Arama

ADSL Teknik Destek - Sayfa 2

Güncelleme: 31 Aralık 2012 Gösterim: 71.942 Cevap: 104
avd411 - avatarı
avd411
Ziyaretçi
4 Mart 2007       Mesaj #11
avd411 - avatarı
Ziyaretçi
Türk Telekom ADSL Kullanım Bilgileri adresten durum öğrenilebilir dediler ama siz bilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar
qwer77 - avatarı
qwer77
Ziyaretçi
2 Nisan 2007       Mesaj #12
qwer77 - avatarı
Ziyaretçi
wpa2 şiferesi koydum modeme ama benim ağlantım kopuyor aşağıdaki şıklarınseçiminde yanlışlık mıyaptım.Bir de bu mac adresi bu konuda ne işe yarıyor.Teşekkürler.

Sponsorlu Bağlantılar

Kablosuz Güvenlik Seviyesini Seçiniz:

Kapalı

WEP

WPA

WPA şifreleme en güvenli kablosuz veri iletişim standardıdır. WPA şifrelemeyi ayarlamak için önce modu seçiniz.
Ön doğrulama kullanmak istiyorsanız Ön doğrulamayı etkinleştir kutusuna tıklayınız.

WPA

WPA2

WPA1/WPA2 ortak modu

WPA2 ön doğrulamayı etkinleştir.

PSK Anahtarı
Şifre:

802.1x kullanmak için Radius sunucu
IP Addresi:

Port:

Şifre:

Grup Şifresi Değiştirme Aralığı:

salimay - avatarı
salimay
Ziyaretçi
2 Nisan 2007       Mesaj #13
salimay - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benim iki tane sorunum var
1) yeni eve taşınınca adsl hattıımı naklettirdim yeni robotics marka bir modem aldım
internettten dosya indirirken; mesela 70 mb ise indirilen boyut 70 diyor ama bi türlü dosya indirmesi bitmiyor öyle takılıp kalıyor bunu nasıl çözerim?
2) modemle telefonu yanyana kullanamıyorum, daha doğrusu modemle telefon hattı arasana spriter koyunca modem çalışmıyor, spriteri deiştirdim ama sorun çözülmedi

bu iki sorunum için yardımcı olursanız sevinirim
atakanesen - avatarı
atakanesen
Ziyaretçi
2 Nisan 2007       Mesaj #14
atakanesen - avatarı
Ziyaretçi
adsl yi umarım paraler den almıyor sun dur . buraya gir dowland uplan hızı nabak nor melse Test Sonucunuz baska yerde ara mesela modem de
salimay - avatarı
salimay
Ziyaretçi
2 Nisan 2007       Mesaj #15
salimay - avatarı
Ziyaretçi
paralelden kastın ne anlamadım valla, söylediğin adresten baktım hızım şuymuş
437.9 kbps = 53 KB/s
_ramses_ - avatarı
_ramses_
Ziyaretçi
11 Nisan 2007       Mesaj #16
_ramses_ - avatarı
Ziyaretçi
selam arkadaşlar bilgisayarım Microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasi veriyor internet bağlantım kopuyor sık sık.Bunun sebebi nedir,bundan nasıl kurtulabiliriz...Format olmuyor defalarca denedim.İlginiz ve alakanız için çok sağoluns9
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
12 Nisan 2007       Mesaj #17
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
_ramses_ adlı kullanıcıdan alıntı

selam arkadaşlar bilgisayarım Microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasi veriyor internet bağlantım kopuyor sık sık.Bunun sebebi nedir,bundan nasıl kurtulabiliriz...Format olmuyor defalarca denedim.İlginiz ve alakanız için çok sağoluns9

ALINTIDIR

Arkadaslar microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasini duzelten yeni bir yamayi bugun yayinladi. Fakat yama tek basina ise yaramiyor bu yuzden bende bu hata sirasinda 139 ve 445 numarali portlarda hatalar oldugunu farkettim. Bu yuzden bu portlari devre disi birakmaniz gerekiyor. Kodlari elle yazdigim icin bi yanlislik olabilir eger oyleyse buraya yazin duzelteyim. Iste bu hatadan kurtulmak icin yapmaniz gerekenler:
1. Oncelikle bu adresteki ZipURL.in SP2 programlarini indirin. Microsofttan indiremezsiniz cnku dogrulama gerekiyor bu yuzden ben sizin ciin buraya upload ettim.
2. Programi kurduktan sonra baslat - calistir - asagidakini yazin entera basin.
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Inbound TCP 139 Rule" -f *=0:139:TCP -n BLOCK -x
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Inbound TCP 445 Rule" -f *=0:445:TCP -n BLOCK -x
3. tekrar baslat - calistir:
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Outbound TCP 139 Rule" -f 0=*:139:TCP -n BLOCK
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Outbound TCP 445 Rule" -f 0=*:445:TCP -n BLOCK
3. Eger bu islemler olmadiysa firewall yardimi ile 139 ve 445 numarali portlari engelleyin.
4. tekrar dogrulama gerektigi icin **** upload ettim bunu indirin ve uygulayin:
ZipURL.in
5. baslat - calistir - Dcomcnfg.exe yazip entera basin.
Konsol Koku altinda Bilesen Hizmetleri tiklayin. Bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin. Uygulayin ve yeniden baslayin.
6. Alternatif 445. port kapatma yolu:
baslat - calistir - regedit yazip entera basin. buraya gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. bilgisyari yeniden baslatn
7. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\windows\CurrentVersion\Run sag tarafta msblast.exe diye bisey gorurseniz hemen silin. ve bilgisayarinizda msblast.exe aratin bulundugu yerde silin.
8. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin.

Bu yazı için Serji arkadaşıma Teşekkür ederim....
_ramses_ - avatarı
_ramses_
Ziyaretçi
12 Nisan 2007       Mesaj #18
_ramses_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Teknixs adlı kullanıcıdan alıntı

ALINTIDIR

Arkadaslar microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasini duzelten yeni bir yamayi bugun yayinladi. Fakat yama tek basina ise yaramiyor bu yuzden bende bu hata sirasinda 139 ve 445 numarali portlarda hatalar oldugunu farkettim. Bu yuzden bu portlari devre disi birakmaniz gerekiyor. Kodlari elle yazdigim icin bi yanlislik olabilir eger oyleyse buraya yazin duzelteyim. Iste bu hatadan kurtulmak icin yapmaniz gerekenler:
1. Oncelikle bu adresteki ZipURL.in SP2 programlarini indirin. Microsofttan indiremezsiniz cnku dogrulama gerekiyor bu yuzden ben sizin ciin buraya upload ettim.
2. Programi kurduktan sonra baslat - calistir - asagidakini yazin entera basin.
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Inbound TCP 139 Rule" -f *=0:139:TCP -n BLOCK -x
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Inbound TCP 445 Rule" -f *=0:445:TCP -n BLOCK -x
3. tekrar baslat - calistir:
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Outbound TCP 139 Rule" -f 0=*:139:TCP -n BLOCK
IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Outbound TCP 445 Rule" -f 0=*:445:TCP -n BLOCK
3. Eger bu islemler olmadiysa firewall yardimi ile 139 ve 445 numarali portlari engelleyin.
4. tekrar dogrulama gerektigi icin **** upload ettim bunu indirin ve uygulayin:
ZipURL.in
5. baslat - calistir - Dcomcnfg.exe yazip entera basin.
Konsol Koku altinda Bilesen Hizmetleri tiklayin. Bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin. Uygulayin ve yeniden baslayin.
6. Alternatif 445. port kapatma yolu:
baslat - calistir - regedit yazip entera basin. buraya gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. bilgisyari yeniden baslatn
7. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\windows\CurrentVersion\Run sag tarafta msblast.exe diye bisey gorurseniz hemen silin. ve bilgisayarinizda msblast.exe aratin bulundugu yerde silin.
8. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin.

Bu yazı için Serji arkadaşıma Teşekkür ederim....

Çok sağol arkadaşım.İlgin içinMsn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya nete girebiliyorum ama 2 dkdan fazla duramıyorum işte bulundugum yer ist yardımcı ola bılıyormusunz adama gıbı msn kullanamıyorum
(bir arkadaşımın sorusu) yardımcı olusanızsevınırım
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
25 Nisan 2007       Mesaj #20
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
The_CuRSe adlı kullanıcıdan alıntı

ya nete girebiliyorum ama 2 dkdan fazla duramıyorum işte bulundugum yer ist yardımcı ola bılıyormusunz adama gıbı msn kullanamıyorum
(bir arkadaşımın sorusu) yardımcı olusanızsevınırım

Eğer modeminiz ile yada bağlantı ayarlarınızla ilgili bir sorun yoksa;
440375 Adsl Destek Hattıyla irtibata geçip sorununuzu bildirin ve arıza kaydı oluşturun. Yetkili bir kişi gelip hattınızı kontrol etsin bu bağlantı kopmalarının çoğu Telekomdan kaynaklanabiliyor...
Bilgisayarınıza giden kablolarda bulunan ekler, Splitterınızın yanlış bağlanması veya splitter olmadan ana hattan gelen kabloyla telefon-modem kablolarını paralel bağlamanızda bağlantı kopmasına neden olur...