Meslek lisesi mezunlarının sınavsız geçiş sistemiyle üniversitelere kayıt yaptırabilme konusuna da değinen Yarımağan, "2009 yılında olduğu gibi 2010 yılında da yine sınavsız geçiş olacak. Bunun kaldırılabilmesi kanun değişikliği yapılması gerekiyor. Buda uzunca bir süreç. Ama bildiğim kadarıyla Yüksek Öğretim Kurumunun böyle bir çalışması var. Ama alınmış gerçekleştirilmiş bir karar yok. Önümüzdeki yıllarda böyle bir şey olabilir" şeklinde konuştu.
Öğretmen liselerinin eski fonksiyonlarını yitirdiğini söyleyen Yarımağan, şunları kaydetti:
Ey mesLek LiseLi kardesLerim . ! ben 2009 mezunuyum direk geçişLE erciyes üniye gittim okulumu sevmedım,bıraktım,2010 sınavsız gecısle baska sehıre gidicem elbette sınavsız gecıs var kafanız rahat gonlunuz hos olsun arkadaslarım .!!
Alın İspatı !
"Öğretmen lisesi mezunlarına verilen ek puan uygulamalı alanda eğitim yapan zamanını uygulamaya ayıran bu nedenle teorik derslerin biraz daha az gören öğrencilerin desteklemek için veriliyordu. Şuan öğretmen liselerinde böyle bir durum yok ki. Öğretmen liselerinde genel liselerin tüm müfredata eksiksiz olarak okutuluyor. O yüzden öğretmen lisesi mezunlarına ek puan vermeye gerek yok."
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 21:25:00
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 10:05:56