Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 12

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.330 Cevap: 665
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
6 Eylül 2006       Mesaj #111
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
internet mag

Sponsorlu Bağlantılar
ADSL'DEN DAHA UCUZ İNTERNET GELİYOR


Türkiye'de ilk kez elektrik hattından internet bağlantısı sağlayan Yaksuplug, CeBIT Bilişim Eurasia 2006 Fuarı'nda görücüye çıktı.
06 Eylül 2006 Çarşamba 10:23
Türkiye'de ilk kez elektrik hattından internet bağlantısı sağlayan Yaksuplug, CeBIT Bilişim Eurasia 2006 Fuarı'nda görücüye çıktı. Elektrik dağıtım panosu veya alçak gerilim trafosuna monte edilerek kullanılan Yaksuplug'la, ev veya iş yerlerinde elektrik prizleri üzerinden internete erişilebiliyor.
Yaksu Genel Müdürü Çağrı Seymen, elektrik hattı üzerinden internet kullanımının ADSL'ye göre çok daha hesaplı ve kullanışlı olduğunu söyledi. Seymen, "Türkiye'de bir ilk olan Yaksuplug'a şimdiden çok büyük ilgi var. 10 dairelik bir apartmana bu ürünü kurmanın maliyeti ve 1 megabayt hızla internet kullanımı için daire başına ödenecek tutar yaklaşık 20 YTL. Halkımız artık daha ucuz ve hızlı interneti elektrik prizleri aracılığıyla kullanacak" diye konuştu.
Elektrik hattından internet kullanımı için deneme çalışmalarına başladıklarını belirten Seymen, bu alanda SOYAK ile iş birliği yaparak bir pilot bölge kurduklarını belirtti.

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
6 Eylül 2006       Mesaj #112
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
microsoft bill gates

Sponsorlu Bağlantılar
MICROSOFT KOPYACININ BAĞLANTISINI KESECEK


Microsoft, bugüne kadar en büyük yatırımı yaptığı proje olarak gösterilen yeni işletim sistemi Vista’da kopya kullanımı engellemeye kararlı.
05 Eylül 2006 Salı 15:25

Microsoft, Windows XP’den sonra çıkartacağı yeni işletim sistemi Vista’da bilgisayar korsanlarının İnternet bağlantısını kesecek.

Microsoft, Vista’yı Antalya’da düzenlediği ’İş Ortakları Toplantısı ile tanıttı. Microsoft’un tarihindeki en büyük yatırım olarak gösterilen Vista’da telif hakları ve kopya koruma konusunda yeni önlemler de bulunuyor. Bilgisayarına kopya Vista yükleyenler 30 gün içinde işletim sistemlerini aktive etmezlerse sonunda internet bağlantıları kesilecek.

YENİ ÖZELLİKLER NE?
Microsoft Vista, ’Microsoft’un Windows 95’ten sonraki en büyük lansmanı’ olarak gösteriliyor. Microsoft’un, ’akıllı iş deneyimi’ olarak tanımladığı Vista’da pek çok yeni özellik bulunuyor. ’Aero’ adı verilen yeni arayüzde her menüde arama yapılabilmesi için bir kutucuk yer alıyor.

Vista’da getirilen önemli özelliklerden biri de, artık silinen dökümanların kurtarılabilmesi. Herhangi bir dökümanın içi boşaltıldıktan sonra, o döküman boş olarak kaydedilse bile Vista’da dökümanın ilk haline dönme imkanı bulunuyor.

ORTAK ÇALIŞMA
Vista’nın önemli özelliklerinden biri de aynı dökümanlar üzerinde birden fazla kullanıcının çalışmasına izin vermesi. Meeting Space adı verilen özellik ile bir bilgisayar ağı ortamında 10 kişiye kadar kullanıcı aynı döküman üzerinde çalışabiliyor.

BAĞIMSIZ DOKÜMAN
Bilgisayarınıza yüklediğiniz ve formatının ne olduğunu bilmediğiniz bir dökümanı kullanmak artık Vista ile mümkün olacak. Çünkü Vista, her türlü dökümanı ’e-döküman’ haline getiriyor. Bu sayede artık örneğin herhangi bir dosyayı açmak için bilgisayarınızda o dosyanın yaratıldığı programın yüklü olması gerekmiyor.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
Vista ile birlikte önemli güvenlik özellikleri de geliyor. Vista’da bulunan İnternet Explorer 7, internette sörf yaparken girilen sitelerin güvenli olup olmadığını anlıyor ve size renklerle uyarıda bulunuyor. Eğer girilen site güvenli ise, adres çubuğu yeşil, güvenli değil ise kırmızı rengi alıyor.

NELER GEREKİYOR
Windows Vista’nın standart versiyonunun kullanabilmek için bilgisayarların en az 800 MHz hızında bir işlemciye, 512 MB büyüklüğünde bir hafızaya de DirectX 9.0 uyumlu bir grafik kartına ihtiyacı bulunuyor. Eğer Vista’nın Premium sürümünü kullanacaksanız bilgisayarınızın işlemci hızının en az 1 GHz, hafızasının ise 1 GB olması şart. Premium için ayrıca, 40 GB büyüklüğünde boş sabit disk alanı, DVD-ROM sürücüsü, 128 MB hafızalı bir ekran kartı ve internet erişimi de gerekiyor.

Urfa’da Office vardı da biz mi kullanmadık
Dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft, Office 2007’nin tanıtımı için Türkiye’de düzenlediği toplantıda magazinci oldu. 500 kadar bayi ve gazetecinin katıldığı Antalya’daki toplantıda, Microsoft Türkiye çalışanlarının oynadığı ’OfficeRazzi’ adlı kısa filmde TV’lerdeki magazin programları canlandırıldı.

Filmde, magazin dünyasının popüler isimlerine göndermeler yer aldı. OfficeRazzi’de İbrahim Tatlıses, ’Urfa’da Office vardı da biz mi kullanmadık. Asena bana 5 dakika gösterdi öğrendim’ derken, Pınar Altuğ da Office 2007’nin Sharepoint özelliği ile internet üzerinden üniversiteli delikanlılarla chat yapıyor.

Sosyete playboyları da, ellerinde laptoplarla gittikleri barlarda, Excel tabloları ile sosyetenin gözde kadınları ile ilgili bilgileri analiz ediyorlar ve ’pişti’ olmuyorlar.

Microsoft’un skecinde, Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu’na da gönderme yapılıyor. Skeçte, Çilingiroğlu, "Hülya Avşar’ın ne iş yaptığı bilinmeyen eski eşi" olarak tanımlanıyor.

Anket yaptık, bu yıl Cebit'e katılmıyoruz
Microdoft, bu yıl dünyanın en büyük üçüncü bilgi teknolojileri fuarı haline gelen ve bugün kapılarını açacak olan CeBIT Bilişim Eurasia’ya ilk kez katılmama kararı aldı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bu kararın gerekçesini şöyle açıkladı:

"1.000 kadar iş ortağımıza CeBIT Bilişim Eurasia ile ilgili anket formu gönderdik. Ve onlara bu fuarda yer almamızın kendilerine katkısı olup olmadığını sorduk. 80 kadar yanıt geldi. Ve bunların 40’ı ’katkısı var’ derken, 40’ı da ’katkısı yok’ yanıtı verdi. Biz de bunun üzerine bu yıl CeBIT’e katılmama kararı verdik."


(Hürriyet)

****


comp mouse

TÜRK TELEKOM'UN SON HATASI!..


"Faturalara fazla yansıtılan bu bedellerin iadesi için abonelerin tek tek dilekçeyle başvurması gerekiyor..."
04 Eylül 2006 Pazartesi 09:45

ERKAN ÇELEBİ'NİN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

18b ADSL’de ’şok fatura’ bedeli 10 milyon 815 bin YTL


AĞUSTOS ayında 2.66 YTL’lik statik IP bedelini faturalara 9.87 YTL olarak yansıtan Türk Telekom, 2 milyon ADSL abonesinin 10 milyon 815 bin YTL’lik fatura şoku yaşamasına yol açtı.

Faturalara fazla yansıtılan bu bedellerin iadesi için abonelerin tek tek dilekçeyle başvurması gerekiyor.

ÖZELLEŞTİRME çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni fiyat tarifeleri ve cazip kampanyalarla ADSL’de 2 milyon aboneye ulaşan Türk Telekom, ağustos ayında 2.66 YTL’lik statik IP bedelini, faturalara 9.87 YTL olarak yansıttı. Bu da, statik IP kullanıcılarının 10 milyon 815 bin YTL’lik fatura şoku yaşamasına yol açtı. Türk Telekom, statik IP bedelinin faturalara fazla yansıtıldığını kabul ediyor. Ancak, fazladan tahsil edilen bu bedellerin aynı ay iadesi için abonelerin tek tek dilekçeyle müdürlüklere başvurmasını istiyor. Aboneler, başvurmadığı taktirde, 10 milyon 815 bin YTL’lik bu farkın, bir sonraki ay faturalardan otomatik olarak düşeeği belirtiliyor. Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı Güven’in yaptığı araştırmaya göre, Telekom, müdürlüklere başvurulmadığı taktirde statik IP farkının ADSL bedelinden düşülerek yatırılmasına izin vermiyor. Çıkarılan yanlış faturalarda yazan bedellerin tamamının yatırılmasını talep ediyor.

3 MİLYON ABONE HEDEFİ

İlk internet bağlantısının 12 Nisan 1993’te gerçekleştiği Türkiye’de, 13’ncü yılın sonunda 3 milyon ADSL abone sayısına ulaşmayı hedefleyen Telekom, son olarak ADSL’de gizli zam tartışmalarıyla gündeme gelmişti. Telekom, bu kez de ADSL abonelerini, statik IP bedellerinin faturalandırmasında yapılan hatayla üzdü. Yapılan hesap hatasının sonucunda, abonelerden 10 milyon 815 bin YTL fazla para tahsil eden Türk Telekom, bilgisayarını server olarak kullanan, uydu alıcısını modeme bağlayan, farklı bir bilgisayardan kendi bilgisayarına bağlanabilmek isteyen abonelerine statik IP hizmeti veriyor. Bu yolla, abonelerin modemlerini resetleseler dahi IP numarasından oluşan kimlikler değişmiyor. Böylece, yeniden ayar yapma sorunu da kalmıyor.

DİLEKÇEYLE BAŞVURULACAK

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kampanyanın ardından faturalandırmada bir hata yapıldığını söyleyen Türk Telekom yetkilileri, "ADSL Statik IP kullanım bedeli hala aylık 2.66 YTL. Bu hatadan dolayı fazla ödeme yapan kullancılarımıza aradaki fark iade edilecek. Ancak, bunun bu ay gerçekleşebilmesi için abonelerin il ve ilçe Telekom müdürlüklerine faturaları ve dilekçeyle bavurmaları gerekiyor. Müdürlüklere gidilmemesi durumunda da bu tutar bir sonraki ayın faturalarına kredi olarak yansıtılacak" dediler. Türkiye’de, 2004 yıl sonu itibariyle sadece 450 bin ADSL abone sayısı, hızlı bir gelişim göstererek 2005 yılı sonunda 1.5 milyona çıktı. 5 Haziran’da da 2 milyonuncu aboneye ulaşan Türk Telekom, yıl sonunda 3 milyon abone hedefliyor. İnternet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, 15 Haziran 2006’dan itibaren ’dial up’ bağlanan internet kullanıcılarının kontör atış periyodu uzatarak, bağlantı ücretlerini yüzde 15 ucuzlatan Türk Telekom, kotalı ADSL kullanıcıları için de bu ayın başından itibaren internete 1 megabit erişim hızıyla bağlanma imkanı tanıdı. Limitli ADSL erişiminde, 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, önceden 512 kilobit olan temel internet erişim hızını da 1 megabit’e çıkarttı.



****

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
8 Eylül 2006       Mesaj #113
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
internet mag

AMAZON VE APPLE İNTERNETTEN FİLM İNDİRME HİZMETİ BAŞLATIYOR


İnternette müzik parçaları satışının lideri Apple ve kültürel ürün pazarının önderi sayılan Amazon siteleri, parayla film indirme hizmeti de sunacak.
07 Eylül 2006 Perşembe 10:32
NEW YORK - İnternette müzik parçaları satışının lideri Apple ve kültürel ürün pazarının önderi sayılan Amazon siteleri, parayla film indirme hizmeti de sunacak.
Wall Street gazetesinin internet sitesindeki habere göre, Amazon ve Apple bu hizmeti ayrı ayrı sitelerde verecek.
İnternetin DVD satış rekortmeni Amazon'un film hizmetini bugün, Apple'ın ise salı günü açıklaması bekleniyor.
Her iki şirketin, telif hakları için önde gelen film şirketleriyle anlaşmalar yaptığı kaydedildi. Habere göre, Apple Disney stüdyolarıyla, Amazon da Warner, Sony Pictures ve Universal firmalarıyla anlaştı.
İnternette çok sayıda site, ücret karşılığı müzik indirme imkanı sağlıyor. Film indirme işlemleri ise genellikle yasal olmayan yollardan yapılıyor.
İnternette paralı film indirme imkanı, şimdilik birkaç site tarafından sağlanıyor. Gözlemciler, bu hizmetin yaygınlaşmasının sinema endüstrisinde uzun vadede devrime yol açacağını düşünüyor.





***




internet mag

YÜKSEK HIZLI İNTERNET İÇİN YENİ SERVİS


ADSL hizmetinde yeni bir dönem Smile ADSL ile başlıyor.
07 Eylül 2006 Perşembe 00:08


Smile ADSL, ayda sadece 29 YTL karşılığında yüksek hızlı İnternet bağlantısı sunmanın yanı sıra birçok farklı hediye ile de kullanıcıları gülümsetiyor. Smile ADSL, tipik bir İnternet kullanıcısının beklentilerinden daha fazlasını sunuyor.

Türkiye, herkesi çok uygun koşullarda kablosuz ve geniş bant İnternet hizmetine kavuşturacak yepyeni bir servisle tanışıyor: Smile ADSL. 1024 Kbps hızda ADSL aboneliğini birçok ek ürün ve hizmetle birlikte sunan Smile ADSL, kullanıcılara kablosuz ve geniş bant İnternet keyfini yaşatıyor.


Smile ADSL paketinde neler var?



1024 Kbps (3 GB limitli) ADSL aboneliği

Kablosuz Philips modem (Türkçe arayüz)

Skype mikrofonlu kulaklık

60 dakika bedava Skype görüşmesi

1 Gb e-posta

Türkçe güvenlik paketi (Antivirüs programı)

Aylık Ücret: 29 YTL (KDV dahil)


Farklı limitlerdeki Smile ADSL paketlerini almak isteyenler, sadece bir kez olmak üzere 59 YTL aktivasyon ücreti ödüyor, daha sonra aylık ücret dışında hiçbir ödeme yapmadan hem ADSL hizmetinin hem de paketlerdeki donanımın keyfini çıkarıyorlar. Üstelik Smile ADSL kullanıcıları, 444 33 75 numaralı hattan 7 gün 24 saat hizmet alabiliyorlar. İnternet meraklılarına birçok avantaj sağlayan Smile ADSL, yakın gelecekte bu avantajlarını yepyeni kampanyalarla sürdürecek. Smile ADSL hakkında ayrıntılı bilgi Smile adsl adresinden alınabiliyor.


CeBIT’e özel kampanya

Smile ADSL ayrıca CeBIT’te de özel bir fırsatla ziyaretçilere sunuluyor. CeBIT’teki DOL standına gelerek 29 YTL’lik pakete başvuran kullanıcılara, 15” CRT monitörlü minicom bilgisayar hediye ediliyor. Bir bilgisayardan beklenen her şeyi içinde barındıran, darbelere karşı dayanıklı olan ve tozlanmayan minicom, özellikle çocukları bilgisayar ve İnternet’le tanıştırıyor


***


tev hacked

GAZİLERDEN PARA ALINMASINA KIZAN HACKER'LAR TEV'İ HACK'LEDİ


Türk Eğitim Vakfı'nın internet sitesi açıldığında şu mesajla karşılaşılıyor...
07 Eylül 2006 Perşembe 00:59

Türk Eğitim Vakfı'nın TEV adresindeki sitesi, okullarda Gazilerin çocuklarından ücret talep edilmesine karşı çıkanlar tarafından hack'lendi.

Türk Eğitim Vakfı'nın internet sitesi açıldığında şu mesajla karşılaşılıyor:

"Sayın TÜRK EĞİTİM VAKFI Yöneticileri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dikkatine !

Siteyi Hackleme Sebebimiz Şudur !!!

"Başbakanlığın Yayınladığı Genelgede Güney Doğu Şehitleri ve Gaziler için çıkan Genelgede Çocuklarının Özel Okullarda Eğitim Ücreti Alınmadan Okunması ve Yemek Parası, Servis Ücreti Veliye Degildir" Demektedir.

Fakat İZMİR ÖZEL ÇAĞDAŞ KOLEJİ Değişik İsim Altında Para Talep Ediyorlar,

Bizler Bu Ülkede Oldugumuz Sürece Kimsenin Hakkı Kimsede Kalmaz.

BattalGazi - ChernobiLe"
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
9 Eylül 2006       Mesaj #114
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Google İnternette tarih yazıyor...
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Aralarında The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post, The Guardian ve Time gibi İngilizce basın devlerinin haber arşivleri artık internette. Google, ABD’nin önde gelen gazeteleriyle ortaklaşa olarak eski haberleri internet üzerinden kamuya açıyor. Akademik veritabanları LexisNexis, Factiva ve HighBeam de Google’a destek verdi ve bazı bölümlerini arama motoruna açtı.

Arama motoru sunum itibariyle Google-News sayfasına benzemesine karşın, çok daha karmaşık bir teknolojiye dayanıyor. Birbirlerine içerik olarak benzeyen haberleri gruplayan arama motoru, ücretli ve ücretsiz makaleleri ayrı ayrı dizinliyor, seçimi kullanıcıya bırakıyor. Ücretli haber arşivlerinde fiyat da belirtiliyor.

Projeden sorumlu Google yöneticisi Anurag Acharya, servisin özel tasarlanan arama motorunun binlerce haber materyeli arasında aranan sözcüğü bulacak güçte olduğunu ifade etti. Acharya, yapılan aramanın şirketler yapılan ortaklıklara nötr olduğunu, aramanın tamamen nesnel olduğunu ifade etti.

TARİH GİBİ HABER ARŞİVİ
Arama motorunun bir diğer özelliği de ilişkili haberleri de okura sunabilmesi.
New York Times'un bu manşeti, İkinci Dünya Savaşı'nda ABD'nin Naziler'e karşı Fransa'dan yaptığı askeri harekatın haberini aktarıyor.

Örneğin 1969 Ay’a inişle ilgili bir haber istendiğinde, yanda diğer Ay’a yapılar seyahatlarle ilgili haberler de görülebiliyor. Bu sayede kullanıcı on yıllara yayılan olaylar arasında benzerlik, karşıklık, gruplama gibi kategorizasyonların farkına varacak. Acharya, bunun okura ‘tarihsel bir bakış açısı’ sağladığını vurguladı. Acharya, haber arşivindeki en eski haberin 1700’lere dayandığını söyledi.

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Konuyla ilgili bir demeç veren ABD’nin saygın gazetesi New York Times Başkan Yardımcısı ve NYTimes.com Genel Müdürü Vivian Schiller, haber arşivlerine büyük ilgi olduğunu, yeni arama motoru sayesinde daha çok kullanıcının daha etkin bir erişime kavuşacağını ifade etti.


GOOGLE, AFP İLE MAHKEMELİK
Google, ücretli haber arşivlerinin tıklanmasından komisyon almayacak. Google parayı reklam gibi dolaylı yollardan kazanacak, internetin en büyük arama motoru bu yılın ilk yarısında 1.3 milyar dolar kar açıkladı. Google’ın basınla arası her zaman da ‘karlı’ değil. Daha önce Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP) kendi içeriğini telifsiz internete yaydığı gerekçesiyle Google’a 17.5 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Haber arşivi, Google’ın haber sayfasında yer alıyor. (Google News Archive Search)

Kaynak:www.ntv.msnbc.com
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #115
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
iPod'un kullanım süresini uzatın!!!
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Kullanıcılar iPod'un kullanım süresinin istediği kadar uzun olmadığından şikayet ediyor. Oysa birkaç basit uygulamayla kullanım süresi artırılabilir.

Apple kullanıcılarından aldığı şikayetler üzerine, yeni model iPod'lar tek bir şarj ile 60 GB'lık bir iPod'u 20 saat çalıştırabiliyor. Ancak hala bazı teknikler hem günlük kullanımı hem de pilin ömrünü uzatabilir.

Burada unutulmaması gereken bazı tekniklerin sadece hard diskli modeller için olduğu.

Nano ve Shuffle modellerin hard disk kullanmadığını unutmamak gerek.

Duraklama(Pause) ve Bekleme(Standby)

Hard diskli modellerde duraklatma modunda beklemek, hard disklerin dönüşünü engellemez ve bu nedenle pil tüketmeye devam eder.

iPod' unuzu kapattığınızı zannettiğiniz an tam kapatmamış olabilirsiniz. Ekran karanlık da olsa, bekleme modunda olabilir ve pil tüketmeye devam eder.

Bu sırada duraklatma modundan daha fazla pil tüketiminiz olur. Bu yüzden cihazın duraklama modunda olduğundan emin olmak için, ortadaki tuşa dokunun, ekran aydınlansın ve ekranın sol üst köşesinde duraklama işaretinin olup olmadığına bakın.

Ekran aydınlatma ve êkolayzer

Ekran aydınlatma bu tip mobil cihazlar için en büyük güç tüketen faktörlerden biri. Ayrıca ekolayzerin açık ve devrede olması pil tüketimini hızlandırır.

Şarkı listesinde dolaşma


Şarkıyı ileri geri almak pil tüketimini artırır. Aynı zamanda bir sonraki/önceki şarkıya geçişte hard disk üzerinde kafanın hareketini gerektireceğinden, pil tüketimini hızlandırır. 'Shuffle' veya 'random' modunda çalınan şarkı listeleri de aynı nedenlerle, tüketim açısından önemlidir.

Ayrıca iPod donanımında şöyle bir teknoloji mevcuttur. Cihazda 7 MB büyüklüğünde bir adet ön bellek mevcuttur. Bu ön bellek hard disk üzerindeki şarkının tamamını buraya taşır ve minumum pil tüketimiyle okumaya devam eder.

Ortalama bir şarkının uzunluğu 7 MB, dolayısıyla, e-kitap, podcast veya normalden uzun şarkılarda, pil tüketimini hızlandırır.

Bu teknik bilgiden yola çıkarak, e-kitapları veya podcast yayınları en yüksek oranda sıkıştırmak ve 7 MB veya daha küçük boyutlarına getirmek, tasarrufu artıracaktır. Ayrıca AAC ses formatı, MP3 formatından hem daha kaliteli hem de daha az boyutlardadır.

Şarj etme ve çevre ısısı


Hızlı şarj iPod'unuzu 1 saatte yüzde 80 doluluk oranına getirirken, normal şarj 4 saatte yüzde 100'lük doluluk oranına getirir.

Kapalı bir durumda duran iPod'unuz pil tüketmeye devam eder. İçinde bulunduğu ısıya göre 2-4 hafta zamanında içindeki pili tüketir. Sıcak bir ortamda, piliniz çok daha kısa sürede bitecektir.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Eylül 2006       Mesaj #116
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
ISS'den yeni güvenlik yazılımı

Ön korumalı internet güvenliği alanında faaliyet gösteren Internet Security Systems (ISS), yeni ürünü Proventia Network Mail Security Systemle (Proventia Ağ Posta Güvenlik Sistemi) sanal saldırılara karşı güvenlik ağı yaratıyor.

ISS'den yapılan açıklamada, mesajlaşma altyapısını sağlamlaştıran Network Mail Security System'in, halen kullanılan antispam ve antivirus yazılımlarına göre daha güvenli bir koruma sağladığı, sadece elektronik posta güvenliği ile sınırlı kalmayan ürünün sunucularda, ağyapıda ve ağ geçidinde etkili olduğu kaydedildi. Sistemin, e-posta aracılığı ile gelen, yemleme saldırılar, virüsler, solucanlar, kötü niyetli kodları da engellediği bildirildi.
GozDemNur - avatarı
GozDemNur
Ziyaretçi
19 Eylül 2006       Mesaj #117
GozDemNur - avatarı
Ziyaretçi
VİSTA, SON DÖNEMECE GİRDİ...


1157524397cy2


Microsoft'un yeni işletim sistemi Vista'nın son sürümü, İNDİRİLEBİLİR
Microsoft'un beklenen işletim sisteminin piyasaya çıkmadan önceki son deneme sürümü Windows Vista RC1 kullanıma sunuldu.

Microsoft, Beta 2 deneme sürümü iki milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan Windows Vista'nın, nihai üründen önceki son deneme sürümünün hazır olduğunu duyurdu. RC1 sürümü, Windows masaüstü işletim sisteminin gelecek kuşak ürünü olan Windows Vista'nın Beta kullanıcılarının geri bildirimleri doğrultusunda yapılan değişiklik ve gelişmeleri içeriyor. Microsoft ürünü bu yıl içinde tamamlayarak iş dünyasına Kasım 2006'da, geniş son kullanıcı kitlesine ise Ocak 2007'de sunma yolunda ilerliyor.

Bilgiye kolay erişim, artan mobil ve uzaktan iş verimliliği, kurulum ve bakım giderlerinde önemli ölçüde azalma ve daha güvenli ve uyumlu bir masaüstü platformu gibi olanaklar Windows Vista'nın iş dünyasına değer katan özellikleri arasında yer alıyor. Windows Vista, günlük işleri, eğlenceyi, arama yapmayı, kişisel bilgi güvenliğini ve her yerde bağlı kalmayı kolaylaştırarak kişisel kullanıcıların dünyasını da aydınlatıyor.

Windows Vista'nın RC1 sürümü Microsoft Türkiye web sitesinden Eylül ayı içinde (www.microsoft.com/turkiye) yüklenmeye başlanabilecek.
GozDemNur - avatarı
GozDemNur
Ziyaretçi
21 Eylül 2006       Mesaj #118
GozDemNur - avatarı
Ziyaretçi
MICROSOFT'TAN YOU TUBE'A RAKİP 'SOAPBOX'

1909200609391416233688pchrr2

Microsoft firması, video görüntülerinin paylaşıldığı 'YouTube' internet sitesine rakip çıkardığı 'Soapbox' için test yayınına bugün başlıyor.

Google ve Yahoo gibi internet pazar alanına hakim firmaların milyarlarca
doları bulan reklam payına ortak olma stratejisine yönelen Microsoft'un bu son
atağı, http://soapbox.msn.com adresinden yayın yapacak.

Soapbox'da, kullanıcıların kendi çektikleri eğlenceli görüntülerden eski
televizyon programlarına kadar birçok videoya yer verilecek, ancak bu hizmetten
test aşamasında sınırlı sayıda kişi yararlanabilecek.

Nielsen//NetRatings firmasına göre, YouTube sitesini, yalnızca ağustos ayında 34 milyon kişi ziyaret etti.

Warner Music'e ait şarkı ve klipler YouTube'da

ABD'de 19 ay önce bir grup arkadaş tarafından kurulan YouTube adlı internet sitesinin yükselişi sürüyor.

Dünyanın önde gelen plak şirketlerinden Warner Music şirketi, siteyle anlaşma yaptı.

Telif hakkı Warner Music'te bulunan tüm şarkılar ve video klipler bundan böyle YouTube'dan yasal olarak indirilebilecek.

Aralarında Led Zeppelin, The Doors gibi eski grupların yanı sıra Linking Park ve Green Day gibi popüler grupların albümlerinin çıktığı Warner Music Grup, ABD'nin en büyük üçüncü plak şirketi.

YouTube ve Warner Music Group yöneticileri yapılan anlaşmadan son derece memnun.

İnternet dünyasının en ünlü video paylaşım sitesi YouTube bu anlaşmanın diğer kurumlarla yapılacak benzer ortaklıklar için de bir adım olmasını umuyor.

Warner Music Group ve Youtube arasında yapılan anlaşmanın koşulları henüz açıklanmadı. Ancak her iki şirket de videolarda çıkacak olan reklamlardan yüksek gelir elde etmeyi bekliyor.

YouTube'u takip eden internet kullanıcıları günde 100 milyondan fazla video izliyor.
Blue_Dark - avatarı
Blue_Dark
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #119
Blue_Dark - avatarı
Ziyaretçi
hackedfk6

İnternet ve web sitesi güvenliği kuruluşu Scan Alert Genel Müdürü Michael R. Ayers, Türkiye'nin 'hacker'lık alanında dünyada ikinci konumda olduğunu savundu.

ABD firması Scan Alert, Hacker Safe güvenlik sertifikasını, Arcadla Teknoloji işbirliği ile Türkiye pazarına sunması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayers, 'hacker'lıkta Türkiye'nin dünyadaki ilk üç arasındaki yerinin hiç değişmediğini söyledi.

Scan Alert Türkiye Genel Müdürü Özgür Koca da, "Rusya ve Türkiye, dünya genelinde birincilikte sürekli yer değiştiriyor'' dedi.

Önce ucuz, sonra pahalı

Yeni nesil internet korsanlarının (hacker) son derece usta ve iz bırakmadan hareket ettiklerini belirten Scan Alert Genel Müdürü Michael R. Ayers, ele geçirilen kredi kartı bilgilerinin, daha önce bu suçu işleyen insanlara iletildiğini ve bu kişilerin önce 1-2 dolarlık satın alma ile kredi kartını denediklerini daha sonra da pahalı işlemler yaptıklarını anlattı.

Michael Ayers, dünya genelinde kullanılan internet bant genişliğinin yüzde 3'ünün aktif olarak 'hacker'lar tarafından kontrol edildiğini, yeni alınan bilgisayarın mutlaka bir 'hacker'ın taramasından geçtiğini vurguladı.

Ayers, ''dünyada e-ticarette 150 milyar dolarlık bir dönüşüm var. Bunun birkaç milyar dolarlık kısmı 'hacker'lar tarafından ele geçiriliyor. Kesin rakamı söylemem mümkün değil, çünkü bunların bir kısmı hasır altı ediliyor'' dedi.

Hacker Safe sisteminin çalışması hakkında da bilgi veren Ayers, sistemin California'daki bilgi merkezinin diğer sistemlere bağlanarak günlük tarama ile güvenlik açığını ortaya çıkardığını söyledi.

Günlük olarak 20 güvenlik açığına tarama

Dünyada FBI/SANS'ın belirlediği en önemli 20 güvenlik açığı bulunduğunu belirten Ayers, Hacker Safe'in günlük olarak bu 20 güvenlik açığını taradığını ve 10 binden fazla günlük güvenlik açığına karşı sistemleri kontrol ettiğini anlattı.

Yahoo'nun bütün güvenlik taramasını ABD'de Scan Alert'in sağladığını belirten Ayers, web sitesi ve internet güvenliği konusunda Visa ve MasterCard'ın üç ayda bir denetim öngördüğünü ancak, her gün 10 yeni güvenlik açığı ortaya çıktığını belirtti. Ayers, en iyi yöntemin günlük taramalar olduğunu da kaydetti.

'Yüzde 99.99 güvenlik'

Scan Alert Türkiye Genel Müdürü Özgür Koca da, "Rusya ve Türkiye, dünya genelinde birincilikte sürekli yer değiştiriyor'' dedi.

Visa'nın Scan Alert'in partneri olduğunu kaydeden Koca, bu sistemle yüzde 99.99 güvenlik sağladıklarını belirtti. Koca, bu işin firmalara maliyetine ilişkin olarak da, ''beş bağımsız bilgisayar için fiyat 2 bin 250 dolardan başlıyor'' dedi.

Hacker Safe, servis sağladığı sitelerde Visa, MasterCard ve FBI gibi kuruluşların belirlediği 60 binden fazla açığı denetleyerek, kredi kartı ile yapılacak alışverişler ve internet üzerinden gerçekleşecek işlemlerde güvenli bir ortam sunuyor.

Ken Leonard tarafından 2001 yılında kurulan Scan Alert, 40 ülkede 150 yetkili satıcı ile 75 binden fazla Hacker Safe sertifikalı siteye servis sağlıyor.

Sistemi her 15 dakikada bir kontrol ederek dışardan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı koruma geliştiren Hacker Safe, her ay 75 milyon web sayfası üzerinde yaklaşık 3 milyar kez gösteriliyor.

Tüm dünyada 7 gün 24 saat İngilizce, Çince, Almanca, Flamenkçe, Portekizce ve İspanyolca destek hizmeti veren Scan Alert, Türkçe destek de sunacak.

Kaynak: CNN Türk
Blue_Dark - avatarı
Blue_Dark
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #120
Blue_Dark - avatarı
Ziyaretçi
15624sg5

Sony, PlayStation 3'ün Japonya'daki satış fiyatını yüzde 20 düşürdü.

Kuzey Amerika ve Avrupa'da ise satış fiyatı değişmeyecek.

İndirime gidilmesinin nedeni ise satışların artmasını sağlamak ve ürünün Xbox 360 ile rekabet gücünü artırmak.

536 dolar yerine 430 dolar

PlayStation 3'ün 20 gigabyte'lık başlangıç konsolü anavatanı Japonya'da 11 kasımda 536 dolar yerine 430 dolardan satılacak.

60 Gb'lik model ya da Avrupa ve ABD fiyatlarında değişiklik olmayacak.

17 kasımda dünyanın geri kalanına satışlar başlayacak ve satış etiketi Avrupa'da 634 dolar, ABD'de ise Microsoft'un yeni jenerasyon oyun makinalarındaki üstünlüğü nedeniyle rekabetçi bir fiyat, 499 dolar olacak.

Microsoft'un 20 gigabyte'lık Xbox 360 paketi ABD'de 400 dolardan satılıyor.

Sony, 15 martta yaptığı bir açıklama ile yeni jenerasyon disk teknolojisindeki gecikmeler dolayısıyla, ilkbaharda çıkması beklenen oyun konsolü PlayStation 3'ün piyasaya çıkış tarihini ertelediğini duyurmuştu.

Sony, Play Station 3'ü satışa çıkarmasıyla birlikte 2 milyon adet ihraç etmeyi, diğer 2 milyonluk paketi de 2006 bitmeden önce yurtdışına göndermeyi planlıyor. Sony'nin 2007 ilk çeyreği için satış hedefi de 2 milyon seviyesinde bulunuyor.

Sony'nin PlayStation serileri, ev oyun konsolleri pazarının en çok satan ürünü konumunda bulunuyor. Sony şimdiye kadar 204 milyon adet PlayStation makinası ihraç etti.

Sony'den yeni joystick

Sony, mayıs 2006'da harekete duyarlı kablosuz yeni kontrol çubuğunu (joystick) da görücüye çıkardı.

Analist Michael Pachter, Sony'nin yeni kontrol çubuğununun birçok oyun meraklısı için Microsoft'un Xbox 360'ını almak yerine PlayStation 3'ü bekleme nedeni olacağını belirtti. Pachter, yeni ürünün Microsoft'a darbe vurabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Kaynak: CNN TÜRK.com -

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap