Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 9

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.759 Cevap: 315
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Ağustos 2013       Mesaj #81
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG G2: Fiyatlandırma ve Google Play Edition İhtimali
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde G serinin üçüncü nesil modelini LG G2 ismi ile basın karşısına çıkaran Güney Koreli üretici, telefonda sunduğu üst sınıf teknik özelliklerle yılın ikinci yarısına damga vuracak bir model oluşturdu. Telefon hakkında daha fazla detayı buradaki haberimizde bulabilirsiniz.

normal lg newG2 1 1

Önümüzdeki 8 hafta içerisinde dünyanın birçok ülkesinde 130 taşıyıcı tarafından satışa sunulacak telefon için görünüşe bakılırsa LG’nin kayda değer bir pazarlama ve reklam bütçesi ayırdığını görüyoruz. Kullanıcıların büyük beğenisini kazanan Optimus G ve G Pro modellerini dünya genelinde satışa sunma noktasında geç kalan LG, yeni nesil amiral gemisini ise en kısa sürede birçok ülkede raflara taşımak istiyor.
İlk olarak Güney Kore’de satışa sunulacak LG G2, hemen akabinde Kuzey Amerika ve Avrupalı tüketicilere sunulacak. Eylül ayı içerisinde ülkemizde de satışa sunulması beklenen telefonun merak edilen hususlarından biri de fiyatı. Lansman esnasında LG cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı ancak, Alman notebooksbilliger.de perakende alışveriş sitesi 16 ve 32GB’lık modeller için ön sipariş sürecini başlattı.

Şirket, 16GB’lık model için 599€’luk bir fiyatı uygun görürken, 32GB’lık modelin ise
629€’luk bir fiyata sahip olduğunu görülüyor. Optimus G Pro modelini ülkemizde Xperia Z, HTC One ve Galaxy S4 modellerine nazaran daha uygun bir fiyattan (1.599 lira) satışa sunan LG’nin G2 modeli için de yine fiyat konusunda daha agresif bir strateji benimsemesi öngörülüyor.
LG G2 için merak edilen bir diğer husus ise, telefonun Google sürümünün olup olmayacağı. Samsung ve HTC cephesinde Galaxy S4 ve One’ın GPe sürümleri tüketicilere sunulurken, Sony, Huawei ve Oppo’nun da benzer bir çalışma içerisinde olduğu bildiriliyor.
LG tarafı ise hazırlıkları hala sürdürülen Nexus 5 sebebiyle LG G2 Google Edition modeline şu an için sıcak bakmıyor. Şirketin Halkla İlişkiler bölümünde kıdemli yöneticilerden Ken Hong yine de açık kapı bırakarak süreç içerisinde planların değişebileceğini de ifade ediyor.
Teknik özellikler noktasında LG G2 temeline dayandırılan Nexus 5’in ekim sonu ya da kasım başında resmiyet kazanması bekleniyor.




Kaynak:Andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:58
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Ağustos 2013       Mesaj #82
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy Grand Duos için Android 4.2.2 Güncellemesinin Dağıtımına Başlandı
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Samsung, üst sınıf modellerinin aksine, orta seviyede konumlandırılan cihazları için Android 4.2.2 güncellemesinin dağıtımını sürdürüyor. Galaxy S II Plus, Galaxy Note 8 ve Galaxy Tab 2 7.0’ın ardından Samsung, Galaxy Grand modelinin çift SIM kartlı versiyonu için de Android 4.2.2 güncellemesini kullanıcılara sunmaya başladı.

0568samsung galaxy grand duos with box aa

Telefon için geçtiğimiz günlerde final aşamasında sızdırılan güncellemeye son hali verilirken, güncelleme ilk olarak Rus kullanıcılara sunuldu. Yenilik olarak ise; kilit ekrana widget desteği, Daydream ekran koruyucu, durum çubuğunda özel geçiş menüsü, performans artışı, daha hızlı arabirim geçişleri ve kimi ilk olarak Galaxy S4’te yer alan widget’lar kullanıcılara aktarılıyor.
Samsung Kies ve OTA yolu ile dağıtımı gerçekleşen güncellemenin ülkemize ne zaman sunulacağı henüz net değil, ancak dilerseniz Rusya için yayımlanan resmi güncellemeyi Odin yardımcı uygulaması ile telefonunuza kurabilirsiniz. Güncelleme dosyasına Buradakilinkten erişim sağlayabilirsiniz.



Galaxy Grand Duos’un teknik özelliklerini kısaca özetleyecek olursak; 5-inç boyutunda 480 x 800p çözünürlüklü TFT ekran, 1.2GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 8GB dahili depolama birimi, 64GB’a kadar microSD kart desteği ve 2.100mAh kapasiteli batarya.



Kaynak: Andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Ağustos 2013       Mesaj #83
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
İddia: Motorola, Dördüncü Çeyrekte Bir Nexus Telefon Duyurabilir
MsXLabs.Org

2011 yılında Google bünyesine geçtikten sonra uzun süren bir yeniden yapılanma süreci başlatan Motorola, bu esnada küresel anlamda herhangi bir modelini satışa sunmadı. Tamamen akıllı telefon üzerine yeni bir strateji benimseyen mobil dünyasının köklü üreticilerin Motorola, Google tarafından mühendislerin de dahil olması ile en önemli atılımı olarak gösterilen Moto X modelini kısa süre önce resmiyete kavuşturmuştu.

nexus 4 back 630

Donanım noktasında kimi kullanıcılarda hayal kırıklığı oluşturan Moto X, bazı noktalarda özelleştirilebilir yapısı, Clear Pixel kamera ve yeni sesli komut asistanı ile dikkat çekmişti. Yine şirketin Qualcomm işlemciler üzerinde sağladığı optimizasyonlar neticesinde telefon için oluşturduğu X8 adlı özel işlemci kümesi de Moto X’in dikkat çeken noktalarından biri olmuştu.
Şu an için sadece Amerika’da satışta olan telefonun 16GB’lık modeli için 575 dolar, 32GB’lık modeli içinse 629 dolarlık bir fiyat benimsenmiş durumda. Tabii söz konusu fiyatları Play Store’da satışa sunulan Nexus 4 ile kıyasladığımızda neredeyse iki katına varan rakamlar karşımıza çıkıyor (Nexus 4 16GB 300 dolar).
Moto X cephesindeki asıl hayal kırıklığı ise telefonun Avrupa satışa sunulmayacak olmasıdır. Bunun yerine yine Moto X markası altında daha ucuz çözümlerin sunulması beklenirken, Moto X projesi ile yakından alakadar olan ve Google ile yakın ilişkiler içerisinde olan Taylor Wimberly (AndroidandMe eski editörlerinden) Google+ hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilginç bir iddiada bulundu.
Wimberly’e göre Motorola bu yılın son çeyreğinde bir Nexus telefon başlatacak ve bu modelin Moto X olmadığının altı çiziliyor. Heyecan yaratan bu gelişme sonrası Motorola’nın telefonda nasıl bir donanıma yer vereceği sorusu akıllara geldi.
Oysa şu ana dek yaşanan tüm gelişmeler Nexus 5’in LG cephesinden geleceğini doğruluyor ve hatta Nexus 5 teknik özellikler noktasında LG G2 modeline dayandırılacak ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi telefon hem donanım hem de yazılım noktasında üst sınırı belirleyecekti.
Motorola cephesinden gelecek Nexus 5’in hangi özelliklere sahip olacağı bilinmiyor. Nexus 4’ün dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisini göz önüne aldığımızda, daha güçlü bir işlemcinin yer alması ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor ancak Google’ın Android 5.0’da sağlayacağı yeni kodlamalar sayesinde, işletim sisteminin en güncel versiyonunun düşük donanımlı cihazlarda dahi sağlıklı bir şekilde çalışacak olması ihtimali, Motorola cephesinden gelecek Nexus modeli için X8 işlemcisini ön plana çıkarabilir.
Sizce yeni Nexus hangi üretici tarafından oluşturulmalı, sizin bu konuda fikriniz ne?




Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2013       Mesaj #84
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Rakamlarla LG G2 ve Galaxy S4 Karşılaştırması
MsXLabs.Org

Mobil dünyasında yaşanan hızlı gelişmeler henüz yılın ilk yarısında kalan üst sınıf telefonların dahi performans anlamında geriye düşmesini sağlıyor. Yılın ilk yarısında Snapdragon 600 işlemcisini beraberinde getiren Galaxy S4 (LTE), HTC One ve Optimus G Pro modelleri; Snapdragon 800’ün beklenenden daha önce mobil pazarda yer edinmesiyle performans noktasında bir anlamda ikinci plana itildi.

s4 co

Yılın ikinci yarısına bakıldığında ise Samsung, amiral gemisi modelini Snapdragon 800 çözümü ile güçlendirirken, söz konusu modeli henüz dünya genelinde yaygın şekilde satışa sunmuş değil. Bunun yanı sıra Xperia Z Ultra ve LG G2’de halihazırda mobil dünyasının en güçlü işlemci birimine sahi. Önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen Sony Honami, Oppo Find 7, Galaxy Note III ve One Max adlı modellerinde Snapdragon 800 işlemcisine sahip olması bekleniyor.
Akıllı telefon satışlarınI son dönemlerde artıran LG, G2 modeli ile yılın ikinci yarısına damga vuracak tanıtımlardan birini gerçekleştirdi. Donanım noktasında dopdolu olan telefon yazılım noktasında da kullanıcıları tatmin edecek detaylar sunuyor. Geçtiğimiz yıl Samsung’un Galaxy S III hamlesine Optimus G modeli ile karşılık veren LG, her ne kadar kayda değer satışlar gerçekleştirse de, modelin dünyana genelinde satışa sunulması oldukça uzun bir zaman aldı.
LG, G2 modelinde ise farklı bir pazarlama stratejisi izleyerek önümüzdeki 8 hafta içerisinde yeni nesil amiral gemisi modelini dünyanın birçok noktasında 130 taşıyıcı tarafından satışa sunacak. Bu gelime de telefonun ciddi satışlar elde etmesinde etkin rol oynayacaktır.
Samsung, hızla değişen ve gelişen mobil dünyasında amiral gemisi modelini Snapdragon 800 işlemcisi ile donatsa da, bu yazımızda Snapdragon 600 modelini ve LG G2’de yer alan bazı rakamları değerlendireceğiz. Aslında bu karşılaştırma bir nevi Galaxy S4 LTE-A modeliyle de yapılmış şeklinde değerlendirebiliriz, zira yapılan tek fark işlemci cephesinde karşımıza çıktı.
0.21 inç
Galaxy S4 ve LG G2 arasındaki ekran boyutu farkı. İki model arasında her ne kadar ekran boyutu fark bulunsa da, LG’nin G2 modelinde yer verdiği sanal tuşlar belirli bir alanı (0.2-inç)işgal ettiği için netice itibariyle her iki telefonda da kullanıcıya ayrılan ekran aynı boyutta (5-inç).

Android Dünyasından Haberler

17ppi
İki telefon arasındaki piksel yoğunluğunu ifade ediyor. Galaxy S4 modelinde inç başına 441ppi yer alırken, bu rakam LG G2 modelinde ise 423 seviyesinde. Inç başına düşen piksel yoğunluğu görüntünün keskinliğinde önemli bir etken ancak söz konusu rakam fark edilmeyecek kadar küçük bir fark sunuyor.
Konu ekrandan açılmışken sanırım burada biraz daha fazla detay girmekte yarar var. Galaxy S4 modelinde Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alırken, LG G2’de ise Full HD çözünürlüklü True IPS panel bulunmakta. AMOLED ekranın enerji verimliliği ve siyah rengi görüntüleme noktasında LCD panellerden daha iyi olduğu bir gerçek ancak, söz konusu görüntü keskinliğine, beyaz renk detaylarına ve parlaklığa geldiğinde ise LCD panellerin bu anlamda farkı net bir şekilde görülüyor.
Samsung, Galaxy S4 modelinde elmas ya da altıgen olarak isimlendirilen bir alt piksel dizilimine yer verdi. 5-inçlik ekranda toplamda 4.1 milyon alt piksel yer alırken; LG ise G2 modelinde standart alt piksel (RGB) dizilimine yer vererek bu anlamda rakibinden daha iyi bir görüntüleme vaat ediyor. Ayrıca LG Display, LG G2 modelinde 6.2 milyon piksel yerleştirmiş durumda.
LG G2’de yer alan ekran oldukça ince bir çerçeve sunuyor ve telefonun ön yüzünün %76’sını oluşturuyor. 450 nit parlaklığa ulaşan ekran, GRAM (Grafik RAM) teknolojisi sayesinde standart panellerin aksine %26 oranında daha fazla pil verimliliği sunuyor. Bu gelişme de pilin genel anlamdaki performansını %10 seviyesinde arttırıyor.

Android Dünyasından Haberler

396MHz
İki telefon arasında saat hızı farkı. Galaxy S4’te 1.9GHz frekans hızında çalışan Snapdraogn 600 işlemcisi yer alırken, LG G2 modelinde ise 2.26GHz frekans hızında çalışan Snapdragon 800 işlemcisine yer verilmiş. Aradaki farkı etkileyici bir yükseltme olarak değerlendirmek gerekir.
400mAh
Samsung, Galaxy S4’te 2.600mAh kapasiteli bir pile yer verirken, LG ise G2 modelinde 3.000mAh kapasiteli bir pile yer vererek bu anlamda rakibine karşı önemli bir üstünlük sağladı. Özellikle mobil cihazlardaki batarya sorunu göz önüne alındığında LG G2’nin kağıt üzerinde iyi bir bataryaya sahip olduğu ifade edebiliriz. LG G2’nin daha büyük bir ekrana sahip olması ve işlemcinin daha yüksek frekans hızlarına ulaşması elbette daha fazla pil tüketimi anlamına gelir ve aradaki 400mAh farkı sanırım yapılacak testlerde daha net göreceğiz.

Android Dünyasından Haberler

0 megapiksel
Hem Samsung hem de LG, üst sınıf telefonlarında 13MP çözünürlüklü sensörlere yer verdi. Samsung, özellikle kamera arayüzü konusunda önemli gelişmeler sağlarken, kullanıcılara birçok çekim modu sunuyor. LG G2’nin yeni nesil kamerasında fark oluşturan en önemli detay ise optik görüntü sabitleme teknolojisinin yer almasıdır.
Adreno 320 ve Adreno 330
Adreno 320’nin Full HD çözünürlükte yeterli bir oyun performansı sunmadığı yapılan testlerden anlaşılmıştır. Snapdragon 800’ün beraberinde getirdiği ve halihazırda en güçlü mobil grafiklerden biri olarak gösterilen Adreno 330, Adreno 320’ye nazaran %35-50 aralığında performans artışı vaat ediyor.





Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2013       Mesaj #85
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Sony Honami, 4 Eylül’de Tanıtılabilir; Davetiyeler Ortaya Çıktı!
MsXLabs.Org

Geçtiğimiz günlerde FCC onayı aldığı belgelerden anlaşılan Sony’nin merakla beklenen yeni nesil telefonu Honami’nin (Sony i1) söz konusu belgede 30 Eylül tarihinden önce tanıtılacağı yer almıştı. Şu süreçte telefon için düzenlenecek etkinliğin tarihine dair bir belirsizlik olsa da, ortaya çıkan yeni görseller bir nevi Honami için tertiplenecek etkinliğe dair detayları gün yüzüne çıkardı.

Android Dünyasından Haberler

Görsellerden anlaşıldığı üzere Honami 4 Eylül tarihinde resmiyet kazanacak. IFA Berlin Fuarı öncesinde düzenlenecek bir basın toplantısında tanıtılması beklenen telefon için sızdırılan görsellerin sahte olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir.
Görsellerde dikkat çeken bir diğer husus ise Honami’nin ince bir yapıda sergiliyor olmasıdır. Yakından bakıldığında ise Honami’nin Xperia Z Ultra modelinde olduğu gibi daha oval kenarlar sunduğu görülüyor. Genel anlamda ise Xperia Z tasarımının devam edeceği kamera odaklı telefonun sağ yanında güç ve ses tuşlarının üzerinde ne olduğu henüz bilinmeyen ve geniş bir alana yayılmış bir giriş söz konusu. Yine görsellerden Honami’nin ilk aşamada mor renk seçeneği sunacağını görüyoruz.
Telefonda yer alacak teknik özellikleri kısaca özetlemek gerekirse; 5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü X-Reality motoro ve TRILUMINOS teknolojilerine sahip ekran, 16GB dahili depolama birimi ve microSD kart girişi, Sony G-lens ve BIONZ görüntü işlemcisi ile donatılan 20.7MP çözünürlüklü kamera, 2.2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi, 2GB RAM, suya ve toza karşı dayanıklı bir yapı sergileyen IP57 sertifikası.

Android Dünyasından Haberler




Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2013       Mesaj #86
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung’un Bazı Modellerine Yasak Geldi, Gözler Obama’da
MsXLabs.Org

Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), geçtiğimiz günlerde yayımlandığı bir karar ile bazı iPhone ve iPad modellerinin Samsung’a ait bazı patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle ithalat yasağı getirmişti. Söz konusu karar henüz hayata geçmeden Barack Obama tarafından veto edildi ve uzun bir aradan sonra (1987’den beri) ilk defa ITC tarafından alınan bir karar hükümet nezdinde veto edildi. Beyaz Saray kararın veto edilmesine gerekçe olarak ise “ABD ekonomisi ve ABD tüketicileri üzerindeki rekabet koşullarına etkisi” gösterildi.

Samsung Apple

ITC benzer bir kararı geçtiğimiz günlerde de verirken, davaya konu olan yine Apple ve Samsung ancak bu defa ikilinin rolleri farklı. Geçtiğimiz günlerde Apple cihazlarına yasak getiren ITC, bu defa kimi Samsung modellerinin satışa sunulmasını engelliyor.
Söz konusu yasak 2010 ve 2011 yılı bazı modelleri kapsarken, bu modellerin bazılarına değinecek olursak; Galaxy S 4G, Fascinate, Captivate, Galaxy Tab ve Galaxy Tab 10.1.
İsmi geçen modeller görüldüğü üzere piyasada artık satışa sunulmayan modeller ve bakıldığı zaman Samsung’un modellerin satışlarından artık herhangi bir gelir elde etmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak alınan kararın saygınlık ve marka imajı açısından oldukça önemli olduğunun altının çizilmesi gerekir.
ITC’ye göre Samsung, Apple’ın dokunmatik ekran ve kulaklık giriş ile ilgili iki patentini ihlal ettiği gerekçesiyle bu karar alınmış. Dava için son kararı yine Başkan Obama verecek ve kararın 60 gün içerisinde imzalanması ya da veto edilmesi bekleniyor.





Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013       Mesaj #87
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note III Kutudan Android 4.3 ile Çıkabilir
MsXLabs.org

Samsung Galaxy Note Note 2 aa 1600 645x430

Google, geçtiğimiz ay içerisinde Android tarafındaki birçok uygulaması yenilemiş ve bu güncellemelerin yanı sıra Yeni Nexus 7, Android 4.3 ve Chromecast adlı multimedya cihazını duyurarak yoğun bir dönemi geride bıraktı. Android halihazirda Galaxy Nexus ve sonraki Nexus cihazların tümünde yer alırken, henüz hiçbir üretici Android’in en güncel sürümünü cihazlarına ulaştırmış değil. LG G2 ve Google-Motorola ortaklığının ilk meyvesi olarak gösterilen Moto X, Android 4.3 sonrası resmiyet kazanmasına rağmen Android 4.2.2 ile tüketicilere sunulmuştu.
Sponsorlu Bağlantılar
Eylül başında Berlin’de düzenlenecek IFA Berlin Fuarı’na artık kısa bir süre kaldı ve etkinlik kapsamında karşımıza çıkacak cihazların heyecanı kat ve kat artıyor. One Max, Sony Honami ve Galaxy Note III’ün etkinliğe damga vurması bekleniyor. Samsung cephesinde Galaxy Note III için hummalı bir çalışma sürerken, Güney Koreli üretici geçtiğimiz gün dağıtıma sunduğu davetiyelerde yeni nesil Note modelinin tanıtılacağının ipuçlarını verdi.
Teknik özellikler noktasında henüz netlik kazanan detay yok ve bunun yanında birçok iddia gündemde. Bunlardan bir tanesi de şirkete yakınlığı ile bilinen SamMobile cephesinden geldi. Sitenin Twitter hesabında yer alan habere göre Galaxy Note III, Android’in en güncel versiyonu ile kutudan çıkacak. Etkinliğe kadar herhangi bir üreticinin Android 4.3 güncellemesini cihazlarına sunması beklenmiyor, bu sebeple Galaxy Note III, Google cihazları dışında Android 4.3 ile çalışan ilk telefon unvanını alabilir. Özellikle OpenGL ES 3.0 desteği sayesinde Galaxy Note III’ün grafik performansı noktasında bir süre rakiplerinden daha önde olacağını öngörebiliriz.

Android 4.3 kaynak kodlarının üreticilere sağlanması henüz gerçekleşti, her ne kadar Galaxy S4 Google sürümü söz konusu güncellemeye kavuşmuş olsa da; sürüm kodlarının TouchWiz arabirimiyle işlenmesi için Samsung’un önünde kısıtlı bir zaman olabilir.
Galaxy Note III iddia edilen teknik özellikleri kısaca özetlemek gerekirse; 5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, Yeni nesil Exynos 5 octa işlemci (Exynos 5420, Mali-T628 GPU), LTE modelinde Snapdragon 800, 2 ya da 3GB RAM ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 13MP çözünürlüklü arka kamera.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:58
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013       Mesaj #88
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
HTC One Max’ın Basın Görseli Sızdırıldı!
MsXLabs.org

HTC One8 1

Mobil dünyasında yılın ikinci yarısında yaşanacak rekabetin önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen HTC’nin T6 nam-ı diğer One Max adlı modelinin basın görseli, sektördeki en önemli bilgi kaynağı Evleaks tarafından ortaya çıkarıldı. One modeli ile tasarım noktasında radikal bir değişim sağlayan ve telefonda birçok yenilikçi özelliğe yer veren HTC’nin One mini modelinin ardından, rivayetleri yılın ilk yarısında başlayan One Max adlı 5.9-inçlik dev ekranlı cihazda da HTC One tasarımından esintiler sunacak.
Sponsorlu Bağlantılar
Tasarım anlamında neredeyse aynı çizgiler benimsenmiş durumda. One Max’ın sızdırılan basın görselinden anlaşıldığı üzere telefon tamamı alüminyumdan oluşan yekpare bir kasa anlayışı sunacak. Daha sağlam bir tutuş hissiyatı veren arka bölümde kenarlara doğru incelen tasarımın yine devam ettirildiğini görüyoruz.
Galaxy Note III ve Sony Honami ile önümüzdeki ayın ilk günlerinden gerçekleşecek IFA Berlin etkinliğine damga vurması beklenen One Max için bahsi geçen donanım özelliklerine değinecek olursak; 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 ve işlemcinin beraberinde getirdiği Adreno 330 grafik birimi, 2GB RAM, 3.3000mAh kapasiteli batarya, Ultrapiksel kamera, BlinkFeed, HTC Zoe, Android 4.3, Sense 5.5, 16GB depolama, stereo hoparlörler ve 5.9-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super LCD 3 ekran.

HTC T6 One Max

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
TheOne - avatarı
TheOne
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013       Mesaj #89
TheOne - avatarı
Kayıtlı Üye
Android Cihaz Yöneticisi kullanıma hazır!

Android kullananların uzun zamandır beklediği bir şey daha, resmi olarak geldi...

Android Dünyasından Haberler


Google'ın geçen hafta duyurduğu kayıp Android'lerinizi bulmaya yönelik hizmeti kullanıma açıldı. Hizmeti kullanabilmek için cebinizde veya tabletinizde Google'a oturum açmış olmanız yeterli.

Bu adresten ulaşabileceğiniz Android Cihaz Yöneticisi, kaybolan veya çalınan cihazınızın konumunu harita üzerinde gösterebiliyor, yüksek bir ses çıkarmasını sağlayabiliyor ve ümidinizi kestiğiniz cihazınızın içeriğini tamamen silebiliyor.

Sözkonusu "Cihazı Silme" işlevinden faydalanabilmek için cihazınızda önceden Google Ayarları uygulamasını açmanız ve Android Cihaz Yöneticisi seçeneği altından "Uzaktan fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver" seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

Yeni işlev, WP8 ve iOS gibi rakiplerde bulunan işlevi Android'e taşıyarak platformun bir eksiğini daha gideriyor. Android kullanıcıları, şimdiye kadar kayıp cihazlarını bulmaya yönelik üçüncü parti çözümlerden faydalanabiliyorlardı.


kaynak : chip
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
13 Ağustos 2013       Mesaj #90
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
AOSP ve Qualcomm Arasında Krize Neden Olan Yeni Nexus 7′nin Fabrika İmaj Dosyaları Yayımlandı
MsXLabs.Org

Yeni Nexus 7’yi Android 4.3 ile geçtiğimiz ay düzenlenen mini bir etkinlikte gün yüzüne çıkaran Google, yeni nesil tabletinde Qualcomm cephesinden dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisine yer verdi. Nexus cihazların tanıtımlarının yapılmasından kısa bir süre sonra fabrika imaj dosyalarını geliştiriciler sayfası üzerinden indirilebilir hale getiren Google’ın Yeni Nexus 7’de ise imaj dosyalarının henüz yayınlanmaması Qualcomm ile bir krize neden olmuştu.

new nexus 7

Birçok geliştirici bu noktada AOSP (Android Açık Kaynak) takım lideri Jean-Baptiste Queru’ya sorular yöneltirken, JBQ ise konuya ilişkin konuşma yetkisi olmadığını belirtirken, soruların tümünü yanıtsız bıraktı ve üstelik takım lideri bu sebeple görevini bıraktığını açıklamıştı. Oysa Qualcomm’un bu noktada yasal haklarını ön plana çıkararak imaj dosyalarının yayımlanmasının önüne geçtiği biliniyordu.
Görünüşe bakılırsa sorun hallolmuş ve Google, geçtiğimiz gün Razor kod adlı tabletin fabrika imaj dosyalarının yanı sıra tabletin tüm donanım sürücülerini geliştiriciler sayfası üzerinden yayımladı. Buradan erişebileceğiniz fabrika imaj dosyası sayesinde Yeni Nexus 7’yi orijinal hale getirebilirsiniz.
Buradan erişilen donanım sürücüleri ise geliştiriciler için büyük önem taşıyor. Bu sayede tablet için geliştire sezonunun açıldığı ve sağlıklı özel ROM’lar oluşturulabileceği anlamı taşıyor.
Google, daha önce Nexus One ve Nexus 4 modellerinde de Qualcomm cephesinden işlemcilere yer vermiş ve söz konusu modellerin fabrika imaj dosyalarının yayımlanması noktasında yine ufak çaplı krizler yaşanmıştı. Oysa bakıldığında Google’ın diğer donanım ortakları (Nexus 7-Tegra 3, Nexus 10- Exynos 5250, Galaxy Nexus- TI OMAP 4460) ile böyle bir sorun yaşamadığı görülüyor.





Kaynak : Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar