Arama

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler - Sayfa 11

Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Gösterim: 199.622 Cevap: 220
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Ağustos 2010       Mesaj #101
Avatarı yok
Yasaklı
Birbirinden Ünlü Yeni Oyunlar

Sponsorlu Bağlantılar
Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Yeni yarış oyunları da geliyor

Codemasters oyun stüdyolarının satın alınması herkesi düşündürdü.

Online yarış oyunlarından, taktik birinci kişi gözünden oynanan savaş simülasyonlarına, yeni nesil oyunlar yolda.

Codemasters oyun stüdyolarının başkan yardımcısı Gavin Cheshire, şirketin geleceği ve üzerinde çalıştıkları oyunlarla ilgili ilginç detaylardan bahsetti.

Codemasters'ın Hintli Reliance Big Entertainment tarafından satın alınmasının ardından neler olacağı merak ediliyordu. Cheshire oyunların İngiltere'de geliştirilmesinin süreceğini, yeni Dirt oyunu üzerinde çalıştıklarını aktardı.

İşe yeni alımların yapılacağını söyleyen Chesshire, yeni Grid ve Operation Flashpoint oyunlarının da müjdesini verdi.






Kaynak:Chip online(31 Temmuz 2010,16:30)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Ağustos 2010       Mesaj #102
Avatarı yok
Yasaklı
Efsane Oyun Ücretsiz Oluyor!

Sponsorlu Bağlantılar
Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Ücretli ya da ücretsiz, tercih sizin

Massive Multiplayer Online yani çok oyunculu devasa online oyun türü gittikçe ücretsiz hale geliyor.

DnD Online, Lord of the Rings, Company of Heroes gibi oyunlar ücretsiz oldu. World of Warcraft'ın bile ileride ücretsiz olması beklenirken, en meşhur ve eski online serilerden Everquest II'nin ücretsiz modu olacağı haberi geldi.

EverQuest II Extended isimli farklı bir abonelik sistemi geldi. Bu üyelik sisteminde ücret yok ama daha fazla satın alınabilecek eşya var. Sınıflarda ve ırklarda biraz kısıtlama var ve toplanabilecek altın miktarı kısıtlı.

İsteyen oyuncular eski aboneliklerine devam edebilecek, yeni oyuncular da Everquest II'yi ücretsiz olarak tecrübe edebilecekler.







Kaynak:Chip online(01 Ağustos 2010,16:30)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Ağustos 2010       Mesaj #103
Avatarı yok
Yasaklı
Medal of Honor'dan çok güzel bir sürpriz! İşte Battlefield serisini sevenlere güzel haber...



Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Battlefield 3 beta key kapışılacak


Medal of Honor ismini sanıyorum duymuşsunuzdur. Çıktığı dönemde ortalığı kasıp kavuran bu İkinci Dünya Savaşı temalı oyun, yapımcı ekibin firmadan ayrılması ve Call of Duty isimli yeni bir oyun yapmasıyla birlikte geleceği belirsiz bir hal almıştı.

EA artık zamanın geldiğini anlamış olacak ki efsane oyun serisi Medal of Honor'un yeni oyununu duyurdu. Nitekim asıl önemli olan olaysa; Medal of Honor limited edition kutusundan bir tane de Battlefield 3 beta key'in çıkacak olması oldu. Önceki oyunlarıyla büyük bir oyuncu kitlesine hitap etmeyi başaran Battlefield, yeni oyunuyla da oyuncuları kendisine bağlamayı hedefliyor.

EA'nın susup susup bir anda yaptığı bu girişime bakalım Call of Duty cephesi nasıl bir cevap verecek.







Kaynak:Chip online-Ertuğrul Süngü(03 Ağustos 2010,10:30)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Ağustos 2010       Mesaj #104
Avatarı yok
Yasaklı
DC Universe Online


Herkes bu oyunun çıkmasını bekliyor Ama bazı uyanıklar, küçük bir yalanla ortalığı fena karıştırdı.




Özellikle çizgi roman severlerin beklediği bir MMORPG olan DC Universe Online, tüm ihtişamıyla çıkacağı günü bekliyor. Playstation 3 ve PC platformlarına çıkacak olan bu güzide oyun, anlaşılan o ki şimdiden başını derde sokmuş durumda.

Geçtiğimiz günlerde YouTube ve birçok blog sitesinde boy gösteren sahte DC Universe beta key linki, oyuncuların başına bela oldu. Tıpkı kenarda köşede gördüğümüz; "Bu soruları doğru bilin; iPod kazanın" tarzında bir sisteme sahip olan linkler, aslında hiçbir işe yaramıyor.

İşin asıl komik yanıysa; soruları bilip download işlemini gerçekleştirenlerin karşısına cidden bir beta key çıkması. Bu key'lerin işe yaramaması ise, tam bir soğuk duş olmuş durumda...




Kaynak:Chip online(06 Ağustos 2010,21:00)




Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Ağustos 2010       Mesaj #105
Avatarı yok
Yasaklı
Call of Duty: Black Ops!

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Call of Duty'nin yeni oyunu Black Ops çok iddialı geliyor; Modern Warfare 2'den bile daha iddialı...


Sonbahar yaklaşırken, Call of Duty'nin yeni oyunu Call of Duty: Black Ops'un piyasalarda nasıl bir etki yapacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. Her oyunu adeta bir hit olan Call of Duty serisinin bu bölümünün de piyasada çok iyi iş yapacağı şüphesiz. Ancak Activision'ın açıklamalarına göre, çok iyi iş yapmak çok basit kalıyor.

Activision'ın açıklamalarına göre, yeni oyunun pazarlama bütçesi geçen senekinden oldukça yüksek olacak. Black Ops'un ön siparişleri şimdiden Modern Warfare 2'yi geçmiş durumda.


Yılın En Büyük Eğlencesi mi Olacak?

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Oyunda aksiyon durmayacak gibi görünüyor.

Activision CEO'su Thomas Tippl, Black Ops'un çok daha geniş oyun platformlarında çıkacağını söyledi. Ayrıca Modern Warfare 2 gibi bu oyunun da, yılın en büyük eğlencesi olacağını iddia etti.

Activision CEO'su Bobby Kotick ise, Black Ops'un şirket tarafından çok daha büyük bir yatırım göreceğini belirtti. Kotick'in açıklamalarına göre, Black Ops yalnızca oyun fanatiklerinin dikkatini çekmeyecek, çok daha geniş bir kitleye ulaşacak.

Call of Duty: Black Ops'un 9 Kasım'da 59.99 dolarlık fiyatla piyasada olması bekleniyor.







Kaynak:Chip online-Gökay Özbudak(10 Ağustos 2010,18:45)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ağustos 2010       Mesaj #106
Avatarı yok
Yasaklı
PS3 kırıldı mı kırılmadı mı söylentilerini unutun: İşte yeni PlayStation 4'ten beklemeniz gerekenler;


Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Yeni Nesil Oyunlar Yolda

Microsoft gizliden gizliye bir köşede oturmuş yeni konsolu Xbox 720 üzerinde çalışırken, Sony gibi bir firmanın da boş durduğunu düşünmek yanlış olur.

Microsoft ve Sony arasındaki konsol savaşı yıllardır sürüyor. Bu savaşın ikinci ayağıysa 2011 ila 2012 yılları arasında bekleniyor. Bu beklentinin en büyük sebebiyse; Crytek'in CEO'su Cevat Yerli ve endüstri analizcisi Colin Sebastian'ın yakın zamanda Xbox 720 ve PS4 platformlarını görebilecek olduğumuz hakkındaki düşünceleri oldu. Peki, konsol pazarının yeni bir konsola gerçekten ihtiyacı var mı?

Ubisoft'un İngiltere pazarı başkanı Murray Pannel konu hakkında;"Yeni platformlar olsa güzel olurdu. Fakat an itibariyle böyle bir gereklilik görmüyorum. Çünkü pek çok yeni teknolojik ürün pazara giriyor. Bence oyunlar Kinect ve Move gibi eklentilerle daha da zenginleştirilebilir" dedi.

Yeni konsollar konu olduğunda şüphesiz oyun yapımcılarının hevesi herhangi bir şeyle kıyaslanamaz. Polynphony patronlarından Kazunori Yamauchi çıkıcak olan Grand Turismo 5'in, şu anda bulunan Playstation'un kaldırabileceğinden çok daha fazla bir performansı olacağını söyledi. Ayrıca Grand Turismo 5'in yeni bir konsolda çok daha kaliteli bir şekilde çalışacağını da sözlerine ekledi.

PS3 Miladını Doldurdu

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
3D Desteği İçin Çok Yavaş

Naugthy Dog tarafından söylenenlerse durumun ciddiyetini arttırdı. Dog;"Playstation 3'ün yapabileceği her şey, Uncharted 2'de yapıldı." dedi.

Benzer bir yorumsa Halo'nun yaratıcısı Bungie'den geldi. Halo: Reach isimli oyunla, Xbox 360'ın yeteneklerini tamamen kullandıklarını belirten Bungie, yapacakları yeni oyunun yazılım ve donanım özelliklerini çıkması olası bir Xbox 720 ve Playstation 4'e göre esnek bıraktıklarını söyledi.

Hem Microsoft, hem de Sony tarafından ısrarla üzerinde durulan on yıllık kullanım süresi, Microsoft tarafında daha ağır basmış gibi gözüküyor. Sony hali hazırda bir Blu-ray sürücüye sahipken, Microsoft'un DVD okuyucusu düşük kapasitesi sebebiyle oyun yapımcılarına büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu on yıllık sürecin devam etmesindeki en büyük kozsa şüphesiz iki firmanın da üzerine titrediği; Kinect ve Move kontrol cihazları.

Ayrıca Sony'nin üzerinde çalıştığı 3D desteğinin de, normal 1080p televizyonların düşük yenileme oranı yüzünden pek bir gelişme göstermemesi de yeni bir konsol için dikkat çekici bir gelişme.

PS3'den PS4'e Geçiş

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Acaba Donanım Özellikleri Ne Olacak?

SCEA'nın CEO'su Jack Tretton'a göre daha önemli bir mesele var: Donanım ve yazılımın bu sefer bir arada geliştirilmesi. PS3 için 3 milyar dolar harcandığı düşünülürse, PS4'ün yapılan donanım yatırımından yararlanması çok yerinde olacaktır.

Sony muhtemelen gelişmiş bir Cell işlemcisi kullanacak. PowerXCell 8i 65nm'lik bir işlemci ve 32 GB DDR2 destekliyor; bu işlemci iyi bir aday.

Cell mimarisinin kullanılmaya devam edilmesinin avantajı, yazılımcıların yani oyun geliştiricilerin işinin oldukça kolaylaşacak olması. Yani PS4'te oyuncular yeni oyunlar için daha az bekleyecek.

Üstelik Cell işlemcisinin modüler tasarımı, gelecek nesil Cell işlemcilere yeni parçalar eklenmesini ve güçlendirilmesini mümkün kılıyor. Ayrıca çok işlemcili bir model de geliştirilebilir.

Kablosuz bağlantıda 802.11 b/g'nin yerine 802.11n standardını, daha fazla belleği, daha büyük bir sabit diski ve yeni bir ekran kartını bu yeni konsolda bekleyebiliriz. Ekran kartı olarak ise Intel'in Sony'e Larrabee'yi pazarlamaya çalıştığı konuşuluyor ama Sony yine yeni bir Nvidia çip kullanabilir.

Sony'nin bu yeni konsola Blu-ray koyup koymayacağı belli değil, PS3'te donanımdan zarar eden şirketin bu sefer kar etmek isteyeceği aşikar. En gerçekçi çıkış tarihi ise endüstri uzmanlarına göre 2016.







Kaynak:Chip online-Ertuğrul Süngü(15 Ağustos 2010,00:02)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
18 Ağustos 2010       Mesaj #107
Avatarı yok
Yasaklı
Sony'nin yeni Playstation'ı hakkında önemli bir sır açığa çıktı; hem de çok ilginç bir biçimde...


Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Playstation 4: 2010'da geliyor mu?

Game Informer'ın Avusturya baskısının haberine göre, geliştiriciler Playstation 4 için oyun geliştirmeye çoktan başladılar bile. Haberde, bu bilginin doğrudan Sony cephesinden geldiği söyleniyor.

Her ne kadar hakkında resmi bir açıklama olmasa da, Sony'nin Playstation 4 için çalışmaya başladığını tahmin etmek güç değil. Söylentilere göre Sony, yeni konsolunu 2012 yılında piyasaya sürebilir. Game Informer'ın haberi de işte bu noktada önem kazanıyor.

Bir oyunun geliştirilme süreci, ortalama 2 yıl sürüyor. Sony'nin, eğer Playstation 4 gerçekten 2012 yılında piyasaya sürülecekse, şimdiden yeni oyunlar için kolları sıvaması hiç de anormal bir durum değil.



Sony Neden Bu Kadar Acele Ediyor?

Sony şimdiden oyun geliştiricilere yeni konsolunun limitleri ve özellikleri hakkında bilgi vermeli ki, geliştiriciler de oyunları 2012 yılına kadar hazır edebilsinler. Eğer Game Informer'ın haberi gerçekten sağlam bir kaynağa dayanıyorsa, Sony'nin şu an yaptığı da tam olarak bu.

Bilindiği gibi bir konsolu başarılı kılan en önemli nokta, piyasaya çıktığında onun için hazırlanmış etkileyici oyunların da piyasada olması. Bir konsolu sattıran, onunla oynayabileceğiniz oyunlardan başka bir şey değil...

2010 yılında Playstation 3'ün 6 yaşında olacak olması da, Playstation 4 için önemli bir gösterge. Tüm bu bilgilerin ışığında, 2012 yılında yeni bir Playstation ile karşılaşacağımızı tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Sony büyük ihtimalle resmi PS4 duyurusunu 2011 yılında yapacaktır...







Kaynak:Chip online(18 Ağustos 2010,10:30)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
19 Ağustos 2010       Mesaj #108
Avatarı yok
Yasaklı
FIFA 2011 Sınırları Zorluyor

fifajpeghlarge
Kasım'da piyasaya sürüleceği belirtilen FIFA 2011 ile PES 2011 arasındaki rekabet yeni boyut kazanıyor


En eski futbol oyunlarından olan ve Electronic Arts tarafından geliştirilen FIFA serisinin 2011 için çıkacak versiyonu Köln'deki Gamescom 2010 fuarında tanıtıldı. EA standında kurulan 'futbol sahası'nda, karşılıklı iki takım, kaleler, yedek ve hakem kulübeleri yer aldı. Bu noktalarda kurulu konsollarla oyuncu ve hakemler, çekişmeli bir maç ortaya koydu.

Üstün grafikleriyle birlikte getirilen yeni özelliklerin FIFA 2011'i bir adım daha öne taşıyacağı belirtiliyor. Öte yandan Türkiyeli oyuncuları ilgilendiren bir başka haberse Pro Evolution Soccer 2011'in (PES 2011) Türkçe dil seçeneğiyle gelecek olması.

FIFA 2011'in yeni özellikleri arasında, profesyonel paslaşma, yeni kafa vuruşu ve çelme teknikleri, kaleciyi tam olarak yönetebilme, yeni çalım çeşitleri ve 11'e karşı 11 takım oyunu var. Oyuncuların uzaktan şut, oyun kuruculuk, ara pasçılık gibi özel yeteneklerinin bilgisayar zekasının içinde de olması; oyunu tek başına oynayanlara zor anlar yaşatacak.

Bir çok kullanıcının iştirak edebileceği özel gol sevinci kombinasyonları ise oyunun eğlenceli yönlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Iniesta, Petr Cech, Wayne Rooney, Danovan, Kaka, Drogba ve Anelka gibi yıldızların tanıtım yüzü olduğu FIFA 2011'de dikkatleri çeken başka bir tanıtım yüzü ise Real Madrid'e yeni transfer olan Türk asıllı yıldız futbolcu Mesut Özil.

FIFA 2011’in Kasım ayında piyasaya çıkması bekleniyor. PES 2011 ise Ekim sonuna doğru çıkacak.






Kaynak:Ntvmsnbc-Noyan Ayan(18 Ağustos 2010 Çarşamba/TSİ:16:41)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Ağustos 2010       Mesaj #109
Avatarı yok
Yasaklı
Crytek'in Son Bombası Crysis 2 Multiplayer Gözler Önünde!


Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Nanosuitli askerler birbirlerine karşı çarpışıyor


Crytek, Cologne şehrinde düzenlenen Gamescom 2010 oyun fuarındaki basın toplantısında oyunun multiplayer modunu sergiledi.

6'şar kişilik iki takımın çatı tepelerinde birbiriyle çarpıştığı harita New York'ta yer alıyor ve yükseklik farkları taktik avantaj sunuyor.

Cyrsis'in multiplayer modunda 2 yeni modifiye edilebilir nanosuit dikkat çekiyor. Önsipariş veren oyuncular fiyat farkı olmaksızın Limited Edition'a sahip olabiliyor. Kısıtlı sayıdaki Limited Edition satın alanlar ek oyun içeriğine sahip olacaklar. Multiplayer savaşlarda kullanılabilen karakter hologramı düşmanları yanıltmaya yarayan bir silah. Diğer özellikler arasında silah için özel kamuflaj seçeneği gibi küçük ama ilginç detaylar var.

Oyunun daha pahalı bir Nano Edition sürümü de, oyunun nanosuitlerinin kamuflajına sahip bir paket içerisinde gelecek. Prophet isimli karakterin figürünü ve oyunun artworklerini içeren kitabı da isteyenler bu sürümü tercih edecekler.







Kaynak:Chip online(24 Ağustos 2010,15:00)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Eylül 2010       Mesaj #110
Avatarı yok
Yasaklı
Bu marka, eleştirilerin hedefi olan oyuna tepkisini onu satmayarak gösteriyor! İşte detaylar...


Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler
Oyun merakla bekleniyordu...


Ekim'de piyasada olması beklenen Medal of Honor serisinin yeni oyununa gelen tepkiler büyüyor. Bu sefer somut bir tepki GameStop'tan geldi.

Taliban ve NATO askerleri arasında devam eden bir savaşı anlatan oyunda, birçok kesim savaşın hala devam etmesinden dolayı, şu an savaşan ve bu savaşta hayatını yitirmiş askerlere karşı bir saygısızlık olacağını düşünüyor. Electronic Arts ise bunun yalnızca basit bir oyun olduğunu ve bu olayı, insanların 7 yaşından beri oynadığı hırsız polis oyunlarına benzetiyor: "Medal of Honor'ın çoklu oyuncusunda, birileri de Taliban olmak durumunda."

GameStop'un yaptığı açıklamaya göre de, Medal of Honor'ın yeni oyunu AAFES(Kara ve Hava Kuvvetleri değişim hizmeti) karargahı bulunan mağazalarda satılmayacak. İnternetten ön siparişleri durduran firma, buralardan satış talebinde bulunan müşterileri bu karargahların dışarısında bulunan mağazalara yönlendiriyor.

Yönlendirmeyi dikkate aldığımızda bu yasağın GameStop'un kendi kararı değil ancak AAFES'in bir kararı olduğu da düşünülebilir.







Kaynak:Chip online-Gökay Özbudak(05 Eylül 2010,15:30)

Benzer Konular

7 Ekim 2016 / Efulim Telefon
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar