Arama

Sonsuz Aşk - Sayfa 209

Güncelleme: 26 Ekim 2014 Gösterim: 555.211 Cevap: 2.787
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #2081
nünü - avatarı
Ziyaretçi
ne güzel çarşaflar sererdin aşkaüstünde serin kanatların yelken açardıbir gün kim bağırdıysa uyandık birbirimizden-deniz bitti, boğuluyorum, camı açsana! denizin üstünde uyku yasaklandığından berikaradayım, boğulsam da kırpmıyorum gözlerimiher zaman benim gözlerim değil uykusuzgörüyorum beni okşayan gözlerindeki geceyiyakılacak öyle çok sır var ki bu ormandayine sen tutuştur, yine bir avuç suyunuslandırsın deli çiçekleri ezen kötü sözleriderim ki: - aşk varmış o perinin çırptığı her kanatta! haydar ergülen
Sponsorlu Bağlantılar
jöly - avatarı
jöly
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #2082
jöly - avatarı
Ziyaretçi
Aşk okudum- aşk dokudum

Sponsorlu Bağlantılar
Ben bu gönül tezgahında
Aşk dokudum, aşk okudum
Erenlerin dergahında
Aşk okudum, aşk dokudum

Her güçlüğü bile bile
Göznuruyla, sabır ile
Yumak yumak, çile çile
Aşk dokudum, aşk okudum

Bir ömür yana yakıla
Yazdığım sığmaz akla
Acımadım kırkdört yıla
Aşk okudum,aşk dokudum

Sevgi insanlığın özü
Odur aydınlatan bizi
Hak yolunda oldum terzi
Aşk dokudum, aşk okudum.

Günahından, sevabından
İçtim aşkın şarabından
Uluların kitabından
Aşk okudum, aşk dokudum

Aşk için şan da, şeref de
Okudum saplı bu hedefte
Yıllar yılı bir gergefte
Aşk dokudum, aşk okudum

Ümit Yaşar aşkla bende
Kötülük olmaz sevende
Bu can kaldıkça bu tende
Aşk okurum, aşk dokurum.

Ümit Yaşar Oğuzcan

SwEeT_StYLe - avatarı
SwEeT_StYLe
Ziyaretçi
12 Aralık 2007       Mesaj #2083
SwEeT_StYLe - avatarı
Ziyaretçi
Hani bir sevgilin vardı,
Yedi-sekiz sene önce.
Dün yolda rastladım,
Sevindi beni görünce.

Sokakta ayak üstü,
Konuştuk, ordan, burdan.
Evlenmiş, çocukları olmuş,
Bir kız, bir oğlan.

Seni sordu..
Hiç değişmedi dedim,
Bildiğin gibi..
Anlıyordu.....

Mesutmuş, kocasını seviyormuş.
Kendilerininmiş evleri.
Bir suçlu gibi ezik,
Sana selam söyledi..
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
12 Aralık 2007       Mesaj #2084
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Ne Olursa Olsun Sen Mutlu Ol!

Biliyorsunki üzgünüm,neden olmadi diye
Biliyorumki anliyorsun beni,sevdim seni iste
Kahr oluyorum,maf oldum bile
Ne olursa olsun,SEN mutlu ol!
Dünya büyük biliyorsun
Sevgi nedir anliyorsun
Murat seni seviyor biliyorsun
Bak dünyam karardi gene
Günes batti,kiyamet kopmuscasine
Dertliyim hüzünlüyüm öylesine
Benden daha iyisini bulursun dersin
Beni unutur gider dersin (Gelde sen onu bana sor!)
Sana daha iyisi yakisir dersin
ALEV dedin yaktin beni
Soguk sularda yikadin beni
Atesimi söndüremezler,söndüremezsin benim
Hayatta böyle sevgi olurmu?
Bir insan digerine böyle tutulurmu?
Benim gibi insan vurulurmu?
Mutsuzluk benim anlima yazilmis
Silinmezki benim yararima dönsün
BUNDA SENIN HIC BIR SUCUN YOK BUNU BILESIN!
Kalbim her ne kadar ALEV deyipte atsa
Seni bana her an hatirlatsa
SENI SEVDIGIMI kagitlara akitsa
SENIN O GÜZEL YÜZÜNÜ UNUTTURMASADA
Kalbimde her an yerin vardir senin
Ne kadar uzak olsanda,ben sana o kadar yakinim
Sen yasaki ben yasayayim
Ne olursa olsun,SEN mutlu ol ALEVIM!!!

Murat Altun
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
13 Aralık 2007       Mesaj #2085
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Dalga ile kiyinin askini bilirmisin
Oncesizden baslayip sonsuza giden
Dalga hep aska kavusma ozlemiyle atilir kiyiya
Dalga seven
kiyi sevilendir
Dokunur parmaklarinin ucuyla sevdigine dalga
Ve doner hep geriye
Bilir kavusamayacagini ama hep kosar kiyiya
Her bir dokunusunda askina verir bedenini hesapsizca
Iste bende seni boyle severim yar

Ya bilirmisin dag basinda acan ucurum ciceklerini
Bilirler gorunmeyeceklerini
Sevilmeyeceklerini
Koklanmayacaklarini.
Kksanmayacaklarini.
Ama inatla acarlar askla sevgiyle ozlemle
Hep beklerler gelmeyecek sevgilinin onu kucaklamasini
Iste bende seni boyle beklerim yar

Ya bilirmisin gunebakanin gunese olan askini
Hic kucaklayamayacagi bir sevgilinin pesindedir
Bir bakisina verir omrunu
Bir bakisinin ozlemindedir sevgiliden gelecek olan
Ve gunesin her batisinda boynu bukuk kalir
Sariya boyanir yuzu sevgiliden aldigi ilhamla
Bilsede kavusamiyacagini
Her dogan gunu umutla bekler sevgiliye kavusmak icin
Bende seni boyle beklerim yar

Ya ipek bocegini bilirmisin
Onun kozasinin icinde ordugu o iplige olan askini
Bilir o ordugu ipligin kendisinin olumu olacagini
Ama askina feda eder kendini
Oyle verir kendini yarenine korkusuzca
Iste bende kendimi boyle veririm sana yar

Ya agac ile meyvesinin askini bilirmisin
Meyvesini vermelidir agac yeniden dogmak icin
Oyle zorludurki ayrilmalari……
Verir meyvesini agac
Meyve tohum olur…
Tohum kok olur…
Ve yeniden dogar agac kendi meyvesinden
Iste bende boyle yar
Yok olmayi goze aldim tekrar sende dogmak icin …

siirler

GAVURDAĞLI - avatarı
GAVURDAĞLI
Ziyaretçi
13 Aralık 2007       Mesaj #2086
GAVURDAĞLI - avatarı
Ziyaretçi
GÜZEL ŞİİR ELLERİNE SAĞLIK
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
14 Aralık 2007       Mesaj #2087
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Mavi Bir Ege Meltemi Tenin

Mavi bir Ege meltemi
tenin, okşar ellerimi
öpüşlerin, bir gül ömrü
tadı, dudağımda şimdi...

gecikme telaşında, aşklar
her mevsim, çiçek
gözlerinde, Ay kavuşumu
yüzünde, esrik gölgesi...

özlemin, şarap kıvamında
tadında nice yıllar, gizli
her bekleyiş, her akşam üstü
bir dağbaşı yalnızlığı ateşi şimdi! ...

Önder Karadağ
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
14 Aralık 2007       Mesaj #2088
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Uyandim birden seninle,
Gece ucu bulmamis..
Bir bulut durdu gozumde,
Hasret bize uymamis...
Belki de hikaye tum yasamim.. Ne kadar uzunsa, kisa bir o kadar da. Sensizlikte cumleleri susuyor bu hikayenin, dillenmiyor, soylenmiyor. Hic bir seyin yerini bulamiyorum sensiz. Hersey yitik, her sey kirik, yarim, eksIk..
Bu sehir neden yabanci gelir bana, bilmezsin. Yoklugunda hic gormedin ki bu sehri.. Gozyaslarim yuregimden her zerreme nasil dolar, bilmezsin. Sensizligimde, sen hic gormedin ki beni..
Oyle deli bir firtina ki hasretin, bakiyorum, gormuyorum, duyuyorum, isitmiyorum..
Ama her dustugumde kalkiyorsam ayaga, her agladigimda guluyorsam icten ice, sensin sebebi..
Yalnizliga her takilip kaldigimda sen dolduruyorsun sessiz bakislarimi...
Kalp kalbe karsi derler,
Sende uzuldun mu?
Ay bile ceker gider,
Geceyi dusundun mu?
Karanligin ortasinda hissediyorum bende var oldugunu. Gulumsuyorum. IsIk oluyor varligin gecemin icinde, aydinlaniyor ruhum. Hic gitme istiyorum hayalimden, hic bitmesin istiyorum bu dusum..
"Eger asIk olmak,
Yirmi dort saat dusunmekse seni,
Yoklugunda varmissin gibi hissetmekse,
Ve sesini her an kulaklarimda isitmek,
Dokunusunu tenimde hissetmekse her an,
Iste ben boyleyim..
Ne yazik ki sensizim..."
Yanlizlik bende sakli,
Cikmaz bir an disari..
Elimde bir fotograf,
O simdi burda olmali...
Onca kalabaligin icinde bile yalnizim sensiz.. Yanimda olmaliydin simdi, benimle olmaliydin simdi...
Yuregim, yoklugunun yanginiyla degil, varliginin sevdasiyla atsin..
Ve bilsin ki tum zamanlar, ben var oldukca, sen bende var olacaksin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2007       Mesaj #2089
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ciciulenl1

Koynunda can verecek hasretime son satırlarım...

Sevgilim, son kez yüreğimi parmak uçlarıma bırakıp seni ve kendimi yazıyorum. Gözlerin, Cennetimin ışığıydı.Yüreğin, yüreğimin dile gelen satırlarıydı. Ama sen beni duygularını sömüren olarak bil ne olur. Sana yazdıklarımı, dilsiz şair olma yolunda daha yükseklere çıkmak için bastığım bir merdiven olarak gör. Lakin ben seni sen diye sevdim. Sevgimi adadığım kalbini bir oyuncak kadar değersiz bil. Lakin ben seni gözlerine Cenneti sakladığım, yüreğine yüreğimle dokunduğum nefesim olarak bileceğim..

Seyret sevdiğim beni ; dizlerinde kırıyorum seni sana yazan kalemimi . Hayatımın hiçbir karesinde sevgiye dair bir tek kelimem olmamişti. Hiçbir zaman da olmayacak. Hep dört duvar yalnızlığı olacak yüreğimin sahillerinde. Yusuf' un düştüğü kör kuyularından kova kova hasretini çekeceğim kanlı ellerimle..Bak son kez yazıyorum sana ve hayata dair. Suskunluğun soğuk kurşunlarını öpüp sensizliğin içinde kaybolacağım birazdan. Dilimdeki kelimeleri son kez öldürüp yüreğime suskunluğu öreceğim. Karanlığın içinde gözlerinin aydınlığına serilen yıldızları bekleyeceğim ölümün soğuk gecelerinde..

Artık dudaklarıma sürdüğüm acıyla sesinin ve yüreğinin sessizliğinde karanlıklara kulaç atıyorum.Taş dibeklerde dövüyorum içimdeki ezikliğin kanlı dudaklarını..Yüreğime ektiğim umut tohumlarını ellerimle kanata kanata söküyorum. Biliyorum hiçbir zaman gelmeyeceksin. Ben seni bir gün bana gelmen için sevmedim. Seni, uzakları yakınlaştıran rüzgarların avuçlarındaki sıcak gülüşünü sevdim. Dilinde bir kelime olmak için uğraştım durdum. Bilmiyorum adımı bir yerlerde gördüğünde yüreğinde neler hissediyorsun bilmiyorum lakin sen bende hep söylemediğim kelimem olarak kalacaksın. Sana hiçbir zaman söylemediğim miniğimsin kelimesini ezip duracağım sensizliğin kanayan saatlerinde. Oysa gecenin suskunluğunu yüreğimle bozup bu kelimeyle uyandırmak isterdim uyuyan kirpiklerini. Bir kelebek gibi sessizce gelip yanına saçların arasından kulağına miniğim diye usulca fısıldamak. Ben seni her gece bu hayalle aracağım yüreğimin sen kokan köşelerinde..

Gülüşünü güneşim, gözyaşlarını yağmurum bildiğim yüreğini yüreğimle bir kez bile öpememek..Ne acı, ne ızdırap.. Bir kez bile ellerinin sıcaklığında sevgi kokan nağmelerini sana söylememek. Bir kez bile dizlerinin yumuşaklığına sarılıp bir kütük misali ağlayamamak.Ne acı, ne ızdırap..Şimdi acılarını yükleniyorum giderken. Bu satırları okurken gitmek kelimesini söyleyen sendin diye söylendiğini duyar gibiyim. Gidiyorum lakin senden öteye, yüreğinden öteye gitmiyorum. Sadece ölümsüz sevdanda susuyorum artık. Bastığım her adımda senin izlerin olduğunu düşünüp seni aramak türkülerin kan kokan satırlarında.

Yokluğunu üzerime giyinip yüreğimin duvarlarına hayalden resimlerini koyuyorum şimdi. Gülüşün sıcaklığını seriyorum odamın soğuk duvarlarına. Ve sana yazdığım şiirlerini yatağımın baş ucuna koyup her gece yatmadan önce her satırında seni solumak için.Gecenin dizlerine eğilip gözyaşlarımla senin mutlu olman için dualara sarılmak . Bir nefes kadar uzaktaki sana yapabileceğim tek şeyim; dualara sarılıp sevdiklerinle mutlu olmanı dilemek..Senin mutlu olduğun sürece ben yaşayacağım gülüm.. Sen gülümsedikçe ben nefes alacağım.. Oysa bakıp bakıp sabahlara kadar ağlayabileceğim ne resmin ne de gülüşün var baş ucumda..Lakin hiçbir zaman pes etmedim. Yokluğun katransı gecelerinde karanlık odamın içinde aradığın zamanlardan kalma çağrılarının geçmiş tarihlerinin yetinmeyi bildim. Yolladığın mesajları tekrar tekrar okumak ve senin ellerinden yüreğime yollanmış kelimelerin arasında seni solumak. Adını yazan her kelimeyi gözyaşlarımla yıkayıp bir kez bile gerçek hayatta göremediğim gözlerini hayal etmek. İşte bir yudum sevgin..İşte ben...

Seni yıkık bir yüregin en sağlam parçalarıyla sevdim. Geçmişin kanlı izlerini senin yüreğinle silmek için değil; ben senin gülen yüzünü, sıcak gülüşünü sevdim. Duygularım hep yarımdı lakin senin yüreğinle tamamladim içimdeki yarımlığımı. Senin gönül güzelliğiyle örttüm çirkin suretimi..Hiçbir zaman kavuşmayacak olsak da seni sevdim ben..Ellerini bir kez olsun tutmayacak olsam da avuç içlerindeki ter olmayi yeğledim hep. Susuz dudaklarımı düşlerimde ezip bir yudum sevgini kana kana içtim. Dudaklarından süzülen sigara dumanın arasında ben gökyüzünün en güzel bulutları seyrettim. Gülüşlerinde hep sevgi Cennetinin gökyüzüne kanatlanan kelebeklerini gördüm, gözyaşlarında ise kendimi ve ezikliğimi gördüm. Yetimliğimi senin yüreğinde unuttum..Lakin artık susuyorum. Kelimeleri yüreğimde ezip son kez susuyorum. Dilime senli anılarımı yüreğime gömüp varlığının huzuruna gidiyorum.. Bu aşkın sevaplarını sana bırakıp günahlarını sırtıma giydirip seni sensiz yaşamaya gidiyorum.

Zamanı durdurdum gözlerinde.Takvimleri ise senin geldiğin güne döndürüp kırıyorum kalemimi. Ayak uçlarına dağılan parçalarını toplama ne olur. Kırılan her parçada canımdan bir parça olacak. Ne olur dokunma, kanamasın ellerin, incinmesin yüreğin. Bir umuttu gözlerin şimdi kan olup akıyorum gözbebeklerinden toprağa..Gidiyorum seni sensiz sevmenin de olduğu kör uçurumlara. Karanlığın içinde bir gözlerin ışıyla yaşamaya gidiyorum. Senin duygularında doyduğumu, başka tenlerin şehvet yüklü günahlarında başka aşkları solduğumu düşün. Oysa ben seni bir yudum sevginde yaşamaya devam edeceğim. Senden öte, yüreğinde öte hiçbir yere gitmiyorum aslında. Lakin senli kelimeleri yazan yüreğimi kırıp suskunluğumda seni solumaya gidiyorum. Şimdi dillerim lâl ve ömür boyu susuyorum
.......

Seni daha çok sevmek için
Kırıyorum kalemimi.
Her parçasında sevgimi haykırmak için
Kırıyorum kendimi..
Bu aşkın sevaplarını sana bırakıp
Günahlarını sırtıma yüklenip
Suskunluğuna boyun büküyorum..

Beni, başka tenlerin
Terli vücutlarında arama sevgili.
Ya da seni anlatan satırların
Sevda kokulu kelimelerinde..
Beni bulmak istersen;
Ben aldığın nefeste,
Dokunduğun yüreğindeyim sevgili bi gün beni bulacaksın farkedeceksin biliyorum
HAyalimdeki sevgilim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Aralık 2007       Mesaj #2090
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
showletterke9

Ben..
Sen..
O..

Hepimizin kalbi aynı şey için atar durur. İsimsiz tekil şahıslar bekleriz. Bazen de beklemekle yetiniriz. Gelmez beklenenler.. İsimsiz kahramanları biz sadece özleriz. Geride bıraktıkları nefeslerden habersiz uçarlar havada özgürce…

Kimliği belirsiz kitaplar yazıldı uğrunda .. Şarkılar, türküler söylendi ardından .. ßazen de bakakalındı arkasından!

Biz..
Siz..
Onlar..

Ne için atar dururlar?! ßak yokluğunla sevinen tekil şahıslar, yerini çoğul şahıslara bıraktı ağlamaklı gözlerle.. Özler şimdi hepsi, birer birer.. Görürler halimi de, bir sen göremezsin işte!

Sana “aşkım” demedim ben hiç.. Şimdi “aşkım” demeyi özledim.
Sana sarılmadım bile ben hiç.. Şimdi kokunu özledim.
Senin gözlerine daldım da ne oldu sanki? Aklımdan hiç gitmeyen gözlerini özledim.

Gece soğuk..
Gece ıssız..
Gece sensiz..

Lambalar bile seni hatırlatır bana. ßaşımı kaldırdığımda havaya, bir hayalin karşımda. Telefon çaldığında, “sen” diye heyecanlanmam da bi başka.. Ayrı bir hava.. Ayrı bir koku.. Sensizlik ayrı bir tat.. /gidince anladım/

Yıldızlar gülümsüyor şimdi bana..
ßu gece ay seni anımsatır aşıklara..

ßiliyorum; senin de kalbin kaldı burada.. Kim bilir belki senin de aklına bir “ben” yatar şimdi.. Çift sıfırlı zaman dilimi . .

İki ileri bi geri gidiyorum. Hayatımı örüp eline vereceğim zamanı bekliyorum. Nerdesin? Yokluğunda kayboluyorum! Ne de yakışırdı üstüne yalnızlığım… Tam ölçülerine göre yaşadım. ßak tam istediğin gibi her şey.. Şimdi gidebilir miyim? Hayatımı verdim eline, şimdi yok olabilir miyim? /Karanlıkta beraberce ..

Zaten olucak gibi değildi. Üçüncü şahıslara bıraktım yerimi..
Oysa birbirimize yeni alışmıştık daha. ßelki daha farklı bir ayrılık olabilirdi. ßelki de ayrılık olmayabilirdi. /ßen olmasaydım . .
Oysa ben olmasaydım aşk olmazdı. ßen olmasaydım sen olmazdın. ßiz olmasaydık inan sevdiğim hayat olmazdı. Aşk olmazdı..Sevda olmazdı.. Ama bir gerçek daha vardı. Ayrılık olmasaydı, böyle özlem de olmazdı.

“Elveda” diyen ben .. Sahipsizce özleyen gene ben .. Gidince anlarmış ya insan değerini.. “Sen” gidince anladım “hayat”ın değerini !
Üzülmüyorum şimdi.. Ödedim hayatın bedelini!

Virgüllerle başlayan hayatım soru işaretleriyle devam etmekte.. Ve bir gün konulacak o büyük noktayı beklemekte ! .