Arama

Evlilik ve Aile Hayatı - Sayfa 3

Güncelleme: 2 Temmuz 2016 Gösterim: 50.888 Cevap: 22
sade - avatarı
sade
VIP hazan
29 Kasım 2012       Mesaj #21
sade - avatarı
VIP hazan
Aşkınızın uzun soluklu olmasını istiyorsanız; yapmanız gerekenler...
  • Partnerinizi olduğu gibi sevmeye ve anlamaya çalışın.
  • Ortak yönlerinizi keşfedin.
  • Partneriniz için özel olan her şeye kıymet verin.
  • Aşırı kıskanç olmayın.
  • Aşık olduğunuz kişiyi herhangi bir şey için zorlamayın.
  • Partnerinizin neyine aşık olduğunuzu anlamaya çalışın.
  • Dürüst olun.
  • Partnerinizin beynini okumaya çalışmak yerine, kendini anlatmasına izin verin.
  • Onu eleştirmeyin ve başkalarıyla kıyaslamayın.
  • Onu özgür bırakın ama arayıp sormayı da ihmal etmeyin.
  • Ona çiçek ya da sürpriz hediyeler gönderin. Hep saygılı olun.
  • Ona sık sık dokunun

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 2 Temmuz 2016 03:55


sade - avatarı
sade
VIP hazan
29 Kasım 2012       Mesaj #22
sade - avatarı
VIP hazan
İstediğinizi partnerinize yaptırmak istiyorsanız; yapmanız gerekenler...

Sponsorlu Bağlantılar
Bir şey isterken güzel ifadelerle isteyin
Bir şey istemenin iki yolu vardır. Biri direkt istediğini dile getirmek, diğeri ise isteğini ballandıra ballandıra anlatmak. İkinci yolu seçtiğinizde, istediğiniz şeyi ne kadar hızlı ve özenle karşınızda bulabileceğinizi görün.

İsteğinizi açıkça dile getirmeyin
İstediğiniz bir şeyi neden istediğiniz anlatıp dile getirmek yerine, yapacağınız kelime oyunları onun mesajı daha çabuk almasını ve uygulamaya geçmesini sağlayacaktır. Çünkü erkekler yaptırımlardan hoşlanmazlar, bunu unutmayın!

İstediğiniz şeyi önce siz ona verin
Yanlış anlaşılmasın, her şey karşılıklı olmak zorunda diye değil. Ama istediğiniz şeyi önce siz ona verirseniz, zaten onun da size geri dönüşünü göreceksiniz. Örneğin sırtınız çok ağrıyor ve hafif bir masaj istiyorsunuz. Ondan bunu sesli bir şekilde istemek yerine, önce siz ona bir sırt masajı yapın.

Asla gözünü korkutmayın
Verilen emirler ve yağdırılan tehditlerle bir ilişki yürütmek pek mümkün değildir zaten. Partnerinizden bir şey istediğinizde, bu şekilde asla gözünü korkutmayın.
Son düzenleyen Safi; 2 Temmuz 2016 03:55


sade - avatarı
sade
VIP hazan
29 Kasım 2012       Mesaj #23
sade - avatarı
VIP hazan
İdeal evlilik yaşı kaç olmalı, kadınlar kaç yaşında evlenmeli, kadın ile erkek arasında kaç yaş fark olmalı, kadınlar kendilerinden küçük erkeklerle evlenmeli mi, erkek ile kadın arasında çok fazla yaş farkı olursa sorun olur mu, en fazla kaç yaş fark olmalı? Evlilik için tarafların yaşının elbet de bir önemi var. Yaşın hiçbir önemi yok diyenlere duyuralım; evlilikte kadının da erkeğin de yaşlarının önemi vardır.

Evlilikte ideal yaş nedir, evlilik yaşı önemli midir?

Evlilikteki yaş durumu kişilerin eğitim seviyesinden, kültürüne, yaşadıkları çevreden iş durumuna göre pek çok farka bağlıdır. Bir kesimde ideal bulunan yaş, başka bir kesime göre çok uçuk kaçabilir. Onedenle biz elimizden geldiğince genel geçer kurallara göre bir şeyler demeye çalışacağız.
Ataerkil toplumda erkeğin yaşça büyük olması beklenir. Erkek daha büyük olmalıdır düşüncesi tamamen bu duruma bağlıdır. Eğer ataerkil bir aile yapısında yetişmişseniz size de böyle gelebilir. Ama bu genel bir dünya kuralı ya da olması gereken şey değildir.

Evlilikte erkek ya da kadın en fazla kaç yaş büyük olabilir?

Erkek ne kadar büyük olabilir?
Erkeğin yaşça kadından büyük olması beklentisinin de bir ölçüsü var toplumun gözünde. Bu yaş farkının 3-5 yılla sınırlı kalması ideal olarak görülür. Ancak 10 yılın üzerine çıktığı durumlarda o ilişkiye farklı bir gözle bakılır. Yaşça epey büyük olan erkeğin kariyeri ya da maddi durumunun genç bir kadın için cezbedici olduğu, belki de kadın açısından bir çıkar ilişkisinin söz konusu olabileceği düşünülür dışarıdan bakınca. Ya da yaşlanmış bir erkeğin kendinden epey genç bir kadınla yaşadığı ilişki, erkeği, hani bir dönem çok konuşulan “azgın teke” noktasına bile getirebilir başkalarının gözünde.

Olgun kadın-genç erkek ilişkisi

Bunun bir de tersi var. Ya kadın erkekten yıllarca büyükse? Kızı yaşında bir kadınla birlikte olan erkek mi yoksa oğlu yaşında bir erkekle birlikte olan kadın mı daha çok tepki görür? Tabii ki ikinci şık… Oysa “aşkın yaşı olmaz” değil midir bizim en sahiplendiğimiz özlü sözlerden biri? Yaşça küçük olan, büyüğün olgunluğundan, hayat tecrübesinden yararlanmak isterken, büyük olan da diğerinin dinamizmine hayran olamaz mı? Tabii bir de kişilik meselesi var. Her yaş almış kişi, yaşından beklendiği gibi köşesine çekilmiş, ağır adımlarla ilerliyor olamaz. Ya da bir gencin yaşından beklenenin çok ötesinde olgunluk sergilediği durumlar yok mu sizin gözlediğiniz?

Yaşı bırakın, gelişime bakın
Evlilikte yaş farkı meselesine bakarken, bugüne kadar yerleşmiş kalıpların biraz dışına çıkmayı denemeliyiz. Hayatta her şey bizim düşündüğümüzden farklı olabilir. Bir de tabii asla “asla” dememek gerekir. Düşünün, “Asla kendimden küçük biriyle olamam” ya da “Asla benden 20 yaş büyük biriyle evlenemem” dedikten sonra bir gün aşk kapınızı çalarsa?
Yaş ile özdeşleştirilen özellikleri bir kenara bırakıp kişilere odaklanmak, kişilik özelliklerini tanımaya çalışmak en doğrusu. Yaş farkından ziyade uyuma, gelişim seviyesinin aynı olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Birbirine yakın yaşlarda olan insanların hayata bakışlarında derin uçurumlar varsa, sağlıklı bir evlilik yürütmek mümkün olmaz
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 2 Temmuz 2016 03:56



Benzer Konular

2 Temmuz 2016 / CathLaC Tıp Bilimleri
9 Mart 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
17 Temmuz 2017 / virtuecat Müslümanlık/İslamiyet
28 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
22 Aralık 2011 / şebnem_ece Soru-Cevap