Arama

Medya Haber - Sayfa 174

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 714.617 Cevap: 1.864
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
9 Mart 2012       Mesaj #1731
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Medya Haber

Kamuda çalışan memurların mesai saatlerine düzenleme geliyor. Bakanlığın yeni düzenlemesiye ile memur, mesaiye 1 saat erken başlayacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Saatlerin bu ay sonunda bir saat ileri alınmasıyla erken mesai uygulamasına geçilmesi ve bunun sürekli hale getirilmesine yönelik tasarı Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında gündeme gelen ‘erken mesai’ konusuyla ilgili bazı yayın organlarının yaptığı haberler üzerine bakanlık yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız’a erken mesai uygulamasının hatırlatıldığı ve bunun üzerine Yıldız’ın da şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: “Bu ayın sonunda saatler bir saat ileri alınacak. Bunun sürekli olması için bakanlık olarak bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmayı da Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Biz bu konuya mesai açısından değil, enerji sektörü açısından bakıyoruz. Düzenleme ile gün ışığından daha fazla yararlanma sonucu enerji kullanımında tasarruf etmek mümkün olacaktır.”

Açıklamada Yıldız’ın gazetecilere ‘gün ışığından yararlanma’ ve ‘enerji tasarrufu’ kısımlarıyla ilgili bu uygulamanın yapıldığı ülkelerden örnekler verdiği belirtilerek, “Sayın Yıldız, Bakanlar Kurulu’nun uygun görmesi halinde yapılacak yasal düzenlemenin mesai saatleri, ulaşım sektörü, finans sektörü gibi çeşitli konuları da ilgilendirdiği için konunun ilgili bakanların da görüşleri alınması gerektiğini ifade etmiş ve konuyu tartışmaya açmak istediğini ifade etmiştir.” denildi. Bakanlık açıklamasında şunları yer verildi: “Saat dilimi olarak ülkemizin yılın 7 ayında 45 derece Doğu Boylamı, 5 ayında 30 derece Doğu Boylamında bulunması yerine sürekli olarak 45 derece Doğu Boylamında, yani yaz saatinde kalıcı olunması halinde ortaya çıkacak sonuçları da değerlendiren Bakan Sayın Yıldız, mesai saati değişikliğinin de ancak bu şekilde gündeme gelebileceğini, bunun kararını ise ilgili bakanlığın vereceğini dile getirmiştir.”

“CUMARTESİ MESAİSİNİN GERİ GELECEĞİ YÖNÜNDE AÇIKLAMA OLMADI”
Bakan Yıldız’ın cumartesi mesaisinin tekrar geri geleceğiyle ilgili olarak hiçbir beyanatının olmadığı kaydedilen açıklamada, “Sayın Yıldız, bu konudaki görüşleri üzerine bu uygulamanın 70 ve 80’li yıllarda uygulandığını, ancak daha sonra vazgeçildiğini söylemiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haber7

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Mart 2012       Mesaj #1732
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gurbetçiler alkışladı, Bağış karşı çıktı
Belçika'da gurbetçilere seslenen Bakan Egemen Bağış, AB'ye girilmemesi yönündeki sorunun alkışlanması üzerine, 'Siz neden Avrupa'da yaşıyorsunuz?' dedi ve AB projesini savundu.
Sponsorlu Bağlantılar

120307 bagC4B1sabhlarge

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de Türk Dernekler Birliğinin onuruna verdiği yemekte konuştu. Avrupa'daki soydaşların sayısının 5.5 milyonu aştığını ve bugün artık evsahibi konumunda olduklarını belirten Bağış, kendisine yöneltilen ve alkış alan sorular karşısında AB projesini savundu.
Bağış, '''Avrupa Birliği hasta, girerek kimyamızı neden bozalım' diye soru geldi, alkışladınız. 'Türkiye Avrupa Birliği'ne gireceğine bir Asya Birliğine girse' diye soru geldi, onu da alkışladınız. Çok değerli kardeşlerim o zaman siz neden Avrupa'da yaşıyorsunuz?'' deyince alkış aldı.

Egemen Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bugün AB'de bir rahatsızlık olabilir ama altını çizmem gereken bazı gerçekler var. Bugün kişi başına düşen refahta dünyanın en önde gelen coğrafyası burasıdır, o yüzden burada yaşıyorsunuz.
İnsan haklarını, ifade özgürlüğünü, gıdaların hijyenini, çocuklarınızın oynadığı oyuncakların standartlarını, trafik kurallarını, vergi düzenini, işçi-işveren ilişkilerini ve bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman AB bir değerler birliğidir.
Bunun da ötesinde AB insanlık tarihinin en kapsamlı barış projesidir. AB sayesinde asırlardır birbirleriyle savaşmış olan İngilizler, Fransızlar, Almanlar barış içerisinde yaşayabiliyorlarsa Türkiye'nin katılımı o kıtasal barış projesini küreselleştirecek bir süreçtir. O yüzden AB'ye girmek istiyoruz.''

'BİN YILDIR AVRUPA'YA YÜRÜYORUZ'
''Ama şunu da unutmayın; Biz bin yıldır batıya doğru ilerleyen bir milletiz. Orta Asya'dan Viyana'ya kadar gitmişiz. Şimdi de Brüksel'e, Genk'e geliyoruz'' diyen Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğinin başka birlikler ve örgütler kurmasına ya da bunlara üye olmasına engel oluşturmadığını vurguladı.
ntvmsnbc

Sen sadece aynasin...
nötrino
Yasaklı
13 Mart 2012       Mesaj #1733
Yasaklı
ABD'nin Süper Silahı Artık Hazır

120312 ADShlarge

ABD, öldürücü olmayan en son teknoloji silahı ADS'yi basına tanıttı.

ABD, düşmanı öldürmeden etkisiz hale getiren en son teknoloji ürünü silahı Aktif Reddetme Sistemi'ni (ADS) basına tanıttı.ABD’nin 2010 yılında Afganistan'da denediği ancak istenen başarıyı gösteremediği için geliştirme sürecine devam edilen ADS silahı, Virginia eyaletindeki Deniz Piyadeleri Kolordusu üssünde yerel ve uluslararası basına tanıtıldı.

Silah, yüksek frekanslı elektromanyetik ışınlar yayarak insanların derisinde katlanılması mümkün olmayan bir acıya neden oluyor. ADS, bir milimetre boyundaki ışınlarla derinin üst kısmını yakıyor ve kurbanı harekete zorluyor. Bugüne kadar 11 bin insan üzerinde denenen silahın, sadece iki kişide ikinci derece yanığa neden olduğu belirtildi.

Menzili bir kilometre olan ADS’nin, kalabalık grupları etkisiz hale getirmek için kullanılması planlanıyor. Bunun nedeni silaha maruz kalanların hemen kaçmaya başlaması.

ABD ordusunun öldürücü olmayan silah projesinde yer alan Albay Tracy Tafolla, “ADS, insan hayatını tehdit etmemek konusunda sahip olduğumuz en gelişmiş silah... Bu silahı duymayacak, görmeyecek ve kokusunu almayacaksınız. Sadece hissedeceksiniz” dedi.

“Fırına Girmek Gibi”

Birçok uluslararası basın kuruluşunun yer aldığı tanıtımda, gazeteciler ADS’nin etkisini hissetmek için birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler, silaha maruz kalmanın “sıcak bir fırına girmeye benzediğini” ifade etti.

AFP Pentagon muhabiri Mathieu Rabechult, elektromanyetik dalgalara maruz kaldıktan sonra saçları dikilmiş bir halde kameralara yansıdı. Bir diğer gönüllü El Cezire muhabiri Trudy Hutcherson’ın suratında da silahın etkisi açıkça belirdi.

Hava Aracı Olarak da Üretilebilir

Zırhlı bir askeri aracın tepesine yerleştirilen ADS, 2008 yılında Afganistan’a konuşlandırılmış ancak istenen başarıyı gösteremediği için 2010’da geri çekilmişti. Albay Tafolla, ADS’nin geliştirilme aşamasının ardından kullanıma hazır olduğunu ve görev yerinin belirlenmesi için Pentagon’dan emir beklendiğini söyledi.

ADS, kalabalıkları dağıtmanın yanı sıra, belli bölgere izinsiz girişleri engellemek ve şüpheli araçların durdurulması için de kullanılacak. Bazı söylentiler, Pentagon’un ADS’yi hava aracı olarak da tasarlayacağı yönünde.

Yaralanma Riski Çok Az

ADS projesinin politika ve strateji yetkilisi Susan LeVine, “silahın bağırmak ve vurmak arasında bir alternatif sunduğunu” ifade etti. LeVine, ADS ile biber gazı veya plastik mermilere kıyasla yaralanma ihtimalinin daha düşük olduğuna da dikkat çekti.Olası yaralanmaların önüne geçilmesi için, silahın tetiği, basılmasının ardından üç saniye otomatik olarak kilitleniyor.

Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı’nda çalışan Stephanie Miller, bugüne kadar 11 bin kişi üzerinde denenen silahın kanser, kısırlık veya doğum sakatlıklarına neden olmadığını söyledi.

Mikrodalgadan Daha Güvenli

120309 ADS04

ADS’nin elektromanyetik ışınları, sıkça mikrodalgalar ile aynı zannedilse de benzer etkiyi yapmıyor. ADS, hedefte sadece 0.4 milimetre ilerliyor. 1 GHz civarında olan mikrodalga frekansı ise daha hızlı ilerliyor ve daha derine etki yapıyor.

ADS program müdürü Brian Long, “Bu silaha maruz kalındığında kaçmaya başlamak evrensel bir tepki haline geldi” diyerek, istedikleri sonuca ulaştıklarını ifade etti.Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, ADS projesi Pentagon’a 120 milyon dolara mal oldu.

Kaynak:Ntvmsnbc / BBC (12 Mart 2012,14:11)
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mart 2012       Mesaj #1734
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
BDP'li Sakık AK Parti'li Kiler'e vazo fırlattı
TBMM'de AK Parti’li Vahit Kiler ile BDP’li Sırrı Sakık arasında kavga çıktı. Kavgada BDP'li Sakık, AK Parti'li Kiler’e vazo fırlattı. Olayın ardından Sakık, “Kavga edince adam gibi ederim” derken; Kiler, “Kendini dağda sanıyor” dedi.

120308 sC4B1rrC4B1 sakC4B1khmedium

TBMM'de tansiyon yine yükseldi. Bu kez kavganın adresi muhalefet kulusi oldu. Meclis İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, karşılaştığı AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’i çay içmeye davet etti.
Sakık ve Kiler, bir yandan çay içerken bir yandan da keyifli bir sohbete başladı. Ancak sohbet sırasında Sırrı Sakık’ın “BDP’li belediyelere daha az yardım gittiğini” söylemesi tansiyonu yükseltti.

Sakık, Kiler'e ''Yanlı hizmet yapıyorsunuz. İstediğiniz gibi at koşturuyorsunuz. Ben Bitlis'te olsaydım meydanı sana bırakmazdım" dedi.

Bunun üzerine ikili arasında hararetli bir tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
İddialara göre; tartışma sırasında çok sinirlenen Sırrı Sakık, AK Parti'li Vahit Kiler’e vazo fırlattı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine kavga son anda önlendi.

SAKIK: KAVGA EDİNCE ADAM GİBİ EDERİM
Güçlükle sakinleştirilen BDP'li Sırrı Sakık, iddialarını sürdürerek, konuyla ilgili bazı belgeleri gazetecilere gösterdi.
Sakık, Kiler'in kendilerini yardımın dağıtımı konusunda yalancılıkla suçladığını belirterek, ''Biz senin iktidarına boyun eğmeyiz'' dedi.
''Kiler'e bardak ve vazo fırlattığınız doğru mu?'' sorusu üzerine Sakık, ''Ben kavga edince adam gibi kavga ederim. Kavga sırasında bardaklar ve vazo kırıldı'' dedi.

KİLER: KENDİNİ DAĞDA SANIYOR
AK Parti'li Vahit Kiler ise, Sakık'ın kendisine bardak fırlattığını öne sürerek ''Herhalde kendini dağda zannediyor'' dedi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Mart 2012       Mesaj #1735
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
CHP’den ‘4+4+4’e karşı teklif: ‘1+8+4’
CHP, AK Parti ve muhalefet milletvekilleri arasında kavgaya neden olan eğitimde “4+4+4” düzenlemesinin yerine “1+8+4” modelini önerdi.

120315 kemal kC4B1lC4B1C3A7daroC49Fluhmedium

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, yazılı açıklamasında, CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu tarafından hazırlanan ''Politika Notları''nın siyasi gündemin en üst sıralarına yerleşen eğitim konusunu ele aldığını'' söyledi. Konu ile ilgili iki çalışma yaptıklarını ifade eden Ayata, ''Bunlardan birincisi iktidar partisi milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin içeriğini ve AKP'nin kanunu gerçekleştirmek amacıyla izlediği yöntemi ayrıntılı bir eleştirel değerlendirmeye tabi tutmaktadır. İkinci çalışma ise Türkiye ve dünyada eğitim konusunda meydana gelen önemli gelişmelerin ışığında CHP’nin görüşlerini ve önerilerini ortaya koymaktadır'' dedi.
Ayata, yaptıkları çalışmaya hazırlanırken, akademik uzmanlık bilgisinin yanı sıra, Türkiye'nin ve dünyanın önemli düşünce kuruluşları, uluslararası örgütler ve ilgili resmi kurumlar tarafından hazırlanan raporlardan yararlanıldı.

‘DÖRT DÖRTLÜK EĞİTİM TUZAĞI’
Ayata tarafından açıklanan ve ''AKP'nin Dört Dörtlük Eğitim Tuzağı'' adını taşıyan ilk çalışmada, şu ifadelere yer veriliyor: ''AKP'nin gerçekleştirmek istediği değişiklikler, ilk bakışta 12 yıllık eğitimi zorunlu hale getirecek gibi görünmektedir. Oysa getirilen yasa teklifinde 12 yıllık zorunlu eğitimin başlangıç tarihinin belirlenme yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilerek, uygulamanın ötelenmesinin yolu açılmıştır. Bu durum, eğitimdeki düzenlemenin esas amacının, zorunlu eğitim süresini uzatmaktan çok, sekiz yıllık zorunlu ilköğretimi bölmek olduğu kanaatini güçlendirmektedir...

‘TEKLİFİ GERİ ÇEKİN’
Ortada mevcut sistemin bir etki analizi dahi yoktur. Kesintisiz 8 yıllık eğitim sisteminin belirgin bir yanlışı saptanmamıştır. Aksine, okullaşma oranı bu sistem sayesinde artmıştır. Tüm bu veriler ışığında, kesintisiz temel eğitimden geri adım atılmaması gerektiği açıkça görülmektedir. Sistemin uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları giderilmeli, kesintisiz eğitim daha nitelikli bir yönde geliştirilmelidir. AKP'nin gündeme getirdiği kanun teklifi eğitim sistemimizi, daha yüksek kalite ve daha fazla eşitlik hedeflerinden uzaklaştırmaktadır. Günlük kaygılar ve geçmişe dönük duygusal hesaplaşmalara dayanan ve eğitim sistemimizi yeni bir kaosun eşiğine getirecek bir tekliftir. İktidar partisini, eğitim sistemimizin temel sorunlarına yönelik hiçbir çözüm önerisi getirmeyen ve geri dönülmez pek çok soruna yol açacak bu teklifi geri çekmeye davet ediyoruz.''

ÇALIŞTAY ÖNERİSİ
''Eğitim Sistemi Tartışmaları'' başlığıyla sunulan ikinci çalışmada ise CHP'nin önerileri yer alıyor.
Çalışmada, CHP'nin Türkiye'nin başarılı örneklerin arasına girmesi için önerdiği, eğitimde atılması gereken temel adımlardan bazıları ise şöyle:
''Anayasal bir hak olan parasız eğitimin tesisi için katkı payı uygulaması kaldırılmalıdır. İkili eğitim ortadan kaldırılarak, tüm eğitim kademelerinde 'tam gün' eğitime geçilmelidir. Temel yeterlik düzeyinin altındaki çocuk oranının yüzde 15'in altına düşürülmesi hedeflenmelidir. Öğretmenlerin ve idarecilerin niteliklerinin, değişen dünya koşulları ve gelişen teknolojilere uyum sağlayabilecekleri şekilde yükseltilmesi sağlanmalıdır. Kalabalık gruplarda yürütülen 'birleştirilmiş sınıf' uygulamalarına son verilmelidir. Okullar arasındaki altyapı farklılıkları azaltılmalı, teknolojik altyapının geliştirilmesinin yanı sıra, çocukların çok yönlü yetiştirilmesi için oyun ve spor alanlarının, bahçelerin, sınıfların ve kültürel etkinliklerin geliştirilmesine önem verilmelidir. Bu anlayışla, gündemdeki gibi bir değişiklik yapılmadan önce mümkün olan en geniş katılımla bir Ulusal Eğitim Çalıştayı düzenlenmelidir.''

‘1+8+4’ MODELİ
CHP için, ''eğitimde niteliğin artırılması ve eşitsizliklerin azaltılmasının'' temel amaç olduğu belirtilen çalışmada, ''Bu amaç için, önerilen eğitim modeli, bir yıl okul öncesi eğitim, sekiz yıl kesintisiz temel eğitim ve meslek eğitimini de barındıran dört yıl lise düzeyinde eğitim, yani 1+8+4 modelidir'' denildi.

‘DEMOKRATİK MÜCADELEMİZ SÜRECEK’
Çalışmada, iktidarın uygulamak istediği eğitim sisteminin, fırsat eşitliğini yok ederek, sınıfsal farklılıkları derinleştireceği ve yoksul aileleri daha da yoksullaştıracağı savunulurken, ''CHP, ne demokrasimizin yok edilmesine, ne de çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin vermeyecektir. Bu doğrultuda mücadelesini demokratik yöntemlerle ve hukuk yoluyla sürdürmeye de devam edecektir'' ifadeleri kullanıldı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Mart 2012       Mesaj #1736
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Diyarbakır'a da Nevruz yasağı geldi
İstanbul'dan sonra Diyarbakır Valiliği de Nevruz’un Pazar günü kutlanmasını yasakladı. BDP yönetimi toplantı halinde.

120316 KURDS NOWRUZhlarge

Diyarbakır Valiliği, BDP'nin 18 Mart'ta yapmak istediği Nevruz kutlanmasına izin vermedi.BDP'ye bu konuda henüz resmi yazı ulaşmazken, BDP Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri konuyla ilgili toplandı. BDP'lilerin basına kapalı toplantısı sürüyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mart 2012       Mesaj #1737
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bir madenci göçük altında
Yer yine Zonguldak... 3 gün arayla kentten yine bir maden ocağında göçük haberi geldi ve bir işçi göçük altında.

120322 madencistandard

Gelik beldesindeki özel bir kömür ocağında göçük meydana geldi. İşçilerden Selçuk Yılmaz'ın (30) göçük altında kaldığı bildirildi.
Yılmaz'ın göçük altında kaldığını fark eden arkadaşları hemen kurtarma çalışmalarına başlarken, çalışmalara Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun (TTK) arama kurtarma ekipleri de katıldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü’ndeki maden ocağında 19 Mart’ta bir göçük meydana gelmiş, 37 yaşındaki işçi Tahir Kuru hayatını kaybetmişti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mart 2012       Mesaj #1738
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Cudi'de şehit sayısı 6'ya çıktı
Cudi Dağı’nda iki gündür yaşanan çatışmalarda şehit sayısı 6’ya yükselirken, 10 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmalarda 7 PKK’lı terörist de öldürüldü.

120322 ozelharekat 6 sehit spothmedium

ŞIRNAK - Baharın gelmesiyle birlikte özellikle kırsal kesimlerde terör örgütü PKK’nın faaliyetlerini artırması üzerine operasyonlar hız kazandı. Şırnak'a bağlı Cudi Dağı’nda düzenlenen hava destekli operasyonlarda PKK hedefleri ateş altına alındı. Yaşanan sıcak temasta dün 5 Özel Harekat Polisi şehit oldu.
Bölgeden bugün de 1 polisin daha şehit olduğu haberi geldi. Böylece şehit sayısı 6’ya çıktı. Çatışmalarda 10 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Cudi'deki çatışmalarda 7 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin de sağ olarak ele geçirildiği öğrenildi.
Öte yandan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar bu sabah saatlerinde Şırnak'a gitti.
Cudi Dağı'ndaki operasyonda şehit olan polisler için bugün tören düzenlenecek. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlanacak.
Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012       Mesaj #1739
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Terör olaylarının bitmesi nedeniyle geçen yıl 4 yıllık görev süresi 6 yıla çıkarılan Rize, Yozgat, Tokat ve Kahramanmaraş, artık polisin mecburi görev alanında değil.

120326 polishaberhlarge

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl doğu illerindeki polis sayısı ve görev süreleriyle ilgili olarak çalışma başlattı.

Çalışmalarda, son 5 yıl içerisindeki asayiş ile terör olayları mercek altına alındı.

Sonuç olarak şark hizmeti görevi içerisinde yer alan Rize, Yozgat, Tokat ve Kahramanmaraş, polisin mecburi görev alanından çıkarıldı.

Polislerin mecburi olarak seçmesi istenen iller arasında yer alan bu 4 il 'torpilli iller' olarak adlandırılıyordu.

Şark hizmeti öncesi görev yapacak olan memur ve rütbeliler öncelikli olarak bu illeri seçiyorlardı.

Bu illerde biten terör olayları sonrası geçen yıl 4 sene olan görev süresi 6 yıla çıkarılmıştı.

Terör olaylarının çok olduğu Şırnak, Hakkari ve Tunceli gibi illerde görev süreleri 2 yıl olarak uygulanıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Mart 2012       Mesaj #1740
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Dershaneler bizim projemiz'
4+4+4 sistemiyle birlikte hükümetin devreye sokmaya çalıştığı dershanesiz eğitim dönemi için CHP tepkili.

120326 hamzacebi caldihlarge

CHP, bedelli askerlik, intibak yasası önerilerinden sonra dershanelerin kaldırılması önerisinin de AKP projesi gibi kamuoyuna sunulduğunu savundu. CHP Basın Birimi'nden, yapılan yazılı açıklamada 'Başbakan Erdoğan'ın 'olmaz' dediği CHP projelerini daha sonra sahiplendiği' iddia edilerek şöyle denildi:
''CHP'nin seçim öncesi hazırlayıp kamuoyu bilgisine sunduğu, bedelli askerlik ve intibak yasası önerilerinden sonra sınav sistemiyle dershanelerin kaldırılması önerisi de Başbakan tarafından AKP projesi gibi kamuoyuna sunuldu. Hükümet, CHP'nin projelerini kaynak belirtmeden kendi projesiymiş gibi kullanırken, CHP bu projeleri açıkladığında görmezden gelen yazarların, çizerlerin, gazetecilerin 'CHP proje üretmiyor' demeye devam etmesi ise, hükümetin intihalci eğilimine medyanın göz yumması anlamına gelmektedir.'
Açıklamada CHP'nin seçim öncesi hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı Eğitim Raporu'nda dershanelerin kaldırılmasını öngören bölüme de yer verildi.

PAZARLAMA STRATEJİSİ
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise ''10 yılda dershanelerdeki öğrenci sayısını 2'ye katlayan AKP, bugün dershanelerin kalkacağını söylüyor. 4+4+4 teklifinde böyle bir şey yok. Böyle bir tabloda, Sayın Başbakan'ın 'dershaneleri kapatacağız' cümlesi sadece ve sadece bir pazarlama stratejisidir, 4+ 4+ 4'ü milletin gözünden kaçırma stratejisidir'' dedi.
Sen sadece aynasin...