Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 26

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 75.038 Cevap: 315
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Aralık 2013       Mesaj #251
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Android ve Windows’lu Tablet Deneyimini Ramos i10 ile Yaşayın!

Sponsorlu Bağlantılar
Farklı işletim sistemlerini aynı cihazlarda kullanabilmek her zaman heyecan veren bir olgu olmuştur. Bu tarz bir işlemi Mac bilgisayarlarda yaşayabilirsiniz. Mac bilgisayarlara bir emülgatör yarımıyla Windows kurarak açılışta Windows’u yada Mac işletim sistemini seçebiliyoruz. Bazı tabletlerde de buna benzer özgürlükleri görmüş olsakta her nedense büyük üreticiler bu tarz yenilikleri bizlere sunmaktan çekiniyorlar. 2 işletim sistemine sahip olan bir tableti uzun süre kullanabilme ihtimalinden dolayı üreticiler bu duruma bir türlü sıcak bakmıyor -ki Apple ürünü Mac’ler de bile bu olay yasal olarak desteklenmiyor.

Ramos i10 Pro

Çin’li tablet üreticileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük satış rakamlarına ulaşıyorlar. Samsung ve Sony gibi büyük üreticilerin pahalı, hatta çok pahalı tabletleri olsa da insanların Android tabletlerle tanışmaları daha çok 100 dolarlık tabletler seviyesinde oluyor. Bu tabletlerde açılış anında stabil görünse de programlar yüklenip Ram’ler ısındıkça performans kayıpları yaşayarak kötü bir kullanıcı deneyimi sunuyorlar. Buda ebeveynlerde Android tabletler kötüdür imajı yaratıyor ki bu ne kadar doğru bir yaklaşımdır yorumu sizlere bırakıyorum.

Çin’de faaliyet gösteren ama global anlamda da satışı olan Ramos, i10 Pro adında bir tablet ile karşımıza çıkıyor. Tabletin en önemli özelliği hem Windows hemde Android işletim sistemini çalıştırabilmesi. Bunun yanında İntel’in öve öve bitiremediği Bay-Trail işlemcisinin 4 çekirdekli yapısıyla karşımıza çıkıyor oluşu. Masa üstünde rakipsiz olan İntel her geçen gün mobil pazara daha fazla önem veriyor. İntel Başkanının “mobil işlemcilerden para kazanmak bir hayal” açıklamasının üzerinden yıllar geçti ve sektör bambaşka bir boyuta geldi. Artık fabrikası olmayan yarı silikon devleri mobil dünyaya yön veriyorken değişmeyen tek şey değişimse; İntel, Bay-Trail işlemcileri ile oldukça değişmiş gibi görünüyor.

i10 Pro 1900×1200 piksellik IPS ekranı ile önceki modellere oldukça fark atacak. 2 GB sistem belleği, 5 megapiksel kamerası ile orta seviyede bir performans vermesi beklenen tabletin en çok merak edilen kısmı ise rekorlar beklenen işlemcisi olacak. HTC’nin One modellerinde kullandığı Boom Sound özelliği gibi hoparlörlerin önde yer aldığı tabletin 2014 yılı ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Tabletin fiyatı konusunda ise şu anda resmi bir açıklama bulunmuyor.





Kaynak: Andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Aralık 2013       Mesaj #252
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Time Yılın En iyi 10 Aygıtını Açıkladı!

Sponsorlu Bağlantılar
2013′ün sonuna geldik. Birçok kategoride yılın en‘leri açıklanıyor. Time da her yıl birçok kategoride açıkladığı yılın en iyi 10′unu belirledi. Sanat ve eğlence, popüler kültür ve sosyal medya, sağlık ve toplum, siyaset ve haberler, bilim ve uzay bu kategorilerin başında geliyor, ancak biz ilgi alanımıza giren yılın en iyi 10 aygıtına göz atacağız. 10 aygıt içerisinde tablet, telefon, ev aletleri bilgisayar aksesuarı, oyun konsolu, oyun ve içerik akışı cihazları yer alıyor.

10. Nokia Lumia 1020

Listenin 10 numarasında PureView teknolojisini beraberinde getiren 41MP çözünürlüklü kamerasıyla dikkat çeken Lumia 1020′yi görüyoruz. Çift çekirdekli işlemciden güç alan telefonda 2GB RAM ve 4.5-inçlik HD AMOLED ekran dikkat çeken diğer özellikler. İlk 10′da mobil cihazların ağırlıkta olduğunu görüyoruz.

Android Dünyasından Haberler

9. Leap Motion Controller

Amerika’ da ve Leap Motion Şirketi tarafından geliştirilen 7,6 cm uzunluğundaki bu cihaz bilgisayara USB kanalı ile bağlanarak, sizin bilgisayar ve çevresindeki hiçbir şeye dokunmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirmeniz ile bilgisayarda kolaylıkla işlem yapabileceğiniz 3 boyutlu bir kontrol cihazı.

Android Dünyasından Haberler

8. Nest Protect

Wi-Fi’lı duman dedektörü Nes Protect, geleneksel dedektörlerin eksilerini telafi ederek ev içi güvenlik konusunda akıllı bir çözüm sunuyor. Cihaz yangın çıkmış gibi alarm çalmak yerine evin neresinde yoğun duman olduğunu ve karbonmonoksit seviyesinin nerede yükseldiğini sesli olarak belirtiyor. Duman tehlikeli seviyenin altındaysa kullanıcıyı uyarıyor ve mobil cihazlara da bildirim gönderiyor.

nest protect night time

7. Amazon Kindle Fire HDX

7 numarada Amazon’un Kindle Fire HDX tablet modeli karşımıza çıkıyor. 7-inç ekrana sahip tablette Full HD çözünürlüklü IPS LCD ekran yer alıyor. Amazon’un özel olarak geliştirdiği Mojito kullanıcı arayüzüne sahip cihazda 2GB RAM ve dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci öne çıkan özelliklerin başında geliyor.

image

6. Microsoft Xbox One

Oyun tutkunlarının merakla beklediği Xbox One mayıs ayında tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. oyun konsolundan daha çok artık bir eğlence üssüne dönüşen cihazda 8GB DDR3 RAM, 500 GB hard disk, Blu-ray/DVD format desteği, USB 3.0, 1.75 GHz 8 çekirdekli AMD işlemci ve güncellenen Kinect konsolun öne çıkan özellikleri olmuştu.

xbox one

5. Apple iPhone 5s

5 numarada ise Apple’ın iPhone 5S’ini görüyoruz. iOS 7, parmak izi tarayıcı ve 64-bit desteğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran telefonda ayrıca 4-inç 640 x 1136p çözünürlüklü ekran, 1GB RAM, 1.3GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli A7 işlemci, dört çekirdekli PowerVR G6430 grafik işlemcisi, 8MP kamera ve 1560 mAh kapasiteli batarya yer almaktadır.

iphone 5s

4. Pebble Smartwatch

Akıllı saat pazarının ilk isimlerinden olan ve etki alanı hızla genişleyen Pebble akıllı saatin en dikkat çeken özelliği pazardaki rakiplerinden uzun pil ömrüne sahip oluşu ve üçüncü şahıs yazılımlar konusunda da son derece zengin bir alt yapıya sahip olmasıdır. Sadece Amerika’da 350.000 civarında sattığı bildirilen akıllı saat, su geçirmiyor ve bir haftalık pil ömrü sunuyor. Akıllı saatin tüm elektronik cihazlarınızla bağlantı kurma özelliği bulunuyor.

pebblesmartwatch

3. Oculus Rift Development Kit

Oculus Rift, henüz piyasaya sürülmemiş bir sanal gerçeklik cihazıdır. 2014 yılında tüketicilerin kullanımına sunulması beklenen cihazın geliştirici versiyonları şu an dağıtımdadır ve pek çok yazılım geliştiricisi ve teknoloji meraklısı, cihazın Kickstarter kampanyasına vermiş oldukları destek sayesinde, cihaz henüz piyasaya çıkmadan Developer Kit’ine sahip olmuşlardır. Oculus Rift’in en önemli özelliklerinden biri, daha önceden var olan VR (Sanal Gerçeklik) teknolojilerini bir adım öteye taşıyıp, ucuzlazmış donanım fiyatları sayesinde bu teknolojileri son kullanıcının hizmetine sunabilecek olmasıdır.

virtuix omni oculus rift demo

2. Apple’s new iPads

Listenin ikinci sırasında ise Apple’ın tabletlerini görüyoruz. Hem iPad Air hem de ikinci nesil iPad mini sahip oldukları donanım özellikleriyle yine tablet piyasasını sallayacak.

ipadfamily

1. Google Chromecast

Ve geldik listenin bir numarasına. Time yılın en iyi 10 cihazı listenin zirvesini Google’ın temmuz ayında duyurusunu gerçekleştirdiği içerik akışı cihazı Chromecast’ı bir numaraya koydu. 35 dolar gibi bütçe dostu bir fiyatla satılan ve taşınması oldukça kolay olan bu cihaz basitleştirilmiş Chrome işletim sistemi ile çalışıyor. Televizyondaki HDMI girişine takılan Chromecast, Wi-Fi bağlantısı sayesinde buluttan sağlanan içerikler televizyon ekranına aktarılıyor. Gücünü USB üzerinden alan bu cihaz sadece Android tarafındaki cihazlar değil, iOS cephesinde yer alan cihazların yanı sıra diğer PC ve Mac’ler tarafından da destekleniyor.

chromecastathome






BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Aralık 2013       Mesaj #253
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Apple iBeacon’da Israr Ediyor!

ISI (İnternational Strategy Investment) Başkanı Brian Marshall geçtiğimiz günlerde Apple’ın mağazalarında kullanıma sunduğu iBeacon sistemini denemeye gidiyor ve gördüklerinden de pek etkilenmemişe benziyor. iBeacons ile mağaza içinde ürün bilgilendirmesi almak isteyen Marshall, bu konuda Apple’ın ve mağaza içindeki teknolojilerinin yetersiz olduğunu vurguluyor. iPhone 5S için belli bildirimleri telefonundan takip ettiğini ama iPad bölümüne ve kişisel bilgisayarlar bölümüne geldiğinde bu bildirimleri alamadığını ve kampanyalardan haberdar olamadığını söylüyor.

iBeacons

iBeacons nedir diyenleriniz için teknolojiyi kısaca özetlemek isterim. Apple bildiğiniz gibi NFC teknolojisine oldukça soğuk bakıyor. Hatta başta Tim Cook olmak üzere bu teknoloji ile resmen dalga geçiyorlar. İki cihazın birbiriyle temasının her zaman mümkün olmayacağı görüşündeler ki bir noktada haklılar da ama NFC teknolojisi aslında ödeme yapmak için yapılmış bir teknolojiydi. Bu teknoloji ile fotoğraf göndermek tamamen telefon üreticilerinin yaptığı bir görsel şölen. Peki nedir bu Beacons? Bu konuda sizlere daha evvel iki yazı hazırlamıştım. detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz. Beacons teknolojisi düşük güç tüketimli Bluetooth 4.0 ile çalışan bir çip. Bu çip hem telefonlara hemde tabletlere entegre edilebiliyor. Bu çip işletim sistemi ile diyaloğa girerek bağlanacağı terminalden gelen bilgiler cihazınızın ekranına yansıtıyor. Beacons’un en büyük avantajı ise normal bir saat pili ile 2 yıl kullanılabilmesi. Bu çip uyumlu olduğu terminallere bilgi gönderiyor ve bu terminallerden bilgi alıyor. Amerika’da bir çok firma bu teknolojiyi şu anda kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın en büyük yapı malzemeleri satıcısı Macy’s, New York ve San Fransisco mağazalarında raflarda ki ürünlerin bulunması ve ürünler ile ilgili bilgilerin oluşturulması için Bluetoot 4.0 teknolojisini kullanan bu yapıya geçiş yapmıştı.

Apple Storelarda iBeacons ile bir ürünün yanına gittiğinizde iPhone cihazınızdan bu ürünlerin bilgilerini, fiyatlarını, bunun yanında alabileceğiniz aksesuarları görebiliyorsunuz. Bu teknoloji ile “dokunma” yapmadan da ödeme yapmanız sağlanabilecek. Önümüzdeki günlerde PayPal yardımıyla bu teknoloji ödeme tarafında daha fazla gelişmesi bekleniyor.




Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
13 Şubat 2014       Mesaj #254
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Flappy Bird Piyasadan Çekildi!

Son zamanların popüler oyunu Flappy Bird'ün yapımcısı oyunu bugün kaldırıyor. Mario’yu andıran grafikleri ve çoğu insanı çileden çıkaran zorluk seviyesi ile dikkat çeken Flappy Bird, yayınlandığı ocak ayından beri gündemde. Görünüşe göre, yüksek konsantrasyon ve çevik refleksler gerektiren bu oyun, çok yakında ortadan kalkacak. Vietnamlı oyun geliştiricisi Dong Nguyen (@dongatory) tarafından geliştirilen bağımsız oyun Flappy Bird, 9 Şubat Pazar, saat 19:00 itibariyle Google Play ve Apple App Store‘dan kaldırılacak. Oyunu kaldırma kararını veren ise yapımcısı Nguyen’den başkası değil. iPhone ve Android'de birdenbire en çok indirilen oyun haline gelen Flappy Bird app store'lardan çekildi. Dong Nguyen'in geliştirdiği oyunun ani yükselişi tartışma yaşatmıştı. Bot kullandığı iddia edilen Dong Nguyen kısa bir açıklamayla Flappy Bird'i geri çektiğini, üzgün olduğunu söyledi. Vieatnamlı Nguyen'in oyununun nasıl olup da en çok indirilen ücretsiz oyun listesine girdiği tartışması ise sürüyor. 2013'ün Mayıs ayında iPhone için çıkan oyun Ocak 2014'ün ortalarına kadar herhangi bir başarı elde edememişti. Sonra ne olduysa oyun birdenbire zirveye çıktı. Oyunun bu ani başarısının bot'lara bağlayanlar oldu. Oyunun hiç promosyonu da yapılmadı. Nguyen'in oyunu satmayacağı yeni bir oyun geliştireceği öğrenildi. Ortalama 4 yıldıza sahip olan oyunla ilgili APP-Store'da 543 bin yorum, Android'de ise 228 bin yorum yer alıyordu. FLAPPY BİRD dönemi sona erdi. İnternetin bağımlılık yapan oyunu FLAPPY BİRD kapatıldı. FLAPPY BİRD internette fırtına gibi esen bu oyun yayından kaldırıldı. FLAPPY BİRD'ün sahibinin oyunu yayından kaldırma gerekçesi ise bir hayli ilginç. FLAPPY BİRD ile ilgili her şey bu sayfada "Flappy Bird" app store'dan çekildi iPhone ve Android'de birdenbire en çok indirilen oyun haline gelen Flappy Bird app store'lardan çekildi.
Dong Nguyen'in geliştirdiği oyunun ani yükselişi tartışma yaşatmıştı. Bot kullandığı iddia edilen Dong Nguyen kısa bir açıklamayla Flappy Bird'i geri çektiğini, üzgün olduğunu söyledi. vieatnamlı Nguyen'in oyununun nasıl olup da en çok indirilen ücretsiz oyun listesine girdiği tartışması ise sürüyor. 2013'ün Mayıs ayında iPhone için çıkan oyun Ocak 2014'ün ortalarına kadar herhangi bir başarı elde edememişti. Sonra ne olduysa oyun birdenbire zirveye çıktı. Oyunun bu ani başarısının bot'lara bağlayanlar oldu. Oyunun hiç promosyonu da yapılmadı. Nguyen'in oyunu satmayacağı yeni bir oyun geliştireceği öğrenildi. Ortalama 4 yıldıza sahip olan oyunla ilgili APP-Store'da 543 bin yorum, Android'de ise 228 bin yorum yer alıyordu.

FLAPPY BİRD NEDEN POPÜLER OLDU?

2014 yılında oyunun bir anda popülerliği zirveye ulaştı. Bu yıl Ocak ayında App Store'da en çok indirilen uygulama olan Flappy Bird, 30 Ocak'ta Android'in uygulama sayfası Google Play'e de sunulunca popülerliği tüm akıllı telefonları sardı. Bu dönemde pozitif eleştiriler alan Flappy Bird'un eğlenceli bir oyun olmamasına rağmen bağımlılık yaptığı üzerinde duruldu. Flappy Bird yüklü iPhone 5S'yi 99 bin dolardan satışa çıkardı! Akıllı telefonlarda fırtına gibi esen ve zorluğu nedeniyle kullanıcıları çıldırtan oyun yolun sonuna geldi. Oyunu geliştirilen Dong Nyugen, oyunu neden belirtmeden yayından kaldırdı. Bunu fırsat bilen bir kullanıcı da eBay üzerinden Flappy Bird yüklü iPhone 5S'yi 99 bin dolardan satışa çıkardı! Şu sıralar Türkiye dahil dünyanın pek çok yerinde akıllı telefonlarda bağımlılık yaşatan bir oyun gündemi meşgul ediyor. Evet… Flappy Bird’den söz ediyoruz. 5 ay gibi bir sürede 50 milyondan fazla kez indirilen oyun hem tablet hem de telefonlarda fırtına gibi esiyor. Üstelik Flappy Bird size yüksek çözünürlüklü grafikler de veya çok akıl dolu bir oynanış veya senaryo da sunmuyor. Yapmanız gereken tek şey 8 bit grafik kalitesinde hazırlanan bir oyunda kuşunuzun kanatlarını çırpa çırpa borulara çarpmadan ilerleyebilmek. Hepsi bu… Kulağa ‘amma da basit ve kolay bir oyun’ gibi geliyor olabilir; ancak Flappy Bird çılgınlığı öyle bir noktaya ulaştı ki insanlar saç baş yolar hale geldi. Zira oyun çok ama çok zor. Oyunun Android ve iOS mağazasında pek çok kullanıcı küfürlerle dolu yorumlarda bulunurken, kullanıcılar buna rağmen oyunu bırakmayı tercih etmiyor. Flappy Bird nefreti öyle bir hal aldı ki bu kuşları yok etmek için geliştirilen Squishy Bird portalı açıldı. Siteye giren kullanıcılar bu kez nefret ettikleri boruları kullanarak kuşları tek tek ezebiliyor.

GÜNDE 50 BİN DOLAR KAZANIYOR!

Super Mario’daki borulara benzer engellere takılmadan kuşları geçirebilmek son derece zor. Oyunu inceleyen teknoloji yazarlarını bile çıldırtan Flappy Birds’ten oyunun sahibinin günde 50 bin dolar kazandığını da belirtelim. Ama hikaye burada bitmiyor. Oyunun geliştiricisi olan Dong Nyugen cumartesi akşamı resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamasında Nguyen ’22 saat sonra Flappy Bird’ü kaldırıyorum, artık geri de almayacağım’ yazdı. Bunun üzerine yüzbinlerce kullanıcı bu tweet’i retweet ederken, kullanıcıların kafası da bir hayli karıştı. Sahi, bir oyun günde 50 bin dolar kazandırırken neden mağazadan kaldırılsın? Google veya Apple’ın kuralları çiğnenmiş olsa zaten gerekli tedbirleri bu şirketlerin alacağını düşünürsek bu sorunun doğru cevabının yine Nguyen’de olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Nguyen konuyla ilgili kendisine bir şey sorulmaması konusunda oldukça ısrarlı ve bunu Twitter’da açıkça dile getiriyor. Nguyen, söz verdiği gibi 22 saatin dolmasıyla dün akşam saatlerinde oyunu tamamen iki uygulama mağazasından da kaldırıyor.

FLAPPY BIRD YÜKLÜ iPHONE 5S'Yİ 99 BİN DOLARDAN AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARDI!

eBay'de 70'in üzerinde açık artırmada ürünü bulunan ve uzun süredir bu siteye kayıtlı olan pindrus isimli kullanıcı çok ilginç bir açık artırmaya imza attı. Flappy Bird yüklü iPhone 5S başlığında bir açık artırma başlatan kullanıcı bu ürün için 100 bin dolara yakın fiyat biçti. 6 gün boyunca yayında kalacak olan ürün satılır mı bilinmez ama oyunun kaldırılmasının fırsatçılara kapı araladığı da gayet aşikar.

HALA PARA KAZANIYOR!

Oyun mağazadan kaldırılmasına kaldırıldı; ancak Nguyen oyundan para kazanmaya devam ediyor. Zira Nguyen reklam hesabını kapatmayıp sadece uygulamayı yayından kaldırdı; yani halihazırda telefon ve tabletlerde olan oyundan Nguyen para kazanmaya devam edecek. Peki ücretsiz olarak indirilen oyundan Nguyen nasıl para kazanabiliyor? Bu aslında uygulama mağazalarında ücretsiz olan oyunların tipik gelir yaşatma sistemine dayanıyor. Flappy Bird’de yer alan ve üst kısımdaki ufak bir reklam afişine reklam verenler Nguyen’e para kazandırıyor.

Bunların haricinde özetle Play ve App Store'da bir anda yükseliş gösteren oyunumuz Flappy Bird piyasadan kaldırıldı. Fakat çoktan bir sürü apk halinde internete yayılmış durumda. İnsanlar kolaylıkla herhangi bir android forum sitesinden bulabilir.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:56 Sebep: sayfa düzeni.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Mart 2014       Mesaj #255
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung Reklam İçin Yanlış Seçim Yaptığını Anladı mı?

Geçtiğimiz akşam yapılan Oscar ödül töreninde kırmızı halıda ki güzel görüntüler kadar Ellen DeGeneres’in Note 3 ile çektiği “selfie” fotoğrafta konuşuldu. Bizde sizlere bu konuda Nokia’nın Galaxy Note 3′ün bulanık fotoğrafları hakkında yaptığı yorumu paylaştık ama bu haberin etkileri halen sürmekte. Aşağıdaki fotoğrafta tüm güzelliği ile Angelina Jolie’nin elinin nasıl flu çıktığının ve özellikle fotoğrafın dışında kalanların resmen yeşil renkte oldukları gerçekten sosyal medyada çok eleştirildi.

BhxWutnCEAAtEQ6 1

Ellen DeGeneres’in sahnenin hemen önünde Hollywood starları ile çektirdiği bu fotoğraf açıkçası teknoloji dünyasının ayarlarını kaçırdı diyebiliriz. Özellikle Apple ve Nokia taraftarları Ellen’e çektiği fotoğraf ile ilgili hakaret boyutuna ulaşan eleştirilerde bulunuyorlar. Ünlü talk showcu Ellen’in bu konuda nasıl bir açıklamada bulunacağı ise herkes tarafından merak ediliyor. Bu fotoğraftan önce kulisten tweet atan Ellen’in iPhone kullandığı ortaya çıkması üzerine Samsung cephesinde bu duruma nasıl tepki verileceği de ayrı bir merak konusu. Samsung’un amiral gemisi Note 3 telefonunun milyarların önünde reklam yapması oldukça iyi bir düşünce ama buu iPhone kullanan birine yaptırması ise en basit tabirle acemilikten daha öteye gidemiyor. İşte Ellen DeGeneres’in iPhone’undan attığı o tweetler…

ellen iphone tweet 2

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Mart 2014       Mesaj #256
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy Note II için Android 4.3 Jelly Bean Türkiye Güncellemesi Resmen Başladı

Galaxy Note II için Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi kasım ayından bu yana dünyanın farklı ülkelerinde resmi olarak kullanılmaktadır. Ülkemiz içinse geciken güncellemenin 7 Mart’ta başlayacağı şeklinde bir açıklama Samsung Türkiye tarafından yapılmıştı. Konuya ilişkin haberimize buradan göz atabilirsiniz.
Güncelleme dağıtımına artık sayılı saatler kalmışken, Samsung’un resmi güncelleme dosyalarını yayınlayan SamMobile, firmware bölümünden Galaxy Note II Türkiye güncellemesini yayınladı. ROM dosyasının yayınlanmasıyla birlikte birçok kullanıcının resmi güncellemenin kendilerine ulaştığını ifade ederken, resmi güncellemenin FOTA ve Kies üzerinden dağıtıma başlandığı da bildiriliyor. Güncelleme henüz size ulaşmadıysa buradan indirerek Odin aracılığıyla yüklemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz dağıtımına henüz başlanan güncellemeyi kısa bir süre daha bekleyerek yüklemeyi FOTA (şebeke) ya da Kies üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi kapsamında telefona sunulacak yeniliklerden öne çıkanları bir kez daha hatırlatacak olursak; Galaxy Gear akıllı saat desteği, cihazın hızlanmasını sağlayan TRIM desteği, Samsung Knox güvenlik uygulaması, daha iyi RAM kullanımı, TouchWiz kullanıcı arayüzü gelişmeleri, klavyede iyileştirmeler, güncellenen GPU sürücüleri, kamera gelişmeleri, SD karta transfer özelliği ve sekmeli ayarlar menüsü.

Galaxy Note II için Android 4.3 güncellemesi ile resmi güncelleme desteği son bulmayacak. Güney Koreli üretici Android 4.4 KitKat güncellemesini de Galaxy Note II kullanıcılarıyla buluşturacak.

Android Dünyasından Haberler

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Intersect; 5 Mart 2014 17:27 Sebep: kaynak eklendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Mart 2014       Mesaj #257
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Android ve Windows Phone İşletim Sistemlerini Bir Arada Sunan İlk Telefon Bu Yıl Tanıtılacak!

Samsung cephesinde Windows 8 ve Android işletim sistemini bir arada sunan hibrit cihaz Ativ Q modelini hatırlarsınız. Geçtiğimiz yıl haziran döneminde Samsung Premiere 2013 etkinliğinde resmi duyurusu gerçekleşen tablet bilgisayar çözümünde çift işletim sistemine yer verilerek cihazın bir dizüstü bilgisayar ve tablet olarak kullanılması sağlanmıştı. Samsung aynı zamanda cihazda sistemler arası geçişi tek bir tuşla gerçekleştirerek basit bir kullanım deneyimi sunmuştu.
Windows Phone ve Android işletim sisteminin bir telefonda yer alması ise uzun süreden beri tartışılıyor ve dönem dönem Samsung, HTC ve Huawei’in dual-boot’lu söz konusu telefon için isimleri anılmıştı. Ancak konuya ilişkin herhangi bir açıklamaya ismi geçen şirketler cephesinde rastlanmadı.

WIndows vs Android Windows 8 Android Logo Brand 1 645x430

Hindistan menşeli timesofindia sitesinde yayınlanan bir raporda çift işletim sistemini bünyesinde barındıracak ilk telefonun 2014 yılı içerisinde ülkenin önde gelen mobil cihaz üretici Karbonn tarafından tanıtılacağı açıklandı. Hindistan’da uygun fiyatlı Android telefon ve tablet modelleriyle ülkenin en iddialı üreticileri arasında yer alan Karbonn firması yayımlanan rapora göre Microsoft ile Windows Phone konusunda lisans anlaşmasını sağlamış durumda. İsmi henüz bilinmeyen ve çift SIM kart desteği sunacak telefonun haziran döneminde kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Mobil dünyasında bir ilki temsil edecek akıllı telefonda işletim sistemleri arası geçişin nasıl yapılacağı ve cihazın kararlı bir yapı sergileyip sergilemeyeceği akıllara gelen ilk sorular. Telefona ilişkin henüz herhangi bir görsel ya da teknik özellik detayı paylaşılmazken, ilerleyen dönemlerde şirket tarafından yapılacak açıklamalarda telefona ilişkin daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor.


Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Mart 2014       Mesaj #258
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Sızan Görüntü Oppo Find 7′nin 50MP Çözünürlüklü Bir Kameraya Sahip Olacağını Gösteriyor

Find 5 modeliyle satış alanını Çin sınırları dışına taşıyan Oppo, fark yaratan telefon tanıtımlardan bir tanesini mart ayı içerisinde karşımıza çıkaracak. Son haftalarda 19 Mart’ta resmi olarak duyuracağı Find 7 modeline ait Weibo sosyal blog sayfasında paylaşımlarda bulunarak telefonun bazı teknik özelliklerini merakla aktaran Oppo, son olarak Galaxy S5′i hedef almış ve Find 7′nin matematiksel ifadeyle Galaxy S5‘ten daha büyük bir cihaz olacağını iddia etti.
Telefonun ilk olarak 5-5-inç büyüklüğünde 2K (2560 x 1440p) çözünürlüklü ve inç başına 538ppi sunan bir ekranla donatılacağı resmi kaynaklarca doğrulanmıştı. Dikkat çeken bir pil kapasitesi ve microSD kart desteği de yine beklenen özellikler olacak, ancak sızdırılan yeni bir görsel Oppo’nun Find 7′de tam 50MP çözünürlüklü bir kamera kullanacağını gösteriyor.

Weibo aracılığıyla paylaşılan görselin Oppo Find 7 ile çekildiği açıklanırken, görselin EXIF ​​verilerine bakıldığında çözünürlük değerinin 8160 x 6120p olduğu görülüyor. Bu bilgi 9.7MB dosya boyutuna sahip görselin 50MP çözünürlüklü bir kamera ile çekildiği anlamına geliyor. N1 modelinde F/2.0 diyafram aralıklı 6 katmanlı lens ile çit LED flaş desteğini beraberinde getiren ve 206 derece dönebilen 13MP çözünürlüklü kameraya yer veren Oppo’nun kamera noktasında daha fazla tecrübe ve yazılımsal desteği yeni nesil akıllı telefonu Find 7′ye de aktarması bekleniyor.

2.3 ya da 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemciden güç alacak telefonda ayrıca Android 4.4 KitKat işletim sistemi, 3GB RAM, 4.000mAh kapasiteli pil, LTE desteği ve 5MP çözünürlüklü ön kameranın yer alması bekleniyor.


Oppo Find 7 kamerasından bir görüntü;
Android Dünyasından Haberler


Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Mart 2014       Mesaj #259
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Gartner: Android En Popüler Tablet Platformu Haline Geldi, iOS ile Fark Açılıyor

Apple iPad Air vs Samsung Galaxy Tab 3 101 001

Akıllı telefon kategorisinde geçtiğimiz yıl çıkışını sürdürerek %80′lik bir pazar payına hakim olmayı başaran Android işletim sistemi, 2013 yılında tablet platformunda da harika bir yıl geçirdi. Gartner tarafından yayımlanan rapora göre 2013 yılında satılan 195 milyon tabletin 120.9 milyonu Android işletim sistemine sahip. %61.9 pazar payına ulaşan Android her geçen gün iOS ile arasındaki farkı açmaya devam ediyor. iOS işletim sistemine sahip iPad tablet satışı ise geçtiğimiz yıl 70.4 milyon seviyesine ulaştı. 2012 yılında %52.8 olan pazar payı ise 2013 sonunda iPad satışlarındaki artışa rağmen %36 seviyesine geriledi.
Microsoft tarafına göz attığımızda iki katı gibi dikkat çeken bir büyüme söz konusu ancak işletim sistemi henüz Android ya da iOS’la rekabet edecek sevide değil.

Android işletim sistemine sahip tablet satışlarında son dönemlerde büyük bir patlamanın yaşanmasında bütçe dostu tabletlerin ve 7-8inç kategorisinde yer alan tablet üretiminin artması bir numaralı etken olarak gösteriliyor.

Tablet satışlarını üreticiler tarafında değerlendirdiğimizde ise Apple’ın bu kategoride %36′lık pazar payıyla en yakın rakibi Samsung’u neredeyse ikiye katladığını görüyoruz. Apple 2013 yılınde toplam 70.4 milyon iPad satmayı başardı. Samsung ise pazar payını her geçen gün artırmaya devam ediyor. 2012′de %7.4 olan pazar payı 2013 yılına gelindiğinde %19.1 seviyesine ulaştı. Güney Koreli üreticinin yıl genelinde sattığı toplam tablet adeti ise 37.4 milyon olarak kayıtlara geçti. Nexus serisiyle önemli satışlar elde eden Asus ise %5.6 pazar payıyla tablet kategorisinde 3. sırada yer almayı başardı. Alt bölümden yayınlanan tablolara göz atabilirsiniz.

Android Dünyasından Haberler


Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Mart 2014       Mesaj #260
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Google Nihayet Dalvik’ten Vazgeçiyor!

Google’ın mobil işletim sistemi Android, tüm dünyada kullanılan akıllı telefonların %76′lık kısmında kullanılıyor ve 2018 yılına kadar da büyük bir düşüş kendisinden beklenmiyor. Özellikle uygun fiyatlı telefonların vazgeçilmezi olan Android işletim sistemi büyük üreticileri içinde şu anda tek alternatif olarak göze çarpıyor. Üreticiler kendi işletim sistemlerini de “herşeye hazırlıklı olmak adına” hazır tutuyorlar fakat Android işletim sistemi hem ücretsiz olması hemde özelleştirilmeye bu kadar müsait yapısıyla amiral gemisi telefonların ortak tercihi olmakta.

Sponsorlu Bağlantılar


Dalvik nedir derseniz kısaca anlatmaya çalışayım. Dalvik Google tarafından kullanılan bir sanal makinedir. Programların hızlı bir şekilde açılması için önbelleklemenin yapıldığı bu sanal makine sayesinde programlar farklı işlemci Ramler ile çalışabilmektedir. Android, derlenmiş Java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır ve cihazların fonksiyonelliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir. (wikipedia)

Son dönemde Android işletim sisteminin stabilite konusunda büyük eleştiriler alması üzerine özellikle üreticiler Google’dan sistemin daha hızlı çalışabilmesini istediler. Google’da bunun üzerine Android RunTime (ART) adında bir sanal makine geliştirdi. Dalvik’te kullanılann “Just in Time” (JIT) adlı derleyici uygulamanın yerine Android RunTime’da (ART) Ahead of Time (AOT) ismi verilen derleyiciye geçiliyor. AOT derleyicisinin bir web tarayıcı gibi çalıştığını ve önbellekleme yaptığının altını çizelim. Dolayısı ile AOT kullanan ART sanal makinesi Dalvike göre çok daha hızlı çalışmakta ve program açılışları normale göre daha hızlı çalışmaktadır. ART’nin tek kötü tarafı daha fazla ROM kullanmasıdır. Bununda özellikle 16 GB hafızası olan ve Micro SD kart desteği olmayan Nexus cihazalarda büyük bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

Android 4.4 KitKat ile geliştiriciler için dağıtılmaya başlanan ART artık Nexus 4, Nexus 5 telefonlar ile Nexus 7 ve Nexus 10 tabletlerde kullanılmaya başlandı. Bunu yapmak için önce geliştirici seçenekleri aktive edeceksiniz. Runtime seçeneğini tıklayıp ART’yi seçeceksiniz. Bundan böyle programlarınız açıldıkça bu sanal makineyi kullanmaya başlayacak. Zaman içinde bütün programlarınız bunu kullanacak ve telefonunuzun hızlandığını görebileceksiniz. Bu seçeneğin arayüz kullanan telefonlar içinde yakın zaman da yayımlanacağını düşünüyorum. Bu konuda bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Aşağıdaki resimlerde bu işlemin nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

Enable Developer Options

Go to Select runtime


Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar