Ayrılık ve özlem
Nedense bende herkes gibi ayrılığı ve özlemi, özellikle de vedalaşmaları sevmem. Hayatımızın olağan akışında sıkça yaşadığımız bu olgulara çaresiz katlanmak en derininden yaralamaya devam edecektir ruhumuzu...
Ayrılık; Ne denli kötü bir kavram. Seviyorsun, seviliyorsun ama birbirinize uzaksınız. Arkadan başlayan özlem; Yaşamak ne kadar zor bu duyguyu... Bir de en kötüsü vedalaşmak. “Hoşça kal”, “Allah’a ısmarladık”, “Güle güle”, “Kendine iyi bak” demek, sonra sarılmak doyasıya, sevdiğinin kokusunu içine çekmek, ne kadar tuhaf!
Nereden çıktı bunlar diyeceksiniz? Kendimden örnekleyerek devam edeyim. İnanıyorum ki bu ve benzeri durumları sizlerde yaşadınız ya da yaşayacaksınız.
Kızım Ankara’da görevli. Bir hafta önce sürpriz gelişi ile ne denli sevindiğimizi anlayabilirsiniz. Hafta nasıl geçti bilemedim. Birlikteliğimizin tadını çıkarmak için izin aldım. Oraya buraya gidip gelmeler, piknikler, geziler, birlikte kokoreç yemeler, mutluluğumuzu pekiştirecek aklımıza her geleni yapmalar. Günlerin 24 saatte, saatlerin 60 dakikada geçmediğini, daha kısaya sıkıştırıldığını birbirimize hatırlatmalar, hatta iddia eder duruma gelmeler belki hoş.
Ama zamana dur demek mümkün değil. Süre doldu ve kızım artık gitmeli, ya da gitmesi gerekli. Yani bu ayrılık ve özlemi, vedalaşma adı verdiğimiz o ürkütücü, duygusal an ile başlatmamız kaçınılmaz muhakkak.
Kızımın arabaya binişinin hemen arkasından ağlayacak olan eşimin gözleri şimdiden nemlenmeye, bulutlanmaya başlamıştı bile belki de. Biraz sonra sağanak yağışa gebe gözler…
Ve gidişler, gelişler, kavuşmalar, ayrılıklar nedir bunlar?
Hayatı anlamaya çalışmalar!
Kahretsin şu ayrılığı ve özlemi desem, olmaz ki! Ayrılık ve özlem olmasa kavuşmanın anlamını nasıl öğrenirdik öyle değil mi?
Ayrılık ve özlem olmasa aşağıdakiler yazılabilir miydi?
“bu gece çok sarhoşum
alkol kötü tuttu beni
eğer gücüm yetebilse
gülleri sana benzettiğim için
toprağın ciğerini sökeceğim
şafaklar zamansız söktüğü için
güneşi kurşunlayacağım
ve ben sevgilim
bulabilsem paslı bir hançer
seni çok sevdiği için
kalbime saplayacağım
bu gece çok sarhoşum