Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 10

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.633 Cevap: 665
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
5 Ağustos 2006       Mesaj #91
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
İşlemcide rekabet kızışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler


Advanced Micro Devices (AMD), yaptığı bir açıklamayla pek çok işlemcisinde yüzde 57’ye varan indirimlere gittiğini duyurdu. Açıklama, AMD’nin dönemsel kar beklentilerine erişemediğini açıklamasından kısa bir süre sonra ve Intel’in Core 2 Duo işlemci platformlarını piyasaya sürmesinin hemen evvelinde gerçekleşti.


Köklü işlemi üreticisi Intel’in en büyük rakibi AMD, pek çok işlemcisinde ortalama yüzde 47’lik bir indirime gittiğini açıklayarak büyük bir çıkış yaptı. Açıklama, AMD’nin dönemsel kar beklentilerine erişemediğini açıklamasından kısa bir süre sonra ve Intel’in Core 2 Duo işlemci platformlarını resmen piyasaya sürmesinin evvelinde gerçekleşti.

Şirket ayrıca, dev ekran kartı üreticisi ATI’yi 5.4 milyar dolara satın alacağını da açıklayarak gelecek hakkında ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Yeni fiyatlandırma, AMD’nin güçlü rakibi Intel karşısında sahip olduğu zor kazanılmış piyasa payını bir anlamda agresif bir şekilde korumaya çalıştığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. İndirimler ise daha çok soket AM2 ürünleri üzerinde yoğunlaşıyor.

Intel de AMD gibi beklenen dönemsel kar düzeyine erişememiş ve işlemci fiyatlarında indirim yapmıştı. Bu gelişmeler paralelinde, tüketicilerin, önümüzdeki dönemde hem Intel hem de AMD ürünlerinde oldukça düşük fiyatlarla karşılaşabileceği düşünülüyor.


Kaynak: Hürriyet İnternet
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
5 Ağustos 2006       Mesaj #92
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
YouTube masum değil

Sponsorlu Bağlantılar
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

İnternet âlemi yeni moda sitesini buldu. Ancak 'trendy' video paylaşım sitesi YouTube, göründüğü kadar masum olmayabilir. İzinsiz yayımlanan ürünlerden ilan geliri cimriliğine varıncaya dek, site şimdi kızgın gözlerin de merceğinde...

İnternetle içli dışlı olanların son favori sitesi YouTube. Yeni nesil internet komüniteleri arasında bir numaraya yükselen site, internet analiz şirketi Alexa'nın yaptığı araştırmaya göre zirvedeki yerini gün geçtikçe sağlamlaştırmayı sürdürüyor. Bir video paylaşım sitesi olan YouTube, halihazırda tüm dünyadaki günlük internet ziyaretlerinin yüzde 3.9'unu ele geçirmiş bulunuyor.

En yakın rakibi ve kısa süre öncesine kadan zirvenin sahibi olan arkadaşlık sitesi MySpace'in payıysa yüzde 3.35'e geriledi. Telif haklarıyla başı dertte Web sitelerinin reytingini ölçen bir başka şirket olan Nielsen/ NetRatings'in rakamlarına göre ise YouTube'un ABD'deki kullanıcı sayısı son altı ayda yüzde 297 oranında artmış. Bu başarı, sitenin değerini tam 1 milyar dolara (1.5 milyar YTL) çıkarmış. Ünlü medya patronu Rupert Murdoch, MySpace'i satın alırken 332 milyon sterlin (yaklaşık 900 milyon YTL) ödemişti.

YouTube'un dünya çapındaki popülaritesi de son üç ayda yüzde 155 artmış. Site, giderek daha popüler olsa da telif hakları açısından zor zamanlar yaşıyor. Her gün yaklaşık 100 milyon videonun paylaşıma sunulduğu sitenin eninde sonunda böyle bir güçlükle karşılaşacağı bekleniyordu. Ancak 14 Temmuz'da YouTube Inc. hakkında telif hakları ihlali zannıyla açılan ilk davanın, bir kurum tarafından değil de tek bir bireyin şikâyetiyle işleme konması herkesi şaşırttı. Robert Tur isimli bağımsız bir fotoğraf sanatçısı, kendi eserlerinin izinsiz olarak sitede paylaşıma açıldığını söylüyordu.

Site, gevşek bir denetim anlayışıyla kullanıcılara her istedikleri videoyu yayımlama izni verdiği için böyle bir davanın eninde sonunda geleceği tahmin ediliyordu. Öte yandan, bu davanın yarattığı tartışma, gözleri internette yayılan bu yeni trende çevirdi.

YouTube sayesinde insanlar, geleneksel kanalların dışına çıkarak ürünlerini yayma ya da istedikleri ürünlere ulaşma yolunu buluyor. Hatta, YouTube hızla videoların eBay'i olma yolunda ilerliyor. Giderek artan sayıda insan, siteye özel video klipler çekerek, reklam ve DVD satışı yoluyla para kazanmaya çalışıyor.

Kullanıcıyı düşünen yok! Site büyük dağıtım olanakları sunsa da kullanıcılar bu olanakların meyvelerini yeni yeni almaya başladı. Üstelik reklam gelirlerini kullanıcılarıyla paylaşmaya yanaşmadığından birçok bağımsız film yönetmeni siteye şüpheyle yaklaşıyor. Popüler animasyon serisi 'JerryTime'ın yaratıcısı Orrin Zucker, "YouTube'un yayılma gücü müthiş, ancak bütün bu telif meseleleri ve ilan gelirlerinin paylaşılmaması nedeniyle biz buradan uzak duruyoruz" diyor ve yandaşları gibi ürünlerini kendi sitesinde sergilemeyi sürdürüyor.

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
8 Ağustos 2006       Mesaj #93
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
google 341

GOOGLE'DAN TEHLİKE UYARISI..


Google, kullanıcıların güvenli olmayan Web sitelerine girmesini engellemek amacıyla uyarı sistemi başlattı.

Google, kullanıcıların güvenli olmayan Web sitelerine girmesini engellemek amacıyla uyarı sistemi başlattı.
Kullanıcı güvenli olmayan sitelere girmeden önce ekranda bir uyarı çıkıyor. Bu sayede arama sonuçları arasında listelenen zararlı içerikteki adreslerden kullanıcıyı koruyor.
Uyarı, güvenli olmayan programların bulunduğu linklere tıklandığında ekranda belirerek başka bir sitenin denenmesini öneriyor. Ancak kullanıcı güvenli olmayan içeriğin bulunduğu siteye girmek isterse de bunu engellemiyor.

Ocak ayında başladı
Google'ın kullandığı 'StopBadWare' programı sayesinde kullanıcıların kişisel bilgilerini çalan ya da internet alışkanlıklarını izleyen adresler engellenmiş oluyor.
Google ve yazılım şirketi 'Sun', geçtiğimiz ocak ayında ortak bir girişimle bu tür casus program ve yazılımların önüne geçebilmek amacıyla StopBadWare adlı projeyi başlatmıştı.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
8 Ağustos 2006       Mesaj #94
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
google 341

GOOGLE 'KÖTÜLERE' KARŞI UYARACAK!..


Google'ın dışında daha pek çok internet sayfası ve arama motoru, benzer uyarı sistemleri geliştirmeye çalışıyor.

Google, kullanıcılarını girmeye hazırlandıkları bir sitenin bilgisayarlarına zarar vermesi ihtimali karşısında uyarmaya başladı.

Eğer, izleme programı ya da virüs içerebilecek bir program içeren bir sitenin sayfasına tıklanırsa, ekranda bir uyarı mesajı verilecek.


Bu girişimin kullanıcıları istenmeyen reklamlarla bombardımana tutan ya da internet kullanırken girdikleri verileri çalan programları belirlemeye yönelik daha kapsamlı bir projenin parçası olarak düşünüldüğü kaydediliyor.

Google'ın dışında daha pek çok internet sayfası ve arama motoru, benzer uyarı sistemleri geliştirmeye çalışıyor.

Google, bilgisayar üreticisi Lenovo ve Sun sene başında tehlikeli yazılım ve siteleri belirlemek üzere "Stop Badware" (Kötü yazılımları önleyin) adlı bir 'ortaklık' oluşturdu.

İlk aşamada sadece sitenin tehlikeli olabileceği uyarısı ekranda yer alacak. Benzer içerikli başka bir siteye yönelmeleri tavsiye edilecek ancak kullanıcı yine de siteyi ziyaret etmek isterse Google engellemede bulunmayacak.

Stop Badware uzmanları siteleri inceledikçe, elde edilen bilgiler doğrultusunda daha ayrıntılı uyarılar verilecek.

Mayıs ayında yayımlanan bir raporda, sitelerin ortalama yüzde 4-6 civarındaki bir bölümünün içeriği bulunduğu belirtiliyor.

"Ücretsiz ekran koruyucu" türünden belirli anahtar kelimeler girildiğinde tehlikeli olabilecek sitelerin oranı yüzde 64'e yükseliyor.

Bu araştırma McAfee yazılım şirketinin SiteAdvisor adlı benzer amaçlı uyarı sistemi tarafından yaptırılmıştı.

ScanSafe adlı yazılım şirketi de Scandoo arama motorunda benzer bir uygulama başlattı. Bu şirket Google ve MSN arama sistemlerinden çıkan sonuçlara da uyarı sunuyor.

Scan Safe'in başkanı Eldar Tuvey virüs veya izleme sistemi içeren tehlikeli sitelerin daha çok arama sistemleri sonucu kullanıcıların karşısına çıktığını belirtiyor.
Stizz - avatarı
Stizz
Ziyaretçi
12 Ağustos 2006       Mesaj #95
Stizz - avatarı
Ziyaretçi
AMD’li ilk ThinkCentre’lar piyasada

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Lenovo yaptığı açıklamada, dünya çapında piyasaya sunulacak ilk AMD işlemcisi kullanılan masaüstü kişisel bilgisayarı ThinkCentre A60’ı duyurdu. Mini-tower veya küçük masaüstü kasa seçenekleri olan ThinkCentre A60, kolay yönetilebilir masaüstü çözümleri arayan müşterilerine çift çekirdekli işlemci, geliştirilmiş virüs koruması ve geri kazanım araçları gibi özellikler sunuyor.


Lenovo, ThinkCentre A-Serisi ailesinde ilk kez AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciler, AMD Athlon 64 ve AMD Sempron işlemciler sunarak müşterilerine eskisinden daha büyük esneklik tanıyor. Büyük kurumlar ve satın alma maliyetlerine önem veren orta ölçekli işletmeler, A60 modelinin bir ThinkCentre’dan beklenen kaliteyi ve yönetim kolaylığını, ThinkCentre ile eşanlamlı hale gelmiş zengin özelliklerden ödün vermeden elde edebilecek.

A60, müşterilerin en çok kullandığı profesyonel uygulamalarda olağanüstü performans sağlıyor. Grafik tasarımdan karmaşık istatistiksel hesaplamaya, tıbbi görüntülemeye kadar her alanda indirme ve işleme görevlerini hızla yerine getiren A60, zamandan tasarruf sağlıyor ve üretkenliği artırıyor.

ThinkCentre A60 modellerinde, kullanıcının üretkenliğini destekleyen, yardım merkezlerinin aranmasından kaynaklanan zaman kayıplarını önleyen bir yazılım araçları paketi olan ThinkVantage Technologies standart olarak bulunuyor. Kurtarma özelliği sayesinde, virüslerden veya başka nedenlerden ötürü sistemin çökmesi, hatta işletim sisteminin çalışmaması durumlarında bile sorunu belirleyip çözmeye yönelik yazılımlar çalıştırılabiliyor. Kullanıcıya özgü verileri ve ayarları bir bilgisayardan diğerine aktaran Sistem Göçü Asistanı sayesinde, ThinkCentre A60 masaüstü bilgisayarlardan oluşan bir şebekeyi yönetmek de kolaylaşıyor. Ayrıca sürücülerin ve kartların çıkarılıp takılmasında alet gerekmemesi ve bilgisayarın çelik bir şasiye sahip olması, kullanıcıların onarım veya yükseltme amacıyla bilgisayar bileşenlerine erişmesini hızlandırıyor.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
12 Ağustos 2006       Mesaj #96
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
windows logo

WINDOWS'TA ACİLEN KAPATILMASI GEREKEN AÇIK!..


ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı bir açıklama yaparak, bu açıklardan özellikle bir tanesinin çok tehlikeli olduğunu duyurdu.
12 Ağustos 2006 Cumartesi 00:06
Microsoft tarafından, Windows için aylık güncelleme rutininin bir parçası olarak bu hafta dağıtılmaya başlanan dev güncelleme paketi ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nı devreye soktu. Bakanlığa göre, paket ile kapatılan, 9’unun kritik olarak nitelendirildiği 23 güvenlik açığından özellikle bir tanesi büyük risk teşkil ediyor ve acilen kapatılması gerekiyor.



Microsoft, en son dağıtımına başladığı dev güvenlik güncellemesiyle “kritik” olarak değerlendirilen bir dizi güvenlik açığını kapıyor. Şirketin aylık güncellemeleri ekseninde dağıtılan güncelleme ile kapatılan 23 adet güvenlik açığının 9’u yüksek tehlike arz ediyor. Microsoft, Web sitesinde kapatılan açıkları tanımlamasından sonra ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı bir açıklama yaparak, bu açıklardan özellikle bir tanesinin çok tehlikeli olduğunu duyurdu.



ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “MS06-040” kod isimli güvenlik açığının saldırganlara uzak bilgisayar üzerinde tam kontrol imkanı sağladığı belirtildi. Bakanlığa göre bu açık, “hükümet sistemlerini, özel endüstri ve kritik mimarilerin yanı sıra ev kullanıcılarını da büyük oranda etkileyebilecek bir düzeyde” bulunuyor.



Microsoft’un son paketi ile kapadığı güvenlik açıkları; PowerPoint, Outlook ve Internet Explorer gibi geniş kitleler tarafından kullanılan yazılımların yanı sıra Windows’u da kapsıyor. Bu açıkların pek çoğu bazı Web sitelerinde duyurulmuştu ve saldırganlar tarafından aktif bir şekilde kullanılıyordu.



MS06-040 kod isimli güvenlik açığının çok tehlikeli olduğu konusunda Ulusal Güvenlik Bakanlığı’yla aynı fikirde olan bilgi güvenliği firmaları, söz konusu açıktan faydalanmak isteyen saldırganların, yamalanmamış sistemler için büyük bir tehdit oluşturduğunun üzerinde durdular.



Microsoft tarafından dağıtılan güvenlik paketi, Windows’un otomatik güncelleme sistemi aracılığıyla veya http://windowsupdate.microsoft.com/ adresi ziyaret edilerek temin edilebiliyor.
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
24 Ağustos 2006       Mesaj #97
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Bilgi Çağı 16 kilobyte ile başladı

Dünyanın ilk tüketiciye yönelik masaüstü bilgisayarı bundan 25 yıl önce 12 Ağustos 1981’te IBM markasıyla piyasaya çıkmıştı.

242625js2

IBM 5150'nin, 4.77 MHz Intel 8088 mikroişlemcisi, 16 kilobyte belleği, 160k floppy disk sürücüsü ve ek ücretle satın alınan renkli monitörü vardı.
IBM uzmanları, ilk kişisel bilgisayar prototipini geliştirmek üzere çalışmalara 1980’de başladı. IBM uzmanlarının danıştığı ve fikir aldığı şirketler arasında o zamanlar bir ‘start-up’ olan Microsoft da vardı. O zamanlar 25 yaşında genç bir girişimci olan Bill Gates, IBM ekibine donanımdan ziyade yazılıma yönelmelerini ve esnek, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı kullanımlar sunabilecek bir cihaz yaratmalarını önermişti. Nitekim, IBM bilgisayarları Microsoft işletim sistemleriyle çalışıyordu.
IBM uzmanları kurumsal geleneklerin dışına çıkarak, yeni bilgisayarda IBM üretimi olmayan parçalar da kullanmaya yöneldiler. İşletim sistemi ve yazılımlar için dışardan yazılım şirketleriyle çalışıldı. IBM’in ArGe bölümü adeta bağımsız bir firma gibi donanım firmalarından parça aldı. IBM uzmanları bir yıl içinde masaüstü prototipini oluşturdu. Prototip IBM merkezinde o zamana kadar üretilen en hızlı makineydi.


IBM, PC bölümünü satıyor

İLK YIL 200 BİN ADET SATILDI
Bilgisayar pazarda büyük ilgiyle karşılandı. IBM’in ilk PC’si 1.565 dolardan satılıyordu, bu rakam 2006 yılı rakamlarıyla 3.500 dolara tekabül ediyor. Bilgisayar mağazalarında müşteriler 1000 dolarlık ön ödemeyi daha ilk günden yatırdığında, yeterli stoğu olmayan yetkilileri ürün için birkaç hafta sonraya tarih veriyordu. Ağustos 1982’ye kadar IBM, 5150 modelinden 200.000 adet satmayı başarmıştı; satışlar 1985’te 1 milyonu aştı.


242627rv2

IBM 5150'nin anakartı.

Kişisel bilgisayar olarak adlandırılan, bireysel tüketiciye ve evde kullanıma yönelik bilgisayarlar IBM’in çıkardığı modelden önce de bulunuyordu. İlk Kişisel Bilgisayar (Personel Computer) terimi 1972’de Xerox’un bir bilgisayarı için kullanılmıştı. Örneğin, Apple, 1977’de Apple II adlı bir bilgisayar çıkarmıştı. IBM de bazı tüketiciye yönelik 22 kilogram ağırlığındaki 5100 modelini çıkarmış ve pazarda bir markalaşmaya doğru yol almıştı. Ancak bu iki modelde, piyasada yaygınlaşmamış, sadece teknoloji meraklıları ve kurumsal kullanıcılara hitap etmişti. Bu terimi bireysel tüketiciye yaygınlaştıran IBM oldu

1.500 DOLARA YENİ BİR HAYAT TARZI

IBM’in daha önce satışını yaptığı bilgisayarlar dev kurumsal bilgi-işlem makineleriydi. Bu makineler 1000 metrekare’lik ve özel havalandırmalı odalarda durur ve en az 60 kişilik bir ekibin gözetiminde çalışırdı. PC’nin 1.500 dolarlık fiyatına karşın 9 milyon dolardı.


İşte ilk IBM bilgisayarı bu makinelerden daha hızlı işlem yapabildiği ve oyun oynamak gibi bazı eğlence unsurlarına da yer verdiği için kısa zamanda tüketiciyi kazandı.Bilgisayar kısa zamanda şirketler tarafından benimsendi ve ofislerin demirbaşı haline geldi. Bilgisayarın iş hayatına girmesiyle sekreterlerin daktiloları ortadan kalktı, beyaz yakalı çalışanlar 10 parmak yazmayı öğrendi ve kısa zamanda bilgisayar ofislerdeki tüm masalara kadar yaygınlaştı. Sonra üniversiteler, kamu kuruluşları ofislerini donatırken ve bireysel kullanıcılar da evlerine birer bilgisayar aldı.

242630ts1
IBM 5150'nin mimarlarından Don Estridge, interneti, dizüstüleri ve cep telefonlarını göremeden 1985'te bir uçak kazasında ölmüştü.

16 KB BELLEK NEYE YETER?

İlk PC olarak kabul edilen IBM 5150, 4.77 MHz Intel 8088 mikroişlemciyle çalışıyordu, 16 kilobyte belleği, 160k floppy disk sürücüsü ve ek ücretle satın alınan renkli monitörü vardı. Bu bilgisayarı daha önceki masaüstü benzerlerinden ayıran ise, üretici firmadan satın almak yerine mağazalardan alışveriş yoluyla edinebiliyordu. PC’nin mucidi yaratan IBM, bu departmanını 2005’te Çinli Lenovo’ya satarak kurumsal bilgisayarlar sektörüne odaklanmayı seçti. Artık IBM markalı cihazları Çin’in en büyük bilgisayar şirketi Lenovo üretiyor ve pazarlıyor.

NtvMsnbc
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
26 Ağustos 2006       Mesaj #98
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
messenger vs

CEP TELEFONU KULLANICILARI İÇİN MSN MESSENGER


Callcium ile MSN Messenger cepte...
26 Ağustos 2006 Cumartesi 00:20

Cep telefonu kullanıcıları Callcium sayesinde MSN Messenger’ı diledikleri yerde, istedikleri zaman kullanabiliyorlar. Callcium, kullanıcıların MSN Messenger’daki arkadaş listeleriyle cep telefonları üzerinden kolaylıkla yazışabilmelerini sağlıyor. Böylece kullanıcılar MSN Messenger listelerindeji arkadaşlarınızla haberleşebilmek için bilgisayarlarının başında olmalarına gerek kalmıyor. Yeni



Nerede olursanız olun, eğer Callcium üyesiyseniz cep telefonunuz üzerinden MSN Messenger’daki tüm arkadaşlarınızın durumunu görebiliyor, çevrimiçi olanlarla istediğiniz kadar yazışabiliyorsunuz. Callcium’da MSN Messenger bölümüne kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdığınız anda kişi listeniz eksiksiz karşınıza geliyor. Ayrıca MSN Messenger’daki arkadaşlarınızın Callcium üyesi olması da şart değil. Bu hizmet için cep telefonu operatörüne ödenen veri ücreti haricinde hiçbir ücret de ödenmiyor.




Callcium, Cenicon tarafından sunulan ve katma değerli mobil hizmetler alanında devrim niteliği taşıyan bir ürün. Callcium’a ücretsiz olarak üye olan cep telefonu kullanıcıları, servisin sunduğu hizmetlerden kolaylıkla yararlanabiliyorlar. Gençlerin bir numaralı eğlence arkadaşı olan Callcium, aynı zamanda sunduğu servisler aracılığıyla kullanıcılarının yaşantısını kolaylaştırmayı hedefliyor.



Milyonlarca kullanıcıyı destekleyebilecek güçlü bir altyapıya sahip olan Callcium’un avantajlarından yararlanabilmek için ufak bir programı ücretsiz olarak cep telefonunuza indirmeniz yeterli. Callciumintro ve wap.callcium.com adreslerinden ya da 0 542 758 34 34 telefon numarasını arayarak kolay ve hızlı bir şekilde yükleyebileceğiniz Callcium sayesinde hem eğlenceli hem de hayatınızı kolaylaştıran benzersiz hizmetlerden anında yararlanabilirsiniz.



Callcium sayesinde,

- MSN Messenger’ı mesajlaşmak için aynen bildiğiniz şekilde kullanabilir,

- Gelişmiş arama özelliklerini kullanarak arkadaş edinebilir,

- Arkadaş listenizde bulunan kişilerle anında mesajlaşabilir,

- Numaranız görünmeden sesli sohbet yapabilir,

- Arkadaşlarınızın yerini sistemde yüklü olan ayrıntılı bir harita üzerinde görebilir,

- Listenizdeki kişilerden birine yaklaştığınızda sesli olarak uyarı mesajı alabilir,

- 1 SMS fiyatına 200 mesaj atabilir,

- Türkiye ve dünyadan resimli olarak görüntülenebilecek haberleri okuyabilir,

- En güncel döviz kurları ve İMKB verilerine ulaşabilir,

- İllerimizin güncel hava durumu bilgilerine bakabilir,

- İstanbul Atatürk Havalimanı’nın tüm uçuş bilgilerini inceleyebilir,

- Bilinmeyen numaralar servisini kullanabilir,

- McDonald’s’dan yemek siparişi verebilir,

- Benzersiz fiyatlarla logo, melodi ve oyun satın alabiliyorsunuz.

*************



sandisk

8 GB'LIK FLAŞ BELLEK TABANLI MP3 ÇALAR


iPod Nano’ya güçlü rakip... SanDisk, yüksek kapasiteli bir MP3 çalar piyasaya sürdü.
23 Ağustos 2006 Çarşamba 00:04


SanDisk, 8 Gigabaytlık flaş belleğe sahip yeni bir MP3 çalar piyasaya sürerek bu alanda bir rekora imza attı. Flaş bellekli bir MP3 çalara göre oldukça yüksek depolama alanıyla dikkat çeken ürün 2 bin şarkıyı hafızasında barındırabiliyor. Düşük fiyatıyla da dikkat çeken ürüne karşı MP3 çalar piyasasının lideri Apple’ın nasıl bir strateji geliştireceği ise merak konusu.


Flaş bellek piyasasının önde gelen isimlerinden SanDisk, yüksek kapasiteli bir MP3 çalar piyasaya sürerek bu alandaki rekabeti bir adım ileri taşıyor. Flaş bellek tabanlı bir MP3 çalar için oldukça yüksek sayılabilecek 8 Gigabayt gibi bir depolama alanına sahip olan Sansa e280’in kapasitesi 2 GB’lık bir MicroSD kartla 10 GB’ye kadar da çıkarılabiliyor. Ürün, fiyat/kapasite dengesine göre değerlendirildiğinde, Apple’ın aynı kulvardaki popüler ürünü iPod Nano’ya göre önemli avantajlar sunuyor.




Ürün, Sansa ailesinin önceki üyelerine göre daha ılımlı bir dijital hak yönetimi sistemi kullanıyor. e280 kullanıcıları istedikleri MP3 veya WMA formatındaki müzik dosyalarını yanlarında taşıyarak dinleyebiliyorlar. Sansa e280’nin diğer özellikleri arasında dijital bir FM radyo alıcısı bulunuyor. Kullanıcılar ayrıca, radyodan veya mikrofonu sayesinde dışarıdan ses kaydı yapabiliyorlar.


Flaş bellekler, bazı MP3 çalarlarda bulunan sabit disklere nazaran daha az kapasite sunuyorlar. Fakat bunun yanında, düşük enerji tüketimi sayesinde kullanıcılar aygıtlarını daha rahat bir şekilde kullanabiliyorlar.


Sansa e280’in SanDisk tarafından açıklanan fiyatı 249 dolar. Apple’ın 4 GB’lık iPod Nano’su da aynı fiyattan satılıyor.

/Hürriyet İnternet
Son düzenleyen kompetankedi; 26 Ağustos 2006 11:24
GozDemNur - avatarı
GozDemNur
Ziyaretçi
27 Ağustos 2006       Mesaj #99
GozDemNur - avatarı
Ziyaretçi
GOOGLE TALK'IN YENİ SÜRÜMÜ ÇIKTI

88acddab267e8b41bfc88537bnm9
Google'ın anında mesajlaşma platformu Google Talk'ın yeni beta sürümü ''Google Talk 94 Build'' yayınlandı.

Google'den yapılan açıklamada, Google Talk'ın yeni sürüm sayesinde sesli posta, dosya transferi, geliştirilmiş profil sayfası ve Music Trends entegrasyonu ile daha işlevsel bir mesajlaşma aracı haline geldiği bildirildi.

Google Chat ürünü ile daha iyi bir entegrasyon sunan Google Talk'ın, Gmail ile entegre çalıştığı, kullanıcının hem Gmail'e hem de Google Talk'a aynı anda giriş yaptığında mesajın iki farklı pop-up pencereden görüntülenmesi sorununun ortadan kalktığı belirtildi.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
28 Ağustos 2006       Mesaj #100
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
keyboard2

KLAVYEYİ YAVAŞ KULLANANLAR İÇİN YENİ TEKNOLOJİ


Bilgisayarda yazı yazarken klavyeyi yavaş kullananları sıkıntıdan kurtarmak üzere yeni bir teknoloji geliştirildi.
28 Ağustos 2006 Pazartesi 11:13
KUDÜS - Bilgisayarda yazı yazarken klavyeyi yavaş kullananları sıkıntıdan kurtarmak üzere yeni bir teknoloji geliştirildi. İsrail'in EPOS şirketi, klavyeyi kullanmadan elindeki kalemle bilgisayara yazı yazmak isteyen ya da bir toplantı esnasında alınan notları bilgisayara kaydetmeye imkan veren bir uygulama geliştirdi.
EPOS'un dijital kalemi, tablet bilgisayarlardan farklı olarak; yazı için herhangi özel bir ekran ya da kağıda ihtiyaç duymuyor ve her yüzeyde yazabiliyor. Dijital kalemde gerçek mürekkep kullanılıyor, bundan dolayı kullanan yazısını görebiliyor. Dijital kalem, aynı zamanda kablosuz mouse olarak da kullanılabiliyor.

****

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap