Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 216

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 969.419 Cevap: 2.932
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #2151
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
mLk adlı kullanıcıdan alıntı

o halde sorumun cevabını hala alamadım?..

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer bahsettiğiniz Gmail hesaplarını messenger dan giriş yaparak açıyorsanız, bunu öğrenme şansınız var. Ancak sadece internet tarayıcısından giriş yaptıysanız sadece şöyle bi şansınız var. Tarayıcı ayarlarında şifremi anımsa kutucuğu tıklıysa bunu kaydetmiştir kendine. Aksi halde öğrenmek oldukça zordur.

Not: Tarayıcı ayarlarındaki şifre kutucuğunun çentikli olup olmadığını kontrol etmek için:

Internet Explorer için; Simge üstünde sağ tık özellikler ve açılan pencerede içerik sekmesine gelin. Otomatik Tamamla başlığı altında yer alan ayarlar butonuna basın. Yeni açılan pencerede formlardaki kullanıcı adları ve parolalar yazısının yanındaki kutucuğun çentikli olup olmadığını kontrol edin (çentikli olmalı ki parolayı kaydetsin)

Firefox için; Araçlar > Seçenekler ve açılan pencerede güvenlik sekmesine gelin. Orta bölümde sitelerde girilen parolaları anımsa kutucuğu çentikli olmasına dikkat edin.

Opera; zaten şifreleri kendine kayıt etmek için yardımcısı vardır.

Yalnızca bu şekillerde öğrenme imkanınız var. Messenger dan açma durumunuz olduğunda da arkadaşın vermiş olduğu programla rahatça görebilirsiniz.

mLk - avatarı
mLk
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #2152
mLk - avatarı
Ziyaretçi
msn şifresi farklı olduğundan ona giriş yapıyorum
fakat firefox kullanıyorum ve şifreyi anımsıyordu ben kaldır diyene kadar. yani gmail şifresi pcde ama bulabilmiş değilim?
Sponsorlu Bağlantılar
]:

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #2153
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayara kayıtlıysa sen o dediğm programa bi bak
mLk - avatarı
mLk
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #2154
mLk - avatarı
Ziyaretçi
o programı kurdum ama işe yaramadı
ama ben şifremi hatırladım (: uğraştığınız için tşk ettim..
İbrahimNalbant - avatarı
İbrahimNalbant
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #2155
İbrahimNalbant - avatarı
Ziyaretçi
nasıl format atabilirim
ve ya nasıl onarabilirim
vassely - avatarı
vassely
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #2156
vassely - avatarı
Ziyaretçi
ben başlat yazımı değiştirmek istedim programdan sölenenleri yaptım sonra c/wındows dosyasından explorer.exe dosyasının içinden bişiler değiştrdm bilgisayarım yeniden başlatıldı ve masaüstünü göremiroum fakat görev yöneticisinden nete bağlanabiiliorum napmam gerek format cmde yoq format atamıorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkkrler
tozasor - avatarı
tozasor
Ziyaretçi
24 Ocak 2008       Mesaj #2157
tozasor - avatarı
Ziyaretçi
Selammlar benim iternet bağlantısıyla ilgili bi problemim var.. Airties marka wireless modem kullanıyorum, dünden beri masa üstü bilgisayarımda bağlantı yok.. Sağ altta ünlem işareti var ve bağlantı yok diyor.. Ama modem kablosunu laptopuma takınca bağlantı geliyor laptopa.. IP alamıyorum sanırım.. Ne yapabilirim
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
24 Ocak 2008       Mesaj #2158
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
mLk adlı kullanıcıdan alıntı

msn şifresi farklı olduğundan ona giriş yapıyorum
fakat firefox kullanıyorum ve şifreyi anımsıyordu ben kaldır diyene kadar. yani gmail şifresi pcde ama bulabilmiş değilim?
]:

Eğer temizlemediyseniz Firefox da kayıtlı bulunduğundan şuradan görebilirsiniz; Araçlar > Seçenekler > Güvenlik Sekmesi oradan da parolaları göster butonuna basarsanız. Şifreleri görebilirsiniz.
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
24 Ocak 2008       Mesaj #2159
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
tozasor adlı kullanıcıdan alıntı

Selammlar benim iternet bağlantısıyla ilgili bi problemim var.. Airties marka wireless modem kullanıyorum, dünden beri masa üstü bilgisayarımda bağlantı yok.. Sağ altta ünlem işareti var ve bağlantı yok diyor.. Ama modem kablosunu laptopuma takınca bağlantı geliyor laptopa.. IP alamıyorum sanırım.. Ne yapabilirim

Dün elektrik filan kesildi mi? Çünkü bende elektrik kesildiğinde monitör ethernet kartıyla uyumsuzluğa sebep olup bu soruna neden oluyor. Yalnız benim sorunum modemle alakalı değil. Sorun ethernet kartında. Böyle olduğunda modemin üzerindeki LAN ışığı sönüyor. [Sizde yanıyorsa tam yardımcı olamayacağım ama siz yine de okursunuz bu yazıyı Msn Tongue.] Ethernet kartının daha doğrusu Yerel Ağ Bağlantısının Özelliklerine gittiğimde açılan pencerede "Bağlanırken kullan" yazan bir yer var ve altında ethernet kartının adı yazıyor. Fareyle üzerine geldiğinde ipucu beliriyor ve MAC adresi olarak hep 00-00-00-00-00 mı gösteriyor, yoksa daha anlamlı değişik sayı ve harfler mi?

Eğer 00-... değilse, o zaman ethernet kartı düzgün çalışıyor demektir. Aynı sayfada TCP/IP özelliklerini açıp, IP otomatik mi alınıyor, yoksa elle belirlenmiş bir IP mi alınmaya çalışılıyor ona bakın. Elle diyorsa, siz otomatiğe geçirin. Otomatik diyorsa, elle'ye geçirin (elle hangi IP'nin alınacağından emin değilseniz bunu denemeyi boşverin).

Eğer MAC adresi 00... diye gösteriliyorsa, bilgisayarınızı kapatın, monitörü fişten çekin, sonra bilgisayar tam açılana kadar monitörü fişe takmayın. Modemdeki ışık yanar ve veri alışverişi yapıyor gibi yanıp sönerse o zaman monitörü takın. Bakın bakalım, çalışmaya başlamış mı. Uyumsuzluğa sebep olan aygıt illa monitör olmayabilir, sadece benim durumumda bu böyle, siz diğer aygıtlar için de deneyebilirsiniz. Kusura bakmayın, ben sorunu bu şekilde yaşadığım için kendi tecrübelerimi aktardım, başka elimden birşey gelmez.
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
24 Ocak 2008       Mesaj #2160
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
İbrahimNalbant adlı kullanıcıdan alıntı

nasıl format atabilirim
ve ya nasıl onarabilirim

Format Atma, Format Atmak, Format Nasıl Atılır?, Nasıl Format Atılır?

Üstteki yazıya tıklayarak açılan sayfadan aradığınız herşeyi rahatça yapabilirsiniz. NoRanynn arkadaşımız görüntülü anlatımını ve sanal olarak format atmayı sağlayan küçücük bir program sayesinde işiniz daha da kolaylaşacak.

Alıntı
vassely adlı kullanıcıdan alıntı

ben başlat yazımı değiştirmek istedim programdan sölenenleri yaptım sonra c/wındows dosyasından explorer.exe dosyasının içinden bişiler değiştrdm bilgisayarım yeniden başlatıldı ve masaüstünü göremiroum fakat görev yöneticisinden nete bağlanabiiliorum napmam gerek format cmde yoq format atamıorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkkrler

explorer.exe dosyanız bozulmuş. Eğer bu dosyayı XP den başka bir şekle değiştirmediyseniz (Misal, Vista Transformation Pack'i kurarsanız explorer.exe değişecektir) Bahsedilen işlemi yapmadıysanız. Yine bu işlemi gerçekleştirmemiş Xp kullanıcısından explorer.exe dosyasını alabilirsiniz. Bilgisayarı normal oturumda açtığınız vakit görev yöneticisinden explorer.exe nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Listede olmaması gerekir. Xp kullanıcısından aldığınız dosyayı Windows klasörüne kopyalayıp eskisiyle değiştirin. Bundan sonra sisteminizi yeniden başlatın. Sorunun hallolması gerekir.