Arama

Sonsuz Aşk - Sayfa 208

Güncelleme: 26 Ekim 2014 Gösterim: 554.987 Cevap: 2.787
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Kasım 2007       Mesaj #2071
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
" Hiçbir filiz kendi gölgesinden öte bir yerde ölümü tatmamıştır..”

Sponsorlu Bağlantılar
Ey gözlerime bahşedilmiş mucize,

Ey yüreğime hediye edilmiş Cennet kokusu,

Ey nefesime serpiştirilmiş bir yudum taze hayat,

Kan ter içinde susuz dudaklarıyla ve semâya dönen dualarıyla “ bir avuç deryâ’yı “ dileyen bir Haziran Cumartesi vaktinden düşüyorum sen kokan bu satırları..Vaveylâ eden bir öğle saatinde bulunduğun yerin deli rüzgarlarında düşlüyorum seni..Deli esen rüzgara inat başını eğmeyen gözlerine baka baka seni sevdiğimi haykırıyorum dua dua....Kulağımda yankılan Cennet şarkılarıyla yeniden huzuru doldururken seni çekiyorum içime.. Toprak kokan benliğimle deniz kokan türkülerin söylendiği yüreğine akıyorum..Sen mavi bir deryâ, ben sana kavuşmayı arzulayan - ruhi haliyle- Leylâ.. Sana gelen yollarıma sunulmuş tüm engelleri teker teker aşarak sana koşuyorum. Yüreğimde toprak kokusu, yüreğimde sana bir an evvel kavuşma çoşkusu..Hadi sevgiliKapılarını, perdelerini sonuna kadar arala..Mevcudiyetinin ve geleceğinin tek idamesi / gayesi koca yürekli “ umut “ sayfalarına bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse olmaya geliyorum..Heybemde yetiştirirken her nefesine bir “ Elif “ miktarı huzuru kattığım birkaç sevda gülü ve nefesimde Cennet tahayyülü ile sana koşmaktayım..Yıllarca sana sakladığım yüreğimi benden emin olana “ sana “ katmaya geliyorum..Yollarım sana, menzilim sana..Kan ter içinde kalan Haziran ayının aksine ben “ senin gözlerinde “ yaşlanmayı diliyorum.Senin mevcudiyetine idrakim tamamdır artık.. Gayri benliğim senin varlığında sonlansın sevgilim…Çünkü biz bir mucizenin gerçeğe en yakın halinde sevdik birbirimizi..Biz ki; dallarında bir “ Elif “ miktarı huzur, köklerindeki taze umutları taşıyan gül-i râna’nın sevdaya sunulan bir avuç mutluluğuyuz..

Tedavülü çoktan kalkmış bir ömrün peyderpey yeniden yaşatılması değil bizim sevdamız. Bitkisel hayatta yaşayan bir bedene yeniden ömür biçmek degil yaşadıklarımız..Ayrı gökyüzüne aynı gözle bakan bir sevdanın en yalın haliyiz.. Tümceleri sevda ile nakış edilmiş cümlenin içinde yüreği Cennet kokan bir özneyle ile bir yüklemiz..Biz ki toprağın suya hasret kaldığı zaman diliminde gökten düşen - bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse’yiz..Şimdi sevme zamanı..Şimdi kavuşma zamanı..Gökten inen nurun toprakla kavuşmasında temaşa edilen mucizenin kelimelere dökülen haliyiz biz..Sen ve ben bir’iz..Sen ve ben hep biziz..Biz ki ;bir “ Elif “ miktarı huzuruz yetim ceylanlara hediye edilen..Biz ki; taze gülüz nadasa bırakılmış topraklarda yeniden yeşeren..Ve biz ki, birbirimizin kaderine yazılmış bir ömürlük sevdayız yıllarca kıyıda köşede delice beklenilen…

Nefesindeki hayatla soluklandığım saklı sevdam,

Sevda mucizesinin yeniden tezahür ettiği gözlerine yaşat beni..Sonra da yeşil Cennetindeki gonca güllerinle sar beni…Hadi sevgili durma öyle..Mavi bilyelerin cam soğukluğunda üşüyen yüreğimi sıcak şefkatinle kundakla.Üzerinde ütüsüz gömleği bir de yamalı pantolonu ile sana koşan bu adamı ilkokul cağındaki örgülü saçlarıyla siyah- beyaz fotoğraflara bile renk katan yaşı küçük ama yüreği büyük o kahve gözlü kızın yüreğine al..Gözlerinde her gün tekrarlanan bayram sabahlarının güzelliğine kat beni..Baktığın her gökyüzünde benim gülen yüzümü görebilecek kadar benimse beni..Bir an tıkanan hayatın içinde anlamını idrak edemediğimiz ama onsuz mevcudiyetimizi idame ettiremediğimiz nefesinle sev beni..İçine çek beni.. Taaa ciğerlerine doldur beni. Uzaklığımı unut, nefesime sokul.. Şah damarlarımdan bir an bile ayrılma sevgili..Yoğunluktan bitap düşen yüreğimi nefesinle tazelendir..Hadi el gibi sevgili durma yanımda . Ne olursa olsun yaşat beni yaşadığın sevdanın en yalın zamanında..Kapı zile basan kişinin aşikâr olmasına inat sen hep benden başka her şeyi unutacak kadar sev beni..

Hadi sevgili..Bu Cumartesi bana memleketinden güneşler topla heybene..Biraz da deli esen rüzgardan doldur eteklerine..Bana gelirken toz toprak koksun yüreğin…Ellerin ise huzur…Şimdi seni bekliyorum aynı gökyüzünün altında. Sana kanatlanmak üzereyim..Hicretim sana..Yollarım sana…Menzilim sanadır..

Unutmadan sevgili..Gözlerimi kapattım..Hani her zaman sana dediğim gibi” bir gün gözlerine bir şey olur da bir göz gerekirse karanlıklarına..İşte bak yine gözlerimi sana verdim..Kapattım ışıklarımı..Annemin tülbentiyle perdeledim güneşi..Sağım- solum karanlık mı sanıyorsun şimdi..Tut ellerimi şimdi..Gözlerin ışığım, adımların adımlarım olsun…Hadi gözlerimi kapattım ve kulağımda Cennet şarkılarıyla çoşarken kulağına fısıldıyorum sevgili…

“ Senden başka her şeyi unutacak kadar seviyorum seni ..."

………...

Hep bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse ne olur…

Çünkü; gülmek sana yakışıyor.....

Gülümse ne olur…

Gülümsediğin,

Bende yaşadığın,

Beni “ sende “ yaşattığın için

“ EyvAllah sevgili EyvAllah….”

İsmail Sarıgene

23 Haziran 2007

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Kasım 2007       Mesaj #2072
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SEVDİM
toprağın bizlere vardiği nimetler gibi,
Sponsorlu Bağlantılar
yağmurun yüreğime damla damla akışı gibi,
karşılıksız olmayan sevgiyi sevdim.
gökyüzünün seni üzdüğümde bana kızışını,
karlar yağdırıp yavaş yavaş buzlarımızı eritişini sevdim.
güneşin gözlerini parıldayışıtını,
gökkuşağının gözlerine verdiği renkleri sevdim.
karanlığın çöktüğü zamanda,
seni göremediğim; ama rüyalarımı güzelleştirdiğin o geceleri sevdim.
senin beni sevdiğini söyleyemediğin,ama sevipte inkar ettiğin o anı
sevdim.
çağlayanlar akarya coşarak,
seninde o coşkuyla bana koşacağın o zamanı sevdim.
ikimizi birleştirebilecek,ömür boyu mutlu edebilecek o an atacağın
imzayı! evet diyebileceğin o anı sevdim.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2007       Mesaj #2073
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nafile

Nere gitsen kaçamazsın nafile
Sonun belli, sen aldırma güzel dost
Yürüyesin hep doğruya, güzele
Döneceksin bir gün sen de gazele

Yaz hele can, bir kalem al yaz hele
Döneceğiz bir gün biz de gazele

Hak yazınca akan sular duruyor
Güller açıp,lale sümbül ölüyor
Günden güne güzelliğin soluyor

Deli der ki; bir kararda durasın
Engin olup yükseklerden inesin
Hep dostunun hatırını sorasın

i.k
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
2 Aralık 2007       Mesaj #2074
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Geç Kalmış Bir Şiirmiydin?

Kacıncı gece yarısından sonraydı,
Parmak uçlarımdan tutuştum.
Yastığımın altında bir hüzün gibi,
Kıpırdamadan öylece duruyordun.
Sevi kapılarımdaydı adın,
Alnıma yazılmış olmalıydın
Şarkılarım senle başlayıp,
Senle bitiyordu,
Seninle yatıp seninle uyanıyordum.
Şimdi başım resimlerine düşmüştür.
Bilmem kacıncı geceyarısından sonraydı
Adını ciğerlerime çekiyorum.
Geç yazılmış bir şiirmiydin?
Bir zaman ikimizi alıp gitmeliydi,
Her doğan güneşle batıyor,
Ve her yağan yağmurla,
Akıp gidiyordu umutlarım,
Üç dilek tuttum.
Üç zamanda,
Doğan ve batan güneş ışıklarında,
Ve yağmurda...
Sen yanıbaşımdaydın
Binlerce yıl ötedeydin,uzaktın
Bütün acıları ve hasretleri kucakladım.
Geç kalmış bir şiiirmiydin?
Adını sayıklamaktan,
Hala yorulmadım...

Ali Koç
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
2 Aralık 2007       Mesaj #2075
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
Bahar

Bana baharı anlat, dizelerinde,
Çiçekleri, arıları, kelebekleri,
Doğayı anlat doğallıklar içinde.

Bana sevdayı anlat,
Bakışlardaki heyecanı
Uzaklıklardaki özlemi anlat

Bana yaşamı anlat
Umutsuzluklardaki umudu
Kayıplardaki acıyı anlat bana.

Kucağımda çocuk ol,
Deliliklerden söz et bana
'baharda nisan fırtınasını' anlat bana.

Yağmurda nasıl ıslandığımızı anlat,
Bahar kokan yaşamdan söz et,
Yaşadıklarımızı anlat.

Her baharda 'bir nisan 'gününü anlat.
Hizmetkarlığımı yaşat bana
Senle olan duygularımı yaşat.

Kulaklarıma fısıldayan nağmelerini,
Saçlarıma taktığın
Kır çiçeklerini anlat

Bana baharı anlat hayat boyu
'baharda nisan fırtınasını' anlat
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
6 Aralık 2007       Mesaj #2076
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Ben seni oyle deli sevdim ki, tipki senin bana dedigin gibi deli bir sevdayla. Bana hep deli sevgilim dedin ve bende bana yakisir sekilde en deli halimle sevdim seni. Benim gozlerime bakmak, ellerimi tutmak icin her seyi verecegini soylerdin ya sevgilim! hani ondan sonra ne olursa olsun dunya yansin umurumda degil demistin ya! birlikte hayatimin en guzel gununu gecirdigimiz gun gercekten onun bir gun surecegini dusunmemistim. Artik bir gunluk bir hayatim var sadece ,bir gunluk mutlulugum ve bir gunluk ayrilik acim var. Hep ya gidersen diye korkarken aslinda gidecegine hic inanmadim. Biz yasak bir sevdanin cocuksu âsIklariydik. Varos sokaklara sakladim sevdamizi; bir gun kalabaliklardan sIkilirda ozlersen diye senin icinde bir yol biraktim o sokaklara giden... Bir gun gel olur mu? gel ki seni hala unutmadim diyebileyim sana. Bir gun gel ki hala sana agliyor gozlerim, gozyaslarimi sil diyebileyim. Eger gelmezsen yazik olmaz mi biriktirdigim gozyaslarima yazik olmaz mi? delice haykirmak istedigim icimde dolan yutkundukca bogazimda dugumlenen askima. Hep kendimi yalniz hissettim bu sehirde; ne bana ait sokaklar ne bana ait insanlar yoktu hic bir yerinde. Ve bir gun sen geldin bu sehre. Seninle gezdigimiz butun sokaklarini seninle gordugumuz tum insanlarini bana ait yaptim cunku onlarda sen vardin. sen giderken kokunu icime cekmistim ya son kez sen bu sehri terk ettigin an butun nefesimi sehrin uzerine ufledim ki tum sehir sen koksun diye...artik her gectigim sokak her oturdugum yer sen kokuyor.ama kokunda yetmiyor sevgili gozlerini gormek ellerini tutmak askimi sana soyleyebilmek istiyorum.cimen gozlun seni cok ozluyor sevgili..biliyorum gidiyorsun ve geri gelmeyeceksin ama giderken seninle yolladigim kalbime iyi bak sevgilim ve elimi hic birakma usurum biliyorsun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2007       Mesaj #2077
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dilim seni dileyem (Türküsel)

Yarim seni bu çağında seveyim
Üstüne al basma,fistan alayım
Aşkınla ben kor közlerde yanayım
Dilim seni dilim dilim dileyem

Sensiz ben dünya malını neyleyim
Yarim yollarını gözler dururum
Bekletme gayrı aşkına köleyim
Dilim seni dilim dilim dileyem

i.k
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
9 Aralık 2007       Mesaj #2078
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Aşığın Özlemi

Meğerse ne kadar özlemişim seni
Deniz mavisi gözlerini
Beni hayallere daldıran sözlerini
Hüznü yok eden tatlı gülüşlerini
Kızdığında kaşlarını çatışını
Büyük harflerle bana bağırışını
Duygularını nokta nokta yazışını
Kalbimi delip geçen bakışını
İçimi titreten kokunu özlemişim
Edanı, işveni, nazını, savrulan siyah saçını
Gözlerinde kaybolup gitmeyi özlemişim
Özlemişim hayatıma neşe saçışını
Gitme ne olur kal benimle
Yasla kulağını dinle bak kalp atışımı
Ruhumda sensin esen fırtına
Sensiz devam ettiremem artık hayatımı
Hayat bilki sen olmadan artık bana zor
Hasretin yüreğimi yakan bir kor
Sensiz geçen geceleri birde bana sor
Gitme kal, özleminle yakıp yıkma hayatımı

Y.Tarihi 20-09-2002 Saat 10.35

Salih Özalaşan
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
9 Aralık 2007       Mesaj #2079
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Seviyorum seni. Ucsuz bucaksiz bir nehir gibi sana akiyorum. Guluslerini gordukce cagliyor umutlarim.Icimdeki tum acilar eriyor sanki. Ucurumun kenarinda nefes alirken aciya inat sana tutunuyorum. Hayata simsIki sariliyorum.Baharlar nedense daha guzel. Rengarenk hersey. Her cicekte senin guzelligini temasa ediyor gozlerim. Karanliklarda bogulurken simdi yildizlara gulumsuyor cocuksu yuzum. Cunku seni seviyorum ve seviliyorum.
Her gulusunde icimde baharlar nazli bir gelin gibi diziliyor gozbebeklerime.Surgun yemis turnalar bile gokyuzunde gokkusagiyla dans ediyor. Nisan yagmurlari o kadar islatmiyor kirpiklerimi..Baktigim her yerde gozlerin canlaniyor. Bir an usursem hayallerine dalmak bile yetiyor. Gozlerinde bestelenmis nazli turkulerle yollara cikiyorum..Katigim, ekmegim sevgin oluyor..Sana kosuyor yuregim. Her gece gozyaslarinla islanmis yagmurla opusuyorum artik. Her kelebege seni anlatiyor, sahile vuran her dalganin yuregine tatli guluslerini tasvir ediyorum. Yoklugunda kanayan dudaklarimda gelincikler, beyaz dusen saclarima yildizlar konakliyor. Her nefesini bahar, her gulusunu bir omur biliyorum. Cunku seni seviyorum ve seviliyorum.
Kelimeler anlamini yitiriyor. Seni anlatmaktansa seni “sende “ yasiyorum. Duvara sarilan sarmasIk gibi, karanliklara ortulen bir isIk gibi bende sana sariliyorum. Firtinalar susuyor senin gectigin sahillerde. Ayazlar konaklamiyor avuc iclerimde. Artik siirlerim huzunde islanmiyor. Dogan gunes daha guzel, doyasiya gulumsemek ve sevginde nefes almak guzel. Ayriliginda tutuldugum hastalik bile gecti..Acilarim eriyor gunden gune. Usumuyor yuregim..Titreyen ellerim artik kalem tutuyor..Her satirinda mutluluklarla sana akiyor fakir cumlelerim. Artik cumle sonundaki suslu kafiyeler hayati yada seni anlatiyor. Her gulus “seni” andiriyor..Hayat seninle daha guzel oluyor. Cunku seni seviyorum ve seviliyorum.
Kirik aynalar bile sarkilarda senin gozlerini anlatiyor.Huzun yok artik. Bulutlar bile kulaklarima nagmeler fisildiyor. Yagmurun her dustugu yerde bir cicek ekiliyor senin adina..Kiriyorum pas tutmus zincirleri.. Kisir donguler basimi agritmiyor..Karanliklar icinde benligimi aramiyorum. Yoklugun yitik dusmuyor tozlu yollarda..Her duvarda bir gulusun cizili..Her cumlenden sonra icimden “ seni seviyorum “ demek geliyor. Aldigin her nefeste daha cok gulumsuyor yuzum. Zaman sevdaya akiyor. Artik huznun cesmelerinden ayriliklari icmiyorum. Sen varsin. Bir nefes kadar yakinsin. Umutlarim yuregime dolmus ve bahar ise gozlerimde ..Karakis olsa bile ben gozlerinde yasiyorum gunesli sabahlari. Cunku seni seviyorum ve seviliyorum
yaremce - avatarı
yaremce
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #2080
yaremce - avatarı
Ziyaretçi
Sevdiğini söyleyen gözlerin mi yalandı

Dudakların mı (sözlerin mi)

Ben sevgimi büsbütün bir yalana mı verdim

Canımı acıttın sevdiğim

O,ellerinle sildiğin,içini acıtan

Göz yaşlarım şimdi durmuyor..