Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 29

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 82.913 Cevap: 315
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2014       Mesaj #281
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG, Android İşletim Sistemli Üç Yeni Tablet Duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar
Tablet dünyasındaki uzun süren sessizliğini G Pad 8.3 ile geçtiğimiz yıl bozan LG, bu yıl ise tablet kategorisine daha çeşitli ürünler sunmaya hazırlanıyor. Güney Koreli üretici resmi site üzerinde G Pad serisine üç yeni tablet daha ekleyeceğini açıkladı.
Yakın zamanda 2014 yılı amiral gemisi G3 ile kullanıcıların huzuruna çıkacak LG G’nin yeni tablet modelleri G Pad 7.0, G Pad 8.0 ve G Pad 10.1 olarak isimlendirildi. 7-8-inç gibi popüler tablet kategorisinde ürünler sunan LG daha büyük ekranlı tablet dileyenler için 10.1-inçlik bir model geliştirmeyi de ihmal etmedi.

Bu hafta Monaco’da gerçekleşecek MedPI 2014 etkinliğinde sergilenecek tabletlerin teknik özellik detaylarının da bu hafta içerisinde yine resmi kaynaklarca açıklanması bekleniyor.

LG her ne kadar tabletlerin donanım özeliklerinden söz etmese de, yazılım tarafında yer alacak iki önemli özelliğe değindi. Android 4.4 işletim sistemi ve yeni nesil Optimus arayüzünün eşlik etmesini beklediğimiz G Pad tablet serisinde LG’nin ilk olara G Pro 2 modelinde yer verdiği yeni güvenlik kilidi çözümü Knock Code özelliği yer alacak.

LG ayrıca tabletlere QPair 2.0 yazılım özelliğini de sunacak. QPair 2.0 ile kullanıcılar akıllı telefonlarına gelen arama, mesaj ya da diğer bildirimleri doğrudan G Pad tablet üzerinden cevap verebilecek ya da kontrolünü sağlayabilecek. QPair 2.0 özelliği ayrıca Bluetooth bağlantısı aracılığıyla diğer Android cihazlar tarafından da kullanılabilecek.

lg g pad 7 0

Kaynak: Andronova.net

Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2014       Mesaj #282
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG G3′ün Yeni Görüntüleri Fırçalanmış Metal Görünümlü Kasayı Onaylıyor

Sponsorlu Bağlantılar
LG’nin yaklaşık iki hafta tüketicilerin karşısına çıkaracağı 2014 yılı amiral gemisi modeli LG G3 bir kez daha göründü. Teknik özelliklerinin büyük bölümü netlik kazanan ve tasarım detaylarını gösteren bir çok sızıntıda ortaya çıkan LG G3′ün yayınlanan yeni görüntüleri ise fırçalanmış metal görünümlü kasa yapısını onayladı.
Sızdırılan fotoğraftan LG G3′ün üç farklı renk seçeneği de görülüyor. Altın renginin yanı sıra koyu gri ve gümüş renkler (fotoğraf parlaklığı bizi yanıltabilir siyah ve beyaz renkler de olabilir) LG G3 lansmanında karşımıza çıkan ile renk seçenekleri olacak.

27/28 Mayıs’ta İstanbul’un yanı sıra beş farklı şehirde daha düzenlenecek etkinlikler kapsamında tanıtılacak LG G3′te yer alacak özellikleri listeleyecek olurak;
  • 5.5-inç büyüklüğünde Quad HD ekran (2560 x 1440 piksel, 534ppi)
  • Snapdragon 805 yongaseti
  • 3GB RAM
  • OIS+ teknolojisine sahip çift LED flaşlı arka kamera
  • 32GB dahili hafıza
  • microSD yuvası
  • çıkarılabilir pil
  • 3.000 mAh veya 3200 mAh batarya
  • IPX7 sertifikası ile suya karşı dirençli yapı
  • Android 4.4 KitKat,
  • Yeni nesil Optimus kullanıcı arayüzü

lgg3 colors main

Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2014       Mesaj #283
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Nokia X için Yeni Bir Yazılım Güncellemesi Yayınlandı

Nokia, Dünya Mobil Kongresi’nde duyurduğu Andrid tabanlı giriş seviyesi akıllı telefon Nokia X için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. İlk güncellemesine mart sonunda erişen Nokia X için OTA (şebeke) üzerinden dağıtılan güncelleme birçok ülkede kullanıcılara erişmiş durumda.
1.1.2.2 yapı numarasına sahip 41MB boyutundaki güncelleme, Nokia X’in Android sürümünde herhangi bir değişiklik getirmiyor. Telefon Android 4.1 Jelly Bean ile çalışmayı sürdürüyor. Güncellemeyle birlikte Microsoft cephesinden OneDrive uygulaması Nokia X’e dahil edildi. Bunun yanı sıra yepyeni bir İletişim Transfer uygulaması, Nokia Store’un yeni sürümü, kararlılık ve performans geliştirmeleri güncelleme içeriğinde yer alan diğer yenilikler oldu.

Nokia X için dağıtımı sağlanan güncellemeyi Ayarlar> Telefon Hakkında> Sistem güncellemesi> Şimdi denetle bölümünden kontrol edebilirsiniz.

4-inç 800×480 piksel çözünürlükte bir ekran, çift çekirdekli 1GHz saat hızında çalışan Snapdragon S4 işlemci, 512MB RAM, 4GB dahili kapasite, microSD kart, 3G desteği, 1500mAh gücünde bir batarya ve arka tarafta ise 3MP çözünürlükte bir kameraya sahip Nokia X nisan ayı içerisinde ülkemize 500 lira fiyatla giriş yapmıştı.

Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:57
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014       Mesaj #284
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S5 ve Galaxy S4 Active LTE-A için Android 4.4.3 Test Süreci Başladı
MsXLabs.org

181234 samsunggalaxys5handson1

Android 4.4.3 güncellemesi henüz Google tarafından resmen dağıtıma sunulmadı, ancak üreticiler cephesinden güncellemenin test edildiğine dair belgeler sızmaya başladı. Android 4.4.3 güncellemesi halihazırda sadece Sprint operatörü tarafından Nexus 5 için yayınlandı. Google tarafından ise güncelleme şu an sadece ofis çalışanları tarafından test ediliyor ve önümüzdeki günlerde resmen yayınlanması bekleniyor. Haziran ayında tanıtılacak Galaxy S5 Prime modelinin kutudan Android 4.4.3 ile çıkacağı ve bu sebeple Android 4.4.3′ün bu tarihten daha önce Nexus cihazlara dağıtılması ön görülüyor. Android 4.4.3 güncellemesini şu an test eden üreticilerden biri de Samsung. Güney Koreli ekibi yayınlanan belgeye göre Galaxy S5 ve Galaxy S4 Active LTE-A (Galaxy S4 kullanıcıları için de iyi haber) modelleri için Android 4.4.3 güncellemesinde test sürecinin başlatmış. Güncellemenin telefon sahiplerine ulaşması haziran sonu ya da temmuz başını bulabilir.
Android 4.4.3′ün hangi yenilikleri getireceği henüz Google tarafından açıklanmadı. Ancak kamera tarafında iyileştirmeler, bağlanabilirlik noktasında gelişmeler, artırılan pil ömrü, güvenlik iyileştirmeleri ve kararlı bir sistem yazılımının güncelleme paketinin içeriğinde yer alması bekleniyor. Google’ın ayrıca söz konusu güncellemede bir süredir ekran görüntüleri ortaya çıkan yeniden tasarlanmış sanal butonlara geçiş yapacağı da iddia ediliyor. Yeni sanal butonlarda yer alan Google logosunun daha doğrusu yeni sanal butonların üreticilere nasıl yansıyacağı henüz bilinmiyor.

Samsung KTU70 UpdateReport
Sızdırılan bir diğer belge de ise farklı Samsung modeller için Android 4.4.2 güncellemesinin dağıtım tarihine ilişkin bazı bilgiler yer alıyor. Galaxy Note II ve Galaxy S III’ün LTE versiyonları için güncellemenin birkaç gün içerisinde başlaması bekleniyor. Ayrıca Galaxy Note 3 Neo için de aynı şekilde güncellemenin kısa süre içerisinde kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Galaxy Grand 2 ve Galaxy Mega modeller içinse güncelleme final aşamasında test ediliyor ve dağıtım temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek.

Samsung KOT49H UpdateReport

Andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #285
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG G3 için 2 Reklam Filmi Birden Yayına Girdi

LG geçtiğimiz ay itibariyle yeni nesil amiral gemisi G3′ü tüm dünyaya tanıtmıştı. G3′ün tanıtılmasıyla birlikte 2K çözünürlüğünde ve global anlamda satılmaya başlayacak ilk telefon olma özelliğini de bünyesinde barındıran LG bu bağlamda rakiplerine büyük bir fark atmakta.
LG G3′ün teknik özelliklerinde en önemli ayrıntı tabi ki ekran tarafında yaşanmakta. Ekran çözünürlüğünün 2K olması ve Full HD ekranlarda kullanılan işlemcinin kullanılması bu telefonun rakiplerinden geri kalmasını sağlamıyor. LG G3 ile OffScreen testleri (Antutu gibi) yaptığınızda telefon az puan alsa da saf GPU testlerinde (Nenamark 2 gibi) telefonun rakipleriyle aynı puanlara imza attığını görüyoruz. Bunun sebebi ise LG mühendislerinin muhtşem buluşları.

LG G3 2K (2560 x1440 piksel) çözünürlüklü bir ekrana sahip olsada bu ekranda oyunları Full HD’de açıyor. Bu sebeple LG G3′ün oyun performansı olarak rakiplerinden geri kalma gibi bir durumu ortaya çıkmıyor. Bu yılın amiral gemisi olarak kalacak G3′ün kamera özelliklerinin ve Knock Code özelliğinin öne çıkarıldığı 2 reklam filmi yayınlandı. Reklam filminde OIS+ öne çıkartılmış ve parmak izi okuma sensörleri kullanan cihazların eleştirildiğini görmekteyiz.

andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:57
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #286
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG G2′yi G3′e Dönüştüren CloudyG3 ROM Yayınlandı

LG G3 sahip olduğu donanım özelliklerinin yanında büyük oranda değişime uğrayan yeni Optimus arayüzüyle dikkat çeken bir telefon oldu. Sade ve kullanımı daha kolay bir arayüzü yeni telefonunda benimseyen LG’nin söz konusu arayüzü diğer telefonlara ne zaman sunacağı henüz belli değil. Bir sonraki kapsamlı Android güncellemesi olmasa da, LG’nin ilerleyen dönemlerde yeni Optimus arayüzünü LG G2, Optimus G Pro, Optimus G Pro 2 ve G Lex modellerine dağıtması bekleniyor.
Eğer Android cihazınıza dışarıdan müdahale (ROM, Root, Custom Recovery yükleme) edecek tecrübeye, bilgi ve birikimi sahipseniz LG G3′te yer alan tüm yazılımsal içeriklerden faydalanmak için LG’nin sunacağı güncellemeyi beklemek zorunda değilseniz. XDA Geliştiriciler sitesinde LG G2 için geçtiğimiz günler yayınlanan CloudyG3 ROM, LG G3′te yer alan tüm arayüz içeriklerini LG G2′ye getiriyor.

LG Healt, Akıllı ipuçları, yeni widgetler, tamamen değişen arayüz simgeleri, yenilenen kamera arayüzü, 4K Ultra HD video kaydı, arka planı bulanıklaştıran Sihirli odak çekim modu, çok fonksiyonlu yeni klavye, liste ve sekmeli Ayarlar menüsü, Smart Notice (Akıllı Uyarı) özelliği, kısacası bu ROM’da LG G3′te yer alan tüm içerikleri bulabileceksiniz.

Söz konusu ROM’u LG G2 telefonunuzda denebilirsiniz, ancak bunun için öncelikle cihazınızda Root yetkisi ve özel bir Recovery modunun olması gerekir.

Dosyasının bulunduğu nokta; Forum.xda-developers

Andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #287
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Üst Düzey Akıllı Telefon ‘OnePlus One’ Perakendecide Satışa Başladı

OnePlus ve Cyanogen A.Ş. tarafından nisan ayı içerisinde resmen duyurulan OnePlus One isimli akıllı telefon için 2014 yılı amiral gemisi katili ifadesini kullanmak yanlış olmaz. Mobil dünyasında halihazırda en üstün özelliklere sahip akıllı telefonlardan biri olan OnePlus One bu denli güçlü donanımına rağmen sadece 299$ (16GB) ve 349$’dan (64GB) satışa sunuldu. Telefon satışa sunuldu sunulmasına ancak daha önce pek de alışık olmadığımız bir yöntem olan davetiye usulüyle kullanıcılar ilk aşamada sınırlı sayıda piyasaya sunulan cihazı satın alma yarışına girdi.
Son olarak şirket 64GB’lik model için kullanıcılardan inanılmaz bir talep aldıklarını, dolayısıyla 64GB’lik modelin üretimini daha da artırdıklarını açıkladı, fakat yine de telefona sahip olmak için şanslı bir kullanıcı olmanız gerektiğini hatırlatalım.

Telefona sahip olmak için hala bir davetiye peşinde koşturuyorsanız size iyi bir haberimiz var. Online alışveriş sitesi Oppomart‘ta OnePlus One satışına başlandı. OnePlus’ın kardeş şirketi Oppo’nun satışa sunduğu akıllı telefonun 16GB’lik seçeneği gördüğünüz üzere 100 dolar daha pahalı bir fiyatla satışta. 399$’lık (850 lira)bir fiyata rağmen telefonun hala uygun fiyatlı olduğunu belirtmekte yarar var.

Önümüzdeki süreçte daha fazla perakendecide listelenmesini beklediğimiz akıllı telefonun son olarak özelliklerini sıralamak gerekirse; 5.5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü JDI ekran, 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 MSM8974AC, 3GB RAM, F/2.0 diyafram aralığına sagip 13MP çözünürlüklü 4K video kaydı gerçekleştiren Sony Exmor IMX214 arka kamera, 16/64GB dahili depolama, 3.100mAh kapasiteli pil ve Android 4.4 KitKat tabalı CyanogenMod 11S işletim sistemi.

Android Dünyasından Haberler

andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #288
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Google Play Fitness’ın Google Geliştiriciler Konferansı’nda Tanıtılması Bekleniyor

25 Haziran’da başlayacak Google Geliştiriciler Konferansı’na sayılı günler kaldı ve etkinlik esnasında duyurusu yapılacak yeni uygulama ve hizmetlere ilişkin bilgiler de gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Forbes, Google’ın Google Fit adında yeni bir hizmet hazırlığı içerisinde olduğunu okuyucularına duyurdu. Google halihazırda giyilebilir aksesuarlar için Android Wear işletim sistemini duyurdu ve Google I/O etkinliği kapsamında işletim sistemiyle çalışan ilk ürünlerin tanıtımları gerçekleşecek.
Google Fit için hazırlanan API’lere bakıldığında Google’ın sağlık verilerini Android işletim sistemiyle çalışan cihazlarda tutmak ve gerektiğinde kullanıcıların bilgisine sunacak bir hizmet hazırladığı anlaşılıyor. Tanıtımına sayılı günler kalan Google Fit hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler Google Fit’in son halinin Google Play Fitness ismini alacağı yönünde.

Android dünyasında kimi üreticiler sağlık hizmeti sunan fitness uygulamalarına kendi cihazlarında yer vermeye başladı. Yine yakın zamanda Apple’ın HealthKit’i açıkladığına şahit olduk. Google’ın da benzer bir çalışmayı saf Android’e taşıması sürpriz olmasa gerek.

Google Play Fitness bir uygulama olarak Google Play’de yer alacak Google Play Games’a benzer bir çalışma içerisinde olacak. Uygulamada kullanıcının sağlık ve fitness bilgileri tek bir noktada toplanacak ve kullanıcı dilerse bu bilgiler anında aktarılacak.

Google Play Fitness hakkında bilgiler henüz taze. Android Wear işletim sistemiyle uyumu, tüm Android cihazlar tarafından desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin gelişmeler ve daha fazlasının Google Geliştiricler Konferası’nda karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

nexusae0 bg now steps1

andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #289
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung’un Şimdiye Kadar 100′den fazla Android Akıllı Telefonu Piyasaya Sunduğunu Biliyor muydunuz?

Samsung, Android dünyasında en fazla akıllı telefon satın firma konumundadır. Hatta şirket çeyrek bazında açıklanan rakamlarda sadece Android’in değil mobil dünyasının de bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkıyor.
2008 yılında ilk olarak T-Mobile G1/ HTC Dream akıllı telefon modelinde yer alan Android işletim sistemine 2009 Haziran’ında Samsung Galaxy akıllı telefon modeliyle dahil olan Güney Koreli üretici, o dönem hiç de fena olmayan donanıma sahip bu akıllı telefonla destansı bir yolculuğun kapılarını araladı. 3.2-inç büyüklüğünde HVGA ekran, Android 1.5 Cupcake işletim sistemi, 128MB RAM ve 528MHz hızında çalışan Qualcomm MSM7200A işlemciye sahip i7500 model numaralı telefonu sanırım günümüzde milyonlarca satan Galaxy S serisinin atası olarak kabul edebiliriz.

Geride kalan 5 yıllık süreçte Galaxy S ve Galaxy Note gibi iki önemli seriyi mobil dünyasına dahil eden Samsung, ayrıca tüm kategorilerde her bütçeye uygun akıllı telefonlar oluşturdu. Son yayınlanan rakama göre Samsung şu ana dek 114 farklı Android işletim sistemli telefon piyasaya sunmuş durumda. Bu da yıllık yaklaşık 23 farklı telefonu tanıtımı anlamına geliyor.

Samsung’un bugüne kadar duyurduğu telefonların neredeyse tamamına buradan erişebilirsiniz. Tabi bunlar arasında Android işletim sistemli olanları filtrelemeniz gerecek.

andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #290
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
CyanogenMod Trebuchet Launcher, Google Now Bütünleşmesi Aldı

CyanogenMod 11 M7

Google, Android 4.4’le birlikte yeni bir başlatıcıya geçiş yaptı. Daha sadece ve büyüyen ikonların yanında, widget panelinin ana ekranda arka planda saklanması ve Google Arama entgrasyonu yeni başlatıcıda dikkat çeken yenilikler oldu. İlk aşamada sadece Nexus 5’te yer alan Google Launcher, ilerleyen süreçte Google Play’de yer alarak Android tarafından tüm cihazlarda kullanılmasının önü açıldı.
Google’ın başlatıcıda yer verdiği özelliklerden biri ana ekranda sağa doğru yapılan kaydırma hareketiyle Google Now hizmetinin aktif duruma geçmesiydi. Google Launcher tarzında Google Play’da birçok başlatıcı uygulamasına rastlamak mümkün ancak bunların hiçbirinde Google Now bütünleşmesi sağlanmamıştı. Ancak popüler yazılım geliştirme ekibi CyanogenMod, kendi ROM’larında yer verdiği Trebuchet Launcher ile Google Now bütünleşmesini sağlamayı başardı.

Alt bölümde yer alan videoda da görüldüğü üzere Google Now Asistan hizmeti Trebuchet Launcher’da sol tarafta. En son sürüm Nightly ROMlarda Android cihazınızda yüklüyse bu özellikten siz de yararlanabilirsiniz. Uygulamada şu an için bazı sıkıntılar olduğu göze çarpıyor, ancak ekip özelliği istikrarlı bir yapıya koymak için büyük uğraş veriyor.

andronova.net