Arama

Yalnızlığıma (Yalnızlık) - Sayfa 26

Güncelleme: 21 Ekim 2014 Gösterim: 302.479 Cevap: 1.891
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #251
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yola düşen bir gençliğin ardından
Sabahsız mavilikler de buldum seni.
Sponsorlu Bağlantılar
Geç kalınmışlıktır adı olmayan hüznün,
Hep kaçaklar da olan anlamı…
Kelimeler tutsak
Şiirler mahpus bir anlaşılmazlıkla okunurken
Gazete manşetlerinde,
Sevda linç ediliyordu
Aristokrat aldanışlarda….
Şimdi gözlerin geçiyor tüm bulvarlarda
Kan akıyor şehrin burçlarından
Anlaşılmak olmadı amacım.Kimseye halimi arz etmeye derman bulamadım kalemimde.
Susmalar düştü payıma.Avaz avaz haykırırken şiirlerim, sus geldi hayat ve susuyorum.
feather

tuOneLa - avatarı
tuOneLa
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #252
tuOneLa - avatarı
Ziyaretçi
ooff puuf ettiğimde bana katLanan insanLarı
benciLLiğimi özLemi$im
Sponsorlu Bağlantılar
noLursa oLsun orda oLucağını biLmeyi
itiraf etmeyi özLemi$im kendime bazı $eyLeri..
sormayı da özLemi$im cevabını biLmeme ramen..
özLemi$im varoLmayı bir amaç için ya$amayı.Rose .

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #253
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Söyle Bana Gece;

Nedir geriye kalan yaşanmışlık adına çekilen dertlerin biriktirdiği? Alnında biriken keşkelerin yırtık ayak izleri mi? Belkilerin sararttığı düşlerimizi iteleyen rüzgara ne demeli o halde.

Umutsuzluk kötü şey bunu çoktan biliyorum, büyüdüm ben. Boşluğa düşer sesin ayakların kıpırdamaz bir zaman…çarparsın yüzünü uzaklara, en yakın sığınak her başın dardayken gelen türkünün dizelerinde saklı sadece.

Söyle bana gece;

Nerde masalların anlattığı o hiç gözyaşının olmadığı ülke, sınırlarında kalın duvarlar mı var, duvarlarında sınır bekçileri…açmazlar mı kapılarını dünya yanıyorken, saklamazlar mı çocuk korkularını savaşlar ortasından kaçırıp, susturmazlar mı bebekleri, doyurmazlar mı bereketli memeler üstünde,silmezler mi hapishane kapılarında hem içeriyi hem dışarıyı mahpus eden anaların gözlerindeki bulutları?

Gerçek bir suskunlukla bekliyorum sabahı. Dilimde ucuz şarapların kekremsi sarhoşluğu geceyi dinliyorum. Penceremi yalayan rüzgarda üşüyüp daha bir sokuluyorum anılarıma. Ne kadar çıplak ve tatsız anılar, ne kadar fakir dilengeç mutluluklar biriktirmişim. Oysa daha dün dediğim yüzleri anımsamakta güçlük çekiyorum.

Söyle bana gece;

İnsan şimdi mutluysa neden sığınır anılar limanına? Loreena mc Kennitt ağlıyor kulaklarımda, yüzüm gözüm kanayan yıldız.
Demek ki diyorum insan her coğrafyada aynı yalnızlığı yaşıyor ve aynı biçimde ağlıyor dilsizliğine. Oysa tek kelimesini bile anlamadığım bu kadının kapı komşum olduğuna yemin edebilirim.

Kim giderken götürdüğü yalnızca kendisidir? Kimin bohçasında yarım kalmış gülüş izleri bulunmaz. Şimdi olsaydı demezdim şimdi olmadı. Şimdi olanlar şimdi olmasını istediklerim değil, aslında hangimizin şimdisi doğru?

Ey hayat ben seni yaşamadıysam benim bu yaşadığım ne? Delişen bir ırmak mısın, içinde ağaç kabuğu muyum, hangi kayalıkta çürür bedenim su olurum, bende katarım yitik aşklar ülkesine kimliksiz sesleri?
Sustuğumda bil yorgunum.

Adına sıfatlar takmaya çalışmak eş olmuyor yüreğimdeki yıkılmış evlerin yalnızlığına. Sırtımda tırnak izleri aç gecelerin boğuştuğu yastıklar. Derdim tasam son kez rastlamak sokak başında adına türküler yakılmış dost yüzlere. Ardından kopsun kıyamet. El ele verir yürürüz caddelerde. En hakiki aşk değil mi çocuk yüzlerindeki sevinç.
Deviririz korkuları, devim yaparız, sevişmek deriz adına ölümün, ölürken mutlu ölürüz.
Söyle bana gece; düşlerimi bölenler lal mi şimdi?

Çekip çıktığı kapıları hiç mi merak etmezler ? Geceler yalnız bana mı zimmetli, herkesin bir gecesi var hiç mi bilmezler?

Aydın Parıltı
KUTAY HAMZA - avatarı
KUTAY HAMZA
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #254
KUTAY HAMZA - avatarı
Ziyaretçi
YETERKİ SEN ÜZÜLME KENDİNE DERT ERTME VARSIN UZASIN YOLLAR SEN AŞKIMDAN VAZGEÇME!KARIŞIR HÜZÜNLENİRİM SEN ALDIRMA SUSAR DİNLERİM YANARIM BEN AŞKINLA.İCİMDE TAŞIRIM SESİNİ HALA YETERKİ SEN ÜZÜLME KENDİNE DERT ETME SENİ BİR ÖMÜR BEKLERİM SEN AŞKIMDAN VAZGEÇMEMsn Sad
MARLON - avatarı
MARLON
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #255
MARLON - avatarı
Ziyaretçi
yalnızım desemde inanma
aşıgım desemde kanma
yalancı dünyada seni sevsemde
yalnızlık allaha mahsustur unutma gülüm
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #256
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sanma bu ômûr sensiz geçecek sanma bu hayat sensiz bitecek sensiz yasam sensiz yasanacak YEMINIM VAR sensiz hayat sonsuz olacak sigaramdaki dumandin sigarayi biraktim kadehimdeki içkimdin içkiyi biraktim geceleri rûyamdaydin uyumayi biraktim baktim sensiz yasanmiyor yasamayi biraktim neden durmadan yagiyorsun yagmur neyi islatmak istiyorsun cadde islak,kaldirim islak gôzlerimi islatmak istiyorsun onlar zaten islak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #257
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
caddeler kirlenmektedir
yorgun nefeslerin karıştığı alkol kokularıyla
bitmeyen gece vapur düdüğünün naralarıyla gün ışığına bırakır kendini
bir kadın vardır,
olduğu söylendiğindendir belki...
yarı dudağı kanamaklı ya, diğer yarısı dişlerinin arasında...
hüznün kıyısında değil ama
deniz kıyısında olduğu bilinir ciğerlerine ilişen iyot kokusuyla
salıverir koşar adımlarını toprak sanrılı sokaklara
gözlerinde düşlenmeye hazır akşamın parıltısı
kızıla boyalı saçlarda yüzmekte olan yüzü
müebbet süren gözhapislerinde debelenip
şehirde yaşayan kadınların hayalini kurar gizili kapaklı
bir de tren istasyonlarındaki zaman kaymalarından şikayetçidir
onlardan dert yanar
bir adam tutar bir kolundan
kusar mutsuzluklarını.....
bir diğeri diğer kolundan tutar
onun derdi sadece ayyaşlık,
kadın öldürmek marifettir ya; fütursuzca cinayetlerini anlatır....
şah damarında emekleyen bir sancı vardır
fısıldar tüm ayrılıklarını
feather
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #258
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Yalnız olanlara;

Aşk bir kelebek gibidir. peşinden koştukça hep senden kaçar.
En iyisi bırak uçsun, inan ki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna dokunuverir...
Aşk mutlu eder, bazen de üzer...
Ama aşk özeldir, aşkını hak eden birine sunarsan eğer.

Bu aşkını itiraf etmeye çekinenlere;

Sevdiğinden ayrılınca aşk acı verir.
Sevdiğin seni terk edince daha da çok acı verir.
Ama en acısı, onu ne kadar sevdiğini bilmesine hiç fırsat vermemektir.

Bu sevgilisi olanlara;

Aşkın amacı birileri için "mükemmel insan" olmak değildir.
Seni mükemmelliğe en çok yaklaştıracak insanı bulmaktır.

Bu çapkın olanlara;

Sevmediğin birine asla "seni seviyorum" deme.
İçinde olmayan duygulardan varmış gibi söz etme.
Kimsenin hayatına kalbini kırmak için girme.
Sevgi dolu bakan gözlere asla yalan söyleme.
Çünkü birine verebileceğin en büyük acı,
Aşık olmadığın birini kendine aşık etmektir.

Bu evli olanlara;

Seven insan "senin hatan" yerine "özür dilerim" diyendir.
"neredesin" yerine "ben buradayım" diyendir.
"nasıl yaparsın" yerine "niye yaptığını anlıyorum" diyendir.
Ve aşk "keşke" yerine daima "iyi ki" diyendir...

Bu evlenmek için gün sayanlara;

Bir kadın ve bir erkeğin birbirleri için ne kadar uygun olduğu,
birlikte geçirdikleri zamanın değil, birbirlerine duydukları aşkın ne kadar sürdüğüyle anlaşılır.

Bu kalbi kırık olanlara;

Kalp yarası siz kanatmaktan vazgeçinceye kadar sürer.
Ve ilacı bu acıya alışmak değil, ondan ders çıkarabilmektir.

Bu aşık olmaktan korkanlara;

Aşka düş ama tökezleme. anla ama bekleme. paylaş ama isteme.
Yaralan ama asla acıyı içinde büyütme...

Bu sevdiğini fazla sahiplenenlere;

Sevdiğinin bir başkasıyla mutlu olduğunu görmekten daha acı bir şey varsa, o da sevdiğinin seninle mutsuz olduğunu görmektir..

Ve bu da dönmeyecek birini hala bekleyenlere;

Hayatın en hüzünlü anı, deli gibi sevdiğin insanın buna hiç değmediğini gördüğün andır.
Ve en büyük kaybın onun için harcadığın yıllardır.
Senin aşkını şu gün hak etmeyen,
Bil ki 10 sene sonra yine hak etmeyecektir...
Bırak, Gitsin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #259
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yalnızlık Şiiri

Bilmezler yalnız yasamayanlar,

Nasıl korku verir sessizlik insana;

İnsan nasıl konuşur kendisiyle;

Nasıl koşar aynalara,

Bir cana hasret,

Bilmezler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #260
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KESKE YANLIZLIGIM KADAR YANIMDA OLSAYDIN KESKE ONUNLA PAYLASTIKLARIMI SENINLE PAYLASSAYDIM KESKE SENIN ADIN YANLIZ OLSAYDI VE BEN HEP YANLIZ KALSAYDIM...

SIMDI BASKASININ OLSANDA,BOYNU BUKUK YALNIZ KALSAMDA,ELIMI TUTUP SACIMI OKSAMASANDA BILIYORUM YINEDE BENIMSIN...

YINE GUNESIN BATMA SAATI ,KIMININ UMUTLARI , KIMININ SEVDALARIYLA BERABER. YINE YALNIZLIGA SELAM SAATI,KAYBOLMUS SEVGILER CARESIZ HUZUNLERLE BERABER...

SENSIZ GECELERDE YILDIZLAR DOST YALNIZLIGIMA,ALDATIYORLAR BENI ILK GUN ISIGINDA...

YINE KUMSAL SAKIN YINE DENIZ DURGUN YINE GUNES BATIYOR VE BEN YINE YALNIZIM...!

SENI ARADIM, TUM BIR HAYAT. SIMDI BULMUSKEN, GITME NE OLUR. TERK ETME BENI, BIRAKMA BENI YALNIZLIGIMLA. SEN DE KAL BIZIMLE...

BIR MARANGOZ USTASIYIM ADETA,BIR AYAGI MUTLAKA KISA MASA YAPAN.BIR ELIMDE CEKIC BIR ELIMDE CIVI,KENDIMI BIR RESIM GIBI CAKACAGIM INSANI ARIYORUM YILLARDIR...

NEKADAR GUZELDI SENLE BERABER OLMAK SIMDI YANLIZIM ELLERIM BASIMIN ARASINDA SENI DUSUNUYORUM...

DUDAKLARIMDAN DUSURMEDIGIM BIR SIGARA GIBISIN.USTELIK,OYLE BIR ILLETSIN KI BIR SARA GIBI HER DAIM UYKULARIMDA BENI NOBET NOBET YOKLARSIN...OYLE USLANMAZ OYLE UTANMAZ NOBETLERINE ALISAMADIM.HER ACIYI TASIDIM DA YUREGIMDE BIR SENSIZLIGI TASIYAMADIM...

SEN HIC GECELERI SABAHLARA KADAR AGLADINMI YANLIZLIK NEDIR BILIRMISIN SORARIM SANA....

SURU KALABALIGINDAN, BIR KARTALIN YALNIZLIGIDIR BENIMKISI.YAGMUR SONRASI GOZYASI GIBI CIG TANESININ YALNIZLIGIDIR , ASK ICIN SOLAN YALNIZLIGIDIR.

BIRGUN HAYATIN BUTUN GUZELLIKLERINDEN VAZGECIP,OLUME SESSIZ SEDASIZ GITMEK ISTERSEN,YANIMA GELKI SANA SENSIZ YASAMANIN,SENSIZ OLMANIN OLUM OLDUGUNU GOSTEREYIM...

BU YANLIZLIK OLUMDEN BETER, ACILARIN SONU DEGILMIDIR DERTLER, OLUM GELMIS KAPIMA, CAN BU SOZLER NEYLER...!

YALNIZLIK PAYLASILMAZ, PAYLASILSA YALNIZLIK OLMAZ...

BILIRIM,YALNIZLIGA BIR SEN DAYANIRSIN, KENDINE SIRDAS KENDINE ARKADASSIN, NASIL BASARDIN BILMEM TABI BASARIYSA EGER YALNIZLIK!

SEN MASMAVI GOKYUZUNE BENZETIYORUM ERILMEZI SON BULMAYAN, ERISILEMEYEN YAPAYALNIZ BULUTLAR OLSA GUNES OLSA AY OLSA DUNYA SENIN OLSA BILE, YALNIZ.

BAKARKEN UZAKLARA BIR DON ARDINA KIMBILIR ... KIMIN UFKUNDASIN ....

ATTIGIN ADIMLAR KISALIR, DUSUNCELER KISIRLASIR, HAYALLER UFALIP, ZAMAN DARLASIR, UYKULARIN BOLUNUR BIR CIGLIKLA, DAYANMAK ZOR OLUR BASKALARINA, SADECE O VARDIR, YALNIZLIGINDA.

YALNIZLIGIMA KOSTUM DIZLERIMSE PESINDEN AGLADI SEVGIDE NE VARSA ARALADIM SEVILMEKTEN HABERSIZIM BEN...

SAKIN UZMESIN SENI KARSILIKSIZ SEVGILER,BAGRINA TAS BASARSIN ACILAR BIR GUN DINER,GIDEN GITSIN ALDIRMA YANGINLARDA SONER.SAKIN BAKMA ARDINA KRALLAR ONDE GIDER...