Arama

Medya Haber - Sayfa 87

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.982 Cevap: 1.864
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
25 Şubat 2008       Mesaj #861
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
100 araçlık konvoy yurda döndü

Sponsorlu Bağlantılar
Kuzey Irak'taki kara harekâtına katılan bir askeri birlik dün akşam saatlerinde sınırın sıfır noktasında bulunan Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köyünden yurda giriş yaptı. Tamamı kar elbiseli askerleri taşıyan 100 araçlık konvoy, saat 19.00 sıralarında Üzümlü'den Çukurca ilçesindeki 3. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'na geldi. Konvoya frekans karıştırıcı 'jammer'li araçlar eşlik etti. Askerlerin morallerinin oldukça yüksek olduğu gözlendi. Birliğin dönüşü sırasında 3. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nda yoğun bir helikopter trafiği yaşandığı gözlendi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
28 Şubat 2008       Mesaj #862
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kardeşlerin bıçaklı düellosu kanlı bitti

Sponsorlu Bağlantılar
Hüseyin TÜCCAR- Bülent CİVANOĞLU/BURSA, (DHA)

BURSA'da madde bağımlısı olan 23 yaşındaki Ahmet Ardıç ile kendisi gibi madde bağımlısı olan kardeşi 21 yaşındaki Mehmet Ardıç arasında çıkan tartışma, karşılıklı küfürleşmelerle kavgaya dönüştü. Bıçakları çeken iki kardeş birbirine girdi. Karnından bıçaklanan Ahmet Ardıç öldü, kardeşi Mehmet Ardıç bacağından yaralandı.
Olay bugün saat 13.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Musababa Mahallesi, Işık Sokak'taki evde meydana geldi. Madde bağımlısı olan Ahmet Ardıç, içersinde uçucu madde bulunan pet şişeyle eve geldi.
Ahmet Ardıç, Özden Güç'le nikahsız olarak birlikte yaşayan ve 50 gün önce Kubilay adında oğlu dünyaya gelen, kendisi gibi uçucu madde bağımlısı olan kardeşi Mehmet Ardıç tarafından, “Artık eve kafa kelle gelme. Annem va, eşim var, bebeğim var. Rahatsız oluyoruz'' diye çıkıştı. Ağabey- kardeş arasındaki tartışma kısa sürede küfürleşmeye dönüştü. Bu sırada mutfaktan bıçak alan Ahmet Ardıç ile kardeşi Mehmet'i, anneleri Canan Ardıç ve Özden Güç ayırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Her ikisi de eline bıçak geçiren kardeşlerin kavgası şiddetlendi. Kavgada karnından bıçaklanan Ahmet Ardıç, çağrılan ambulans gelene kadar yaşamını yitirirken, sol bacağından bıçaklanan Mehmet Ardıç ise taksiyle, yakında bulunan özel bir sağlık kuruluşuna götürüldü. Burada müdahalesi yapılan Mehmet Ardıç, görevlilerin polise haber vermesi sonucu yakalandı. 112 Acil Servis'ten çağrılan ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ağabey katili, tedavi edildikten sonra gözaltına alındı.
Cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Ölen Ahmet Ardıç'ın asker kaçağı olduğu, ‘yaralama’ suçundan arandığı ortaya çıktı.


kaynak: milliyet.com
Bluesorrow - avatarı
Bluesorrow
Ziyaretçi
1 Mart 2008       Mesaj #863
Bluesorrow - avatarı
Ziyaretçi
PKK klibinde Çerkez müziği
PKK yine propaganda amaçlı klip hazırladı. Fona da Çerkez müziği koydu. Çerkezlerden tepki yağdı!
Bölücü terör örgütü PKK'nın propaganda amaçlı hazırladığı klipte Çerkezlerin geleneksel bir müziğini kullanması Çerkezlerin tepkisini çekti.

Operasyonlarda öldürülen teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı klibin fonunda Çerkezlerin geleneksel bir müziğinin kullanıldığını gören Çerkezler, bir çok forumda ve internet sitelerinde olaya tepki gösterdi ve görüntülerin Youtube video paylaşım sitesinden kaldırılması için kampanya başlattı.

Özellikle "facebook" sitesinde Çerkez kökenli gençlerin kurduğu gruplarda olaya büyük tepki gösterilirken, kullanıcılara gönderilen bir mesajda; "Bu videoyu gördüğümde kalp krizi geçirecektim. Duyduğumda kan beynime sıçradı. Bu videonun Youtube'dan kaldırılması için elimizden geleni yapalım. Bir bayrak bir bayraktır" ifadeleri yer alıyor.
Kaynak:İnternet Haber
Allah belalarını versin
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
4 Mart 2008       Mesaj #864
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
kopru

Köprü geçişi ucuzluyor

Ulaştırma Bakanlığı, köprü geçiş ücretlerini indiriyor. Otomobil, motosiklet, kamyonet ve minibüslerin köprü geçiş ücreti 3,75 YTL'den 3,25 YTL'ye çekilecek.

Alınan bilgiye göre, köprü geçiş ücretlerinin kaldırılması beklenirken, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kontrolündeki İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki geçiş ücretlerinde indirim yaptı. Bakanlığın hazırladığı yeni tarifeler, kısa süre içinde uygulamaya girecek.

Eylül 2006'da zamlanan köprü geçiş ücretlerine Nisan 2007'de indirim yapılmıştı. Yeni tarife ile şoförler yüzde 11 ile yüzde 13 arasında daha düşük ücret ödeyecek.

İŞTE YENİ ÜCRETLER

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, 3,75 YTL olan iki akslı ve aks aralığı 3,20 metreden küçük olan otomobil, motosiklet, kamyonet, pikap, jeep, ambulans, cenaze aracı, küçük ve büyük otobüs ile kamyon geçiş ücretlerinde yüzde 13,33 oranında indirim yapıldı. Söz konusu araçlar yeni tarife uyarınca 3,25 YTL'ye köprüleri kullanacak. 3 akslı otobüs, kamyon ve treyler ücretleri de yüzde 11,11 indirimle 9 YTL'den 8 YTL'ye düşürüldü. 4-5 akslı her türlü aracın geçiş ücreti de yüzde 9 oranında indirimle 22 YTL'den 20 YTL'ye indi.

Yeni tarifeye göre 6 ve daha fazla akslı her türlü aracın geçiş ücreti yüzde 10,7 oranında indirimle 28 YTL'den 25 YTL'ye düştü. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, yeni tarifelerin kısa süre içinde uygulamaya gireceğini bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, indirime ilişkin kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte Romanya'ya gitmeden önce imzaladığı öğrenildi. 1 Eylül 2006 tarihinde zam yapılan köprü geçiş ücretlerine Nisan 2007'de indirim yapılmıştı.

Nisan ayında otomobil, kamyonet, pikap, minibüs gibi araçların geçiş ücreti 4 YTL'den 3,75 YTL'ye, kamyon ve otobüslerin geçiş ücretleri 10 YTL'den 9 YTL'ye, 4-5 akslı otobüs, kamyon ve TIR'ların geçiş ücreti 30 YTL'den 25 YTL'ye, 6 akslı ve daha fazla araçların geçiş ücreti de 35 YTL'den 28 YTL'ye indirilmişti.

İHA
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
4 Mart 2008       Mesaj #865
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kahraman pilot 137 kişiyi kurtardı

ALMANYA’nın Münih kentinden havalanan ve içinde 131 yolcu ile 6 mürettebat bulunan uçak, Hamburg’a acil iniş yaptı.
Ülkeyi son günlerde etkisi altına alan kasırgadan etkilenen uçağı Lufthansa firmasının pilotu Oliver A. usta bir şekilde indirdi. Bild’in haberine göre, iniş anında fırtına yüzünden uçağın kanadı hızla yere çarptı. Yan yatan kanat bir süre yerde uçakla birlikte sürüklendi.
Usta pilot ve yardımcı pilot Maxi J. soğukkanlı bir şekilde uçağın savrulmamasını sağladı ve uçağa tam gaz vererek tekrar uçmasını sağladı. Pilotlar uçağı daha sonra daha güvenli bir alana indirdi. Olayı saniye saniye bir Bild okuyucusu kameraya aldı. Uçaktaki yolculardan biri, “Bunlar tarif edilemez dakikalardı. Yolcuların birçoğu ölüm korkusuyla gözyaşlarına boğuldu” dedi.

kaynak:milliyet
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
26 Mart 2008       Mesaj #866
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Antarktika'dan Altındağ ilçesi kadar parça koptu

Küresel ısınma yüzünden Antarktika'dan neredeyse Ankara'nın Altındağ ilçesi büyüklüğünde parça koptu.

Uydudan alınan fotoğraflar, 569 kilometrekarelik yüzeye sahip devasa parçanın Antarktika'dan ayrıldığını, bunun 414 kilometrekarelik kısmının da dağılıp gittiğini gösteriyor.

Colorado Üniversitesi Kar ve Buzulları İzleme Merkezinin tespitine göre, parçalanma 28 Şubat'ta 25,5 km boyunda 2,4 km eninde dev bir parçanın aniden kopmasıyla başladı.

Bu kopuş, Wilkins platosunun parçalanma sürecini tetikledi ve 12 bin 950 kilometrekare yüzeye sahip platodan 569 kilometrekarelik parça koptu.

Uzmanlara göre, bu hızla devam ederse yakın gelecekte bölgedeki buzul tabakasının yarısı yok olacak.

Ted Scambos adlı uzman, yaklaşık 1500 yıldır var olduğunu düşündükleri Wilkins platosundaki parçalanmaya sıcak hava ve okyanus dalgalarının yol açtığına işaret etti.

Antarktika'da yaz sona erdiğinden, bilim adamları önümüzdeki aylarda Wilkins'ten yeni parçaların kopmasını beklemiyor.

1995 yılında da 75 km boyunda 37 km enindeki Larsen A platosu Antarktika'dan ayrılıp Weddel denizinde parçalanmıştı.

Larsen B platosu da 2002 yılında kopup parçalanmıştı. Uzmanlara göre, son 50 yıl içinde Antarktika küresel ısınma yüzünden en az 13 bin kilometrekare eridi.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
27 Mart 2008       Mesaj #867
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
YOUTUBE'A ERİŞİME AZ KALDI

youtube logo

İSTANBUL
- Görüntü paylaşım sitesi YouTube'dan yapılan açıklamada, ''son kapatma kararına neden teşkil eden videoların incelendiği ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırıldığı'' bildirildi.
YouTube'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk kullanıcıların şu anda YouTube'a erişememesinden üzgün olunduğu belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Son kapatma kararına neden teşkil eden videoları inceledik ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırdık. YouTube'a Türkiye'den kısa bir süre içerisinde erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. YouTube olarak Türk kanunlarına aykırı olabilecek içeriğe ilişkin sorunları gidermek amacıyla yetkililerle işbirliğine her zaman hazırız.''

A.A.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Nisan 2008       Mesaj #868
nünü - avatarı
Ziyaretçi
cc0b0cdc2f518e4a88ab7b0rf7


Bu baligi kesinlikle yemeyin

spKiyilarimizda her gecen yil daha fazla gorulen ve yirtici ozelligi nedeniyle balik turlerine zarar verdigi belirtilen balon baliklari, tezgahlarda satisa sunulurken, uzmanlar yogun toksin iceren bu turun kesinlikle yenilmemesi gerektigini bildiriyor.

Akdeniz'de su sicakligindaki artisla beraber Kizildeniz'den Suveys Kanali yoluyla goc eden ve ekonomik degeri yuksek baliklari yiyerek beslenen Indo-Pasifik kokenli bir tur olan balon baliginin (Lagocephalus sceleratus), Turkiye kiyilarinda da giderek cogalmasi balikcilari endiselendirirken, bilincsiz bazi saticilarin bu turu tezgahlarina tasimasi tehlikeyi de beraberinde getiriyor.
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008       Mesaj #869
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yedek parti' ihtimalini düşünerek hafta sonu Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç ile Edirne'de görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı. AK Parti, yedek parti iddialarını 'dezenformasyon' olarak nitelendirdi.
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde AK Parti MKYK toplantısına atfen yer alan haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Baştan sona uydurma diyaloglar, asla cereyan etmemiş olan konuşmalar, hayali senaryolar eşliğinde ne yazık ki manşetlere taşınmıştır. Genel Başkan Yardımcısı sayın Fırat'ın toplantı akabinde yaptığı açıklama dışındaki bütün bilgilerin gerçekdışı olduğunu belirtiyor, bilinçli olarak üretilen bu yalan haberleri, gazetecilik meslek ahlak ilkelerini hiçe sayan bu yayınları kınıyoruz" denildi.
Açıklamada, Oktay Ekşi'nin grup toplantısının basına kapalı bölümünde Başbakan Erdoğan'ın sarfettiği iddia edilen bazı sözleri kamuoyuna yapılmış açıklama gibi gerçek kabul ederek, bunun üzerine yorum bina etmesinin etik değerlerle bağdaşmadığı vurgulandı.
Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yedek parti' ihtimalini düşünerek hafta sonu Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç ile Edirne'de görüştüğü yönündeki iddialar da yalanlandı. Yedek parti iddialarını 'dezenformasyon' olarak nitelendirilen açıklamada, "Yedek parti iddialarının, ilgili tarafların yalanlamaları yok sayılarak ve hiç sorgulanmadan, doğruluğu araştırılmadan, belirli gazetelerde yer almış olması, özellikle düşündürücüdür. Dezenformasyon kampanyası izlenimi veren bu haberin temel iddialarının, haberi doğruladığı öne sürülen GTP Genel Başkanı sayın Tuna Bekleviç tarafından aslında dün yazılı bir açıklamayla tekzip edilmiş olduğunu kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz" denildi.
Medya Haber
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008       Mesaj #870
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
TBMM Genel Kurulunda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik yapan tasarının, ölüm aylığına ilgili maddesi kabul edildi.
“Temel yasa” olarak görüşülen tasarının 1. bölümünde yer alan 3 madde daha kabul edildi.
Sosyal taraflarla varılan anlaşma doğrultusunda AK Parti tarafından, ölüm aylıklarına ilişkin değişiklik önergesi verildi.
Yapılan düzenlemeye göre, SSK'lıların hak sahipleri için daha önce tasarıda yer alan bin 800 gün prim şartı, 900 güne indirildi. Ölüm aylığından yararlanabilmek için en az bin 800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirmiş olma veya SSK'lıların hak sahipleri, her türlü borçlanma süreleri hariç veya 5 yıldan beri sigortalı olma şartıyla toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmaları halinde ölüm aylığından yararlanacak.
Daha önce tasarıda yer alan evlenme yardımından yararlanacak olan “eş ve kız çocuklar” ibaresi de değiştirildi. Buna göre, sadece kız çocukları, aylık veya gelirinin 2 yıllık tutarı kadar evlenme yardımı alacaklar.
“EMEKLİLİKTE 65 YAŞI, 2028'E KADAR ÖTELEDİK”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ölüm aylığıyla ilgili uygulamanın SSK'lılarda 900, BAĞ-KUR'da bin 800, Emekli Sandığında ise 3 bin 600 gün prim zorunluluğu olduğunu, bunların hepsini bin 800 güne eşitlemeye çalıştıklarını belirterek, sosyal taraflarla yaptıkları görüşmeler sonucunda SSK'lı hak sahipleri için bunu 900 günde tuttuklarını bildirdi.
Sosyal taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda yüzde 90'a varan bir uzlaşmanın sağlandığını ifade eden Çelik, dünkü eylemlerin neden yapıldığına bir anlam
veremediğini söyledi.
Faruk Çelik, 65 yaşında emekliliğe ilişkin eleştiriler üzerine ise “Bu tasarının getirdikleri zaruri bir düzenlemedir. Partilerle, sivil toplum örgütleriyle yaptığımız görüşmelerde hiç kimse bunun aksini söylemedi. Herkes düzenlemenin gerekli olduğunu söylüyor. Emeklilikte 65 yaşı, 2028'e kadar öteledik. 2028'e kadar kademeli olarak Sayın Bahçeli, Ecevit ve Yılmaz Hükümetinin yaptığı düzenleme geçerlidir. 2028'e kadar emeklilikte 60 yaş geçerlidir” diye konuştu.
TBMM Genel Kurulunda, tasarının 1. bölümünde yer alan 23. maddenin görüşülmesine devam ediliyor.
Medya Haber
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww