Arama

Hayata Dair - Sayfa 104

Güncelleme: 2 Ekim 2013 Gösterim: 268.077 Cevap: 1.657
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2007       Mesaj #1031
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aldığın her nefesi fırsat bil,ot değilsin,yeniden bitemezsin..!
Sponsorlu Bağlantılar
kan105 - avatarı
kan105
Ziyaretçi
26 Ekim 2007       Mesaj #1032
kan105 - avatarı
Ziyaretçi
HAYAT YAŞADIKLARIMDAN İBARET OLSAYDI SENİ HAYATIMLA BİR TUTMAZDIM

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2007       Mesaj #1033
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hayatımızın en büyük riski,hiç risk almamaktır.
Sadece riski göze alabilen kişi hürdür..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2007       Mesaj #1034
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir HayatVerildi bir hayat
Tadıyor hayvanat ve nebatat
Onu kullanıyorsan berbat berbat
Hayvanat ve nebatattan farkın ne!

Düşünürsün masivayı derin derin
Ne farkındasınki ecelin
Ucu tükenir bir gün kalemin
Kulu olmuşsun sonsuz sandığın bu faninin

Benliğine baksana bir yığın beşeri ve noksan sıfat
Ona rağmen benliğini sarmış riya ve haset
Ey fani son taşıtındır cansız bir at
Henüz hayattasın geç kalmadın şükret
Ahmet Dartar
DEsssT16 - avatarı
DEsssT16
Ziyaretçi
27 Ekim 2007       Mesaj #1035
DEsssT16 - avatarı
Ziyaretçi
KAHVEDE

Hep öyküler dinledim
buruk, acımsı, kekremsi
Dinlerken yaşadım diyemem
öldüm

Ama ölmemiş
o bin öykünün serüvencisi
Sunuyor kendini
canlı bir bildiri gibi
kaçarak tırpanından
ölümün
oturmuş karşımdaki sandelyede
demli çaylar istiyor garsondan
Bol içki bir o kadar küfür ve boşvermişlik
bütün hayata
Ucuza kapatılmış
hatta bedavaya gelmişken hayat
dinler mi girdisini çıktısını
o bin serüvenden sonra

Çok öyküler dinledim
cigara dumanıyla yüklü
duvarların taş baskısı resimlerle
süslü köy kahvelerinde
buruk, acımsı, kekremsi
Dinlerin yaşadım diyemem
öldüm

AHMET TELLİ
cocukfb - avatarı
cocukfb
Ziyaretçi
27 Ekim 2007       Mesaj #1036
cocukfb - avatarı
Ziyaretçi
Hayatta yeşili, kırmızıyı, maviyi, moru, pembeyi sevdiğiniz kadar siyahı, griyi, kahverengiyi de sevin...Çünkü insan yalnız SEVDİĞİNİ ÖZLER...

Uğur Can Balcı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2007       Mesaj #1037
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çelişkiler

Doya doya yaşamaktır HAYAT.
Sessizce göçüp gitmektir ÖLÜM.
Sevgilinle ıslanmaktır AŞK, yağmurlu bir günde.
Yatağa gömülmektir UYKU, yorgun düştüğünde.
Çığlık atarak koşmaktır KORKU, yeri geldiğinde.
Durup ağlamaktır KAYBETMEK, kaybedilen sevdiklerinse.
Kapanıp yalvarmaktır ÇARESİZLİK, umutlar tükendiğinde.

isimsiz kral
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
27 Ekim 2007       Mesaj #1038
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Hayatin anlamini ariyorum. Ve gece içinde yagmur olmasa, hani söyle rüzgar odalarimin perdelerini havalandirmasa ve karanlik bir hayalet gibi ortalikta zamana karsi aglamasa anlayacagim. Ayrilik birbasina yalnizligi anlatiyor bana. Dinliyorum. Hani bir nokta bulur insan dalip gittigi yerde. O nokta ona konusuyormus gibi gelir. O anlatir sen hep ona bakarsin. Aklina takilmayan jenerik yoktur. Bir ucu yanik teknoloji mektuplarinin son duragidir ayrilik. Düsünürüm de hep ayni yerde durur. Biten her cümlenin en sonunda. Biri baslar biri biter. İçimden ne kuslar göçer oysa. Mevsimi darmadagin eden yaz gecelerinin terasta oturdugum ve yildizlarina karistigim cümleleridir ayrilik bana. Hüzün anlamsizdir oysa ki. Hep beklersin hayatinda birseyleri. Sanki o çok uzaklardan yollari katlayip sana gelecekmis gibi tatli bir tebessümle imzalar gözlerini.

Her gece ayni yerde oturup seyrederim gecenin isiklarini. Ayrilmak, bitip gitmek midir acaba? Yitip yok olmak mi? Her gece perdelerimi uçuran rüzgar yoktur oysa. Oysa sabah yine ayni sabah, aksam yine ayni aksam. Kaldirimlarda kilometre tasina vurulan bedenimin katettigi yolculuklara alismasi gibi birsey bu. Alismak en zorudur düsündügüm. Alisirsin, kaptirir gidersin kendini yelkenlerine martilar konan teknelerin hizinda hayata. Dalgalari asip siginacak bir liman bulduysan sana umut vardir, ayriligi unutmaktan yana. Zaman ister bu. Sadece yasabilecegine emin olmak istedigin masum bir zaman. İlerisini hayal etmek istedigin ve paylasilmak kavramina kendini adapte edebildigin bir zaman. Psiko dengelerin alt alta, üst üste siralanip her yüzün kendisine ait olan odalarinda uykusuzluktur ayrilik. Bana öyle gelir ve dengelerin yarisi baslar, ne gece ne sabah dinlemeden. Yüregim aciya çoktan alismistir oysa. Aliskanlik zor dedirten ayriligin son noktasindadir. Bakar durur gözlerinin içine ama sen anlayamazsin. Kimse anlamak zorunda degil beni diye düsünürüm bende çogu zaman. Hem anlasa ne olur, anlamasa ne olur. Okusa da okumasa da unutulur gider insanin içinde o kendisini kabul ettirmek isteyen zamanin kabul edilemez dürtüsü. Bagirirsin ya belki duyan olur. Duysa ne olur onu da bana söyle. Kaç karis büyürsün bu hayata? Kaç karis mezarin olur? Hersey gözlerimin önünde iste. Duvarlarin yalnizligi, isiklarin anlamsizligi, karamsarligin yüregine saplanan bir biçak gibi yalpalayip duruyorum kendi cümlelerimin içinde. Bu kadar karamsar olma demek, hayat devam ediyor diyebilmek yarina sen de kimsin demekten baska birsey degildir oysa. Anlayan varsa cümlelerin basina geçsin. Ayrildim demek zor ve bir o kadar ayriliyorum, bitiriyorum demek. Bunu baslarken düsünmek ya da düsünememek daha zor aslinda. Bakiyorum da nelerle ugrasiyorum ben. Dünya almıs basini gitmis, yer yerinden oynuyor bense hala askin aglarina takilmis bir sevda kusunu oynuyorum. Yaşamak nedir hadi anlatin kendinize. Cümlelerin ardina siginarak aglayin hayata. Seviyorum deyin, yarin nefret edin. Bugün yasiyorum deyin, yarin yasamaktan biktim deyin. Ne derseniz deyin ben de anlarim sizi. Kendimi anlamadigim kadar. Siirlerde yazilarda kuralsizligi yükleyin sirtiniza çikin yollara bakalim. Hep ayri bir yüzde ayisigi, hep ayni yüzde ayriligi tadacaksiniz. Yasadikça bu korkunun içine sürüklenip aciyi ellerinden tutacaksiniz. Mutlaka vardir bir yerlerde, herhangi bir cümle arkasinda, alalade bir kelimenin kimsenin farkina bile varamadigi baslangicinda.
kan105 - avatarı
kan105
Ziyaretçi
27 Ekim 2007       Mesaj #1039
kan105 - avatarı
Ziyaretçi
HAYAT DOĞUMUMLA BAŞLADI AMA BİLİYORUM Kİ DOĞUMUM EN BÜYÜK HASTALIĞIM OLAN ÖLÜMÜ GETİRECEK
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2007       Mesaj #1040
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
fvazgectimsendenmasalhgpt1
.........kendime.........
"Söyle kaç yaşındasın
Dertlerin başındasın
İstisnasız her an
Geçmişi özlüyorsan "

Yetmedi mi daha çektiklerin küçük kız! Kendi canını yaktığın yetmedi mi? Geçmişi ne denli özlüyorsun bu kadar? Çok mu yordular seni, çok mu kırdılar, yarı yolda mı bıraktılar yoksa..? Yetmedi mi daha bunlar..? Neden körsün hala..?

"Bilmem kaç yaşındasın
Gözleri yaşlardasın
İstisnasız her an
Yarını düşlüyorsan "

Niye bu denli ıslak gözlerin..? Niye istisnası yok geçmişi özlediğin, Yarını düşlediğin günlerinin... Acıtmaktan yorulmadın mı kendini daha...

" Yolculuk nereye
Neler uğruna ölmeye
Dört yalnızlıkla bir doğruyu götürmeye"

Bu sefer kimin uğruna ateşe atacaksın kendini..? Kimin uğruna vazgeçeceksin bir şeylerden? Onlar seni uçurumdan attı görmüyor musun küçük kız.. Yetmedi mi yalnızlıkların... Elinde doğrularının kalmadığı, yalnızlığının alıp götürdükleri az mı geldi canına...

"Hadi durma ağla, ağla
Yaşlar kurur zamanla, ağla
Böyle *****dir dünya
Son bulur kollarında

Hadi durma ağla, ağla
Yüzünü ıslatmasan da ağla
Belki hepsi bir ruya
Son bulur kollarında "

Ağla! Ağla ki anla ne denli can yakar zaman! Yaşlar zamanla kurur mu, gör ağla da!böyledir dünya.. Bu kanundur küçük kız.. Her güzel şey kollarında, gözünün önünde can veriverir.. Bir rüya oluverir en gerçek bildiklerin...

"Söyle kaç yaşındasın
Herkes kadar yalnız mısın ?
İnce ince titremen
Soğuktan mı sanırsın ? "

yalnız mısın zaman kadar..? Kimse kalmadı mı yanında ... Bak gitti giden sen hala soğuktan mı sanırsın, ince ince titremen..

"Bilmem kaç yaşındasın
Herşeyin farkındasın
Acılar biriktirip
Damla damla harcarsın "

Anlattıklarım boşuna değil mi ufaklık... Sen hepsini görmüşsün zaten.. Her acı buruk bir tat bırakmış damağında.. Biritkirdiğin acıları harca küçük kız... Damla, damla... Damla, damla...