Arama

Medya Haber - Sayfa 181

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.699 Cevap: 1.864
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Haziran 2012       Mesaj #1801
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Çevreyolları depreme karşı güçlendiriliyor

Sponsorlu Bağlantılar
Çevreyolları ile bağlantı yolları üzerindeki köprü ve viyadüklerin onarımı, güçlendirilmesi nedeniyle D-100 Karayolu'nun Uzunçayır mevkisinde trafik yoğunluğu yaşandı.

120604 yol11hmedium

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, ''İstanbul 1. ve 2 Çevreyolları ile Bağlantı Yolları Üzerindeki Köprü ve Viyadüklerin Onarımı ve Depreme Karşı Güçlendirilmesi'' işi kapsamında, D-100 Karayolu Kadıköy Uzunçayır mevkisindeki K509, K510 ve K511 köprü ayaklarında çalışma başlattı. Depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle karayolunun Harem istikametinde bir şerit ile İETT otobüslerinin geçtiği yan güzergah trafiğe kapatıldı.
Bu nedenle, karayolunda sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Çalışmaların, 21 Temmuz'a kadar süreceği öğrenildi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Haziran 2012       Mesaj #1802
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Kürtajın yasak olduğu İrlanda'dan uyarı
Türkiye kürtaja yasağı tartışırken, bu yasağın yürürlükte olduğu koyu Katolik İrlanda'dan uyarı geldi: Bizde hapis cezasın rağmen kürtaj bitmedi. 30 yılda çok trajediler gördük. Türkiye de bizim durumumuza düşebilir...
Sponsorlu Bağlantılar

120605 kurtajhaberwidec

Avrupa Birliği içerisinde Polonya, Malta ve Kuzey İrlanda ile birlikte kürtajın yasak olduğu İrlanda'da, 'kürtajı yasaklayan ve cezalandıran' düzenlemeye, 1983 yılındaki halk referandumuyla ömür boyu hapis cezası da eklendi. "Şu anda biz pek iyi bir örnek teşkil etmiyoruz" diyen, İrlanda Aile Planlaması Vakfı (Irish Family Planning Association)'nın CEO'su Niall Behan.
Ülkede aile planlaması ve kürtaj konusunda İrlandalılara yardım için oluşmuş kurumlardan en eskisinin CEO'su Niall Behan, Türkiye'deki kürtaj tartışmalarının merkezde olduğu açıklamaları Akşam gazetesinden Şenay Yıldız'a yaptı.

O açıklamalardan dikkat çeken noktalar şöyle:

- İrlanda'da kürtajla ilgili durum tam olarak nedir?
İrlanda'da kadının hayatı risk altında olmadıkça kürtaj yasak. Ama yasada, kadının hayatının ne zaman risk altında olduğu konusunda tam bir netlik yok. Teorik olarak bir kadının hayatı risk altındayken mümkün olsa da, uygulamada bu böyle değil. Bu nedenle diyebiliriz ki, İrlanda'da kürtaj her durumda yasak.

- İrlandalı kadınlar kürtaj için başka ülkelere ama özellikle de İngiltere'ye gidiyor, değil mi? Rakamları biliyor musunuz?
En azından yılda 4 bin kadın kürtaj yaptırmak için İngiltere'ye gidiyor. Çünkü hem yakın hem de dil sorunu yok... Yasadışı şekilde kürtaj da oluyor. Ama bazen kadınların zorla anne yapılması gibi oldukça farklı trajediler de görüyoruz. Bir de ortada çok fazla yasal sorun var. Türk Hükümeti bunu düşünüyor mu, bilmiyorum ama dünyada insan hakları ile ilgili düzenlemelerin yasal sonuçlarına iyi bakmalısınız. İrlanda sadece iki yıl önce Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonu'nu ihlal etmekle suçlandı. Bu nedenle şu anda mevcut yasa üzerinde çalışılıyor. Birkaç hafta içinde büyük bir değişim bekliyoruz.

- Ne bekliyorsunuz? Tamamen serbestlik kazanma ihtimali var mı?
Tamamen serbest olmasını beklemiyorum. İrlanda'da yasal kürtajın yapılabileceği koşulları tanımlayacaklarını sanıyoruz ama bekleyip görmek lazım...
Size sadece tecrübelerimizi söyleyebilirim. Kadınlar bizi yardım hattından arıyor, aile planlaması ya da yasal kürtaj için yurtdışındaki klinikleri soruyor. Eğer toplumda kürtaj rakamını düşürmek istiyorsanız, yasaklamak pek de iyi bir yol değil. En iyi yol cinsellik ve cinsel ilişki eğitimi ile korunma yöntemlerine kolay ulaşımı sağlamak. İrlanda'da son 10 yılda bunu uyguladıkları için kürtaj sayısında gözle görülür bir azalma var. Ama bu yasaktan değil, diğer metotların öne çıkmasından kaynaklanıyor. Bu yasak aslında kürtajı çoğaltıyor.

- Neden yasak kürtajı çoğaltıyor?
Kürtaj 1861'den beri suç sayılıyor. Yani aslında, İrlanda Devleti kurulduğundan beri hiç yasal olarak kürtaja izin verilen bir süreç hiç olmadı. Gördüğümüz kadarıyla, kürtaj yasak olmasa, insanlar rahat ve açıkça konuşabilse, biraz düşünebilse, panikle kürtaj yaptırmak yerine kendi istekleriyle ebeveyn olma aşamasına daha rahat gelebilirler. Üzerlerindeki bu baskı onları tedirgin edip, olumsuz etkiliyor. Kürtaj rakamını düşürmek ise cinsellik, cinsel ilişki eğitimi ile doğum kontrol araçlarına erişimi kolaylaştırmakla ilgili. Son 10 yılda korunma yöntemlerine eczanelerde kolay ulaşılmasının sağlanması ve okullarda zorunlu cinsel ilişki eğitimi dersleri verilmesi rakamları düşürdü.

- İrlanda'da kürtajın hala bu denli önemli bir tartışma meselesi olmasının temel nedeni din unsuru, değil mi?
Evet. Bu şu ünlü miras konularından biri. İrlanda Devleti kurulduğundan beri son derece muhafazakar bir Katolik devlet olarak görüldü ve bu tabii ki çok etkili. 1983'te bir referandum yapıldı ve insanlar kürtaj karşıtı yasayı kabul etti. 30 yıl önce kabul edilen ve kürtajı yasaklayan yasa hala anayasamızda duruyor.

- Peki sizce toplum bugün hala aynı noktada mı? Ne gösteriyor kamuoyu yoklamaları?
Toplum çok ciddi bir şekilde değişti. Bence bu yasa bugün önümüze gelse artık geçmez. Yapılan araştırmalar insanların desteğinin giderek azaldığını ortaya koyuyor.

- Sizce tüm bu kürtaj tartışması siyasi mi?
Bence içinde çok fazla siyasi fırsatçılık var. Bizim bu konuya yaklaşımımız, bir insan hakkı sorunu. Bazen insan hakları meseleleri çok popüler olmayabilir. Eğer Türkiye'deki siyasetçiler uzun vadeli düşünmezse, İrlanda'da bizim durumumuza düşebilir. Çünkü şu anda biz pek iyi bir örnek teşkil etmiyoruz.

- Neden?
Bizim kürtaj yasamızı dünyadaki hemen her insan hakları örgütü, Birleşmiş Milletler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi... Hepsi tarafından sürekli eleştiriliyor ve İrlanda'ya baskı yapıyor. Bu gerçekten hiç de adil değil bu ülke için.

- Türkiye'de kürtaj sayısını mı azaltmak istiyor siyasetçiler?
Sanıyorum, evet. Hedef bu galiba...
Ama süresini kısaltmak veya yasaklamak tersine etki yapıyor diye gösteriyor bizim tecrübelerimiz. Yasaklama tersine baskı yapıyor. İnsanlara zaman veya yasakla baskı koymazsanız, ilk başta istemediklerini düşündükleri bebeği isteyebilirler. Ama paniklediklerinde sağlıklı düşünemiyor ve hemen kürtaj alternatiflerine bakıyorlar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Haziran 2012       Mesaj #1803
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
4+4+4'e İkinci İtiraz
CHP, Anayasa Mahkemesi'ne esastan iptal başvurusunu 14:00'da yapacak.

CHP, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda ”4+4+4” olarak bilinen kanunun esas bakımından iptali için bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, başvuru dilekçesini bugün saat 14.00’de Anayasa Mahkemesi’ne iletecek.

CHP, daha önce de kanunun şekil bakımından iptalini istemiş, ancak Anayasa Mahkemesi reddetmişti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Haziran 2012       Mesaj #1804
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Akdeniz'de deprem

Muğla Ölüdeniz açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre depremde can kaybı yaşanmadı.

120610 fethiyedepremhlarge

Muğla Ölüdeniz açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Fethiye ilçesine bağlı Kayaköy Koyu'nun 21 km güneybatısında gerçekleşti.Merkez üssü Ölüdeniz açıkları olan 6 büyüklüğünde depremin derinliği 19,4 km.
Ölüdeniz Belediye Başkanı Yılmaz, ''Gelen bilgilere göre herhangi bir can kaybı ve yıkım yok'' diye konuştu.

Ölüdeniz İlçe Jandarma Komutanlığı da can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

BİRÇOK ŞEHİRDE HİSSEDİLDİ
Deprem başta Muğla olmak üzere, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki birçok şehirde hissedildi. Özellikle Fethiye, Marmaris, Bodrum, Köyceğiz, Milas ve çevre ilçelerle Yunanistan'ın Simi (Symi) Adası'nda, İzmir, Aydın ve Denizli'nin de aralarında yer aldığı Ege illerinde hissedildi. Depremin KKTC'de hissedildiği de öğrenildi.Deprem nedeniyle panikleyenler sokaklara fırladı. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Polis, jandarma ve belediye ekiplerinin, çevre köylerle bağlantı kurup zararlarının olup olmadığını öğrenmeye çalıştığı bildirildi.

120610 kandiili muC49Fla deprem grafik

Muğla İl Sağlık Müdürü, ''Bize gelen bilgilere göre hastanelere 6-7 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla balkondan, pencereden atlayan kişiler'' dedi.
Depremi yaşayanlar, sarsıntının çok şiddetli olduğunu ve depremin 30 saniye boyunca hissedildiğini söyledi.
Daha çok sahilde hissedilen deprem nedeniyle Fethiye'de elektrik ve internet bağlantısının kesildiği öğrenildi.

15 ARTÇI

6 büyüklüğündeki depremin ardından 15 artçı meydana geldi.

DÜN DE SALLANMIŞTI

Muğla'da dün de saat 17.33'te, merkez üssü Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Balcılar Köyü yakınları olan 4.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. Deprem herhangi bir mal ve can kaybına yol açmamıştı.

SON 24 SAATTE 42 DEPREM

Son 24 saatte Ege'de 42 depremin meydana geldiği ve bunların 16'sının Muğla'da gerçekleştiği belirtildi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
17 Haziran 2012       Mesaj #1805
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
CHP'den 1 ayda 3 kurultay birden
En son 2004'te yapılan Kadın Kurultayı'nın 11.'si 8 Temmuz'da, 8 yıl aradan sonra toplanan Gençlik Kurultayı 24 Haziran'da, 34. Olağan Kurultay ise 17-18 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

120617 kurultayyhlarge

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK), 29 Şubat'taki toplantısında, 11. Kadın Kurultayı'nın gerçekleştirilmesi için aldığı karar doğrultusunda Haziran ayı içerisinde ilçe ve il kongrelerini tamamlamayı hedefleyen kadın kolları, kurultay takvimini de belirledi. En son 2004'te toplanan Kadın Kurultayı'nın 8 Temmuz Pazar günü, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplanması kararlaştırıldı.

Kurultayda seçilecek kadın kolları genel başkanı, 2004 yılından bu yana göreve seçilerek gelen ilk başkan olma özelliğini de taşıyacak.
CHP 13. Olağan Gençlik Kurultayı da 24 Haziran Pazar günü, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak. 8 yıl aradan sonra toplanan Gençlik Kurultayı'nda seçilecek kişi, yıllar sonra seçimle görev alan ilk başkan olma özelliğini taşıyacak.

BÜYÜK KURULTAY 17-18 TEMMUZ'DA
CHP, 7 Haziran'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde (PM) alınan karar doğrultusunda, 34. Olağan Kurultayı'nı ise 17-18 Temmuz'da gerçekleştirecek.
Ankara Spor Salonu'nda yapılacak kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek.
Partinin yeni tüzüğüne göre, Genel Başkanlığa aday olabilmek için üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı önerisi gerekecek. Yeni tüzüğe göre, şu anda 80 kişiden oluşan PM üye sayısı da 60'a inecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Haziran 2012       Mesaj #1806
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
İzmir'de toprağa gömülü 6 kilo C4 bulundu

İzmir'de toprağa gömülü düzeneği hazır yaklaşık 6 kilo ''C4'' tipi patlayıcı bulundu.

120618 izmirc4hlarge

Gaziemir ilçesinde, dün bir kişinin sırt çantasında patlayıcı ele geçirilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, toprağın altına gömülü vaziyette yaklaşık 6 kilo düzeneği hazır ''C4'' tipi patlayıcı ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün Gaziemir ilçesinde bir kişinin sırt çantasında 1 kilo 900 gram ''C4'' tipi patlayıcı ele geçirilmesi üzerine soruşturma derinleştirilerek, çeşitli noktalarda arama yapıldı.
Aramalarda, toprağa gömülü vaziyette düzeneği hazır yaklaşık 6 kilo ''C4'' tipi patlayıcı bulundu.

Aramaların devam ettiği ve patlayıcı miktarının artabileceği bildirildi.
Bu arada, sırt çantasındaki bombayla birlikte yakalanan zanlının, Kuzey Irak'ta üst düzey bomba eğitimi aldığı ve terör örgütünde ''sorumlu'' düzeyde olduğu öğrenildi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Haziran 2012       Mesaj #1807
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
8 şehidin isimleri açıklandı
Hakkari Dağlıca'dan acı haber geldi. Teröristler Yeşiltaş Karakolu'na roketatarlarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.
Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli’nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Çatışmada 10 terörist etkisiz hale getirildi.
Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’na bağlı sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerine Irak topraklarından sızan teröristler saat 05.00 sıralarında üç noktadan ağır silahlarla saldırdı. Teröristlere askerler anında karşılık verdi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, "Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun" denildi.

Bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edilirken teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi. Şemdinli ve yakındaki birliklerden çatışmanın olduğu sınır bölgesine ambulans ve asker gönderildi.

2 YARALI VAN'A SEVKEDİLDİ

Bu arada Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri süren yaralı askerlerden 2'sinin Van'a sevk edildiği belirtildi. Durumu ağır olan 4 askerin de Hakkari Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı kaydedildi.

ÇUKURCA'DA HAVA HAREKETLİLİĞİ
Yapılan saldırının ardından Çukurca İlçesi'nde de yoğun bir hava hareketliliği yaşandı. Saat 10.40'tan itibaren Hakkari yönünden gelen savaş uçaklarının Çukurca İlçesi'nin üzerinden geçerek Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.

2007'DEKİ SALDIRIDA 12 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Dağlıca’da 21 Ekim 2007 günü yine Irak topraklarından sızan PKK’lıları 7 koldan saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. Çatışmalarda 32 terörist ölü ele geçirilmişti.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Haziran 2012       Mesaj #1808
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erdoğan: Suriye'den gelen artık askeri tehdit
Başbakan Erdoğan, Türk jetini uluslararası hava sularda vuran Suriye’den Türkiye sınırına yaklaşan her askeri unsurun, bundan böyle tehdit olarak görüleceğini ve askeri hedef olacağını söyledi.

120626 ERDOohlarge

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda tüm dünyanın beklediği konuşmasını yaptı. Erdoğan’ın konuşması, İngilizce ve Arapça simultane tercüme yapılarak canlı yayınlandı.
Türk uçağının hava ihlali yapmadığını belirten Erdoğan, saldırının uluslararası hava sularda yapıldığını söyledi.

Suriye yönetimini sert bir şekilde uyaran Başbakan Erdoğan, “Türkiye’nin dostluğu ne kadar değerli ise herkes bilsin ki gazabı da o kadar şiddetli ve kahredicidir” dedi.
Erdoğan, Suriye’den Türkiye sınırına yaklaşan her unsurun bundan böyle askeri tehdit olarak görüleceğini ve askeri hedef olacağını ifade etti.
Savaş çığırtkanlıklarının tuzağına düşmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan “Susacak, tepkisiz kalacak, elimiz kolumuz bağlı oturacak ülke değiliz. Uluslararası hukuk çerçevesinde bu hadisenin üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Muhalefet liderlerine teşekkür eden Erdoğan, Suriye politikasını eleştiren bazı köşe yazarlarına ise şöyle seslendi: “Sizinki gibi dalkavukluk yapamayız.”

Erdoğan'ın konuşması AK Parti Milletvekilleri tarafından sık sık alkışlarla kesildi.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Biz, binlerce kilometre ötede ülkemizi anlatma çabası içindeyken 19 Haziran’da askeri birliğe yapılan saldırıda 8 askerimiz şehit oldu. Askerlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Umutların yeşerdiği her dönemde terör örgütü karanlık yüzünü gösteriyor, provokatif eylemlere başvuruyor. Kayıp vereceğini bile bile gençleri ölüme gönderiyor.
Dış politikada aktif bir politika sergiledikçe ekonomi büyüdü. Kimse Türkiye’nin içine kapanmasını beklemesin. Türkiye merkezinde bulunduğu geniş coğrafyada akrabalarıyla aynı gönül dilini konuşan bir ülkedir.
Türkiye, aktif dış politika sonucu bölge halkıyla kardeşlik bağlarını güçlendirmiş, dünyada saygınlık kazanmıştır. Türkiye, dostlarıyla el sıkışmış, akrabalarıyla hasret gidermiş, kardeşleriyle kucaklaşmıştır.

'HİÇBİR ÜLKENİN İÇ İŞİNE KARIŞMAYIZ'
Türkiye hiçbir ülkenin içişlerine karışmamış ve karışmayacaktır. Komşularının her anlamda kendisinden emin olacağı ülkedir. Türkiye'nin dostluğu son derece değerlidir. Arkasına Türkiye'yi alan her ülke bilsin ki sırtı sağlam, emniyet ve güvenlik içindedir.
Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyanlar var, küresel ekonomik kriz karşısında sağlam duruşundan rahatsız olanlar, kardeşleriyle kucaklaşmasından rahatsızlık duyanlar var. Bu rahatsızlık bazı çevrelerin Türkiye'ye yönelik terörleri desteklediklerini çok iyi biliyoruz. Büyüyen, güçlenen etkinliği artan Türkiye risk değil, fırsattır.
Bizim için önemli olan komşuluk, dostluk ve kardeşlik hukukudur. Hiç kimse bizi yanlış anlamasın. Türkiye; Bosna, Kosova, Kabil, Bağdat, Basra, Kerkük, Halepçe için yüreğini ortaya koymuştur. Bugün Şam, Halep, Hama, Humus dediğimizde hesap peşinde değil, kanı akan kardeşlerimiz için haykırıyoruz.

'ULUSLARARASI SULARDA VURULDU'
22 Haziran 2012 tarihinde, Suriye'nin 13 deniz mili açığında Doğu Akdeniz'in uluslararası hava sahasında askeri uçağımıza saldırı düzenlendi. Uçağımız Lazkiye'nin 8 deniz mili açıklarında Suriye karasularına düştü. Suriye karalarında uçağımız vurulmamıştır. Uluslararası sularda vurulmuştur. Vurulduktan sonra uçağımız Suriye sularına düşmüştür. Bunu çarpıtmak isteyenler var.
Uçağımız Suriye karasularına çok kısa bir süre yanlışlıkla girmiştir. Uçağımızın saldırıya uğradığı yer ve zamanın ihlalle hiçbir ilgisi yoktur.

'PİLOTLARIMIZI ARIYORUZ'
Pilotlarımıza yönelik arama-kurtarma çalışmalarını dört bir koldan yürütüyoruz. Önceliğimiz pilotlarımızı bulabilmek, evlatlarımıza sağ salim kavuşmaktır.

'TÜRKİYE'NİN GAZABI DA ŞİDDETLİDİR'
Türkiye’nin dostluğu ne kadar değerli ise herkes bilsin ki gazabı da o kadar şiddetli ve kahredicidir. Yumuşak başlılığımız uysal koyun olduğumuz anlamına gelmez.
Bunu hamaset olarak görenler bu milletin tarihine baksınlar. Biz tarihi yaparız, onu kimin yazacağına, kimin okuyacağına, kimin ders alacağına karışmayız.
Bu coğrafyada masumların canına kasteden her senaryoyu boşa çıkarmak için Türkiye çalışmasına devam edecektir. Türkiye kadastro mühendisliğine göz yummayacaktır.
Hedef saptırmaya çalışan köşe yazarları var. Sanki bu milletin evladı değiller. Bunu insafsızca, fütursuzca yapıyorlar.

'SONUNA KADAR HAKLIYIZ'
Kimliği açık olan, silahı olmayan, tek başına uçan bir keşif uçağımızın düşürüldüğü bu olayda Türkiye sonuna kadar haklıdır.
Doğu Akdeniz genelinde haklarımız var. Yenilenmiş radarlarımızın test edilmesi için yapılan bir uçuştur.

'UTANMADAN DOST DİYORLAR'
Suriye tarafından en ufak bir ikaz, en ufak bir nota tarafımıza yapılmamıştır. Yapılmadan uygulamaya gidilmiştir. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan dost olarak gördüklerini söylüyorlar. Bu hasmane bir tutumdur. Kısa süreli bir ihlali kimse haksız, hukuksuz, vicdansız bir saldırı için gösteremez.

MUHALEFETE TEŞEKKÜR
Böyle hassasiyetle hareket etmemiz sebebiyle muhalefet liderlerine teşekkür ediyorum. Saldırı sonrasında dış politikamızı sorgulayan acımasız değerlendirmeler değerlendirmeye tabidir. Türkiye’nin hedefe konulması aymazlık, sorumsuzluk olur.
Esad rejiminin alçakça saldırısını masum gösterecek yorumlar yapmak, sorumlu bir davranış biçimi olmayacaktır. Suriye konusunda kimsenin karnından konuşma, lafı geveleme, muhalefet olsun diye ülkenin menfaatlerine zarar verecek söylemlerde bulunma lüksü yoktur, olmamalıdır.
Doğu Akdeniz’de uluslararası sularda AK Parti’nin değil, aziz milletimizin uçağı hedef alınmıştır. Türkiye'yi sorgulayanlar, Suriye’deki rejime destek verenler tarih önünde mahcup olacaklardır.
Suriye’nin cetvelle çizilmiş sınırları, Türkiye ve Suriye halklarının kardeşliğini engellemeye yetmez. Yüz yıl önce çil çil altınlar karşılığında Kudüs’ü satan çapulcular nasılsa Suriye’deki yönetim de Suriye halkını temsil etmiyorlar.

'UMUTLARIMIZI BOŞA ÇIKARDI'
Baba Hafız Esad, Türkiye’ye karşı hasmane bir tutum sergiledi. Beşar Esad, değişeceğini söyleyerek hem Türkiye’ye hem de bölge ülkelerine umut verdi. Verilen sözlerden memnuniyet duyduk. Ama umutlarımız hep boşa çıktı. Çünkü doğru konuşmuyordu.
Esad, ‘Türkiye’nin yapısından istifade etmek isterim’ dedi, biz ‘her türlü desteği veririz’ dedik. Ama umutlarımız hep boşa çıktı. Çünkü doğru konuşmuyordu.
Oğul Esad'ın süreç içinde babasının izinde gitmekte ısrar ettiğini gördük. Tavsiyelerde bulunduk, günlerce telefon görüşmeleri yaptık. Ama bizi hep oyaladı.
Gelinen noktada hiçbir meşruiyetinin kalmadığı açıktır. Kendi halkını katleden bir zorba yönetim işbaşındadır.

KÖŞE YAZARLARINA: DALKAVUKLUK YAPMAYIZ
Bazı köşe yazarları ‘Başbakan çok sert konuşuyor’ diyor. Biz, köşenizde yaptığınız dalkavukluğu yapamayız. Kalemleriniz satılmış olabilir ama bu siyasi idare hakka ve halka teslim olmuş bir iradedir.
Biz kimsenin maşası, taşeronu değiliz. Biz kendi gücü, kendi iradesi ve tarihiyle hareket eden bağımsız bir ülkeyiz. Hz. Ali’nin dediği gibi; ‘Haksızlık karşısında dilsiz şeytandır.' Biz Türkiye’yiz, büyük devletiz. Biz kendimizden sorumluyuz.

'HAVA SAHAMIZ BU YIL 114 KEZ İHLAL EDİLDİ'
1 Ocak 2012’den bugüne kadar farklı uçaklar tarafından Türk hava sahası 114 kez ihlal edilmiştir, Suriye helikopterleri de 5 kez ihlal etmiştir.
Uçağımız bir yanlışlık sonucu, hata sonucu değil tamamen kastı mahsusa ile hasmane bir tutumla hedef alınmıştır.

'ESAD TÜRKİYE İÇİN AÇIK TEHDİT'
Bu saldırı karşısında gerekli adımları atacağımız Suriye nezdinde nota ile kayda geçirilmiştir.
Bu saldırının kasıtlı olduğuna dair bilgilendirme çalışmalarımız sürecek; bununla yetinecek değiliz, gereken adımları kararlılıkla atacağız
Bu son olay Esad yönetiminin Türkiye'nin güvenliğine açık ve yakın tehdit haline geldiğini ortaya koydu.
Suriye'nin sınırlarımızda oluşturduğu güvenlik tehdidini hiçbir şekilde tolere etmeyeceğiz. Bu saldırı karşısında gerekli adımları atacağımız Suriye nezdinde nota ile kayda geçirilmiştir.

'DİPLOMATİK TEMASLARI SÜRÜYOR'
Olayın ardından Suriye ile yapılan telsiz görüşmeleri, CASA tipi bir yardım uçağımıza karşı takınılan tavır da bunun ispatıdır. Türkiye itidal ve sağduyuyla hareket etmiştir.
Diplomatik temaslarımız devam ediyor. Rusya, Çin ve İran’la görüşülmüştür. ABD ve AB’yle görüşüldü, görüşmeler devam ediyor.

'YENİ AŞAMA GEÇİLDİ'
Türkiye, yerini, zamanını ve yöntemini kendisi tayin ederek, bu haksızlığa karşı uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanacak, gereken adımları kararlılıkla atacaktır. Altını çiziyorum. Artık yeni bir aşamaya geçildi.

'ARTIK ASKERİ HEDEF SAYILACAK'
TSK'nın angajman kuralları değişmiştir, Suriye sınırındaki tüm ihlallere karşılık verilecek. Suriye’den yaklaşan her askeri unsur tehdit olarak görülecek, askeri hedef olarak görülecektir. Türkiye dostluğu, husumeti test edilecek bir ülke değildir. Türkiye’nin test edilemeyeceğini net ve kararlı bir biçimde ispat ederiz, edeceğiz.

'SAVAŞ ÇIĞIRTKANLARININ TUZAĞINA DÜŞMEYİZ'
Türkiye olarak elbette savaş çığırtkanlarının, provokatörlerin tuzağına düşmeyiz. Merak etmeyin. Ancak uluslararası sularda da uçağımıza yapılan bir saldırı karşısında susacak, tepkisiz kalacak, elimiz kolumuz bağlı oturacak ülke değiliz. Uluslararası hukuk çerçevesinde bu hadisenin üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceğiz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Haziran 2012       Mesaj #1809
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
ABD: Türkiye’yi sonuna kadar destekliyoruz
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye’nin düşürdüğü Türk jetiyle ilgili olarak, ''Türkiye'yi müttefik, dost ve ortak olarak sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

120628 elcihmedium

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Maria Ricciardone ve beraberindeki büyükelçilik yetkilileriyle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ricciardone, basın mensuplarının Suriye-Türkiye ilişkileriyle ilgili sorusu üzerine ''Türkiye'yi müttefik, dost ve ortak olarak sonuna kadar destekliyoruz. Sadece güvenlik konusunda değil, yatırımda, ticarette ve kültür alanlarında devamlı olarak Türkiye ile ileriye gidiyoruz'' dedi.
Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin sürekli olarak iyileştiğini kaydeden Büyükelçi Ricciardone, şöyle konuştu:

''Bunun için Mersin'e geldim. Bugün Mersin Limanı'na gideceğiz. Nasıl geliştiğini göreceğim. Son ziyaretimden bu yana 15 yıl geçti, mutlaka çok gelişmiştir.
Türkiye hakkında iyimseriz, güveniyoruz. Bu dünya şartlarına rağmen, Türkiye devamlı olarak ileriye gidiyor. Biz ortak olarak beraber hareket edeceğiz.”
22 Haziran’da bir Türk savaş uçağı, Suriye tarafından düşürülmüştü. Düşürülen uçağın 2 pilotu halen aranıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2012       Mesaj #1810
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Suriye helikopteri yaklaştı, F-16’lar havalandı
Genelkurmay Başkanlığı, sınıra yaklaşan Suriye helikopterleri için Türk F-16 uçaklarının kontrol uçuşu yaptığını açıkladı.

120701 kapak ucakhmedium

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’den yaklaşan helikopterler nedeniyle Türk F-16’ların kontrol uçuşu yaptığını açıkladı. Olayın 30 Haziran tarihinde gerçekleştiği bildirildi.
Açıklamada şöyle denildi:

“Suriye'ye ait 1XMI-17 tipi helikopterin, Hatay güneyinde, Suriye hava sahasında uçarken, Türkiye sınırına 4 mile kadar yaklaşması üzerine, İncirlik'te bulunan 2XF-16 "Scramble kolu" 09.12-10.39 saatleri arasında, Adana-Hatay üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra etmiştir.
Suriye'ye ait 1XMI-8 tipi helikopterin, Hatay güneyinde ve Suriye hava sahasında uçarken Türkiye sınırına 4 mile kadar yaklaşması üzerine İncirlik'te bulunan 2XF-16 "Scramble kolu" 15.05-16.58 saatleri arasında, Adana- Kilis üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra etmiştir.
Suriye'ye ait 1XMI-8 tipi helikopterin, Mardin güneyinde, Suriye hava sahasında sınır bölgesine yakın uçuş yapması üzerine, Batman'da bulunan 2XF-16 "Scramble kolu" 18.05-20.10 saatleri arasında, Batman-Diyarbakır üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra etmiştir. Hava sahası ihlali olmamıştır.”

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww