon kişinin kullandığı Hotmail'de, ayda yaklaşık 1,5 milyar fotoğraf paylaşılıyor.


Kaynak: ntvmsnbc
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 15:18 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / SeRCaX.TR Bilgisayar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular