Arama

Medya Haber - Sayfa 179

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.070 Cevap: 1.864
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012       Mesaj #1781
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Esad'a tanınan süre bugün doluyor

Sponsorlu Bağlantılar
BM temsilcisi Kofi Annan, katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığınanları görmek için bugün Hatay'da olacak.
esh5619

Annan'ın Esed'e verdiği mühlet bugün doluyor. Suriye'deki katliamın devam ettiğini vurgulayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ise bugünden itibaren yeni bir dönemin başladığına dikkat çekti.

SON TARİH BUGÜN

Suriye'nin katliama son vermek için kabul ettiği 10 Nisan tarihi bugün doluyor. Ancak Ankara, operasyonların şiddetle devam etmesi üzerine artık bu tarihin geçerli olmadığını bildirdi. Açıklama, Suriye sınırından Türkiye'deki kamplara ateş açıldığı haberlerinin hemen ardından geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, "10 Nisan kadük oldu. Salı gününden itibaren yeni bir dönem başlayacak." dedi. BM ve Arap Ligi Özel Temsilcisi Kofi Annan da Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ve sınırdaki vahim durumu bizzat görmek üzere bugün Hatay'da olacak. Annan, 4 saatlik ziyaretin ardından Suriye konusunda kilit ülkelerin başında gelen İran'a geçecek. Şiddetten Türkiye'ye kaçan Suriyelilerin sayısı ise 25 bine dayandı. Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölgeler oluşturacağı yönündeki haberleri reddeden Koru, "Bu tür spekülasyonlara şu an çok fazla kapılmamak lazım." yorumunu yaptı. Sınırdaki gelişmeleri yakından ama sağduyuyla izleyen Ankara buradaki askerlere, "Provokasyon olabilir; heyecana kapılmayın." uyarısında bulundu.

ANKARA 10 NİSAN'I BEKLEMEDİ

Ankara 10 Nisan'ı beklemeden Kofi Annan'ın Esed'e sunduğu planın artık geçerli olmadığını bildirdi. Açıklama, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Koru'dan geldi. Açıklama Suriye sınırından Türkiye'deki kamplara ateş açıldığı haberlerinin birkaç saat arkasından geldi. Büyükelçi Koru bir soru üzerine Annan'ın barış planının gerçekleşmeyeceğinin anlaşıldığına dikkat çekerek, "10 Nisan tarihi artık kadük oldu gibi gözüküyor. Kofi Annan'ın ziyareti olacak bölgeye. O da bizzat görecek kendi gözleriyle, Suriyelilerle kendisi de görüşecek. Dolayısıyla öyle zannediyorum ki salıdan itibaren yeni bir dönem başlayacaktır." ifadelerini kullandı. Naci Koru, Suriye'den gelenlerin sayısının son iki haftada iki katına çıktığını vurgulayarak daha da artmasından endişe duyduğunu anlattı.

Kofi Annan bugün Hatay'da temaslarda bulunacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hafta sonu kendisini arayan Annan'a "Durumu yerinde görmek için gerekirse Türkiye'ye gelerek Suriyeli sığınmacılarla görüşebilirsiniz. Kapımız açık." demişti. Annan da ilk fırsatta Türkiye'ye gelerek Suriyeli sığınmacılarla görüşmek istediğini bildirmişti. Annan doğrudan Hatay'a gelerek kampları ziyaret edecek. 4 saatlik ziyaretin ardından ise Beşşar Esed rejimine destek veren İran'a gidecek.

Kaynak:Ensonhaber

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012       Mesaj #1782
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
4 üniversitenin adı değişiyor

Sponsorlu Bağlantılar
"İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" resmi gazetede yayınlandı.
esh 53591

Yasayla, Rize Üniversitesi'nin adı ''Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'', Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin adı ''Abdullah Gül Üniversitesi'', Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin adı ''Bülent Ecevit Üniversitesi'', Konya Üniversitesinin adı da ''Necmettin Erbakan Üniversitesi'' olarak değiştiriliyor.

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi Geliştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2015 yılı sonuna kadar yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işleri Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacak. Alımlara ilişkin usul ve esaslar, iki bakanlığın müşterek hazırlayacağı yönetmelikle rekabete açık şekilde düzenlenecek.

Kaynak:Ensonhaber

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012       Mesaj #1783
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Irkçı pankartları taşıyanlar yakalandı

Hocalı Katliamı'nı protesto gösterisi sırasında ırkçı pankartları taşıdığı öne sürülen 9 kişi gözaltına alındı.Şüpheliler, sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
esh1613 1



ERMENİLER ALEYHİNDE SLOGAN ATILDI
1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yapılan katliam için, geçtiğimiz 26 Şubat günü Taksim Meydanı'nda anma ve protesto gösterisi yapıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı gösterilerde bazı gruplar ırkçılık ve hakaret içeren pankartlar taşıdı. Eylemde, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast ve Yasin Hayal'e övgü içeren sloganlar atılması kamuoyunda tartışmalara neden oldu.
esh 50924

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet savcılığı tarafında açılan soruşturma kapsamında operasyon düzenleyen Güvenlik Şube Müdürlüğü, pankartları taşıyan ikisi kadın 9 kişiyi gözaltına aldı.

ELİMİZE TUTUŞTURDULAR
Şüphelilerin ifadelerinde, "Biz protestoya katıldık. Beyoğlu'na girerken elimize tutuşturulan dövizleri taşıdık. Kimlerin verdiğini bilmiyoruz" dediği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012       Mesaj #1784
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
TSK: Eşcinsel değil nevrotiksin

Eşcinsel olduğunu söyleyerek çürük raporu isteyen gence teşhis konuldu: Nevrotik kişilik. Askerliğe elverişlidir.
esh3537 1

şcinsel olduğunu söyleyerek çürük raporu isteyen gence teşhis konuldu: Nevrotik kişilik. Askerliğe elverişlidir. Komando olamaz.

ASKERLİĞE ELVERİŞLİ KOMANDO OLAMAZ

Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre Erkan Altay, eşcinselliği 'psikoseksüel bozukluk' olarak nitelendiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eşcinsel olduğuna bir türlü ikna edemedi. Haydarpaşa GATA, Altay'a 'Nevrotik kişilik' tanısı koydu, "Askerliğe elverişli, komando olmaya elverişsiz" olduğuna karar verdi. Altay, "İnanılmaz bir psikolojik işkenceyle ve yıldırma politikası ile karşı karşıyayım" dedi.

"AİLENLE GEL"

Serbest gazetecilik yapan 25 yaşındaki Altay, yaklaşık 1.5ay önce eşcinsel olduğunu beyan etmek ve 'çürük raporu' almak için askerlik şubesine başvurdu. Sırasıyla Kasımpaşa, Gümüşsuyu ve Haydarpaşa GATA'ya (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) sevk edildi. GATA'da gerekli görüşmeleri ve psikolojik testleri tamamlandıktan sonra kendisinden 'aile görüşmesi' istendi.

Altay, ailesine açık olmadığını ve görüşmeye gelmelerinin mümkün olmayacağını belirtmesine rağmen doktorların "Bir şey olmaz, gelişimini sormamız lazım" dediğini ve kararı verecek olan kurula çıkması için 24 Nisan'a randevu verildiğini söyledi.

KURUL TOPLANTISINDA CİNSEL HAYAT SORUSU

Altay, geçen salı girdiği kurul toplantısını şöyle anlattı: "Önce bir doktorla görüştüm. Ona KAOS GL muhabiri olduğumu söyledim, zaten 6 yıldır eşcinselliğe dair yazdığım onlarca haber ve söyleşimi yanımda getirmiştim.Üniversite bitirme tezimin bile eşcinselliğin haberlerde ele alınışı üzerine olduğunu anlattım. Doktor, kendisinin de eşcinsellik hakkında tez hazırlayacağını, bunun yeterli olmadığını söyledi. İlk kez ne zaman ilişkiye girdiğim, 'bayanlarla' olup olmadığım gibi sorular sordu. Kadınlarla hiç ilişkiye girmediğimi söyledim. Askere gitmek istememe nedenimi sordu, eşcinselliğimi saklama baskısı altında kalmak istemediğimi, diğerleri tarafından rahatsız edileceğimi düşündüğümü açık bir dille belirttim."

"EŞCİNSELLİK HASTALIKTIR"

Altay bundan sonra kurul aşamasının geldiğini söyledi: "Sonra 6-7 kişilik bir kurulun önüne çıktım. 'Eşcinselliğini anlat' diye başladılar. Yaptığım çalışmalardan bahsettim. Aliye Kavaf'ın 'Eşcinsellik hastalıktır' beyanına karşı Mehmet Sevigen'in soru önergesi verme sürecinde destek olduğumu belirtim. 'Sence hastalık değil mi?' dediler. 'Değil' dedim. 'Biz burada hastalıkları değerlendiriyoruz' dediler. Ben de, 'Prosedür gereği hastalık demeniz gerekiyor olabilir, ama ben hastalık olmadığını biliyorum' dedim. Sanırım hasta olduğumu söylememi istediler."

NEVROTİK ASKERE ELVERİŞLİ

Eline tutuşturulan kararda 'nevrotik, askere elverişli' ifadesini görünce şoke olduğunu anlatıyor Altay: "Benimle birlikte gelen eşcinsellerden birine daha elverişlidir kararı çıktı. Belki de yeteri kadar kadınsı değilim diye zorla yollamaya çalışıyorlar." Hastaneden ise raporla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

"ŞEHİR ŞEHİR GEZMEM GEREKEBİLİR"

Erkan Altay, askerlik şubesine itirazda bulunmuş, şimdi yeni bir hastaneye sevk edilmeyi bekliyor. LAMBDA'nın Avukatı Fırat Söyle, "İkinci hastane 'Askerliğe elverişli değil' raporu verse bile üçüncü hastaneden bu kararın onaylatılması gerekiyor. İstanbul'da sadece Haydarpaşa GATA bu değerlendirmeleri yapıyor, bu yüzden ikinci ve üçüncü raporları almak üzere Bursa, Gölcük veya Gelibolu'ya gitmesi istenebilir. Ankara GATA'ya da sevk edilebilir" dedi.

"Şehir şehir gezmem gerekecek. İnanılmaz bir psikolojik işkence ve yıldırma politikası ile karşı karşıyayım" diyen Altay ise önümüzdeki hafta Ankara Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde işlemin iptali davası açmayı planlıyor.

Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #1785
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
PKK'lılar AK Parti’li Başkanı kaçırdı
Diyarbakır'da yol kesen PKK’lı bir grup, AK Parti'nin Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırdı.

120514 pkk kaC3A7C4B1rdC4B1hmedium

DİYARBAKIR - Kulp ilçesi ile Muş karayolunun Şenyayla Mevkii'nde özel otomobiliyle bölgeden geçen AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in otomobili PKK’lı teröristler tarafından durduruldu. Arabadaki iki kişiyi serbest bırakan PKK'lılar, Veysel Çelik'i yanlarına alarak izlerini kaybettirdi.
Olayla ilgili bölgede operasyon başlatıldı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Mayıs 2012       Mesaj #1786
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
19 Mayıs'a Kürtçe şiir!
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek etkinlikte Kürtçe, Çerkezce, Boşnakça, Arapça, Lazca, Süryanice gibi dillerde şiir dinletisi düzenlenecek.

120515 19mayC4B1ssiirwidec

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde 'ana dil' sürprizi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 21 Mayıs'a kadar sürecek 'Gençlik Haftası' etkinliklerinde, 'Dillerin Kardeşliği Şiir Dinletisi' adlı bir program da yer aldı.
Yarın saat 16.00'da Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlik çerçevesinde, Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe, Çerkezce, Boşnakça, Arapça, Lazca, Süryanice gibi ülkemizde konuşulan dillerde gençler şiirler okuyacak.
Türkiye'nin tüm bölgelerini temsil edecek büyük bölümü öğrencilerden oluşan gençler, anadillerinde yazılmış şiirleri veya yine anadillerinde kaleme aldıkları kendi şiirlerini okuyacaklar. Akşam gazetesinden Ali Ekber Öztürk'ün haberinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı organizasyonla görevlendirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın birbirinden ilginç programları da sıralandı.
15-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 'Gençlik Haftası' programında boks gösterisi, bilek güreşi, 'taekwondo ve vücut geliştirme' gibi etkinlikler yer alııyor.
"Asker tankının' yerine sivil gençlerin yapacağı 'mekanik tabanca atış gösterisi'nin de olacağı programdaki diğer ilginç gösteriler şunlar: Matrak, wushu, muay thai wai-kru, kata, muaythai müzik ve savaş sanatları, yağlı güreş.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2012       Mesaj #1787
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
19 Mayıs'ta 'Muhteşem' sürpriz
Statlardaki kutlamaların kaldırılmasının ardından eleştirilen yeni düzen beraberinde sürprizler de getirdi. Bunlardan biri de Muhteşem Yüzyıl dizisiyle tekrar canlanan matrak sporu oldu.

120519 matrakhlarge

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl farklı bir yüzle kutlanacak. Bir günle sınırlı kalmayacak etkinlikler bir hafta sürecek. 81 ilde Amatör Spor Kulüplerinin tamamı bakanlığın koordinasyonunda kutlamalar yapacak. 60 spor federasyonu, bir haftalık kutlamalar boyunca Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcuları ile kutlamalara katılacak.
Gençlerin en çok ilgisini çeken savunma sporlarından da örnekler sergilenecek. Wushu, Muaythai, Tekvando, Kata, Coappoeira gibi sporlardan gösteriler yapılacak.

Ancak bu gösterilerin arasında en çok ilgi çekecek olan Muhtşem Yüzyıl dizisiyle birlikte tarihin tozlu sayfalarından çıkarak popüler kültürle tekrar buluşan matrak olacak.
Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre, üniversite gençliğinin de aktif rol alacağı gösterilere Matrakçıların performansı damga vuracak.
Matrak sporcuları halen, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteriyor. 32 antrenör ve 74 hakem ile çalışmaları devam ettirilen spor dalı, ilk kez Geleneksel Oyunlar Festivali'nde yurtdışında sergilenecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Theyamak - avatarı
Theyamak
Ziyaretçi
16 Mayıs 2012       Mesaj #1788
Theyamak - avatarı
Ziyaretçi
Tolgahan Sayışman'dan Şok Karar


tolgahan sayisman dan sok karar 3622505 5285 o

Büyük bir izleyici kitlesi olan Lale Devri dizisini takip edenler bu habere çok üzülecek çünkü dizinin önemli isimlerinden biri artık bu projede yer almayacak.

Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman, bu sabah herkesi şaşırtan ve Lale Devri dizisini takip edenleri üzecek bir açıklama yaptı.

Lale Devri dizisinde, eski sevgilisi Serenay Sarıkaya ile rol alan Sayışman, diziden ayrıldığını açıkladı.

Bu arada aslında Serenay Sarıkaya'dan beklenen açıklama Tolgahan Sayışman'dan geldi. Çünkü aslında diziden Serenay Sarıkaya'nın ayrılacağı bekleniyordu.

Son günlerde diziden Serenay Sarıkaya'nın ayrılacağı konuşuluyordu. Ancak Sayışman Twitter'dan yaptığı açıklama ile kafaları karıştırdı.

Tolgahan Sayışman'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar

tolgahan sayisman dan sok karar 3622505 7379 b
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
17 Mayıs 2012       Mesaj #1789
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Hakkari'de havan saldırısı: 1 şehit
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde havan topu saldırısında 1 asker şehit oldu, 1 askerde yaralandı.

120517 1 sehit semrinlihlarge

HAKKARİ - Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik mevkiinde, İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na teröristler tarafından öğle saatlerinde havanlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.Hakkari Vali Vekili Önder Bozkurt, ölü ve yaralı konusunda kendilerine henüz bilgi ulaşmadığını söyledi.
Saldırı saat 14.40 sıralarında Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde meydana geldi. Irak topraklarından Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce havan toplu saldırı düzenlendi.


Yapılan saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verilirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Omurlu karakolundan da saldırının yapıldığı bölgeye obüs topu atışları yapıldı.
Bu arada kobra tipi helikopterler de aynı bölgede sürekli uçuş yaptı. Aynı saatlerde ise 2 savaş uçağının Yüksekova yönünden gelerek Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2012       Mesaj #1790
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
TSK'dan Orduevi Açıklaması

1334568646 22 genelkurmay

Genelkurmay Başkanı, Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'ndeki değişiklik ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği: ''Değişiklik orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerden istifade eden personele yönelik olmayıp, sadece düğün salonlarından istifade eden davetlilere yönelik düzenlemeyi içermektedir''

Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'ndeki değişikliğin, bu tesislerden yararlanan personele değil düğün salonlarından istifade eden davetlilere yönelik düzenlemeyi içerdiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında orduevlerine girişlerde kıyafet koşullarının değiştirildiğine ilişkin haber ve yorumların yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''17 Mayıs 2012 tarihinde Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerden istifade eden personele yönelik olmayıp, sadece düğün salonlarından istifade eden davetlilere yönelik bir düzenlemeyi içermektedir.''




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww