Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 30

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.613 Cevap: 315
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #291
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Android 4.4.3 Sonrası Nexus Cihazlarda Bazı Hatalar Tespit Edildi

Sponsorlu Bağlantılar
Android 4.4.3 güncellemesini geçtiğimiz günlerde Nexus cihazlar için başlatan Google, yeni bir arama ekranı ve sistem altyapısını hedef alan bir dizi iyileştirmeyi güncelleme kapsamına dahil etti. Yeni güncelleme kamera, pil ve bağlantı özellikleri gibi birçok alanda her ne kadar sorunlara çözüm getiriyor olsa da, Nexus kullanıcılarından gelen raporlara bakıldığında yeni güncelleme yeni sorunları da beraberinde getiriyor.
En fazla hatanın Nexus 4 ve Nexus 5 kullanıcıları tarafından dile getirildiği görülüyor. Telefon sahipleri Wi-Fi bağlantısıyla ilgili bir sorundan söz ediyor. Sorun kararsız bir bağlantı ya da zayıf bir sinyal olup olmadığı henüz belli değil, ama yeni güncellemenin Wi-Fi bağlantısında kimi kullanıcıları rahatsız edecek derecede bir sorun olduğu görülüyor.

Bir diğer hata ise Android 4.4.3 sonrası bazı cihazlarda baş gösteren yeniden başlatma sorunu. Tekrarlanan yeniden başlatma sorunu Android 4.4.2 güncellemesinde Nexus 4 kullanıcıların dile getirdiği bir sorundu ve görünüşe bakılırsa bu hata Android 4.4.3 sonrası da devam ediyor. Nexus kullanıcılarının pil ömrü, e-posta hizmetleri ve 3G bağlantısında sorunlar yaşandığı ve ayrıca Nexus 5 kullanıcılarının yeni çeviricide “Tüm Kişiler” seçeneğini tıkladığında bazen hata aldığı kullanıcı yorumlarından anlaşılıyor. Saydığımız bu hataların tüm kullanıcılarda yer almadığını hatırlatalım.

Google tarafından konuya ilişkin henüz yapılan bir açıklama yok, ancak arama motoru devinin tespit edilen bu hatalar için yeni bir güncelleme hazırlayacağı tahmin ediliyor. Tespit edilen hatalara karşı şimdilik önerebileceğimiz tek şey ise telefondaki bilgilerinizi yedekleyip fabrika ayarlarına dönmek olacak.

android kitkat 4432


andronova.net

Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #292
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy F’in Bu Defa Altın Renk Seçeği Ortaya Çıktı

Sponsorlu Bağlantılar
Samsung’un LG G3’e karşı çıkaracağı Galaxy F nam-ı diğer Galaxy S5 Prime cephesinden yeni bir görüntü sızdırıldı. Sızıntının kaynağı Galaxy F’e ilişkin bugüne kadar ki sızıntıların büyük bölümünde imzası bulunan @evleaks. Popüler bilgi kaynağı metal kasaya sahip Galaxy F’in gümüş renk seçeneğinin ardından bu defa altın renkli versiyonunu Twitter üzerinden internete servis etti.
Fırçalanmış bir yüzeye sahip telefonda metal görünümü mevcut, ancak Samsung’un LG G3’te olduğu gibi metal görünümlü plastik bir kapak kullanacağı ihtimali de gündemde. Galaxy S5’te metal kasa kullanılacağı yönünde ciddi iddialar ortaya atıldı, fakat telefonun tanıtımı sonrası bu yönde bir hayal kırıklığı yaşandı. Galaxy S5’ten daha üst kategoride konumlandırılan Galaxy F’te ise artık metal kasa kullanımının gerçek olacağını iddia eden pek çok kesim var.

Galaxy S5’ten daha ince çerçevelere sahip olduğu görülen Galaxy F modelinde arka bölüme konumlandırılan hoparlör alt kısma yerleştiriliyor. Teknik özellikleri büyük oranda geliştirilen telefon metal kasa iddiasına rağmen Galaxy S3’eten bu yana başlatılan tasarımı sürdürüyor.

Galaxy F’te 5.2 ya da 5.3-inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, Snapdragon 805 işlemci, 3GB RAM, OIS destekli 16MP arka kamera, 225 Mbps indirme hızına erişen Qualcomm MDM9635 modem ve Android 4.4 KitKat işletim sistemi yer alacak.

Sızdırılan görselde telefon ekranında 12 Eylül tarihli bir widget var ancak Galaxy F’nin bu tarihten çok daha önce haziran ayı içerisinde beklendiğini belirtelim.

Samsung Galaxy F Gold




Andronova.net

Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #293
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy S4 mini LTE için Android 4.4.2 KitKat Dağıtımı Başladı

Haziran ayı içerisinde Galaxy S5 için Android 4.4.3 güncellemesini başlatmaya hazırlanan Samsung, aynı süreçte Android 4.4.2 güncelleme yol haritasına dahil edilen telefonlara da KitKat dağıtımını sürdürüyor. Güney Koreli üreticinin güncelleme kapsamına aldığı bir diğer akıllı telefon Galaxy S4’ün LTE Black Edition oldu. Halihazırda telefon için Android 4.4.2′nin Avrupa’da dağıtıma başladığı görülürken, güncellemenin kullanıcılara ulaşması OTA ve Kies üzerinden sağlanıyor.
Güncellemenin beraberinde getirdiği yenilikleri aşağı yukarı artık biliyoruz. Bunlara kısaca değinmek gerekirse; genel performans artışı, daha hızlı bir arayüz, beyaz durum çubuğu simgeleri, Hangouts’un mesaj uygulaması işlevi kazanması, pil iyileştirmeleri, kablosuz yazıcı desteği, gelişmiş RAM kullanımı, kilit ekranda kamera kısayolu, kilit ekranda tam ekran albüm kapağı ve yatay konumda daha iyi performans sergileyen klavye.

Samsung cephesinden daha önce sızdırılan güncelleme yol haritasında Galaxy S4 mini ve Galaxy S4 mini LTE için güncellemenin aynı dönemde yayınlanacağı yer almıştı. Dolayısıyla haziran ayında GT-I9190 Galaxy S4 mini kullanıcılarının da Android 4.4.2 güncellemesine kavuşması bekleniyor. Kademeli olarak dağıtılacak güncellemenin ülkemize ulaşması bir süre daha gecikebilir.

Android Dünyasından Haberler



andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #294
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung, Android 4.4.3 Güncellemesini Bu Ay Başlatabilir

Nexus, Google Play Edition ve Motorola’nın bazı modelleri için dağıtıma sunulan Android 4.4.3 güncellemesi haziran ve temmuz döneminde Samsung’un iki amiral gemisi akıllı telefonu için yayınlanabilir. Android Geeks sitesinde yer alan bir belge Samsung’un haziran ayı içerisinde Galaxy S5′in Qualcomm ve Exynos işlemcili modelleri için Android 4.4.3 güncellemesini başlatacağını gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde de Samsung’un Galaxy S5 için Android 4.4.3 güncellemesini test etmeye başladığı bilgisini almıştık, yeni belge ise dağıtımın bu ay içerisinde gerçekleşeceğini gösteriyor.
Güncellemeden yakın bir zaman diliminde nasiplenecek diğer akıllı telefonu ise görünüşe bakılırsa Galaxy S4 olacak. LTE-A destekli Galaxy S4 için Android 4.4.3 güncellemesinin temmuz ayı içerisinde başlayacağını görüyoruz. Aynı süreçte Galaxy S4′ün yine Exynos ve Qualcomm işlemcili versiyonlarının da güncellemeye sahip olacağı ön görülüyor. Samsung güncellemeleri bölgeye göre farklılık gösterdiği için en güncel Android sürümünün ülkemiz Galaxy S5 ve Galaxy S4 kullanıcıları için ne zaman yayınlanacağını şimdiden kestirmek güç.

Google’ın Android 4.4.3 güncellemesinde genel olarak sistem altyapısını hedef aldığını belirtmekte yarar var. Güvenlik gelişmeleri, hata düzeltmeleri ve geliştirilen bağlantı özelliklerinin yanı sıra arayüzde çevirici de gerçekleştirilen yeni renk düzeni güncellemede öne çıkan yenilikler olmuştu. Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzünde yer verdiği çevirici uygulamasını değiştirmesini beklemiyoruz ancak, sistemdeki hata düzeltmeleri ve ufak çaplı performans artışıyla telefonlar daha kararlı bir yazılama sahip olacaktır.

Galaxy S5 and Galaxy S4 Android 443 600x340





andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #295
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy Note 4′ün Ekran Çözünürlüğü Onaylandı

Yılın ikinci yarısına giriş yaptık ve bundan sonraki süreçte bizleri bekleyen üst düzey akıllı telefonlarla ilgili bol bol haberle karşılaşacağız. Önümüzdeki süreçte en çok merak edilen telefonların başında kuşkusuz Galay Note 4 geliyor. Bir süredir hakkında iddiaların ortaya çıktığı telefon bu defa SM-N910A kod numarasıyla Samsung’un User Agent profili web sitesinde yer aldı. SM-N910A (yüksek olasılıkla AT & T versiyonu) kod adlı Samsung cihazı aynı süreçte Hindistan’ın resmi ithalat ve ihracat sitesi Zauba’da ortaya çıktı ve burada telefon için 5.7-inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı bilgisi paylaşıldı. Benzer bilgi daha önce Samsung’a yakın kaynaklar tarafından da aktarılırken, Güney Koreli üretici görünüşe bakılırsa yeni phablet telefonu için ekran seviyesini önceki modelle aynı tutacak.
Galaxy Note 4′te ekran boyutu aynı seviyede tutulabilir ancak çözünürlük ciddi manada artırılacak. User Agent profili web sitesinde SM-N910A model numarasıyla görüntülenen Galaxy Note 4′te Quad HD (1.440 x 2.560p) çözünürlükte bir ekranın kullanılacağı resmen onaylandı.

Galaxy Note 3 ile aynı ekran boyutuna sahip olmasına rağmen daha yüksek çözünürlüklü bir ekranla gelecek olan Galaxy Note 4′te Qualcomm cephesinden Snapdragon 805′in, Exynos cephesinden ise Exynos 5433 işlemcisinin güç vermesi bekleniyor. Galaxy Note 4′te ayrıca parmak izi sensörü, su geçirmezlik, nabız ölçer, OIS destekli 16MP arka kamera ve gelişmiş S-Pen özelliklerinin yer alması ön görülüyor.

Android Dünyasından Haberler




andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #296
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Google, YouTube Android Uygulamasında 1080p Video İzleme Kalitesini Test Ediyor

Download YouTube 4 5 17 for Android

Google geçtiğimiz günlerde YouTube için önemli bir güncelleme yayınladı. Popüler video izleme servisi dağıtıma sunulan güncellemeyle birlikte 5.7.36 numaralı sürüme yükseltilirken, güncelleme içeriğindeki en önemli yenilik ise 144p ve 720p çözünürlük arasında video izleme kalitesinin artık belirlenebilmesi oldu. Ağ bağlantı hızının da göz önüne alınmasıyla otomatik izleme modunun yer verildiği seçenekler arasında 240p ve 360p çözünürlük de yer alıyor.
Mobil cihazlarda Full HD ve WQHD (2560 x 1600 piksel) çözünürlükte cihazlar her geçen gün artarken, Google’ın video izleme kalitesinin maksimum 720p’de sunması pek çok kullanıcıyı tatmin etmedi ancak, Google görünüşe bakılırsa YouTube’un Android uygulaması için 1080p video izleme kalitesini test ediyor.

Bazı kullanıcılar kendi cihazlarında video uygulamasının 1080p video izleme seçeneğinin de var olduğunu aktarırken, ilgili görselleri de sosyal medya üzerinden paylaştı. Google henüz resmi olarak Full HD izleme formatını uygulamaya içerisinde sunmadı fakat test sürecinde olan 1080p çözünürlüğün yakın zamanda YouTube Android uygulamasında yer alması bekleniyor.

Eğer siz de kendi cihazınızda 1080p seçeneğini görürseniz bunu yorumlar bölümünden lütfen belirtin.

YouTube 1080p Android 640x360



Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
18 Haziran 2014       Mesaj #297
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG G3 ile Kısa Bir Macera Filmi!

LG en önemli eksiklerinden biri olan reklam ve pazarlama sürecini görünüşe bakılırsa G3 ile birlikte giderecek. Geçtiğimiz günlerde 6 tanıtım videosu yayınlayan Güney Koreli üretici üstün özelliklerle donattığı akıllı telefon için bu defa 5 dakikadan fazla süren kısa bir macera filmi yayınladı. Doğa fotoğrafçısı Koreli Jung-won Park ve macera filmcisi Geoff Mackley’in başrolde olduğu filmde ikili LG G3 ile tehlikeli ve bir o kadar keyifli bir maceraya atılıyor.
Jung-won Park ile başlayan doğa macerasında telefonun öncelikle 5.5-inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü RGB alt dizilimine sahip ve inç başına 538 piksel sığdırılan ekranı ön plana çıkarılıyor. Ekran konusunda rüştünü ispatlamış bir firma olan LG’nin G3′te yine mobil dünyasının en iddialı görüntüleme deneyimi sunan ekranlardan birinin oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Jung-won Park ve Geoff Mackley ile süren doğa macerasında en çok telefonun kamerası ön plana çıkarılıyor. 13MP çözünürlüklü OIS+ optik görüntü sabitleyici ve lazer ışınlı otomatik odaklanma sensörlü 13MP çözünürlüklü arka kamerayla etkileyici çekimler gerçekleştiren LG G3′ün ayrıca f/2.0 diyafram aralığına sahip 2.1MP’lik ön kamerası ile özçekim (selfie) de unutulmamış.

Videoda değinilen bir diğer özellik ise LG G Pro 2 başlatılan yeni güvenlik çözümü Knock Code özelliği oldu. LG G3 ile patlamaya hazır bir yanardağın ağzına kadar gelerek çekimlerin yapıldığı tehlikeli yolculuğun videosuna alt bölümden göz atabilirsiniz.




andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
22 Ekim 2014       Mesaj #298
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
FotoSwipe’la Cihazlar Arası Fotoğraf Transferi Çok Kolay

Fotoswipe 795x350

21 Ekim tarihinde resmi olarak marketlerde yerini alan FotoSwipe uygulamasıyla Android ve iOS cihazlar arasında inanılmaz hızlı ve kolay şekilde resim transferi yapılabiliyor. (Cihazlarda FotoSwipe yüklü olmalı)
FotoSwipe sadece iki cihaz arasında resim paylaşımıyla sınırlı değil, örnek olarak bir partidesiniz ve arkadaşlarınızla grup özçekimi (selfie) yaptınız. Tüm arkadaşlarınız da fotoğrafı istiyor, yapacağınız tek şey FotoSwipe programını indirip telefonları birbirlerine yaklaştırmak ve fotoğrafı çeken kişinin telefonundan diğer telefonlara doğru fotoğrafı swipe lamak. Fotoğrafı alan kişi de diğer kişilere doğru aktarıma devam edebilir. Telefon numarası, e-posta vs. değişimine vb. gerek yok… (Uygulamanın çalışabilmesi için konum bilgilerinizin açık olması gerekiyor.)

FotoSwipe, iOS için Appstore’dan, Anroid için Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor ve farklı platformlar ve farklı ağlar arası çalışabiliyor. Üyelik ya da kayıt da istemiyor.



Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
22 Ekim 2014       Mesaj #299
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung Galaxy S5 Plus Tanıtıldı

New samsung galaxy s5 1

Samsung’un daha önce haberleri duyulan telefonu Galaxy S5 Plus bugün tanıtıldı. Bu sene tanıtılan amiral gemi modeline ufak eklentiler getiren Plus modeli, asıl değişikliği ise işlemci kısmında yapmış. Snapdragon 805 işlemci ile gelecek olan telefon, LTE-A desteğine de sahip. Ancak Kore’ye özel üretilen Galaxy S5 LTE-A modelinde QHD ekran bulunurken, bu modelde Full HD panel kullanılmış.
Orijinal Galaxy S5, Krait 400 2.5 gHz 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemciye sahipti. Galaxy S5 Plus’da 4 çekirdekli 2.5 gHz işlemciye sahip ancak Snapdragon 805 Krait 450 kullanıyor. Bu yeni çipset çekirdek başına daha fazla performans veriyorken, güç tüketimini de düşürüyor. Snapdragon 805 yongası, ekran kartı olarak da Adreno 420 kullanıyor. Bu GPU; Galaxy S5′nin Adreno 330′undan %40 daha iyi performans gösteriyor. Telefondaki diğer değişiklik ise bağlantı hızında kendini gösteriyor. Galaxy S5; LTE Cat 4 modeme sahipti. Cat 4 mobil bağlantı olarak 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızı tanıyordu. Galaxy S5 Plus’ da bulunan LTE Cat 6 ise şu an piyasanın en hızlı LTE modemi. Bağlantı hızları; indirme için 300 Mbps iken yükleme ise 50 Mbps. LTE Cat 6 mobil modemi; aynı zamanda Samsung Galaxy Note 4′te de kullanılmıştı.

Telefonun diğer özelliklerine bakacak olursak, halefi gibi 5.1 inç 1920×1080 ekran, 2 GB RAM, 16 MP 2160P kayıt yeteneğine sahip kamera bulunuyor. Kameranın optik görüntü sabitlemeye sahip olmadığını hatırlatalım. 16 GB, mikro sd destekli hafıza ve 2800 mAh kapasiteli bataryası olan Galaxy S5 Plus, kardeşi ile aynı ağırlık ve ebatlara sahip. Aynı zamanda Galaxy S5 gibi IP67 su ve toz geçirmezlik sertfikası da bulunuyor. Telefon şu an için sadece Hollanda’da satışa çıkmış durumda, ancak diğer ülkeler için durum henüz belli değil. Galaxy S5 Plus için ne düşünüyorsunuz?

170620140938266586524 2 524x350




Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014       Mesaj #300
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
WhatsApp'ta şifreli dönem başlıyor!

1011018 detay?1416411729

Uygulama ilk olarak yaklaşık 500 milyon kez indirilen WhatsApp'ın Android uygulamasında başlayacak.

Mesajlar sadece sadece gönderen ve alan kişiye şifresiz olarak görünecek.

Aktarım esnasında ise hiçbir şekilde mesajın orijinal haline erişilemeyecek.

Böylece WhatsApp üzerinden gönderilen mesajların bilgisayar korsanlarının ya da güvenlik makamlarının eline geçmesi önlenmiş olacak.

WhatsApp, mesajlarının şifrelenmesi için Open Whisper Systems adlı bir güvenlik şirketiyle anlaştı.

Şirket, WhatsApp mesajlarını geliştirdiği TextSecure adlı sistemle koruyacak.

Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) gizli belgelerini ifşa eden kurumun eski çalışanı Edward Snowden daha önce sistemi övmüştü.

WhatsApp'ın kararı, suçluların ve radikal eğilimli kişilerin daha rahat tespiti için mesajların şifrelenmemesini isteyen istihbarat servislerinin ve güvenlik kuruluşlarının tepkisini çekeceğe benziyor.

Yaklaşık 600 milyon kullanıcısı var

WhatsApp dünyada yaklaşık 600 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook WhatsApp'ı Şubat ayında yaklaşık 22 milyar dolara satın aldığını açıklamıştı.

ABD'de rekabet kurumu geçen ay satın alma işlemine onay vermişti.


Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:57

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar